Concediu medical pentru tratament?
Salutare,
Ma bate gandul sa merg la tratament la Sovata. Asta asa, ca sa mai incerc ceva ce n-am bifat inca .
Am citit pe forum ca pentru Sovata este bine sa ai trimitere de la medicul de familie. Asa ca mi-am sunat medicul si am intrebat de concediu medical. Mi s-a raspuns ca nu se poate, ca oricum acum semnezei ca stai acasa in timpul concediului medical, etc. (pe asta chiar n-o pricep, daca esti in spital, de exemplu, cum sa fii si acasa?!!?).
Vreau sa imi spuneti voi cum ati procedat. Adica infertilitatea primara chiar nu este afectiune? Anii de tratamente si asteptari nu se pun? Stiu c-au mai fost discutii la un moment dat pe forum, ce ma sfatuiti?
Multumesc!
Raspunsuri
pinuta spune:
Romania e tara tuturor posibilitatilor

.Cat timp beneficiezi de concediu medical trebuie sa stai acasa, indiferent de diagnostic.Daca ai o mana in ghips, de exemplu,esti obligat sa stai in casa, chiar daca locuiesti singur si mori de foame sau ai nevoie de medicamente.E ABERANT!!!!

. Cat despre infertilitate se considera a fi un moft
nu o boala
. Iti vine sa
.In strainatate marea majoritate a procedurilor si tratamentelor sunt gratuite, pe cand la noi nici compensate. Ca sa nu mai zic ca nu poti sa-ti faci macar analizele gratuit, desi platim enorm pe asigurarile de sanatate.Asta in timp ce scade natalitatea drastic.Singurii care mai au curaj sa aduca pe lume copii sunt cei de etnie( a nu se intelege ca am ceva cu ei Doamne fereste), pe cand cei care pot nu vor, ca nu au ce le oferi, iar cei care-i vor nu sunt ajutati de nici un fel.Ma intreb,cum sunt creditele pentru "prima casa" nu se pot face si credite pentru "primul copil" cu facilitatile de rigoare

? Cred ca incep sa bat campii!!!In alta ordine de idei, am fost la Sovata acum cativa ani si ai nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie, deoarece cand te prezinti acolo mergi la cabinetul medical. Medicul care te consulta trebuie sa stie toate afectiunile pe care le ai pentru a sti exact procedurile pe care sa ti le recomande.Conditiile nu sunt deosebite in baza de tratament, dar personalul e dragut si atent.Bafta!
marius spune:
Daca ai concediu medical platit din asigurari fiind bolnav dar nespitalizat este firesc ca nu ai cum sa te plimbi prin statiuni sau oriunde altundeva.
Daca esti in tratament medical - deci apare spitalizarea - tratamentul - fie acesta oriunde chiar si in Sovata - nu vad legatura cu statul acasa.
Dar daca mergi intr-o statiune fie ea Sovata, Mamaia, samd fara o spitalizare in ideea ca ai vrea sa... nu are legatura cu concediul medical platit din asigurari.
Pe scurt o asigurare nu plateste orice - sunt reguli cad si sub ce forma o asigurare suporta o cantitate de bani.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
emilia.m spune:
La modul cel mai serios vorbind, chiar crezi ca se va deranga cineva sa vina tocmai la tine acasa sa verifice daca esti bolnava si zaci in pat sau nu? Doar e vorba de cam 10 zile nu de 2 luni.
In afara de asta, din cate am inteles eu, trebuie sa precizezi adresa unde vei fi gasita, nu esti obligata sa dai adresa din buletin. Poti sa dai adresa din Sovata
.
Eu, de exemplu, daca racesc si stau in CM 3-4 zile, in nici un caz nu voi fi gasita la adresa din buletin, ca nu mai locuiesc acolo din 2003 si buletinul n-are rost sa mi=l schimb pana anul viitor dupa nunta.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
mmc_nd spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Urmeaza sa merg la dr de familie sa vad ce zice. Sunt un pic dezamagita ca singura solutie pentru un tratamentul unei probleme reale si deloc ne-obisnuite sa fie concediul fara plata.
xdidi spune:
salutare mmc_nd vrei concediu pt sovata???? hahahaha eu am fost operata si mi-au dat concediu 75% chiar si in ziua in care m-au taiat , asa ca ai pretentii...Intr-adevar am fost operata laparoscopic tot pt o boala care da infertilitate si sunt la a doua operatie, deci daca gasesti o solutie sa ocolesti statul , succes daca nu incearca condeiu de odihna![]()
ps: in legatura cu statul acasa , e cam vrajeala..eu stau in chirie, logic fara contract, deci fara viza de flotant...si am adresa din buletin la vreo 200 km de unde stau si nu s-a obosit nimeni sa ma controleze am avut concediu acum la sfarsitul lui iunie vreo 2 saptamani. si nici n-am semnat nimic.
iti urez bafta in lupta cu sistemul
didi