FIV la Cluj 41

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina3343 spune:

Edennoa,mai lamureste-ma putin pls cu spermograma.
Are rost sa o fac sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

am o cunostinta care a facut inseminare cu Dr Stela Surd (bioloaga) care dupa fiecare venea si ii zicea ca a avut nu stiu cite milioane proba si metoda care a folosit-o (ma rog dna respectiva tinea minte doar nr nu si metoda)

de aceea cred ca ceva ceva se stie si atunci

sper ca am inteles bine

Mergi la inceput

Edennoa,cred ca ai dreptate,m-am bagat cu google la "ce e spermograma"si cica arata nr.si mobilitatea spermatozoizilor,etc. si pe formularul ala de la proba stiu ca era ceva cu mobilitatea.
Mersi

Mergi la inceput

cristina eu cred ca are rost sa o refaci, dar daca iese similar cu prima nu are sens sa o tot repeti

protocolul pt fertilitate include cam asa (iti scriu din ce am facut noi pina acum, ultimele 2 abia acum le facem):

Pt sotie:
- analize hormonale Z3 (FSH, LH, Estradiol, Prolactina, TSH) - astea arata cam cum functioneaza ovarele si ce rezerva ai; se pot repeta pt ca mai variaza de la o luna la alta
- analize hormonale de Progesteron de Z21 (mai precis 7 zile dupa ovulatie); astea iti arata daca nu ai insuficienta de progesteron si sa suplimentezi la nevoie
- analize hormonale + eco de tiroida (TSH, FT4, Antitiroglobulina, AntiTPO) - astea arata daca nu te fugareste tiroida - e responsabila de infertilitate destul de tare
- analize speciale pt rezerva ovariana AMH (mai ales daca e FSHul peste 10-11)
- anticorpii antispermatici din singe
- test postcoital
- histerosalpingografie (ca sa vezi ca trompele sunt permeabile)
- analize clamidia
- analize trombofilie (pt ca sa vezi daca nu cumva e prea "gros" singele si impiedica implantarea / fixarea unei eventuale sarcini)
- analize genetice cariotip (daca sunt anomalii la cromozomi, etc)

Pt sot:
- spermograma
- analize hormonale detaliate (daca spermograma e naspa)
- spermocultura (clamidia mai ales)

Sper sa te ajute. E ca un drum lung cu multe statii, pacat ca nu stii cite dinainte.

Mergi la inceput

Fetele,trebuie sa plec,va pup,mai vorbim.
Deci in principiu eu pe joi as putea,cu intalnirea,mai vorbim.
Petruta,alinuta,turqoise,corina,fetele care se mai inscrie?
Va asteptam cu propuneri.
la toate

Mergi la inceput

Multumesc edennoa,esti o

Mergi la inceput

Am facut 2 spermograme,prima la pol.grigorescu ce a iesit cica proasta,si a doua cica buna la intersrvisan;la dr.micu m-am dus cu aia buna de la interservisan,scria normospermie,pe aia de la pol.grigorescu cica lipseau ceva rubrici importante din formular si vechea mea ginecoloaga,a zis ca nu prea e buna si de-aia ne-a trimis a doua oara la interservisan.

Mergi la inceput

regula de aur: prima spermograma nu se ia in considerare ca iese prost la 90% din cazuri (stres, etc)

Mergi la inceput

este un restaurant - super buna mincarea: Toldi pe Clinicilor (un pic mai catre Manastur decit More); e si o locatie placuta daca vreti in zona

Mergi la inceput

Edennoa[/red],eu sunt de acord,sa fie si [red]fetele.

Mergi la inceput