PCOS (18)
Raspunsuri - Pagina 15
emilia.m spune:
Multumesc pt sfaturi si incurajari fetelor. Nu o sa intrerup Metforminul ca poate poate va functiona.
Cori_mic, tu ai obtinut sarcina fara FIV sau inseminare, nu? Adica doar cu stimulare ovariana.
Gudinde, testul de care vorbesti este pt coagularea sangelui?
Nu l-am facut niciodata dar o sa cer medicului sa imi dea sa-l fac.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
cori_mic spune:
Nu, multumesc lui Dumnezeu nu a fost nevoie . Inainte de FIV sau inseminare se incearca metodele medicamentoase de stimulare a ovulatiei care pot da sau nu rezultat. Adica din z9 pana in z14 am luat acest medicament Ovamyd si am ovulat in ambele luni in care am urmat aceasta schema ( doar ca in prima luna mi-a plecat sotul din tara deci..).
Eu sunt un caz norocos, dupa cum am spus ovulam si fara acest stimulent, dar nu luna de luna si pentru ca doctorita mea intra in concediu de maternitate a dorit sa fie sigura ca am burtica inainte sa plece . Si asa a fost.
Dar si pentru cele care nu au rezultate asa sunt alte optiuni inainte de inseminare/ fiv. Se ia prin incercari si se elimina in functie de cazul tau. De-asta am spus ca e o mare diferenta in tratament data de ceea ce doresti tu: sa obtii o sarcina sau sa tii sub control anumite efecte ale PCOS. ACO nu isi au rostul daca te numeri in prima categorie.
Cori 38+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
http://blogulluibebe.blogspot.com
redramy spune:
Salutare fetele!
La multi ani Anelor!
emilia.mnu iti pierde speranta! Metforminul ajuta oricum in PCOS: daca nu la reglarea ovulatiei, atunci pt celelalte motive pe care le-au enumerat fetele: scaderea riscului de diabet, cresterea calitatii ovulelor. Dar eu iti doresc sa te ajute la obtinerea ovulatiei, dar cred ca trebuie sa mai ai putina rabdare! Intr-adevar AC si metformin afecteaza ficatul, dar cred ca un hepatoprotector impreuna cu ele ajuta mult. Cel putin pe mine m-a ajutat (eu i-au Liv52 - naturist)!
Din pacate eu fac parte din categoria celor cu PCOS pe care metforminul nu le-a ajutat la ovulat (il iau de 3 ani), dar dr.endocrinolog (Neamtu) mi-a zis sa nu il opresc decat cand o sa raman insarcinata, si sa-l reiau dupa aceea. Cum spune dansa "il iei ca pe vitamine, da?!!!" Dar eu sunt o exceptie, am auzit multe fete care spuneau ca a fost de mare ajutor pt ovulatie.
Va pupsi numai bine!
cori_mic spune:
Era sa uit ca sa nu se inteleaga gresit: stimularea se face doar sub monitorizarea doctorului si cu minim 3 ecografii pe luna facute pentru a vedea cum reactioneaza corpul tau altfel se poate ajunge in situatii urate.
Si intr-adevar si eu am luat Liv pentru protejarea ficatului si am facut analizele periodic. Totul a fost ok.
Cori 38+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
http://blogulluibebe.blogspot.com
gudinde spune:
Emilia da, despre asta vorbesc. Nu e normal sa se dea ACO fara o minima coagulograma. Din pacate putini dr fac aceste verificari inainte de a prescrie ACO.
Am mai scris eu despre asta si cred ca am pus si un articol. E linkul pe prima pagina.
Ruxandrada spune:
Dragele mele, eu sunt patita cu ACO! "Cineva" de la PArhon ( "nu spui tzine, persoana importanta") mi-a pus diagnosticul gresit , si am luat ACO din 94 pana in 2005... Asa am ajuns la problemele de coagulare care s-au agravat pe un fond genetic fertil... Si am pierdut ani cu tratamente inadecvate! Dar... afara cu voi din butoi, ca totul are o rezolvare, daca Doamne-Doamne vrea! Va pup pe toate si va doresc o seara placuta!
R. 15+ ?
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!
redramy spune:
Draga ALINAOPREA,
te-am urmarit si la subiectul pt FIV, si as vrea sa aflu cate ceva de la tine daca nu te superi. As vrea si eu sa fac un FIV si experienta ta cred ca mi-ar fi de folos.
Tu ai facut FIV la Giulesti cu prof. Marinescu?
Din ce cauza ai facut FIV, PCOS sau exista si alte probleme?
Ce tratament de stimulare ai facut (am citit ca ai facut si hiperstimulare, nu?) si cati embrioni ai obtinut si cati ai transferat?
Ti s-a spus cauza esecului la FIV?
Scuza-ma ca ti-am pus atatea intrebari, dar dupa 5 ani de lupte am obosit un pic, dar nu ma las!
Problema mea este ca nu obtin ovulatie nicicum (scadere in greutate, naturiste, homeopate,metformin, 2 laparoscopii, stimulari cu clomifen, Gonal F, Puregon, acestea doua din urma in concentratii de pana la 75UI pana la 10 zile), si este singura problema, dar cea mai greu de rezolvat se pare.
pe toata lumea! Sanatate multa!
