Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (73)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

am scris si la capitolul trecut, dar poate nu toate burticile au vazut:

Neplacerile sarcinii

Exista multe neplaceri si diconforturi in timpul sarcinii, unele femei le experimenteaza mai mult, altele mai putin. Iata cateva dintre acestea si cum puteti trece mai usor peste ele.

Dureri
Durerile din timpul sarcinii pot fi:

* de abdomen
* de spate
* de solduri si pelvis
* in zona buricului
* in zona genitala

Aceste dureri se datoreaza intinderii ligamentelor care tin oasele si organele la locul lor. principalul responsabil pentru acestea este progesteronul, care are un nivel crescut. Acesta are rolul de a usura nasterea.

Durerile au forma unor junghiuri, intepaturi, arsuri, sezatie e tragere, de strangere, uneori continue, alteori cu intreruperi. Uneori te doare intr-un loc, alteori durerea se muta dintr-un loc in altul.

Disconfortul in ligamente si in zona abdominala apare deseori dupa ce ai stat jos sau culcata intr-o anumita pozitie. Acesta poate si cauzat si de pozitia bebelusului sau a uterului.

Durerea poate fi mai intensa daca esti scunda sau daca muschii tai abdominali nu sunt destul de puternici si de tonifiati.
Durerea de ligament rotund este una intepatoare, intr-un loc anume, de obicei in jurul buricului. Acest ligament ajuta la mentinerea pozitiei uterului.

Incearca urmatoarele remedii:

* daca iti este greu sa faci fata durerii, poti lua remediul homeopat Natura Rescue
* mersul pe jos, inotul, dansul sunt exercitii excelente pentru imbunatatirea rezistentei organismului
* maseaza zonele dureroase cu ulei sau gel cu arnica pana trece durerea
* ia sarurile minerale Calcium phosphate si ferrum phosphoricum pentru a imbunatati elasticitatea si rezistenta ligamentelor
* corecteaza-ti postura prin contractarea muschilor fesieri si abdominali, indreptarea umerilor si a barbiei in timpul mersului
* daca dormi cu o perna intre coapse, tinandu-le departate, poti alina durerea de sold.
* daca durerea in partea inferioara a abdomenului devine insuportabila, cuprinde-ti burta cu mainile si ridic-o putin. Acest lucru va elimina presiunea.

In sarcina trebuie evitate medicamentele, iar daca este nevoie sa se ia, acestea trebuie luate numai la sfatul medicului si in doza recomandata de acesta.

21+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

f interesanta emisiunea!!!

21+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Salutare burtici dragi!

Va poftesc la fresh de grapefruit&portocale, limonada sau putina Cola . Si desigur cate o felie maaare de tort cu multe fructe la fiecare.

Va pup cu drag pe toate si va multumesc de urari: Amelia, Joann, Alinushca, Larisa, diana.b, Olga, Sunset, Miruna, Gabriela, sorinaalex, Vasari, Beatrice, Lorin, Marizta, Allexxia, Crisuletzul, Ana_o, Lore, Doura, Symo, Sugubina, Claudia

Acum scriu din ce imi aminesc, ca am citit mult si nu mai retine neuronul meu tot.

Alexa, felicitari pentru fetita! Sa fie sanatoasa si sa se nasca la termen. Nu stiu daca am retinut bine din pozele tale, tu mai ai 2 surori? Daca da, inseamna ca avem ceva in comun De votat te-am votat aproape in fiecare zi, sau de cate ori ai dat linkul.

Jany, felicitri pt micuta fetita. Sa fie sanatoasa si sa se joace frumos cu surioara ei.

Miruna, ingrijorator artiolul despre albumele foto&pedofili. Ar tb sa si in albumul nostru, fiecare folder sa aiba setat lacatul rosu ("Sign-in required to view")

Despre carucior sunt multe de zis... Eu am avut un sistem 3in1 de la Brevi pe care l-am dat si acum am un Quinny Speedi si un Baby Jogger City Mini (ambele varianta sport). Inca nu stiu cum voi face cu bb2, as vrea sa evit sa mai cumpar un carucior pt ca sunt f multumita de cele 2 pe care le am acum.

Ce va sfatuiesc e sa luati in considerare cat spatiu de depozitare aveti in casa pt carucior, daca aveti lift si daca intra caruciorul in el, sau daca stati la etaj si nu e lift, sa fie cat mai usor caruciorul si sa se plieze cu usurinta (cu o singura mana).

