PCOS (18)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dienutzahy spune:

buna,
nu stiu daca va mai amintiti de mine. sa ma stergeti din listuta pt ca nu sunt mami, trebuia sa fie baiat si sa se numeasca matei alexandru, daca nu s-ar fi nascut mort la 37 saptamani.povestea mea e una oarecum cu happy end. sunt din vaslui. eram insarcinata si ma simteam happy, dupa ce cu greu am ramas.cam pe 20 aprilie am simtit ca e ceva in neregula. am facut un eco la vs sa vad daca bb e bine. nu se misca insa avea activitata cardiaca. pe 27 cand aveam 29 ani si 1 zi am fost la urgenta la vaslui cu criza de fiere mi s-a facut eco si mi s-a spus ca bb e ok doar ca eu am indigestie de la inghetata si ca stomacul meu e in cap la bb ca avea pozitie pelvina. a doua zi dupa o noapte in perfuzie am plecat la iasi la dr care imi supraveghea sarcina. m-a trimis la urgenta in spital la elena doamna unde trebuia sa nasc. acolo am aflat ca bb era mort. apoi mi-au indus travaliu,24 ore si nimic, programare la operatie de urgenta. pe 30 mi s-a facut cezariana de urgenta si au scos bb care era mort de cel putin 10 zile.
happy end e pt ca mi-au salvat uterul si nu am facut septicemie si ca traiesc.
dupa necropsie am aflat ca bb nu avea timus si murise cel mai probabil de la un hematom retroplacentar pe care l-am facut de la un puseu de tensiune, hematom care cresteafoarte repede.la internare avea 6 cm iar la operatie deja 10.
acum sunt dupa un eco la colicist si o programare de urgenta la opratie la iasi la sf spiridon. am o movila de pietricele care mi-au dat si criza de cand eram gravida. multumesc acelei crize datorita careia traiec, pentru ca daca nu ma durea nimic nu veneam in iasi asa curand pt ca aveam abia in luna mai urmatoarea programare.
v-am plictisit rau de tot insa trebuia sa mai trec pe aici sa va mai spun despre mine.
luni ma duc la operatie ca sa imi rezolv problema asta si apoi sa pot face bebe din nou, ma rog, macar sa ma pot apuca de treaba si de sperat.
in final va pup pe toate! sunt o epava dar sper ca ma voi ridica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutzahy spune:

am uitat sa spun ca toata sarcina a fost una exemplara si cu toate testele si analizele posibile facute. ca sa nu se inteleaga ca am fost neglijenta cu ceva.
aaaa si sa va intreb: cu pcos, cu o cezariana verticala si o operatie de colicist in curand, mai am sanse sa fiu mami vreodata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui dienutzahy

cu pcos, cu o cezariana verticala si o operatie de colicist in curand, mai am sanse sa fiu mami vreodata?

dienutzahy...
Imi pare tare rau pentru durerea ta.
Nu-ti pierde speranta. Exista femei care au nascut normal la cativa ani dupa nastere prin cezariana. Si sunt convinsa ca o operatie de colecist nu pune probleme sarcinii mai mult decat ar pune o operatie de apendicita.. Va fi ok. Ai grija de tine.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CataLinaTeo

emilia, este ceva ce eu nu am inteles... sa ma scuzi te rog, dar eu is mai grea de cap.. prind mai greu... am inteles ca te vei apuca de ACO pana dupa nunta. de ce? nu ai ciclul regulat? sau de ce?

