FIV la Cluj 41
Raspunsuri - Pagina 9
cristina3343 spune:
Buna dimineata fetele!
Un inceput de weekend bun si o melodie
http://www.youtube.com/watch?v=ArLbdZWQQHk&feature=related
mara72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui uratica [mara-ce ma bucur sa te "vad"!credeam ca esti inca in concediu!cu ce te mai lauzi?cum mai esti?imi e tare dor de tine,de madutza..de toate fetele mele dragi!mara-cum e la unguri?cate zile trebuie sa stai?si pana la urma cat costa totul-inclusiv cazare si tot tot tot?si..analizele nu le poti face la ei?trebuie facute in romanica? |
si mie mi-e tare dor de voi, sa mai bantuim asa prin mall o dupa amiaza intreaga....Am fost plecata in concediu 3 saptamani dar din pacate m-am intors si sunt prinsa pina peste cap la serviciu. Asa ca acum ma gandesc ce frumos era in concediu...Da macar am bateriile incarcate cit de cit.
Preturile la unguri difera mult, in functie de numarul de zile de tratament, de cite zile stai acolo, etc.Eu nu am facut un calcul amanuntit dar asa, in mare am cheltuit cam 2000 E/procedura, suma in care a intrat minitorizare, punctia, ET dar si cazare si masa vreo saptamina cit am stat acolo.Suma asta pot sa iti spun ca am cheltuit-o si aici la cluj pentru ca desi eram acasa, desi aici FIv-ul costa doar 800 E te costa mult tratamentul.Ca sa iti dau un exemplu, la ultimul FIv la cluj doar injectiile m-au costat vreo 6.000 deci vreo 1500 E. La unguri am avut alta schema de tratament si o doza mica ca eu produc destul de bine si nu era necesar sa ma stimuleze prea tare.Nu am stat la unguri pe perioada stimularii, am ales sa ma duc si sa ma intorc in aceeasi zi, Debrecenul fiind la vreo 200 km de noi, asa ca am mers de vreo 3-4 la monitorizare. Dupa punctie am ales sa stau o saptamana acolo, desi nu era musai, puteam sa vin acasa, dar am preferat sa stau acoo si sa ma relaxez.Am inchiriat un apartament in Hajdusyoboslo, la 20 de km de debrecen si ne-am dus la balaceala in asteptarea ET .
Analizele le faci in tara, cu exceptia hormonalelor pe care ti le fac obligatoriu ei si in functie de care iti stabileste si schema de tratament . Cam asta e, daca mai ai intrebari sunt aici
mara72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saboupetruta marabine ai revenit , poate iti faci timp si ne onorezi cu prezenta la urmatoarea intalnire [ |
mi-ar place sa vin sa va cunosc, mai povestim , voi stabiliti intilnirea si apoi ma organizez eu in functie de data intilnirii.Tu? Ce planuri concrete ai?
petrutaf spune:
mara la mine urmeaza FIV 3 in sept-oct 2010, de luna aceasta incep anticonceptionalelele si la sf lui septembrie injectarea. Doamne ajuta!
cristina3343 spune:
Buna mara,petruta
Vreau sa va zic ca am si eu o cunostinta ce face FIV dar la szeged si a zis ca i-au facut doctorii TOATE analizele.
Doamne ajuta petruta la toata lumea!
brunadria spune:
salutare fete frumoase..
m am intors si eu din concediu miercuri, dar am intrat in actiune, am batut magazinele sa mi decorez casa, am montat piscina in curte, abia acuma am deschis laptopul, merge ca naiba
in concediu a fost frumos dar a trecut repede..
astept sa merg la medic si sper la sfarsitul lunii sa incep fiv ul..rezultatele de la cariotip le au trimis direct la clinica , deci nu stiu cum sunt..
ma bucur ca sunteti active pe aici..
va pup pe toate si revin in curand..pupici
"Tant qu'il y a de la vie, il y a de l'espoir."
cristina3343 spune:
Buna dimineata fetelor!
Poftiti la o cu coffeeta.
Bruni,bine ai revenit draguta
Fetele,am vorbit cu cunostinta aia de va ziceam ca merge la szeged,aici ea si-a facut 3 IA la puscas si printr-un coleg de-al meu a ajuns la szeged(si colegul s-a chinuit mult cu nevasta-sa sa faca copii si au fost la szeged,acum au 2 copii ),culmea fetele ca la cunostinta asta i-au iesit trompele permeabile la histerosalpingografie la Interservisan(la sfrangeu)si la laparoscopie la szeged erau infundate;cum pot doctorii astia sa dea asa rezultate eronate(de sfrangeu vorbesc).
Stiti ce fetele,o sa reusim asa cum a reusit si criadema si moniland si kry si bendeljulia si enni si jovanna.
Fetele,mi-a mai zis colegul ca in austria este ceva program ca-ti face FIV gratuit,dar trebuie sa ai peste 38 de ani,n-am apucat sa vorbesc prea multe cu colegul,dar va tin la curent.
Sa aveti o zi frumoasa,pupici la toate
cristina3343 spune:
'Neata fetelor!
Ocu coffeeta.
Dar ce faceti,nu mai dati nici un semn de viata?
Eu trag o fuga pana la servici la"copilasii" mei(catelusii) sa le dau de mancare ca pe portarii astia nu ma pot baza,nici apa nu le pun si stau toata ziua,mai este cate unul asa mai sufletist dar nici pe aia nu te prea poti baza ca daca ploua nu le pun apa ca zic ca beau din balta si apoi fac un shopping la cora.
Sa aveti o zi buna!
la toate,inclusiv mamicilor ce intra mai rar si bebelusilor
edennoa spune:
salut, fetele
ce mai faceti?
s-a aminat intilnirea pina la urma? pe cind?
eu sunt un pic mai prinsa ca am inceput miscarea si merg de 3 ori pe saptamina la zumba si belly dance (alternativ) e super misto si asa o energie deosebita iti da; in plus, muzica te binedispune, ma simt foarte tonica
cristina, am citit ce ai scris de laparoscopie si histerosalpingografie, sa stii ca e un pic altfel decit ti-a zis persoana respectiva; la histerosalpingografie iti insereaza o substanta de contrast in uter cu o siringa speciala si iti face un film cu raze x; se vede forma uterului si daca substanta se revarsa in cavitatea abdominala; daca e asa, atunci spune trompe permeabile si proba cotte pozitiva (asa a fost la mine) si concluzia e ca trompele sunt permeabile, cauza infertilitatii nu e legata de obturarea trompelor; in plus, daca trompele sunt permeabile nu te doare defel, doar ai ca o crampa intestinala mai puternica si atit; la laparoscopie se face o investigare aprofundata a zonei si se poate spune daca trompele sunt functionale sau nu; pot sa fie permeabile, dar cilii aia sau ce au pe acolo sa nu se miste si sa nu ajute ovocitului/embrionului sa ajunga in uter; de aceea multi medici recomanda laparoscopie in loc de histerosalpingografie (vezi o discutie de pe FIV Ungaria legata de Dr Tutunaru din Bucuresti)
despre histerosalpingografia de la interservisan eu am doar cuvinte de lauda ca si despre profesorul Sfrangeu; eu am fost inainte de procedura sa discut cu dansul sa vad cum e, mi-a explicat frumos, si a fost foarte okay; atita ca iti trebuie o zi libera ca dureaza totul; are si un site in care explica frumos totul (http://histerosalpingograf.tripod.com/)
oricum, pt a face inseminare trebuie sa faci histerosalpingografie pt ca sa stii ca nu ai trompele obturate, cred ca nici un medic nu iti face inseminare fara asta
toate fetele