Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (75)
Raspunsuri - Pagina 19
ana_o spune:
Prima data cand simt, intr-adevar, oboseala. Va las, sper sa avem maine o zi mai frumoasa, cu multe ganduri bune. Va pup pe toate si distractie tuturor celor plecate in mici vacante. Iar pentru noi, restul, un weekend perfect, la casele noastre!
Somn usor&linistit, plin de vise frumoase!

Ana
25s, viitoare mami de
, David Ciprian
Madanic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Olgutzika Miruna, si eu tot in salon cu doua paturi am stat, miic, incapeau in el doua paturi mari si doua mici de bebe si chiuveta. Nu am avut dus in camera, doar pe hol.Mi-a fost frica sa fac dus, mi-am spalat la chiuveta trunchiul, la fund ma spalau asistentele Fetele care nascusera natural se balaceau la dus fara probleme. Le invidiam pentru asta si pentru faptul ca mancau orice, nu zeama lunga ca mine Olga 23+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 ) |
Pe mine m-au lasat sa fac dus imediat dupa cezariana. Mi-au zis chiar ca daca nu le ceream eu imi propuneau ele sa fac dus. Nu miroseam sau alte alea, dar face parte din strategia lor de a ridica gravida din pat dupa nastere. A stat la usa baii, si eu faceam dus in cabina de dus. Daca aveam vreo problema si ceream ajutor venea sa ma ajute.
Imediat dupa cezariana, m-au ajutat sa ma spal pe dinti
Cezariana mea mi s-a parut foarte caraghioasa, la exterior nu aveam fire, aveam niste capse in genul alora cu care capsezi documentele. Si radeam cu Bogdan ca daca fac baie ruginesc
Madalina
mami de
Isabella Andreea si
23+ 
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
Madanic spune:
Pentru fetele care or sa aiba cezariana (programata sau nu) si pentru mamicile de gemeni. Cautati pe net poze cu "Football hold breastfeeding position", este foarte buna pentru alaptat gemeni dar ajuta enorm cand ai cezariana.
Legat de tinutul lui bebe in camera, eu sunt pentru 100%. Isabella a sta cu mine tot timpul, si o schimbam si o puneam la san chiar daca nu am avut lapte cat am stat in spital. Tot ce e enumerat in articolul mentionat de Alina(Vasari) are contrargument. Nu mai punctez pentru ca a spus ea deja totul. Am o singura chestie de adaugat, nu e o idee buna sa lasi copilul in ingrijirea asistentelor imediat dupa nastere. Poti profita de ocazie sa inveti cum trebuie ingrijit, spalat, hranit sub supravegherea unor persoane avizate. Altfel vei ajunge acasa si nu vei avea incredere in tine sa ai grija de copil. In felul asta ajunci sa depinzi de terti (mame, soacre) care nu au aceeasi viziune legat de ingrijirea copilului ca tine.
Cezariana nu e un motiv sa delegi ingrijirea copilului catre altii. E o operatie, doare insa nu se va rupe daca te ridici din pat, iti iei in brate copilul si ai grija de el. Din experienta asistentelor de la maternitatea de aici, femeia care isi reia mobilitatea la scurt timp dupa cezariana isi revine mai repede.
Madalina
mami de
Isabella Andreea si
23+ 
Madanic spune:
Si legat de lapte. Nu e neaparat necesar sa i se dea copilului glucoza, sau formula pentru ca mama nu are lapte. Copilul mananca foarte putin in primele zile dupa nastere, nu incepe direct la 250ml.
Colostrul pe care il are mama este destul de bun sa aline foamea.
Eu m-am rugat de asistente sa-i de-a formula si mi-a zis ca nu este necesar ca copilul e bine, doar sa o pun la san. Cand am insistat i-au adus o seringa micuta cu lapte care avea un tub de gavaj in varf si i-au zis lui Bogdan sa-i bage un deget in gura si odata cu degetul tubuletul de gavaj. I-au zis sa apese usor pe seringa cand o simte ca suge. Totul ca sa nu-i strice reflexul de supt. Si ce credeti, nici macar o seringa mica n-a papat. E adevarat ca a scazut in greutate, insa a recuperat cand mi-a venit laptele.