ALINAOPREA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui redramy Draga ALINAOPREA, te-am urmarit si la subiectul pt FIV, si as vrea sa aflu cate ceva de la tine daca nu te superi. As vrea si eu sa fac un FIV si experienta ta cred ca mi-ar fi de folos. Tu ai facut FIV la Giulesti cu prof. Marinescu? Din ce cauza ai facut FIV, PCOS sau exista si alte probleme? Ce tratament de stimulare ai facut (am citit ca ai facut si hiperstimulare, nu?) si cati embrioni ai obtinut si cati ai transferat? Ti s-a spus cauza esecului la FIV? Scuza-ma ca ti-am pus atatea intrebari, dar dupa 5 ani de lupte am obosit un pic, dar nu ma las! Problema mea este ca nu obtin ovulatie nicicum (scadere in greutate, naturiste, homeopate,metformin, 2 laparoscopii, stimulari cu clomifen, Gonal F, Puregon, acestea doua din urma in concentratii de pana la 75UI pana la 10 zile), si este singura problema, dar cea mai greu de rezolvat se pare. pe toata lumea! Sanatate multa! |
Acum hai sa-ti raspund punctual:
-da am facut FIV 1 la Giuly cu prof.Marinescu si voi face si FIV 2 in curand tot cu el sper.
-atunci cand am facut FIV aveam diagnostic de infertilitate din cauze necunoscute,pt. ca doctorii nu s-au obosit f tare sa investigheze tot ce se putea,si dupa ce am pierdut sarcina la 19 saptamani am inceput sa citesc f mult despre posibile cauze ale infertilitatii si pierderii de sarcina si am descoperit singura ca ma incadram perfect la PCOS,aveam aproape toate simptomele si mergand la medic endocrinolog,facand analizele de rigoare,am primit confirmarea,si pe langa asta si diagnostic de tiroida autoimuna Hashimoto.
Acum am facut si analize genetice(cariotip si eu si sotul,si microdeletiile pe cromozomul Y sotul) la care astept rezultatul,iar maine voi merge la Fundeni pt. analize de trombofilie.
Vreau sa fac tot ce tine de mine,pt. ca nu as mai putea trece inca o data prin ce am trecut.
-tratament am facut cu Puregon 150 ui/zi timp de 12 zile,doza nu a fost prea mare,pt. ca noi cele cu PCOS raspundem bine la stimulari.
Am obtinut 12 foliculi,12 ovocite si 12 embrioni care au evoluat f bine pana in ziua 3 cand am transferat 2,iar ceilalti 10 am fost sfatuiti de embriolog sa-i lasam la blastocisti si cand am fost in ziua 5 sa-i vitrificam ni s-a spus ca nu a rezistat nici unul.
Mai tarziu am citit studii care spun ca blastocistii au sanse mai mari de implantare proaspeti,dar la congelare si decongelare nu rezista asa bine ca embrionii de ziua 2 sau 3, dar la momentul respectiv nu eram informata suficient (cred ca niciodata nu suntem) asa ca am facut ce a zis embrioloaga. Proasta alegere,ca acum daca mai aveam cativa embrioni congelati nu mai eram nevoiti sa o luam de la capat.
Asta e,cat traiesti inveti.
-esec la FIV nu am avut,ca de ramas insarcinata am ramas,ca am pierdut sarcina asta e alta mancare de peste.
Hai ca m-am intins cat o placinta.
Sper ca ti-am fost de folos si daca mai ai alte intrebari,cu cea mai mare placere.(daca intrebarile sunt legate de FIV si nu de PCOS cred ca e mai bine sa mi le pui acolo,la subiectul FIV pt a nu supara pe nimeni,si eu iti voi raspunde cu drag)
la toate fetele!
Alina in asteptarea unei minuni de
norocica_26 spune:
Buna fetelor. Vreau sa va zic ca nici la mine nu a dat rezultat metforminul in ceea ce priveste ovulatia sau reglarea c.m. , desi il iau de 1 an si 3 luni; insa, la ultimele analize nivelul testosteronului era in limite normale si insulina de asemnea. inainte de a incepe sa iau metformin (Siofor), aveam testosteronul aproape dublu decat era normal. nu mai retin exact valoarea, 1 si ceva.
In ceea ce priveste afectarea ficatului am avut noroc si de aceasta data. am facut analize si au iesit bine. mentionez ca am fierea scoasa, deci, toxinele din medicamente si mancare trec direct in ficat, si in urma cu 5 ani am fost operata pe ficat, pentru extragerea unui chist hidatic de 12 cm, in urma caruia mi s-a taiat din ficat cam jumatate. acum e perfect refacut. De aceea ma gandesc ca poate nu afecteaza chiar atat de grav ficatul, daca la mine e totul ok avand un " istoric" al ficatului destul de urat. nu stiu, zic si eu ...Intradevar mai iau din cand in cand, la interval de cateva luni, liv52.
Va pup si numai bine!