Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (108)
Raspunsuri - Pagina 15
alexutzzza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamidepuiuti miremia pupici delfinitzei [nu-mi vine sa-i zic rechinitza] decenuela,un brat de pt tine! nu degeaba se zice "ai grija ce-ti doresti,ca s-ar putea sa se implineasca!" deci tu "l-ai cerut" pe jiji sa fie asa eu nu va "cunosc" pe voi [era cat pe ce sa cunosc pastaia,dar...am ratat momentul,ca nu au mai venit ... poate/sper luni sa-mi cunosc nora si cuscrii ],dar va consider familia mea de departe,ati depasit toate asteptarile mele cand m-am inscris pe forum nush ce m-as face fara voi mami de Radu si Alex asa creste Alex |
f frumos! i emotionant!
de Yannis
AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute)
alexutzzza spune:
citat din mesajul lui evyme ... Si noi pe aici... Am vazut discutii destul de aprinse referitor la dormitul cu bebe, olitza si expunerea la diversi "bolnavi" pe care "ne-o ofera" netul... Eu niciodata nu m-am gandit ca ar putea fi vreo problema daca pun pe net diferite poze sau filmulete cu noi sau cu Sebi Ma gandeam sa aiba acces la ele prieteni si rude din strainatate, fara sa ma gandesc ca niste minti bolnave ar putea sa le foloseasca in scopuri indecente... Am sters filmuletele cu Sebi de pe youtube si am facut private albumele de poze (n-as vrea sa le sterg totusi de tot)... Despre olitza... eu voi incerca de la un an sa vad cum reactioneaza, dar fara sa-l fortez... Nepotica mea (de care v-am mai povestit cate ceva) abia acum, la 5 ani, a inceput sa invete care e treaba cu olita (dar pentru ca inca nu vorbeste trebuie intrebata mereu daca are nevoie de olita), deci probabil ca o sa ma anunte el cand va fi gata. Cat despre dormitul cu bebe in acelasi pat... Am practicat si noi pana pe la vreo 2-3 luni, tocmai pentru comoditatea mea (imi era mult mai usor sa-i dau sa manance de langa mine decat sa ma dau jos din pat, sa-l iau de la el, sa-l pun langa mine, apoi iar la el in pat si apoi iar eu la mine). Dar chiar si asa, nu era foarte odihnitor somnul nici pentru mine, nici pentru soatza, pentru ca dormeam cu grija sa nu ne rasucim peste el, sa nu-l lovim in somn etc. In clipa in care a renunta la masa de peste noapte l-am mutat definitiv la el in patut, si tot acolo doarme si peste zi (numai in cazurile excelptionale in care adoarme la noi in pat il las acolo si nu-l mut). Din pacate pentru mine, de catva timp si-a reintrodus o masa pe la 4-4.30, dar cum nu-l mai alaptez la san si-i dau LM muls in bibe, este acelasi lucru, asa ca doarme tot la el. Il mai iau in pat langa mine in saptamanile in care lucreaza sotul dimineata si raman doar eu cu el in pat, dar adoarme mai greu langa mine decat la el in patut. Ideea este ca sunt copii si copii, unii mai atasati de parinti, altii mai independenti, si fiecare trebuie sa faca ce este mai bine pentru bebe, in functie de personalitatea sa. Eu as avea o intrebare legata de mancatul mult... El de obicei papa cam 160-180 ml la o masa, seara poate sa depaseasca 200, dar nu cu mult. Aseara insa a mancat de la 21.30 pana la 23.00 aproape continuu (se oprea pentru 5-10 minute apoi iar manca). A mancat in total vreo 450 ml de lapte (deja ma panicasem ca nu mai faceam fata cu mulsul la ritmul lui de mancat). Si la 4 dimineata dadea sa se trezeasca iar sa pape; am reusit sa-l adorm fara sa-i dau sa manance (m-am gandit ca mancase mult prea mult inainte sa adoarma si sa nu-i faca rau). La 6 n-am mai scapat si a trebuit sa-i dau sa pape (a mancat 130ml). Ce sa fac sa nu mai mance atat de mult odata??? din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai cum a venit pe lume pustiu` poze bebe Sebastian www.youtube.com/watch?v=qBT23OL7Co0" target="_blank">filmul botezului O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni ~ Cardinal Mermillod AMR 2 kg... si apoi inca 3, daca se poate |
Si pe Yannis il apuca asa inainte de culcare, nu mereu, cam 30-40 % din seri , mananca, mai cere iar mananca si in 3 ore adun vro 240-310 ml, dar nu a depasit 310 niciodata. Eu zic ca-si face proviziile de noapte. Ii mai di LM sau LP? poate e timpul sa treci pe LP nr 2 ca cel nr 1 nu mai e satios si daca depaseste 250-300 da-i apa, poate ii e sete de fapt
de Yannis
danyelana spune:
citat din mesajul lui alexutzzza LA MULTI ANI DANYELANA! Sa fii sanatoasa, fericita iubita si cea mai frumoasa mamica de bebe Arthur! de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
Merci mult
Petrecere frumoasa la botez si sunt sigura ca va veti distra super. Asteptam poze cu familia frumoasa si grecul mic crestinat
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
alexutzzza spune:
Danyelana multumesc mult de urri si iti maimultumesc si pentru ca ai intrerupt sirul monologului, cand am ajuns la zi si am vazut ca numa io am postat una dupa alta ma simteam stingherita rau!