Alina(Vasari) cand am zis ca e bine sa ai biberoane in casa
, n-am zis ca e bine sa ai si formula. De fapt sunt de parere ca trebuie sa eviti formula cat mai mult posibil. Sora mea nu a alaptat nici una din fete din cauza unei reguli idioate made in ro care zice ca daca esti purtator sanatos de HepB n-ai voie. Cea mare a avut probleme cu constipatia de la formula. Si limbuta era tot timpul incarcata.
Madalina
mami de
Isabella Andreea si
23+ 
Olgutzika spune:
Neata!
Symo,
. Eu am inteles ca parte a problemei este si ca omul a plecat fara tine, ma insel? Pot sa il zgaltai si pe el
? Imi pare tare rau pentru tot, nu stiu ce sa zic...vreau sa iti spun povestea prietenei mele, care a tinut a doua sarcina cu cerclaj pana la 40 de saptamani. Si ea tot cu col scurt si contractii...cu suspiciune de SD si amniocenteza, cu disgravidie grava pana la 20 de saptamani ( de la 7 la 20s nu a bagat nimic solid in gura, doar perfuzii in vena si cu putin noroc, ceva apa pe gura ) Ea e medic, sotul ei e medic, a putut sa stea acasa cu perfuziile, in conditiile in care mai aveau o fetita de 1an si 8 luni. Si ea extrem de activa, medic, chirurg BMF, cu colaborare in mai mult cabinete, a fost crunta si psihic, nu doar fizic, consemnarea ei la pat. Din momentul in care a scapat de rau, de umbra SD si a facut cerclajul, a inceput incet sa isi reia activitatea. A lucrat ( in picioare, ca orice "dintar" care se respecta
) pana la 38s, la 34s venea cu trenul la Ploiesti sa imi faca mie o rezectie apicala...Ea a exagerat, dupa parerea mea, dar eu zic ca inceeet asa, poti iesi la un suc, la o plimbare scurta la aer, face minuni la psihic. Nu sa stai in picioare, sau in fund in masina cu orele...Trebuie sa fii optimista!!!
Ana 
!
Miruna, m-ai ucis cu colega ta de salon, am ras rau 
Imi inchipui ca pentru tine nu a fost de ras deloc
. Aia cu cumintenia a fost ceva....Saracul copil!!!!
Noi plecam la tara azi, cu 8 kg de vinete pentru copt. Asa ca stiti ce o sa mananc in zilele urmatoare
.
Va
, sa aveti un weekend de nota 100! Ana, Symo, distractie MAXIMA am zis
!!!!
Olga
23+ cu Alexandru
si mami de
Ioana-Sofia (25.02.2008 )
Olgutzika spune:
Madanic, cezariana mea a fost ca un pliu din piele, cu doua fire la capete, zici ca aveam mustati deasupra "dansei"
Dupa 10 zile mi-a scos firul ala, a tras pur si simplu de el.
Olga
23+ cu Alexandru
si mami de
Ioana-Sofia (25.02.2008 )
ratusca83 spune:
Neata fetelor! Ieri nu am fost prea activa. Cred ca si din cauza caldurii dar au fost pe la mine ai mei si am tot stat de vorba. Apoi m-am gandit eu ca nu-mi mai place cum imi sta parul si am mers de m-am tuns putin si aranjat. si apoi in casa iar![]()
.
Symo 
nu mai fi trista. eu te inteleg perfect. si eu as pleca oriunde,numai sa plec dar, din pacate nu am voie,asa ca ma consolez cu scurtele plimbari pe care le fac. Eu zic sa iesi cu ana azi, va deconectati de la tot si petreceti amandoua. Scurte plimbari ai voie ca doar ti-a zis sa le faci.
multi pupici la toate,fara exceptie cum spuneti voi

miruna sa ai grija cu efortul

crisule esti minunata in poze.
22+ si ingeras in ceruri
marizta spune:
neata fetelor.........va doresc un week placut si racoros
eu sunt la munca pana la 2![]()
, sotul se duce fara mine sa comnade mobila de buc, dupa masa vreau la plaja si cred k ma duc sa ma racoresc pt k e fffffffff cald

19 + 
Doamne ai grija si de noi
douradoudou spune:
olga ai mila de noi..cam toate de aici suntem innebunite dupa vineteeeeeeeeeeeeeeeeeeee....si eu cred ca cel mai mult dintre toate 

si azi e cald...si mi-amm propus sa nu gatesc pt ca nu am AC in bucatarie si nu am chef pe caldura sa stau acolo...offf azi o sa "visez"gustul de salata de vinete si coliva ..

..
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)

si
23+ cu