Nu pot sa-i zic omului pe nume

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Nu am nimic de comentat despre discutiile cu necunoscuti sau, mai bine zis persoane cu care intri in vorba in diverse contexte gen, vanzatori, functionari de prin diverse institutii, e clar ca lor le vorbim mereu cu dvs. si normal ar fi sa ne vorbeasca la fel.
Problema era cu persoanele de varsta apropiata cu care te vezi, de exemplu, de cateva ori pe an, pe la diverse aniversari, evenimente. Fara sa existe relatii de prietenie, telefoane, etc. Eu le vorbesc cu dvs. Uneori sunt privita ciudat, probabil li se pare ca nu ma integrez in peisaj. Nu am realizat asta decat de curand. Era o persoana care si mie mi se parea altfel, cam de varsta mea, zambea doar parca fortat, iti intinde o mana mai mult pe jumatate, parca totul e fortat si fals la ea. Am realizat ca si eu sunt asa si nu stiu cum sa fac sa nu mai fiu asa. Vreau sa fiu o persoana calda, daca intelegeti ce vreau sa spun. Sunt cate unele care pur si simplu ma uimesc, mereu rad (si in hohote, nu asa, de complezenta), sunt mereu joviale. Cateodata le studiez asa, pe nesimtite si nu-mi dau seama cum reusesc . Eu sunt mai scortoasa, dar fara sa fie asta intentia mea, pur si simplu nu-mi iese sa fiu altfel. N-as vrea sa gandeasca despre mine alte persoane asa cum o vedeam eu pe cea de care v-am spus mai sus, ca totul e fortat, doar de complezenta. Nu-i asa ca va plac persoanele mereu vesele care au tot timpul ceva de spus cu oricine, persoanele care sunt gazde desavarsite - oare cum fac ?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Hai mai Ellinia (vezi ce la pertu te iau? )
Nu suntem toti la fel, nu avem aceeasi personalitate. Unii suntem mai extrovertiti si mai exuberanti, altii mai introvertiti.
Una e sa vrei sa te educi sa nu mai te adresezi cunostiintelor la petreceri cu Dvs. si cu totul alta sa-ti doresti sa ai alta personalitate.
Iar revin la increderea in tine si autopretuire. Ce te face sa gandesti asa rau despre tine?

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

[b]Rrox[/b[, nu am o parere proasta despre mine, chiar sunt impacata cu mine insami. Mi-as dori sa fiu altfel, asta e adevarat, dar tine de personalitatea fiecaruia. Imi plac persoanele joviale, dezinvolte. Eu nu prea pot sa fiu asa, sunt mai retinuta si sunt constienta ca nu ma pot schimba peste noapte.
Vad ca mai sunt si alte persoane asa, ca mine si, intr-un fel, ma bucura ca nu sunt singura.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Acum niste ani de zile m-am mutat de la un job la stat - unde toata lumea discuta cu "dumneavoastra" intr-o multimationala unde toata lumea, de la CEO la cel mai mic se tu-tu-ie. La inceput mi s-a parut ciudat, cu timpul m-am obisnuit. Acum cand vedem pe cineva ca vorbeste cu dv ne dam seama ca e proaspat angajat.
In casa am fost invatati cu "tu", soacrei ii spun pe numele mic iar parintii (in copilarie) mi-au interzis sa folosesc "Saru'mana" pentru ca nu e cazul sa ma umilesc vre-o data sa pup mana cuiva (aici nu se pun copiii pe care ii pup...de-i innebunesc). Asta o faceau iobagii pe timpuri.
In rest, depinde cu cine am de-a face. Dar daca vreau sa resping sau macar sa tin la distanta, instinctiv folosesc "dumneavoastra".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andabrro spune:

Si eu sint fan "dumneavoastra" si Dl/Dna X, si la transmisie si la receptie .

Aici (US) merg cu curentul, si folosesc numele mic si cu VP-ul si cu CEO-ul, dar in romaneste exprimarea imi ilustreaza exact gradul de apropiere pe care sint dispusa sa-l accept. Persoane necunoscute (ori quasi) sau nesuferite sint adresate cu Dvs., in speranta ca inteleg mesajul si pastreaza distanta. Uneori e si vorba de respect - un profesor batrin, erudit, va fi mereu "domn" pentru mine indiferent de permisiune.

In alta ordine de idei, am o problema cu chestia asta, "permisiunea". Adica, daca am fost invitata sa folosesc numele mic, de ce ar trebui s-o fac musai, chiar daca mie personal imi displace? Poate careva imi da permisiunea sa-l imbratisez si sarut, dar iaca - n-am nici un chef.

Eu am fost mereu, sint si voi ramine scortoasa, si-asa imi place...mai putin interactiv, mai mult "observativ"

Mergi la inceput