frica de cancer

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mai rory n-o fi coincidenta cam mare? Ai citit de tumoarea lui Bird si acum mori de frica sa n-ai si tu una?!
Mergi la psiholog mai repede. Sau psihiatru.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bird, tu lucrezi in domeniul sanitar. Vrei sa spui ca nu este adevarat ca alimentatia, poluarea si stresul sunt factori ai neoplasmului?

Evident ca sunt factori favorizanti. Nu mi-a placut articolul ca a plecat de la o bruma de informatii reale dar a deviat rau de tot si arata ca autoarea nu intelege deloc factorii sociali care determina un anumit comportament si ignora total determinarea genetica in cancer, care s-a dovedit a fi de importanta majora mai ales in cancerele cele mai des intalnite (san, prostata, etc). Din ce zice ea, in afara de 1% din populatie care se naste cu boli genetice, restul sunt direct responsabili de bolile lor. Din nou, o bruma de informatie folosita aiurea, evident in multe boli, bolnavul este responsabil de aparitia si/sau evolutia bolii (desi din nou stim ca genetica joaca un rol important in predispozitia la anumite boli). Dar ea vorbea de cancer, deci toti bolnavii de cancer sunt responsabili de aparitia bolii? Tu esti de acord cu asta? Sa nu mai zic ca: Bolile astea , asa zise ale civilizatiei , nu sunt normale, normal este sa traim ca si animalele salbatice, sanatosi pana in clipa in care bateriile se consuma si ne intoarcem in natura, pana atunci nu este normal sa avem cancer, diabet, colesterol mare, tensiune mare/mica, sa fim obezi, etc.. Pai normal e sa traim ca in natura, daca se imbolnavesc copiii nu-i tratam, scapa cine poate. Uite ca eu nu am fumat niciodata, nu beau decat un pahar de sampanie de 4-5 ori pe an la ocazii, fac miscare, mananc sanatos, am o viata relativ relaxata si stau si ma intreb ce am facut gresit de imi creste o tumoare in cap? Dar copiii care se imbolnavesc cum e fetita lui Desiree?

Citat:
Si vezi ca nu ai voie sa te iei in halul asta de un user care a si specificat in titlu "ce cred EU", nu a generalizat.

Nu m-am luat deloc de user-ul care a pus linkul, critica mea s-a adresat autoarei articolului.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

BIRD, imi pare tare rau sa citesc prin ce treci. si iti doresc multa sanatate.

Multumim tuturor ptr. urarile de sanatate la adresa Victoriei.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Bird, multa sanatate! Sunt convinsa ca va fi extrem de bine! Esti extraordinara cum te mobilizezi.

Si eu acuma sunt in recadere cu hemoliza, incepuse sa-mi scada hemoglobina un gram pe zi, a fost violenta, si eu am facut punctii pt leucemie...nu am leucemie, da se poate muri la fel de usor de boala asta a mea... si mi-au zis ca poate precede cu ani de zile leucemia anemia hemolitica, dar eu refuz sa ma gandesc pana acolo.
Insa , desi spitalul romanesc ma termina si trebuie din cand in cand sa ma internez.....simt ca atitudinea pozitiva si informarea realista fac minuni.
Cumva, cand intru in tratament, psihicul meu se mobilizeaza, un fel de asta e, suntem maturi si trecem prin tot ce trebuie.

Sanatate tuturor.....frica e cel mai mare dusman al omului.

Desiree, ti-am scris si un PM despre nopotica mea....stiu ca va fi excelent si la voi, ca si la ea. Sanatate inca odata!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Bird, eu am fumat cateva tigari in adolescenta, atat.
in rest, am mers pe munte, am facut ca si tine copiii tanara, i-am crescut f flower power cu tzatza-n vant si cu alimente naturale, am inotat in apa marii, de baut nu beau, sunt vesela, optimista si un izvor de enrgie pentru ceilalti.....
si cu toate astea m-am imbolnavit de aceasta boala autoimuna ciudata, asa ca te inteleg f bine

Pe de alta parte, cred ca boala sta pe om si daca omul se schimba un pic in interior se mai duce si boala....
la mine cred ca problema este o impartire prea mare intre doua lumi, cea high academic level in care ma simt ca pestele in apa si cosul zilnic cu rutina si copii si materialitatea maruntisurilor....undeva in mine o lupta.
Altfel, de ce as produce anticorpi care sa ma ucida? Impotriva mea?

Trebuie lucrat si la factorul asta....ma gandesc ca ai avut si tu tolba ta de issues, oamenii sensibili sunt....sensibili.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Bird, eu m-am referit strict la factorii care au "enervat-o" pe Desiree , despre care a spus ca e o tampenie.
Ca nu este tampenie, si aia chiar sunt factori favorizanti.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bird, Desiree, Sabina, sa iesiti invingatoare in lupta cu boala!
Rory, "bolile" astea ar putea fi o cale de a cauta iubirea si atentia de care ai nevoie, pot fi si un mod de a te autopedepsi pentru ceva, oricum sunt expresia unui mare conflict interior, nu esti curioasa sa afli care, ca sa obtii vindecarea?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

buna rory , sincer ce ai tu tre sa mergi mai degraba la un psihiatru daca la un psihoterapeut nu merge. din asa ceva poti face alte alea(depresi, sau te miri ce altceva.)eu lucrez in psihiatrie i am vazut fel de fel de cazuri cel mai bine e sa mergi la un medic sa v cu el s aiti dea un tratament.
si tatal meu meu a murit de cancer si de atunci am o chestie ca o safac si eu dar incerc sa nu ma mai gandesc si este bine.
bafta multa
P.S. decat sa dai atatia bani la RMN ecografi si consulturi mai bine mergi la psihiatru

getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

va urez sanatate multa la toate fetele si treceti cu bine peste.
dupa ce a murit tata de CANCER pulmonar la doua luni la un papapnicolau mau depistat cu celule atipice.
dupa un an de chin am descoperit ca era de la anticonceptionale , asa ca dupa un an de chin si stres pshic am luato de la cap si nu ma mai gandesc la ceea ce a fost deci capu sus si sa vedem partea plina a paharului chiar daca este si o picatura
pupici

getik mamika de
mika minune ariana-ioana 29.12.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Bird, eu am fumat cateva tigari in adolescenta, atat.
in rest, am mers pe munte, am facut ca si tine copiii tanara, i-am crescut f flower power cu tzatza-n vant si cu alimente naturale, am inotat in apa marii, de baut nu beau, sunt vesela, optimista si un izvor de enrgie pentru ceilalti.....
si cu toate astea m-am imbolnavit de aceasta boala autoimuna ciudata, asa ca te inteleg f bine

Pe de alta parte, cred ca boala sta pe om si daca omul se schimba un pic in interior se mai duce si boala....

la mine cred ca problema este o impartire prea mare intre doua lumi, cea high academic level in care ma simt ca pestele in apa si cosul zilnic cu rutina si copii si materialitatea maruntisurilor....undeva in mine o lupta.
Altfel, de ce as produce anticorpi care sa ma ucida? Impotriva mea?

Trebuie lucrat si la factorul asta....ma gandesc ca ai avut si tu tolba ta de issues, oamenii sensibili sunt....sensibili.

Cum mi-am alaptat copiii

Multa sanatate Sabina!
Si eu cred, ca si tine, ca fizicul si psihicul se influenteaza reciproc mai mult decat poate parea. Si pentru vindecare e esential un psihic OK. Ceea ce-ti doresc si tie!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput