Produse romanesti in cosul de cumparaturi
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Catalishka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 - lapte si iaurturi Milli (nu stiu daca e brand romanesc, dar sigur fabricile sunt aici) |
Milli este brand unguresc, firma mama e din Olanda (Friesland) iar de vreo doi ani sucursala din Satu Mare face doar distributie, asta insemnand din pacate ca importa laptele si derivatele care sunt produse in Ungaria. poate or mai produce ceva Oke pe la sucursala din Tg Mures da si aia era cam spre restructurare ultima oara cand am "verificat". Napolact in schimb e detinuta tot de ei, si vad ca o mentin in continuare ca si punct de productie.
Catalina, mama
![](indragostita.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Mai multe branduri romanesti au fost readuse de firme straine. Nu e numai la noi...si pe la vecini se intampla, conteaza pe nostalgia unui public consumator care nu avea de ales prea mult in anii comunismului.
Brandul nu garanteaza calitatea, din pacate, de altfel multe produse readuse pe piata au disparut, acum, definitiv.
Daca e sa aleg, as alege produse fabricate in Romania, indiferent de marca. Macar stiu ca, la calitati similare aproximativ, contribui la consumul din tara.
Altfel, de mai multi ani prefer sa cumpar produse direct de la producatori; din pacate, e vorba mai mult de mancare, dar exista si alte produse. Ocolesc, pe cat pot, lanturile de intermediari.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Andries/Andries.jpg)
Andries spune:
Problema produselor alimentare romanesti este simpla: primele 2 luni de la lansare pastreaza reteta, apoi au fluctuatii de reteta. Un exemplu simplu: noi manacam president de cand a aparut pe piata si niciodata nu si-a schimbat gustul, pe cand la suratele romanesti nu nimeream 3 pachete in serie cu acelasi gust, pe al patrulea nici nu il mai cumparam. Si asta se aplica inclusiv pentru LaDorna pe care l-am testat o vreme.
Nu ma intereseaza ca e mai ieftin, nu ma intereseaza ca e romanesc, unguresc sau moldovenesc, vreau sa pot cumpara un produs de calitate.
Si nu stiu cum naiba se intampla, dar acele produse romanesti bune (cum e loganul de ex, pentru functionalitatile pe care le ofera are un pret super ok) sunt realizate in firme cu management strain.
Un contraexemplu ar fi mobexpert: am cumparat de la ei o canapea pe care am dat vreo 30 milioane in 2006, la comanda. Canapeaua e bine mersi in sufragerie, isi face treaba, dar atatea probleme am avut cu dept vanzari-livrari-montaj etc ca nu mai vreau sa aud de mobexpert in veci.
Asa ca eu una imi doresc cea mai buna calitate pentru banii pe care ii dau, nici un fel de sentiment patriotic nu ma va impiedica sa iau produsul strain, daca e mai bun decat cel romanesc la aceeasi bani si functionalitate.
Andries
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
nu pot vorbi de mincare.
Insa aici am gasit (in MX) un covor foarte dragut intr-un magazin Sears si am descoperit acasa ca venea din Ro.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Eu nu inteleg, cred ca am o problema cu gustul fin: untul e unt, frate!
cum poate sa guste altfel??? Aaaa ca poa sa fie cu sare, fara sare adica strica sau nu ciocolata de casa de exemplu, sau de 60% sau 80% sau 85% si se intinde mai greu pe paine asta e altceva, dar ca gust???
Eu la toate produsele cumpar cel mai ieftin posibil, romanesc daca este cu atat mai bine. Asta daca imi place, dar asa cum am zis nu am gusturi fine asa ca
EDIT: asta pentru ca de mai multe ori mi s-a intarit convingerea ca un pret mare nu inseamna neaparat un produs mai bun decat invers. De exemplu arielul mi-a infirmat teoria dar n-a demontat-o de tot inca
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Deus spune:
sunt abonata in piata, la tarani direct acasa, la persoane care colecteaza produse pentru export, la magazinele Bio
afine
agrese
strugurasi
loboda
patrunjel/telina/morcovi
mere
oua de casa
branza de la tarani - urda in special
lapte de bivolita
galbiori/alte ciuperci
macris/spanac
usturoi/ceapa
vinete/dovlecei
conopida/varza
diverse seminte/cereale
etc...la mine este simplu ca nu mananc carne sau altele de genul untului
si pe iarna mi-am pus o gramada in congelator:-)
sanatate la toata lumea
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Natasa spune:
Eu incerc sa cumpar pe cit posibil produse romanesti, dar nu cu riscul de a strica mincarea. De exemplu, am cumparat unt romanesc, ambalat intr-o hirtie asemanatoare cu untul din copilaria noastra si era o mizerie. A reusit sa-mi strice o prajitura care in mod normal iese f buna. Am luat si LaDorna, sincer e departe de untul nemtesc de pe piata sau de President. Eu as minca (daca m-ar lasa silueta si constiinta) numai unt cu piine proaspata si cu sare si deosebesc si pe intuneric un unt gustos de unul facut la misto. Din pacate, unt romanesc bun eu nu stiu pe piata, dar sint prima care o sa cumpere daca sugerati vreunul.
Legumele si fructele le cumparam vara din piata si nu din supermarket, clar sint mai bune. Brinza de oaie, la fel, de la tarani. In rest, sincer, piata alimentara romaneasca, desi evident e la ani lumina de saracia pe care am trait-o inainte de 89, e tot ani lumina in urma fata de ce gasesti in Italia sau Anglia (sa ma refer la ce stiu). Carnea este de slaba calitate, nu gasesc carne de oaie sau de vita decit daca sint importate si au preturi total prohibitive (vezi carnea de la Metro, 200 de lei kg de carne de vita si 150 de lei coaste de miel, care intimplator imi plac de mor). Stam prost si la condimente (ok, nu cresc in Romania, ar trebui importate), la diverse ingrediente pentru prajituri etc.
Prin urmare si eu maninc eugenia si am si Logan, dar una peste alta, piata produselor romanesti este una modesta. Poate uneori producatorilor autohtoni li se pun bete in roate (sint sigura ca se intimpla si asta), dar pe de alta parte si calitatea celor existente deja pe piata lasa de dorit. Am mincat smintina adusa din Maramures si mi-am dat seama ca ce avem noi pe piata e ceva care ar trebui sa se cheme oricum altfel.
Astept sugestii unde gasesc un unt bun si carne de oaie (nu pastrama super sarata!!!) proaspata :)
petra spune:
Si eu aici prefer vinurile romanesti, pentru ca sunt mult mai bune, si au apreciat asta chiar si americani cunoscatori de vinuri.
Chiar zilele acestea am gasit Eugenia la un magazin cu specific european si mi-am luat ca sa-mi ajunga!Tipa de la casierie(dupa figura cred ca-i polonca) m-a intrebat daca sunt bune Eugeniile . I-a zis ca da si le cumpar pentru ca sunt din Romania. La care mi-a spus ca o sa le incerce si ea!
. Apa minerala BOrsec , vinurile si uneori cascaval. Cascavalul este f. scump dar cand mai gasesc tot imi fac pofta. Aveam un magazin aici care intr-un timp avea foarte mult haine facute in Romania. Taioare, fuste , pantaloni si erau foarte cautate. Pretul era pe undeva pe la mijloc dar erau exemplar cusute si finisate. Cand am descoperit ca sunt facute in Ro. am fost nitel mandra si mi-a zis ca si romanii pot face calitate clasa I cand vor !
CAnd am fost in Romania mi-a facut stoc de lapte demachiant Farmec si am gasit o crema tot de la FArmec pe baza de catina si laptisor de matca. Foarte buna. Mi-am luat cateva pentru ca nu aveau termenul de valabilitate prea mare. Au fost foarte bune , dupa parerea mea au batut orice crema de pe aici.
lutoniana spune:
Noi cumparam miere de albine de tei....foarte bunaaaa ...
Scrie mare pe eticheta ca e romaneasca si costa cam 3-4 lire cand cea "a lor" e in jur de o lira.
Sotul meu cumpara aceasta miere ca sa sustina si sa ajute producatorii din Romania care au reusit sa puna pe raftul unui mare supermarket produsul lor. Sunt de apreciat ....cand ne gandim la cate produse sunt aici din fiecare gama.
Nu iau in discutie afacerile cu mancare adusa cu dubita, pufuleti si zacusca ...si vandute in magazine si depozite dubioase.
Lucia, mami de David si de 13