PCOS (18)
Raspunsuri - Pagina 6
emilia.m spune:
Chiar nu imi fac sperante de felul acesta. Ar fi prea simplu si prea usor... din prima luna de tratament... just like that...
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
aruam spune:
Buna fetele
Cori stii cumva cand se intoarce dr. Bajenaru Magda din concediu de maternitate. Tu parca ai fost si tu pacienta ei sau ma insel?
Emilia chiar tebuie sa ai rabdare cu Sioforul eu il iau de 2 ani si pot sa spun ca dupa 3-4 luni au inceput sa se vada rezultatele in sensul ca am inceput sa ovulez lunar dar din pacate nu am reusit sa raman insarcinata pana acum dar cred ca pe langa asta am si alte probleme.
Dar poate cine stie la tine poate e cu ochisori.Doamne Ajuta!
Fetelor eu nu am noutati o sa mai incerc o inseminare dar inainte o sa mai fac probabil niste investigatii .Sa vedem ce o sa zica si medicul.
Pana atunci ma relaxez plec la
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
cori_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aruam Buna fetele Cori stii cumva cand se intoarce dr. Bajenaru Magda din concediu de maternitate. Tu parca ai fost si tu pacienta ei sau ma insel? anul acesta o sa fiu Doamne ajuta |
Da, eu am fost pacienta ei si o sa mai fiu dupa ce nasc pentru ca nu vreau sa ma dau iar peste cap cu totul. Dr Bajenaru mi-a spus inainte sa plece in co ca se va intoarce in septembrie. O prietena tot pacienta ei care a avut multe alte consultatii la ea dupa ce m-a "predat" pe mine la ginecolog mi-a spus acelasi lucru: septembrie, maxim octombrie.
Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
emilia.m spune:
Neatza buna fetelor.
In dimineata asta am luat euthyroxul, metforminul, napraznicul si tinctura de mladite de zmeur.
La Tinctura de Marar si la Vitex Fruit am renuntat de ceva vreme, ca Vitexul creste LH-ul (din cate vad in prospectul de pe net) si Tinctura de Marar are efect estrogenic iar eu am deficit de progesteron.
In fine... dupa o ora am ajuns la servici si am dat gata 3 nectarine. Iar la pranz o sa mananc cateva linguri de ciorbita de fasole uscata.
Si diseara cred ca niste salata de varza. Am slabit in astea 2 saptamani cam 4 kg. Insa trebuie sa dau jos 10 kg (sa ajung la 55) ca asta-i targetul. Si simt si stiu ca va fi greu sa mai slabesc inca 6 kg... N-am mai avut de mult sub 60 kg si mi se pare un prag sub care nu stiu cum sa cobor. Parca organismul meu se incapataneaza sa aiba minim atat
Dar cu rabdare si perseverenta ii vin eu de hac
CataLinaTeo spune:
4 kg in 2 saptamani! e destul de bine, zic eu! bine ca rezisti cu "cateva linguri de ciorba" ... ai sa reusesti sa slabesti, sunt sigura! daca ai vointa, vei reusi! toate cele bune!
emilia.m spune:
@ Catalina - multumesc mult. E drept ca acele cateva linguri de ciorba de fasole de la pranz au fost completate cu 2 linguri de inghetata (Nirvana de ciocolata) care mi-au fost oferite insistent si pur si simplu au fost prea tentante sa le refuz (desi nu erau parte din plan).
Seara n-am mai mancat salata de varza pentru ca am fost la prieteni si am mancat niste Bruschette (paine prajita cu usturoi, rosii, busuioc, ulei, sare).
CataLinaTeo spune:
emilia...2 linguri de inghetata sunt nevinovate!! pe mine mama m-a invatat ca nu-i frumos sa refuz... luni imi fac programare la medic(sper sa nu fie in concediu)... am iar o mare problema... dupa ce am intrerupt ACO, timp de 2 luni mi-a venit menstruatia, insa luna asta...ioc! (insarcinata nu-s sigur)...sper sa pot comunica cu medicul meu, in sensul ca imi doresc sa inteleaga ca nu mai vreau ACO...altfel, va trebui sa-mi caut altul...
emilia.m spune:
Catalina, ai fost la medic? Te-ai inteles cu el/ea?
Unde or fi celelalte fete? Sa fie oare in vacanta?
