PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (192)
Raspunsuri - Pagina 5
bobitamica spune:
'neatza..
Sunt si eu la birou si beau o cafea in liniste....
In legatura cu pozele...si eu am cont personal pe picasa si nu are nimeni parola in afara de mine....Dar albumele Irinei de pe picasa le trimit prietenilor si apoi dau sign out. Numai ca Irina are un nume de cod...Contul este pe numele ei de "scena". Eu nu am poze cu ea in fundul gol,doar vreo 2-3 de la botez.
Eu una din comoditate nu prea puneam poze...puneam doar cand imi era efectiv rusine de voi. Vreau sa v-o arat pe Irina,dar sincer imi era o lene cateodata.
KATALYNA...in legatura cu jobul...ce sa iti spun,mai bine ai un loc de munca decat nimic. Nici eu nu sunt foarte multumita si am o multime de frustrai,dar decat nimic mai bine asa. Crede-ma ca eu imi caut job de aproape un an de zile si nimic. Nu ma suna si nu ma cauta nimeni. Am o amica pe care au pus-o pe liber si lucra la o companie multinationala si aproape 8 luni de zile a sta pe bara.
Tu faci cum crezi tu ca e mai bine pentru voi,dar parerea mea este ca in ziua de azi daca nu ai job e cam nasol. Si nu ne asteapta vremuri bune....
ANKA...al meu sot e din ce in ce mai hotarat sa plecam in Canada...eu inca nu-s asa,dar cred ca in 2 ani daca nu se intampla nimic bun pe aici,nu prea mai avem de ce sa stam. Trebuie sa ii oferim o sansa Irinei...Daca MONA spunea ca are colegi care nici nu stiu care sunt clasicii,ce vor invata copiii nostri???
BIRI...asa m-am distrat cu "good night, Ali"...smecher tare Toni...
MONI..Am uitat sa iti spun...dupa ce am citit ce ai scris tu despre bb2 mai mai ca ma batea gandul si mai ales ca nu e prea roz la munca.... Dar apoi m-am gandit ca nu e cazul sa fac un copil doar ca sa stau acasa...Daca o sa fie un al doilea bb as vrea sa fie la fel de dorit ca si Irina...nu vreau sa fac doar ca o salvare pentru mine...Deocamdata recunosc ca nu-s pregatita psihic...
VIO...mai rezista putin ..o sa iesi tu din spital,e bine intr-un fel ca esti sub observatie...Important este sa fie bb bine..
Am uitat sa felicit pepenasii
LA MULTI ANI,ANDREEA si VLAD!!!
SA cresteti mari si sanatosi!!
LADYMINA....si tie la multi ani,sa fii fericita si sanatoasa alaturi de famila ta
NATI...mama ce de bani!! cand am vazut 1600$...dar lasa ..bine ca ati avut...e un membru al familiei..Nu-l puteai lasa sa se chinuie...
TURTU...eu zic ca Mara va avea un fratior....oare sa am dreptate??Nu conteaza...sanatos sa fie..
FLO...
SYB..nu stiu daca te-am felicitat pentru "noua palarie".
Ce am mai scris...se vede ca nu e nimeni aici sa ma traga de maneca...la mine e o liniste si o relaxare...nu prea mi se da de munca,ceea ce imi da de dandit...dar astept sa vad...nu are rost sa ma gandesc la drobul de sare...
va pup si revin cand am timp.
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
Marina_1609 spune:
din cate stiu eu , legea spune ca se munceste 8 h pe zi. Ce drept au ei sa te oblige? hai sa iti dea in scris ca s-a modificat programul la 9 h si mergi sa ii dai in judecata....
or, mai bine...accepta acea ora in plus dar sa fie platita dublu decat restul orelor. asa mi se pare civilizat....cel putin asa e la sotul meu...deocamdata....
----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
bobitamica spune:
MARINA....acea ora in plus se poate considera "pauza de masa"...si nu plateste dublu,ba chiar la mine la munca atunci cand mergi la baie sau cine fumeaza si merge la tigara se considera ca face parte din pauza,pontam cand mergem sa mancam si asa mai departe,nu putem sta cat avem chef,suntem filmati cu camere video,dar asta e... nici un angajator nu te tine cu forta si nu poti da in judecata pe nimeni asa cum ai vrea...Este destul de complicat...
