Produse romanesti in cosul de cumparaturi
Raspunsuri - Pagina 4
karligutza spune:
Androix exista diferenta si de gust la unt... daca nu iti dai seama la rece, incearca-l la cald... cand trebuie sa il topesti de exemplu la o prajitura, untul President miroase a lapte, pe cand un alt unt (cel care semana cu pachetele de mai demult, parca ceva de Braila... sorry daca gresesc!) emana un miros de zer... sau daca pui o lingurita de unt intr-un piure de cartofi cald, vei simti diferenta si la nas si pe limba!
trust me!
Natasa si eu am stricat o prajitura la fel... in plus nicio prajitura/placinta nu iese la fel de buna cu altceva decat President, parerea mea.. am incercat si untul Milli si untul LaDorna si si si... si cel de mai sus cu miros de zer (la cald)!
dar pt.ca subiectul nu e numai despre unt, am sa enumar si eu ce produse romanesti cumpar:
-legume, fructe de la piata (cat de cat de gradina si nu aduse de la PGB - Piata de Gross Bucuresti)
-carne si branza de la mama de la tara
- prezint avantaj, dar cand nu mai am stoc de la Moldova, cumpar de obicei lactate NAPOLACT si carnitza (refrigerata) de pui marca ROMSAD (Ciorogarla, jud. Ilfov)
-lactatele zilnice (lapte dulce si iaurt) sunt tot marca Napolact sau Campina, plus smantana Albalact si mascarpone ProdLacta.
-apa plata cumpar en-gross doar marca BUCOVINA si daca nu exista iau apa DORNA.
-samponul care imi prieste f.bine si nu doar la buzunar este ELMIPLANT - cu extract de nuc, galbenele sau urzica; si chiar e f.bun! cine poate, sa faca bine si sa si-l cumpere direct de la sursa din Sos.Berceni nr.8 (in apropiere de intersectia cu Fantana Florilor) de la magazinul de la poarta fabricii.
-in schimb la categoriile grele, haine, pantofi, mobila, electronice si electrocasnice automat nu cred ca mai putem urmari ceva 100% romanesc si bine facut
dar daca totusi e romanesc si e bine facut atunci sunt convinsa ca nu se vinde in ROMANIA! ![]()

karligutza
sunt mamica Adelutei 
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
ellinia spune:
In general cumpar produse romanesti. Doar la fructe, atunci cand se apropie sezonul mai cumpar de prin supermarketuri de import, dar destul de rar. Am surse la tara pentru lapte/branza/cas si legume de tot felul. Rosii mai cumpar de import pentru ca nu ajung mereu in piata si chiar si acolo, nu e sigur ca sunt romanesti. Uite ca nu stiu daca toate produsele pe care le folosesc la curatenie sunt fabricate in Romania. Trimful e sigur. In rest, nu stiu, uite chiar am sa ma uit daca sunt facute in Romania sub licenta, probabil.
Androix spune:
Io nu stiu cum poti sa o dai incolo si-ncoace cu untul president care scoate super prajituri si sa cumperi mascarpone prodlacta. Sau poate o cumperi pentru consum ca atare si nu pentru tiramisu?
Apa eu iau perla harghitei verde, imi place la nebunie, imi pare rau ca nu au distributie in carrefour si trebuie sa merg special pentru ea in sellgros sau in kaufland.
Mai exista vreo pasta de dinti facuta la noi?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
karligutza spune:
Androix, ba chiar asa fac, si mascarponele zau daca are vreun miros/gust sesizabil la rece! toate sunt la fel... am facut si cu alte marci, asa incat am ales-o pe cea mai ieftina in cazul asta; la tiramisu-ul meu totul se face la rece!
karligutza
sunt mamica Adelutei 
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
Androix spune:
Si la al meu tot la rece si degeaba ca fara muuuult amidon curge prodlacta.
Acum inteleg cu untul, pentru mine nu e nici o diferenta la fel cum e la tine mascarpone...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
karligutza spune:
Androix, acum ca am cazut la pace
, daca vrei, uite iti dau eu reteta de tiramisu dupa care fac eu (stratul cu crema de nuci in combinatie cu restul tiramisuului e inventie proprie... si are un gust! mmm
)... si nu e nevoie de niciun gram de amidon...
si e si super yummmii 
karligutza
sunt mamica Adelutei 
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
edit... imi cer scuze pentru 
Selene_Bunny spune:
Noi folosim asa:
- lapte: Napolact
- unt: Napolact
- branza: Nasal Napolact (super buna cu struguri negri), crema de branza Covalact
- produse de post sau cum sa le zic, ca noi suntem vegetarieni (pate, crochete, pasta vegetala, salam vegetal, parizer vegetal): Inedit, Iezer
- gem: Raureni
- sosete: Ciserom
- lenjerie intima: Jolidon (mi s-a spus ca Jolidonul e in prag de faliment)
- incaltaminte din piele: Marelbo
- ornamente din sticla pentru pomul de Craciun: ProdGlob Classic Glass SRL Cluj-Napoca, este firma matusii mele, produsele sunt excelente, varietate imensa de modele, si nu numai globuri rotunde, nu o spun doar ca imi este ruda, ci fiindca am vazut cu ochii mei ce si cum
- apa plata: Dorna Izvorul Alb
- apa minerala: Borsec, Stanceni
- printre hainutele Dariei, avem si de la Rom Baby
Cat timp se gasesc, fructe si legume din piata, de la tarani.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Noi folosim asa: - lapte: Napolact - unt: Napolact - branza: Napolact |
De ce Napolact si nu Brailact?
Deus spune:
eu sunt din Cluj si nu cumpar produse de Napolact...in primul rand ei nu scriu pe eticheta ce contine produsul, doar vag si texte de genul " ca pe vremea lui tataie" etc...
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Deus eu sunt din Cluj si nu cumpar produse de Napolact... |
Armonie, pace si prietenie! Brailenii consuma Napolact, iar clujenii (Deus nu, ca ia de la tarani) consuma Brailact. Si-atunci cine consuma President?