CataLinaTeo spune:
nu , nu am mai ajuns... doctorul la care merg eu de obicei e in concediu pana pe 2 septembrie... si in timp ce cautam un nr de tel. de la un alt cabinet, sa merg la alt doctor, am fost la toaleta... si surprizaaa!!! cat m-am bucurat.... acum astept sa-mi treaca... si pe 2 septembrie ma prezint la el, sa discut despre o posibila sarcina... pana atunci, am sa iau BU si tot ce mi-ai mai scris si tu... o zi buna iti doresc! tu cum stai? iti monitorizezi ovulatia, ceva? iti iei temperatura?
leeloo5979 spune:
Buna, as vrea sa ma inscriu si eu pe lista la voi . Am depistat PCOS in 2007, cand cautam disperata motivul pentru care nu raman insarcinata. Din 2006 tot incercam si degeaba. Apoi am auzit de dr.Cezara Bucur. Dansei ii sunt recunoscatoare, pentru ca e primul medic ginecolog care s-a gandit sa faca o transvaginala sa vada unde e buba. Altfel spus, in 2 ani pusesem vreo 30 de kg, fara sa imi schimb obiceiurile culinare. Menstruatia venea si nu venea...la 3-4 luni, vara cel putin nu aveam deloc. Numai cand a auzit astea, a spus ca probabil ca am PCOS. Mi-a dat un pomelnic de analize de facut, si m-a sfauit ca daca am ocazia sa le fac in alta parte, mai ieftin decat in clinica ei, e ok, si apoi sa vin cu rezultatele la ea. Eram abonata la Medicover, iar acolo am dat peste alta dr nemaipomenita, pe care am placut-o instant si la care am preferat sa raman sub observatie. Am inceput procedurile obisnuite, analize (care au confirmat diagnosticul pus de Cezara Bucur – culmea era ca testosteronul era in limite normale – progesteronul in schimb…sub limita cu mult) histerosalpingografie...utrogestan pentru menstruatie, ecografii. Asta se intampla in 2007. La inceputul anului 2008, dr m-a intrebat ce cale apucam acum. I-am raspuns ca vreau macar sa raman gravida, daca nu sa imi tin copilul in brate. A zambit larg si a zis ca atunci nu e timp de pierdut, sa isi faca si sotul spermograma (histero la mine a fost ok, trompele permeabile)si sa incepem stimularea ovariana (dupa ce in prealabil m-a pus in garda cu chestiile negative ale stimularii in cazul PCOS). Am acceptat. Intre timp, cerusem sfatul si pe forum, unde mi s-a spus sa iau Branca Ursului. Incepusem deja tratamntul cu Branca (nu am apucat sa iau decat o luna). In ianuarie am avut doua menstruatii, una data de pastile (Utrogestan) pe 13 ianuarie, si a doua natural, pe 31 ianuarie. Dar…sotul a avut o problema medicala destul de nasoala, si am amanat proiectul “bebe”. Nu ma mai interesa decat sa imi vad sotul sanatos.
Nici nu aveam idee cat de aproape era Minunea mea. In 2008, pe 13 martie am aflat ca sunt insarcinata. A urmat o sarcina frumoasa si fara problem cu tratament de sustinere (utrogestan pana in sapt 35) si Elevit. Iar pe 13 octombrie 2008, cu o luna mai devreme, venea Damian, grabit tare, sa fie aceeasi zodie cu tati. 2980gr si 50cm, perfect sanatos si pregatit pentru viata, gata sa o faca pe subsemnata cea mai fericita mama din lume. Au trecut aproape doi ani, iar eu ma lupt in continuare cu kg. Multe. Am uitat sa spun, ca insarcinata am ramas imediat cum am reusit sa dau niste kile jos din cele 30, cred ca vreo 16. Durerea era ca intrasem in sarcina cu multe kile oricum, vreo 79. In sarcina nu am luat decat 11 kile. Alaptatul pe mine nu m-a slabit, din contra. Am luat 7 kile la prima strigare. Si tot fluctuez. Scad 3-4 kile, le pun la loc.
Oooofff…m-am intins precum placinta…scuze. Ma apuc sa citesc si eu sa ajung sa va cunosc si sa ma pun la curent.
Leeloo
Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008)
http://community.webshots.com/album/576954102XllZDy