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
ana_a spune:
Katalyna, si eu sunt inr-o situatie asemanatoare ca si a ta. Eu o sa-mi depun actele de somaj incepand cu data de 4 august. Chiar daca somajul este o suma mica, ma gandesc ca tot e mai bine decat nimic, macar am banii pentru rata de la banca Si imi caut de lucru mult mai relaxat.
Nici eu nu ma mai intorc unde am lucrat inainte, si nu din cauza ca nu as vrea, ci pentru ca sa restrans activitatea acolo si nu mai am loc . Asta este.
Cu pozele... hm, nasol. Eu ma gandesc mai mult la acei copilasi, acele fetite abuzate si folosite pentru acele fotografii despre care se discuta la subiectul de la generale Sper din tot sufletul sa se dea de urma acelor mamici si acelor fetite sa fie anuntate - si mai ales sa fie prinsi si pedepsiti nemernicii - cineva ii numea animale...nuuuu nu sunt animale!Animalele nu ar putea sa faca asa ceva...sunt monstri... Eu acasa nu am fotografii cu puii mei dezbracati.
Noi lipsim din peisaj cateva zile, mergem la munte.Sper sa avem vreme buna.
Va doresc toate cele bune!
Sa auzim de bine!
blog
proud
"Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente,
iar mintile reduse ii discuta pe altii."
bujo spune:
Eu nu mi-am sters albumele de pe contul personal, doar le-am pus unlisted, ca mai aveam si publice. Desi am avut la un mom dat impulsul, dar m-a potolit sotul care a zis ca nu poti controla toti cretinii de pe net si nu tre sa te incui in casa acum. Si oricum sunt doar imagini cum zice Biri. Dar pe contul de la pepenasi am mari dubii daca sa mai pun poze.
Kata si la noi era inainte program de 9 ore cu pauza de masa. Daca o luam, stateam 9 daca nu,8. Daca rezisti fara pauza 8 ore atunci nu vad de ce te-ar obliga sa stai atat. Desi unii angajatori te obliga sa iei pauza ca cik altfel nu mai dai randament. Oricum nu e exagerat 9 ore.
Eu ma intorc la acelasi job sapt viitoare dar numai cu juma de norma ca sa am un venit constant. Mi-am facut si PFA si o sa mai lucrez si acasa. Cred ca e cea mai avantajoasa varianta, sper sa am si lucrari.
bujo mami de Filip
katalyna spune:
buna fetele!
va multumesc mult pentru sfaturi, da in mod normal asa ar trebui sa fac insa daca pun in balanta avantaje si dezavantaje nu prea mai imi vine sa ma intorc.
acum vreo 4 luni mi-au propus sa ma intorc mai devreme program de 4 ore si sa iau si indemniz, cand am spus sa discutam despre salariu n-au mai dat niciun semn de viata, acum colega (sotia dir general) a spus sa ma intorc 6 ore si ma ponteaza 8 si ca as lua bani procent din cat sunt salariile acum in firma. cand am mers sa discut cu ei directorul a spus ca nu pot sa merg 6 ore ca or sa vrea si altii, asta e o porcarie ca sunt numai barbati si n-au cum sa aiba program de 6 ore ca nu le permite jobul si plus ca nici nu-mi pot mari salariul ca merge prost firma si cand am zis ca asta e scoate perla si-mi zice ca tre sa vin 9 ore in loc de 8, i-am explicat ca dau baiatul la semi si ca de la 4 la 4.30 sta cu paznicul, asta in conditiile in care eu as merge 8 ore, ca daca merg 9 ore nu pot lasa copilul acolo pana la 5.30, deci cade semi-ul. au mai spus ca se muta in nordul orasului si ca se gandesc serios la asta, ceea ce nu m-ar avantaja deloc pentru ca eu stau in sud, deci de unde atata sinceritate pe capul lor. daca vroiau sa ma intorc ma acceptau cu 8 ore cum aveam si inainte pentru ca ei stiu f bine ca eu in alea 8 ore muncesc cat muncesc ceilalti la alte departamente in 2 zile si nu exagerez deloc. cand am mers la serviciu sa vb cu ei colega-mea era intinsa pe 3 birouri cu hartoage si ceilalti stateau pe mes, dar probabil nu-si mai permit sa plateasca inca un salariu si vor sa scape de mine 'elegant'. acum sunt in concediu fara plata si daca nu-mi gasesc in alta parte o sa ma intorc prin oct sau cat ne-om descurca cu banii. explicandu-le ca nu am ce face cu copiii, ca mi-e greu ca n-am cu cine sa-i las chiar si ei mi-au propus sa imi iau fara plata si sa ma intorc cand imi rezolv problemele, deci...