Miremia ti-am trimis si offline pe mess
cik in teorie prima zi ii dai numa supa clara (zeama in care ai fiert morcov, pastarnac...
a doua zi pasezi numa morcovu cu ceva zeama
a treia zi adaugi si pastarnacu (bine unele teorii zic 3 zile supa clara, 3 numa morcov...etc)
eu am dat si morcov crud piure da nu singur si cu morcov dar ragaia apoi bb morcov...si dr a zis sa nu ii mai dau crud ca e greu ptr stomac
good luck! Marei de la noi!
de Yannis
evyme spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
Si pe Yannis il apuca asa inainte de culcare, nu mereu, cam 30-40 % din seri , mananca, mai cere iar mananca si in 3 ore adun vro 240-310 ml, dar nu a depasit 310 niciodata. Eu zic ca-si face proviziile de noapte. Ii mai di LM sau LP? poate e timpul sa treci pe LP nr 2 ca cel nr 1 nu mai e satios si daca depaseste 250-300 da-i apa, poate ii e sete de fapt de Yannis AMR 5 kile (de fapt numai 3 pana la momentul 2 liniute) |
Inca pe LM... Si nu cred ca era doar sete, pt ca ma mulgeam pe masura ce el golea biberoanele, deci a baut si lapte d-ala de inceput... Pana acum vreo luna exact asta facea: provizii pt noapte (manca ultima masa pe la 22-23 si urmatoarea abia a doua zi pe la 9-10), dar azi-noapte s-a trezit iar la 4 ca sa manance
din 10.02.2010 fericita de Sebastian Mihai
cum a venit pe lume pustiu`
poze bebe Sebastian
www.youtube.com/watch?v=qBT23OL7Co0" target="_blank">filmul botezului
O mama e acea persoana care poate lua locul oricui, dar nu poate fi inlocuita cu nimeni ~ Cardinal Mermillod
AMR 2 kg... si apoi inca 3, daca se poate
mandruta spune:
Ma pregatesc sa scot la aer una bucata copil. Suntem singure pana duminica (uraaaaaaaaaaaaaa!), avem liber sa ne facem de cap, sa dormim amandoua (ca tot vorbeam de asta) si sa facem curatenie impreuna. Asa ca maine o trezesc devreme si-o pun la smotru, ca cine nu munceste nu mananca!
De fapt, oricum o trezesc devreme. O pandesc sa-i pun punguta de pipi!
Nikole, nu renunta! Acum am vazut la ce te-ai gandit... Nu e o idee rea. Eu merg dupa turma. Cum ziceti voi e ok pentru mine. Meriti un vagon de pentru efort.
Azi Cristina a mancat spanac. De la borcanel, ca nu am gasit proaspat in piata, si m-am gandit sa incerc. Vorba Decenuelei: "moldoveanul tot moldovean ramane"... a stins tot. Zic asa ca mama e moldoveanca 100%, eu 50%, deci are si fi-mea ceva acolo...
Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)
myky791 spune:
seara buna!
am si eu o intrebare pt cine stie sau a mai luat: eu iau acum spirulina si omega3 cu6. cat tine o cura? adik iau 6 past din fiecare (2 dupa masa) , am teminat cate o cutie de 40 si acum a m luat a doua cutie din fiecare. chiar nu stiu cate trebuie sa iau. ati mai luat careva? in prospect la omega3 cu 6 scrie ca se fac 3 cure pe an dar nu specifica cate pastile la o cura trebuiesc luate. multumesc anticipat de raspuns.
nik0le multumim de efort. cum a zis si mandruta orice decideti si eu dupa turma.
Mihaela mami mandra de baieti cucuieti
mandruta spune:
Vorbeati de compoturi ... eu i-am facut Cristinei pentru iarna, gandindu-ma ca nu prea sunt fructe proaspete (altceva decat banane si portocale). Deja va avea cam 10 luni, plus ca va ramane cu tati acasa si lui ii va fi mult mai usor. Am pus putina fructoza pentru ca erau acrisoare. Multumesc de ideea cu pusul la congelator (am incercat sa evit o cacofonie si tot prost suna!). Am facut si gem la fel.
Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)
mariucasara spune:
citat din mesajul lui myky791 seara buna! am si eu o intrebare pt cine stie sau a mai luat: eu iau acum spirulina si omega3 cu6. cat tine o cura? adik iau 6 past din fiecare (2 dupa masa) , am teminat cate o cutie de 40 si acum a m luat a doua cutie din fiecare. chiar nu stiu cate trebuie sa iau. ati mai luat careva? in prospect la omega3 cu 6 scrie ca se fac 3 cure pe an dar nu specifica cate pastile la o cura trebuiesc luate. multumesc anticipat de raspuns. nik0le multumim de efort. cum a zis si mandruta orice decideti si eu dupa turma. Mihaela mami mandra de baieti cucuieti |
In general curele profilactice se fac timp de 1-3 luni sau cate 10-15 zile pe luna 5-6 luni consecutiv...Acum cel mai sigur intrebi un medic sau chiar un farmacist. Alimentatia noastra obisnuita e cam saraca in omega3 si omega6 deci nu cred ca e risc de supradozaj dar mai bine intrebi. Despre spirulina nu stiu aproape nimic asa ca tac...
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 4 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
mariucasara spune:
Nicole acum am vazut si eu propunerea. Eu imi cam prind urechile dar cred ca tine de obisnuinta. Oricum in principiu sunt de acord.
Mamica de caprita si shtrumf
AMR 4 kg....si apoi inca 3 daca se poate......