FIV la Cluj 41
Raspunsuri - Pagina 5
edennoa spune:
am o cunostinta care a facut inseminare cu Dr Stela Surd (bioloaga) care dupa fiecare venea si ii zicea ca a avut nu stiu cite milioane proba si metoda care a folosit-o (ma rog dna respectiva tinea minte doar nr nu si metoda)
de aceea cred ca ceva ceva se stie si atunci
sper ca am inteles bine
cristina3343 spune:
Edennoa,cred ca ai dreptate,m-am bagat cu google la "ce e spermograma"si cica arata nr.si mobilitatea spermatozoizilor,etc. si pe formularul ala de la proba stiu ca era ceva cu mobilitatea.
Mersi
edennoa spune:
cristina eu cred ca are rost sa o refaci, dar daca iese similar cu prima nu are sens sa o tot repeti
protocolul pt fertilitate include cam asa (iti scriu din ce am facut noi pina acum, ultimele 2 abia acum le facem):
Pt sotie:
- analize hormonale Z3 (FSH, LH, Estradiol, Prolactina, TSH) - astea arata cam cum functioneaza ovarele si ce rezerva ai; se pot repeta pt ca mai variaza de la o luna la alta
- analize hormonale de Progesteron de Z21 (mai precis 7 zile dupa ovulatie); astea iti arata daca nu ai insuficienta de progesteron si sa suplimentezi la nevoie
- analize hormonale + eco de tiroida (TSH, FT4, Antitiroglobulina, AntiTPO) - astea arata daca nu te fugareste tiroida - e responsabila de infertilitate destul de tare
- analize speciale pt rezerva ovariana AMH (mai ales daca e FSHul peste 10-11)
- anticorpii antispermatici din singe
- test postcoital
- histerosalpingografie (ca sa vezi ca trompele sunt permeabile)
- analize clamidia
- analize trombofilie (pt ca sa vezi daca nu cumva e prea "gros" singele si impiedica implantarea / fixarea unei eventuale sarcini)
- analize genetice cariotip (daca sunt anomalii la cromozomi, etc)
Pt sot:
- spermograma
- analize hormonale detaliate (daca spermograma e naspa)
- spermocultura (clamidia mai ales)
Sper sa te ajute. E ca un drum lung cu multe statii, pacat ca nu stii cite dinainte.
cristina3343 spune:
Fetele,trebuie sa plec,va pup,mai vorbim.
Deci in principiu eu pe joi as putea,cu intalnirea,mai vorbim.
Petruta,alinuta,turqoise,corina,fetele care se mai inscrie?
Va asteptam cu propuneri.
la toate
cristina3343 spune:
Am facut 2 spermograme,prima la pol.grigorescu ce a iesit cica proasta,si a doua cica buna la intersrvisan;la dr.micu m-am dus cu aia buna de la interservisan,scria normospermie,pe aia de la pol.grigorescu cica lipseau ceva rubrici importante din formular si vechea mea ginecoloaga,a zis ca nu prea e buna si de-aia ne-a trimis a doua oara la interservisan.
edennoa spune:
regula de aur: prima spermograma nu se ia in considerare ca iese prost la 90% din cazuri (stres, etc)
edennoa spune:
este un restaurant - super buna mincarea: Toldi pe Clinicilor (un pic mai catre Manastur decit More); e si o locatie placuta daca vreti in zona