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg
mcoca spune:
Kata, nu stiu cum merge faza in ro, dar cel mai bine este sa te dea afara ca sa ai somaj, nu fara plata. Iarasi, nu stiu cat inseamna somaj, ca si bani, sau ca si durata, dar gandeste-te si la asta ... Acum na, la firme li se rupe ca ai tu copii si probleme, si din pacate asta e peste tot.
Vicky si Printzesone
ankalaura spune:
Apai VICKY - somaj in Ro e cam 100 de euro pe luna, adica nu platesti nici macar intretinerea la bloc, ca pentru facturile de utilitati ale case apoi trebuie sa te imprumuti.
MARINA - tu pe ce lume traiesti? Pe cine sa dai in judecata? CINE te poate obliga sa stai 9 ore? Apai te face sa pleci singur nene, si iti taie si salariul, si daca mai esti si platit la negru (cum sunt 80% din "muncitorii" din Bucuresti), taci si inghiti sau stai acasa!
Tu ai muncit vreun pic in Romania?
Crede-ma ca sotul tau este extrem, dar extrem de norocos ca primeste bani pentru ore suplimentare si mai are si program de 8 ore!!
CINE te plateste dublu??? Nici macar marile companii nu platesc ore suplimentare decat extrem de rar, si cine primeste bani pentru ore suplimentare ar trebui sa se considere extrem de norocos!!
Bai ce naiba, voi pe ce lume traiti?? Vorbim de Romania, nu de Germania!
ANA - la tine e altceva, ai avea dreptul la somaj pentru ca iti inchid EI contractul. Daca ceri TU inchiderea, pa pa somaj!
BUJO - ai aflat sper intre timp ca pe PFA s-a pus, pe langa cel 16% impozit stiut, inca 5,5% sanatate, 10 sic eva la pensie... adica toate cele obligatorii pentru firme?
KAT - imi pare rau sa iti spulber eu visul frumos, dar peste tot sunt fraieri 100% eficienti in 8 ore, versus destepti ineficienti 50% din timp, si aia ineficienti raman, ba chiar au si salar mai mare...
Romania nu are, deocamdata, ca si target, eficienta...
Si uite asa ajungem iar la munca la negru... Si tot asa...
Problema e ca nu ai cu cine lasa copiii (problema pe care si eu am avut-o in ultimii 7 ani).
Ce sa zic, iti doresc sa gasesti cea mai buna solutie! Dar parerea mea e sa largesti aria de toleranta in cautari, si daca e nevoie sa traversezi orasul in doua, prefera sa il traversezi...
dana81 spune:
Buna fetele dragi!!
Eu nu am inteles nimic din ultimile pagini, astea cu pozele...nu mai avem album?s-au sters toate pozele?cum?de ce?..timp sa citesc din urma nu cred ca voi avea
Noi suntem bine dar foarte ocupati, cand nu stau cu Riana in brate stau cu Clara la joaca, incerc sa ma impart eroic cu toate ca sotul meu incearca din greu sa ma suplineasca dar simt eu ca trebuie sa fiu prezenta pentru amandoua.Moni foarte frumos ai povestit intr-un mesaj despre bebe si fratiorul lui.Mi-au dat lacrimile.eu plang muuult cand constientizez ca nu mai pot fi toata a Clarei si ea mititica pare ca intelege si ma consoleaza in acelasi timp sunt topita si dupa Riana
LA MUUUULTI ANI FERICITI tuturor pepenasilor sarbatoriti!!! cu scuzele de riguare ca nu nominalizez.
Va pupacesc pe toate si incerc sa tin pasul cu voi.
MAMI de CLARA si RIANA
bujo spune:
Anca da, stiu ca se platesc taxe mai multe. La pensie am impresia ca este chiar mai mult de 10% dar nu am de ales. La firme se plateste acum impozitul si ca angajat si ca angajator din cate mi-a spus cineva, sper ca nu gresesc. Si sa stii ca si sotul meu munceste pe ceas 8 ore si suplimentarul se plateste dublu. E drept ca trebuie sa-i aprobe sa faca suplimentar daca este cazul, dar daca nu, munceste 8 ore si gata. Mai sunt si din astia cativa.
bujo mami de Filip