Eu sunt dintre nefericitele care n-a avut ciclu regulat de vreo 10 ani. Fara medicamente (duphaston sau ACO) nu am menstruatie deloc.
Cel mai mult imi amintesc ca am stat 6 luni fara vreun semn ca ar urma menstra. Si cand a venit am zis ca nu se mai termina... m-a tinut vreo 10 zile.
Sa exemplific cu situatia actuala: am avut menstruatie dupa intreruperea ACO pe 4 mai.
Apoi am asteptat. Cand m-am saturat sa astept am luat Duphaston care mi-a indus urmatoarea menstruatie pe 13 iulie (deci in iunie - pauza).
Apoi am inceput Metformin si Tinctura de Mladite de Zmeur. Iata ca suntem in 26 august si eu tot n-am nici urma de menstruatie (deci si in august - pauza).
Medicul generalist mi-a facut ieri o ecografie care a evidentiat ovare cu aspect polichistic, cel mai mare chist fiind 5 mm si m-a sfatuit sa mai astept o saptamana, poate totusi sunt chisturi functionale si unul din foliculi elibereaza un ovul.
Daca dupa aceasta saptamana tot nu se intampla nimic mi-a zis sa iau duphaston din nou ca sa imi vina menstra.
Mi-a zis sa iau si in septembrie si in octombrie (poate-poate raman insarcinata lunile astea - duphaston fixeaza sarcina sau forteaza aparitia menstrei in caz ca nu exista sarcina). Daca nu raman insarcinata pana in octombrie incep ACO pana dupa nunta. Tot asa ma sfatuise si ginecologul sa procedez. Si in octombrie merg sa si repet analizele hormonale care sper sa iasa mai bine de cand am exclus carnea din alimentatie.
In timpul ACO ovarele sunt in pauza, chisturile dispar, simptomele sindromului se estompeaza si nici nu risc sa ma trezesc insarcinata in luna a 9-a fix in ziua nuntii. Cam astea sunt motivele pt care voi reveni la ACO.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andreeag23

salutare fetelor.....revin si eu dupa ceva vreme.....cu vesti bune....adica cat de cat......daca va amintiti eram suparata acum vreo 5 luni ca imi venise prea repede cm...apoi prea tarziu...insa de 2 luni incoace mi-a venit la termen...si surpriza ca am si ovulat normal...iar luna trecuta am avut ovulatie dubla ...parca sunt crazy..de bucurie mi-am pastrat toate testele pozitive
metformin am mai luat doar o luna atunci...si l-am intrerupt din nou ca-mi era rau..insa m-a ajutat clar si el in ultimul an.......
ce m-a ajutat foarte mult sa-mi scada si tensiunea si sa-mi regleze organismul a fost LifePak pe care il iau de 1 luna incoace....comandat din SUA...
ultima descoperire facuta e ca si soacra are SOP si nu stia si are 2 baieti.....
am citit din urma si m-am intristat sa vad ca listuta se ingroasa...dar m-am si bucurat sa vad cazuri fericite.....cheia la mine e slabitul....va rog sa-mi trimiteti cat puteti fiecare ambitie sa pot lupta sa.. nu cedez in fata mancarurilor...apropo de asta jos palaria pt puterea de a trece la vegetarism.....
o zi buna va doresc ca m-am lungit prea mult...si spor la bebei...

Super tare! Ma bucur pt tine. Tine-o tot asa si succes sa auzim ca astepti . Trecerea la vegetarianism n-a fost grea pt ca eu stiu sa gatesc bine multe mancaruri cu carne si tot ce a trebuit sa fac a fost sa inlocuiesc in acele mancaruri carnea cu ciuperci sau linte.
Si e la fel de gustos. Si vara mi-e cald sa stau in bucatarie mult asa ca prefer sa incropesc repede o salata
Incearca sa inlocuiesti Metforminul cu Siofor sau Glucophage. S-ar putea sa le tolerezi mai bine? In ce sens ti-e rau de la Metformin? Eu observ ca am stari de greata de la el, gen rau de masina, dar le suport cu stoicism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

dienutzahy

Am ramas fara cuvinte. Imi pare atat de rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocica_26 spune:

Dienutzahy
Imi pare extrem de rau pentru pierderea suferita. Dumnezeu sa te intareasca sa treci peste aceste momente triste si sa te binecuvinteze cu un bebe cat mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataLinaTeo spune:

fetelor, noi abia ne-am intors de la mare(traiasca statul roman ca mi-a dat bilet pentru tabara). pe 2 septembrie se-ntoarce medicul la care am mai fost din concediu. am sa-mi fac programare sa vedem daca exista schimbari.
dienutzahy... cuvintele mele cu siguranta nu te vor alina, dar imi pare sincer rau!
emilia, am inteles cum sta treaba cu ACO... imi pare rau ca depinzi de duphaston...
va iesi soarele si pe strada noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

La multi ani tuturor Alexandrelor si Alexandrilor!

Mergi la inceput

Bine ai revenit Catalina :)
LA MULTI ANI (cu intarziere de o zi) CELOR CE POARTA NUMELE ALEXANDRU/ALEXANDRA!

Mergi la inceput