PCOS (18)
Raspunsuri - Pagina 14
gudinde spune:
Cori,
AM intrat pe blogul tau, blogulluibebe. Mi-a placut mult.
Nu stiam de acele biberoane desi sunt 2Xmatusik.
La carti insa n-am vazut mentionat ghidul OMS pt alaptat si nutritie. Daca nu-l ai si-l vrei, spune-mi si ti-l trimit.
Mai ai putin, putin si-ti vezi minunea. La odiseea voastra de sept-oct am mai multe prietene dragi.
cori_mic spune:
Gudinde, multumesc mult pentru apreciere. In general sunt genul care inainte de a hotari ceva caut muult de tot pareri si reviewuri (asa am ajuns si aici la PCOS inainte de a avea diagnostic de la medic). Si m-am gandit ca poate ceva din ceea ce gasesc eu ar putea interesa si alte mamici.
Cartile prezentate au fost o selectie din cele gasite in magazine si m-ar bucura foarte mult daca mi-ai trimite acel ghid pe care nu l-am vazut nicaieri pentru ca in prezent exact despre asta caut: alaptare. Iti trimit adresa mea de mail PM. Este format electronic cartea, nu?
Iti multumesc inca o data si intr-adevar numar clipele pana imi voi avea in brate minunea. Dar ea se pare ca nu se grabeste din spusele doctoritei e foarte suuus si mai sta minim doua saptamani. Ce sa facem... e bine la all inclusive.
Cori 38+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
http://blogulluibebe.blogspot.com
emilia.m spune:
Fetelor... ieri a fost prima zi de menstruatie dupa Duphaston.
Am avut un ciclu imens, din 12-13 iulie pana in 7-8 septembrie. Si ar fi fost mult mai lung daca n-ar fi fost fortat de Duphaston.
Oare se poate sa nu ma ajute Metforminul? Imi pusesem mari sperante in acest medicament. Stiu ca in mod mormal dureaza mai mult de o luna sa isi faca efectul si la mine a trecut o luna si jumatate de cand il iau, dar speram ca va fi macar putin mai bine. Nu ma asteptam sa ovulez in ziua 14 si sa imi vina menstra ceas in ziua 28 dar ma gandeam ca o sa vad o imbunatatire cat de cat.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
cori_mic spune:
Emilia, este mult prea devreme sa iti dai seama daca te ajuta sau nu. E normal sa fie asa. Urmeaza tratamentul 6 luni si abea apoi vei putea vedea rezultate. Iar daca nu functioneaza nici atunci metforminul poate fi "ajutat" cu diverse alte combinatii in functie de scopul tau: sa tii PCOS sub control/ sa faci bebe. Exista o diferenta mare in tratarea celor doua optiuni.
emilia.m spune:
cori_mic... problema e ca n-am acum 6 luni la dispozitie sa verific daca functioneaza Metformin ca sunt conditionata de niste treburi.
De la finalul lunii Octombrie / inceputul lunii Noiembrie trebuie sa iau anticonceptionale timp de 1 an.
Medicul zicea sa iau si Metformin pe langa ACO dar nu voi stii in toata acea perioada daca functioneaza sau il iau degeaba cata vreme menstrele vor fi regulate si ovulatia oprita de ACO.
Si chiar n-as vrea sa iau Metformin timp de 1 an daca exista sanse rezonabil de mari sa nu dea rezultate pentru ca mi-e teama sa nu imi afecteze ficatul medicatia asta zilnica. Combinatia Euthyrox, Metformin, ACO cred ca nu-i chiar asa usor de tolerat de catre ficat si as taia Metforminul de pe lista mai degraba decat sa il iau degeaba.
Speram sa imi dau seama inainte de Noiembrie daca merge sau nu in cazul meu...
Se poate sa nu mearga? Asta e intrebarea mea. Se poate sa fie "frectie la picior de lemn"? Sau are efect in majoritatea cazurilor si sa nu aiba efect la mine ar insemna sa fiu eu una din exceptii.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
cori_mic spune:
Cand am inceput metforminul am gasit un studiu pe internet in care era specificat faptul ca in majoritatea cazurilor cu PCOS metforminul ajuta la reglarea functiilor hormonale (am uitat cifrele lor exacte), dar doar la un procent de 60% din cazuri aceste efecte sunt vizibile asupra ovulatiei (deci atat de puternice). Deci din nou depinde cat de mult astepti tu de la acest medicament. Cred ca am mai spus aici pe forum eu am inceput tratamentul in aprilie, pe la sfarsitul verii, inceputul toamnei am ovulat natural, dar nu luna de luna. Sarcina am obtinut-o cand am inceput si stimularea cu Ovamyd, dar fara metformin nu aveam prea multe sanse.
