PCOS (18)
Raspunsuri - Pagina 9
CataLinaTeo spune:
fetelor, noi, cele cu SOP (vad ca voi toate scrieti PCOS, dar mie mi-e mai comod SOP ) nu putem face teste de ovulatie, nu? ma gandesc ca vor da mereu pozitiv ... sau nu? astept raspunsurile voastre :) va multumesc frumos! a aratat cuiva negativ? ca ma gandesc ca daca LH e mare de fel la noi, din cauza SOP, ar da testul un fals pozitiv...:-??
emilia.m spune:
Mie mi-a aratat negativ ultimul test pe care l-am facut.
La mine LH este putin mai mare decat FSH dar se pare ca nu este atat de mare cat sa dea peste cap testul de ovulatie.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
CataLinaTeo spune:
ce rapida esti, emilia! mersi frumos! mereu iti faci un pic de timp si pentru mine!!
pana sa aflu raspunsul vostru, am fost si mi-am luat un set... am facut (n-am baut inainte lichide-oricum nu-s eu persoana care sa se "scalde"-n lichide) un test si-mi zice pozitiv acum ce sa cred? nu mai stiu exact ora la care l-am facut(sa conteze oare ca nu l-am facut f dimineata? ca habar n-am).
emilia, mersi frumos ca esti atat de draguta cu mine!
CataLinaTeo spune:
scuze ca mai scriu inca un mesaj, dar mi-am pierdut ideile( se intampla de o varsta)...
scrie pe prospect ca poate influenta rezultatul daca ai SOP ...
eu nu stiu cat de mare e LH... de-acum vreau sa merg sa-mi fac analizele...
gargaritza82 spune:
incercati cu teste nu foarte sensibile- oview ar putea fi potrivite in caz de PCOS
ca sa fie pozitiv liniuta de test trebuie sa fie cel putin la fel de intensa ca cea de control.
Roberta84 spune:
Buna fetelor! de ceva timp urmaresc subiectele acestui forum dar fara sa ma inscriu, insa m-am hotarat sa ma alatur si eu in cele din urma. Asta pt ca in urma cu o luna am fost diagnosticata cu ovare polichistice. de un an tot incercam sa facem un BB si nimic... Doctorita care mi-a facut eco a zis ca nu e cazul altor investigatii deocamdata si mi-a prescris un tratament care incepe cu 3 luni de anticonceptionale, pt a elimina chistuletele( crede ea) si pt a-mi regla ciclul care a luat-o razna tot de 1 an de cand tot incercam, dupa care va trebui sa continui cu altceva. Insa eu sunt cam impotriva acestor anticonceptionale deoarece sunt convinsa ca dupa ce nu le mai iau problemele vor reveni.Tin sa precizez ca am avut o sarcina acum 4 ani pe care din pacate a trebuit sa o intrerup, si ca problemele nu am avut pana acum 1 an, lucru care ma face sa sper ca problema nu e chiar atat de grava. Acum eu in loc sa iau acele AC m-am hotarat sa fac o cura de 3 luni cu branca ursului pt ca ovulatia mea e cam absenta , iar menstruatia e din ce in ce mai putina. Am 1 luna si jumatate de cand iau si observ ca la doar 10 zile de la prima zi de menstruatie au inceput sa ma doara sanii extrem de tare ca si cum ar trebui sa-mi vina ... sunt nedumerita e prea devreme si pt menstruatie si pt sarcina ... sa fie efectul de la BU? ultimele menstruatii le-am avut la 34 de zile....deci acum ar fi mult prea devreme...
emilia.m spune:
@catalina - cu placere!
Branca Ursului ajuta in caz de infertilitate dar nu stiu daca ajuta in caz de PCOS. Oricum la PCOS dereglarile progesteronului pot face menstrele sa fie haotice, cu sangerari in mijlocul lunii, dureri de sani, pete maronii pe chilot, dureri de spate...
Eu zic ca ar fi totusi bine sa urmezi sfatul medicului si sa iei anticonceptionale urmatoarele 3 luni ca sa se resoarba chisturile sa ai un "inceput curat". Si apoi intreab-o daca nu iti da tratament cu Clomid si Metformin.
www.romedic.ro/clomid-sau-serophene-clomifen-citrat--0P798" target="_blank">http://www.romedic.ro/clomid-sau-serophene-clomifen-citrat--0P798
www.ginecologie.ro/www1/Default.aspx?&boliid=21&id=119&tabid=143" target="_blank">http://www.ginecologie.ro/www1/Default.aspx?&boliid=21&id=119&tabid=143
Succes!