Eu stau la casa la parter si sunt f multumita de Quinny Speedi, care are 3 roti mari umplute cu aer. E grozav de urcat/coborat borduri, mers pe strazi cu gropi, la mare, la munte. Se conduce fff usor, Sofia se urca singura in el si se da jos singura, are scaun f incapator si reglabil la picioare si spatar. Se doarme regeste in el. Dezavantajul e dimensinea mare, chiar cand e pliat si greutatea relativ mare. Stand la casa, la parter, nu ma deranjeaza.

De Baby Jogger nu va mai zic ca nu se gasesc la noi. Daca e cineva totusi interesat dau detalii.

Ce mai e f important la carucior, este sa ii fie portivit si comod celui mic. In principiu, landourile sunt toate cam la fel, insa unele se pot inclina, altele au spatar reglabil. Nu toate carucioarele au sistem de amortizare bun (roti & suspensii). Te doare inima sa-l hurducani pe cel mic pe strazile noaste. Iar partea sport a caruciorului, care va fi folosita probabil cel mai mult, esta iarasi importanta. Din ce am vazut, din pc asta de vedere caruciorul Stokke mi se pare incomod pt bebe. Scaunul este mic (stramt), cocotat sus, nu exista sustinere pt gambe... va zic doar din ce am vazut. Poate se conduce usor si arata bine, insa comfortul celui mic primeaza.

Scoica la carucior am folosit-o in special in deplasarile cu masina si avionul si aproape deloc in plimbarile prin parc. Bebelusii au o pozitie ciudata in ea, mai ales cand dorm, cu barbia in piept, lucru periculos pt respiratie. Cand fixam scoica in masin/avion, reuseam sa o las f mult pe spate, insa pe cadrul caruciorului nu-mi placea cum statea bebe.

Am avut si wrap la Sofia. L-am purtat putin din cauza ca ii pica capusorul ori pe spate ori in piept de cateori adormea si stateam cu grija pt respiratia ei. Se si incingea Sofia destul de tare in el, din cauza ca statea lipita de mine si o petrecea si materialul pe partea cealalta. Poate slingul e mai ok, insa iar nu stiu cat de corecta e pozitia capului la un bebe mic, si cat de bine respira in el.

Ca si Vasari nu sunt de acord cu port-bebeurile gen babybjorn, decat in deplasari scurte si ocazionale. Motivul e presiunea pe coloana copilului.

Sper sa foloseasca la cineva sfaturile mele.

Victoria, mami de Anna Sofia, 21+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Celesta, sa folositi cauciorul snatosi. Si mie imi place Buggster, insa pt mine are manerele prea joase (bine, am 1,9 m )

ukume, bine ai revenit

Victoria, mami de Anna Sofia, 21+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Am schimbat si semnatura

Victoria, mami de Anna Sofia, 23+ cu inimioara

Sofia, 1 an si 8 luni

David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

tu schimbi semnatura de ziua ta?

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ukume24 spune:

Multumesc Joy. si sa stii ca si eu ti-am zis La multi ani

Ratusca multumim mult de informatii. Sunt foarte folistoare pentru mine personal pentru ca ma confruntam cu dureri de genul asta si tindeam sa devin paranoia. Multumesc inca o data.

18+
S-a intamplat minunea mult asteptata!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ukume24

Multumesc Joy. si sa stii ca si eu ti-am zis La multi ani

Ratusca multumim mult de informatii. Sunt foarte folistoare pentru mine personal pentru ca ma confruntam cu dureri de genul asta si tindeam sa devin paranoia. Multumesc inca o data.

18+

ukume eu deja am devenit paranoia....la orice intepatura tresar..

joy la multi ani!!!!! felicitari pt schimbarea semnaturii multi pupici..

sugubina te asteptam cu vesti bune de la eco

21+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ukume24 spune:

fetelor incercsa pun si eu poze dar nu prea reusesc de la servici asaca va trimit linkul de facebook.

Am si o poza cu burtica in 'My travels' :)

http://www.facebook.com/home.php?

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Fetelor, de vreo 3 ore ma doar in dreapta, jos...ca si cum ma doare ovarul drept si durerea tine cu picior cu tot, pana la genunchi. Ce-o mai fi si asta? M-am saturat de atatea "bube" Am luat no-spa si nu a trecut deloc.

Claudia 23+ si Nicholas (25.11.04)
http://community.webshots.com/user/misticgirl

Mergi la inceput