Termometru spart
![](images/user_woman.png)
Mama mea a spart astazi termometrul cu mercur. Il scutura, fara sa-l loveasca de nimic si cand se pregatea sa ia temperatura copilului a observat ca se sparsese. Problema este ca nu a mai reusit sa recupereze mercurul . Nu si-a dat seama unde a disparut. A scos afara covorul si a scuturat ce era pe pat. Stiu ca atat mercurul cat si vaporii de mercur sunt foarte toxici. Ce ma sfatuiti sa fac? Aveti idee ce efecte poate avea?
Multumesc!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
si eu am spart un termometru cand eram mica, s-a imprastiat tot mercurul pe jos iar eu am incercat sa-l adun ca sa-l pun la loc!! Nu am patit nimic, de altfel e o cantitate fff mica, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji, de altfel nici nu cred ca mai ai vreo posibilitate sa-l gasesti, s-o fi evaporat....
Cristina, mamica cu burtica
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ralucami spune:
Eu am spart un termometru pe gresia din baie si tin minte ca toti membrii familiei nu au stiut nimic si intrau cu picioarele goale. Intr-un final a aflat mama si se impacientase tare, dar nu s-a intamplat nimic grav. Cantitatea de mercur dintr-un termometru este foarte mica, deci stai linistita.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Marianar spune:
Si eu am spart un termometru acu' 10 luni, am scuturat tot, am aspirat bine, am aruncat sacul de la aspirator imediat (era din hartie), nu s-a intamplat nimic. Imi era teama si mie, auzisem fel de fel de chestii, dar totul a fost ok.
Ana71 spune:
Multumesc mult, m-am mai linistit. O sa dau si eu cu aspiratorul cand ajung acasa.
Sper sa nu aibe efecte negative sau sa ajunga margelutele alea in vreun colt unde ajunge copilul!
Ortansa spune:
Io am spart odata un termometru cand eram mica(9-10 ani).N-aveam chef de scoala asa ca mi-am zis ca tre musai sa ma bolnavesc.Ma rog,eu deja planuisem sa dau chiulul de la scoala dar nu stiam cum sa-i dovedesc mamei ca am febra cand se va intoarce de la servici..Asa ca am luat termometrul si l-am pus direct in flacara aragazului-zicem eu ca tre sa-l tin doar 1 minut doua-ca sa nu fie febra nici prea mare si sa ma duca la doctor:-).Normal ca nici n-a ajuns capatul termometrului sa atinga flacara ca s-a si spart.S-a imprastiat mercurul pe tot aragazul de nu mai stiam cum sa-l scot de acolo.L-am pescuit(erau ca niste bilute f mici argintii) cu mare grija cu ziare si tot felul de carpite pe care le-am aruncat imediat la gunoi-deh ,copil educat,stiam ca-i periculos.Dupa asta fuga repede la farmacie sa cumpar altul cu banii din pusculita..hihihi...normal ca mi-a trecut cheful de chiuleala si m-am dus la scoala.
Am mai spart si alte termometre la viata mea,fo 3 chiar anul asta de cand cu bb no 2...da' nu mi s-a'ntamplat nica..is perfect sanatoasa.Nu se vede?:-)
Aaaaa...pana la urma m-am lecuit de termometre cu mercur si mi-am luat unu digital si unu d'ala pt. frunte de rezerva(asta e ca un cartonas-n-are cum sa se sparga,cel mult se poate rupe:-))).Ca la talentul meu...si ala digitalu' s-ar putea sa se sparga in mainile mele.
Hai pompici****
Ortansa-deX mamica
EDDY spune:
Hihihi,Ortansa,pai de ce nu m-ai intrebat pe mine atunci,cum sa faci sa te lipeshti de o febra pe durata scurta?Itzi spuneam repejor:papa un virf de creta(d-aia de scris pe tabla la shcoala)shi te bolnaveshti repidea-repidea.Singura parte nasoala,ie gustul silos al cretei dar ofera garantzie 100% shi scuze ca fusei olecutza off-topic,
Eddy & Antonia Naomi
Ortansa spune:
aaaa,pai cu creta incercasem da' am vomitat-o ...ashea ca n-a mers...:-):-)
Ortansa-deX mamica