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
elizbeth spune:
Buna fetelor! Va scriu un pic doar ca sa va atrag atentia si asupra altor factori care provoaca infertilitate sau din cauza carora putem ramane mai greu insarcinate. Stiu ca toate suntem preocupate sa mancam sanatos, fara E-uri, grasimi nocive si asa mai departe. Dar nimeni nu ne atraga atentia si asupra chimicalelor din cosmetice, care au devenit din ce in ce mai multe si cu dovezi clare ca afecteaza fertilitatea.
Cautand pe net un sampon bio pentru bebelina mea care ar trebui sa vina la sfarsitul lunii acesteia, am descoperit ca mai toate produsele cosmetice care le foloseam inainte de sarcina sunt pline de substrante nocive.
Cititi aici mai multe despre aceste substante
http://sanatate.adore.ro/ghid-de-sanatate/pericolele-din-produsele-cosmetice/
si v-as sfatui sa folositi cat mai putine produse ce contin asa ceva sau sa incercati sa folositi produse cat mai naturale, mai ales in timpul sarcinii. Sunt o gramada de articole pe net care arata ca produsele cosmetice folosite in timpul sarcinii afecteaza bebelusul.
Cred ca e important ca inainte sa apelam la tot felul de tratamente, sa incercam sa gasim si o cauza a problemelor care le avem. Stiu ca o cauza exacta nu s-a stabilit inca si ca ar fi mai mult genetic, dar eu nu prea cred. La mine, in familie nimeni nu a avut asa ceva si tocmai eu sunt fericita posesoare, de aceia cred ca are legatura cu viata pe care am dus-o, alimentatia, stress, chimicalele la care am fost expusi si desigur o predispozitie genetica.
Eu cred asta datorita faptului ca am intr-adevar in familie sora, matusi cu o pilozitate mai mare(un nivel de testosteron crescut) dar nu au avut probleme de fertilitate. Au avut copii fara probleme.
Nu vreau sa aprind vreo polemica ci doar sa atrag atentia ca sunt atatea factori cu care trebuie sa avem grija in ziua de astazi atunci cand vine vorba de sanatatea noastra.
Va pup si sper sa vi se implineasca visul de a avea bebei sanatosi cat mai curand. Asteptarea asta e groaznica.
CataLinaTeo spune:
elizbeth, in primul rand da-mi voie sa va felicit pentru bebele ce va veni! iti doresc o nastere usoara!
ai dreptate, substantele care se folosesc pentru cosmetice(conservanti, coloranti etc) sunt destul de daunatoare pentru noi, asta deoarece ele se absorb prin piele, intrand in sange (doctorul dermatolog mi-a zis ca e adevarat, intr-o cantitate nesemnificativa, dar azi, maine , poimaine etc).eu am avut cateva tentative de a incerca sa mananc "sanatos", dar, din pacate si din fericire pentru mine sunt studenta la facultatea de "stiinta si ingineria produselor alimentare" si stiu ca lucrul asta nu prea se mai poate... asa ca, m-am lasat pagubasa.. nici nu-mi mai cumpar snacks-uri si toate tampeniile, dar nici nu ma duc pe marginea strazii sa pasc iarba... si zic ca nu prea se mai poate sa mancam sanatos si datorita solului, care e saracul mult prea poluat pentru a-ti da tie alimente "bio"...nu mai mancanc prajeli, carne f grasa (treburi d-astea, minore, dar majore pentru organism)...
vis-a-vis de ce ai spus tu, de femeile din familia ta, la mine e aproape aceeasi chestie (aproape, din pacate): bunicile mele n-au avut probleme, mama, nu, insa matusa mea...ani grei de incercari, tratamente, sarcina tinuta numa' in spital.. sper sa nu-i seman
e putin in afara subiectului, dar apropo de "mostenire", toate doamnele din familia mamei au avut probleme cu chisturi la san (mama, bunica operate, matusa mea , tratament in germania)... acum am decis ca in fiecare an sa fac o mamografie...
elizbeth, stai linistita, nu vei da nastere la nicio discutie mai "aprinsa", fiecare ne spunem doar parerea si avem "obligatia" de a i-o respecta pe a celuilalt!
scuze ca am scris atat de mult, dar nu ma pot abtine...
gargaritza82, mersi frumos pentru raspuns. am sa-mi cumpar si din alea!
Roberta84, eu zic totusi sa asculti si de-un medic...daca nu cel care vrea sa-ti prescrie pastilele, atunci altul, dar tot te sfatuiesc sa mergi la un medic...
o zi buna va doresc!
ps.. ieri mi-au iesit 2 liniute la testul de ovulatie.. azi mai fac unul sa vad ce si cum...
elizbeth spune:
Catalina, mersi tare mult si iti urez si tie o sarcina usoara si multa sanatate! Poate odata cu toamna culem si noi roadele stradaniilor de pana acuma, sa fim cat mai multe burtici!!!
Va pup!