Inca ceva, si eu am luat la sfatul ginecologilor timp de 3 ani ACO dar nu mi-au facut absolut cu nimic bine. Mai mult decat atat, inainte de ACO aveam CM de 35-40 zile si dupa ajunsesem la 70 zile sau deloc..
gudinde spune:
cori_mic, ghidul e pe mail. Si eu sunt la fel: analitica. Nu-mi place sa ma arunc cu capul inainte. Sunt cerebrala, imi place sa analizez, sa studiez, sa cercetez si sa iau deciziile in cunostiinta de cauza.
Mi-am pacut mult blogul tau si acel wrap de casmir mi s-a parut
emilia.m, Cori are dreptate. Metforminul actioneaza pe problema noastra: rezistenta la insulina. Practic, el ajuta la echilibrarea diferselor functii metabolice, care pot duce la obtinerea ovulatiei. Insa, nu toata lumea obtine ovulatia doar cu metformin.
La fel si cu scaderea ponderala. Fetele cu PCOS care au un exces ponderal pot obtine ovulatia printr-o scadere de 5-10%. Dar nu toate persoanele care reusesc sa slabeasca obtin ovulatia.
De asemenea, deca se obtine ovulatia, aceasta nu se obtine neaparat lunar. Poti sa reusesti sa ovulezi de cateva ori pe an.
Eu, avand rezistenta la insuliana foarte mare si diabetici in familie, iau metformin de cativa ani. Am noroc ca organismul il tolereaza foarte bine. Fac periodic analizele de ficat si imi ies bine. Iau metforminul insa pentru amanarea instalarii diabetului, caci altfel nu pot spune ca ma incadrez in categoria persoanelor care au obtinut rezultate pe partea fertilitatii, desi, repet la mine vorbim de ani de metformin.
Iti doresc din suflet sa intri in acea categorie de femei care obtin ovulatia doar cu metformin.
In privinta ACO: daca nu ai facut, neaparat sa faci coagulograma.
ALINAOPREA spune:
Fetelor,eu iau metformin din februarie,deci sunt in a 8-a luna si rezultatele intarzie sa apara.....ma refer la reglarea menstruatiei.
In iunie si iulie am facut inseminari si am luat progesteron pana la test,iar cand am intrerupt a venit menstruatia,dar fara progesteron sunt in ziua 43 si nici un semn....
Si eu ca si Gudinde am in familie diabetici,chiar si tatal meu,asa ca voi lua metformin pt. a tine sub control rezistenta la insulina si pt bebe voi face din nou FIV.
Apropo de FIV si metformin,am inteles ca ajuta la cresterea calitatii ovocitelor....inca un motiv sa continui tratamentul.
Va pup pe toate si va multumesc pt informatiile pretioase pe care le-am cules de-a lungul timpului de la acest subiect.
Sanatate multa si sa auzim numai de bine!
Alina in asteptarea unei minuni de
cori_mic spune:
Gudinde, multumesc mult . Ma apuc de citit .
CataLinaTeo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m Fetelor... ieri a fost prima zi de menstruatie dupa Duphaston. Am avut un ciclu imens, din 12-13 iulie pana in 7-8 septembrie. Si ar fi fost mult mai lung daca n-ar fi fost fortat de Duphaston. Oare se poate sa nu ma ajute Metforminul? Imi pusesem mari sperante in acest medicament. Stiu ca in mod mormal dureaza mai mult de o luna sa isi faca efectul si la mine a trecut o luna si jumatate de cand il iau, dar speram ca va fi macar putin mai bine. Nu ma asteptam sa ovulez in ziua 14 si sa imi vina menstra ceas in ziua 28 dar ma gandeam ca o sa vad o imbunatatire cat de cat. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
emilia, bine ca ti-a venit menstruatia, ca a trecut ceva timp! eu nu pot decat sa iti dau un pic de optimism de la mine! ai incredere, ca Doamne Doamne nu ne lasa de izbeliste pe niciuna dintre noi! nu am luat niciodata metformin, asa ca... zic PAS cand se discuta despre...:D