escroaca Hara

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

xio, dar prietenii lui ce spun?

depresia post natala nu se instaleaza imediat dupa nastere.
oricum tare omul asta daca a reusit sa aduca un om la sinucidere. voi chiar credeti tot ce scriu ziarele?

Mergi la inceput

dupa cum a inceput sa se puna problema decesului madalinei, si dupa atacurile directe care au inceput la adresa sotului, ne putem astepta la o noua sinucidere . daca ,asa cum spune candy, are nevoie de evaluare psihologica , e clar , nu, ca pana la as pune streangul de gat nu mai e mult.

am rasfoit si eu presa, am citit si despre interviul de la pro tv ( multam fetele ).
sunt stupefiata! citesc ca lui morar i s-a parut regizat discursul lui petru si i se pare foarte ciudat cum s-a uitat tot timpul in aparatul de filmat , de parca ar fi fost obisnuit cu asta( oare unde trebuia sa se uite ca sa para normal?), citesc cum mirabela striga ca i-ar impusca , ( oare ea e normala?), citesc cum parintii madalinei se contrazic pur si simplu in declaratii ( odata spun ca fata lor era sanatoasa, apoi declara ca stiau de o luna ca avea probleme de sanatate).

atacul acesta asupra unui om nevinovat ( pana la proba contrarie orice om este considerat nevinovat ) poate avea consecinte grave.

eu vad un cuplu care s-a iubit. doi oameni care aveau in comun dragostea pentru muzica. o vad pe mad obosita de parerile parintilor ei privind alegerile sentimentale din viata ei. o vad obosita, extenuata de incercarea de a avea un prunc, extaziata ca a reusit sa-si tina minunea in brate. de aici incepe derapajul. o depresie netratata si nebagata in seama , stari necunoscute si speranta ca e ceva trecator.
intrebarile mele sunt: e corect cum au procedat cei din jurul ei?
credeti ca a fost buna atitudinea parintilor, care in urma aflarii vestii ca fata lor are ceva probleme psihice se instaleaza imediat cu un doctor ? ( oare e normal sa se procedeze asa in astfel de dereglari ?)
ca faptul ca au mai exista tentative de sinucidere, ieri se vorbea de 2 , azi am citit ca au fost de fapt 3, si cea mai buna prietena ii aduce instecticid pentru defrisarea buruienilor? ( eu inteleg ca prietena nu stia de acele tentative ca alfel nu inteleg ajutorul )?
iar faptul ca nu stia , credeti ca e corect ca sotul nu a adus la cunostinta tuturor celor apropiati de gandurile madalinei? a fost prostie, nestiinta sau incercarea de a o proteja de vorbele lumii?
credeti ca petru a indepartat-o de familie sau ca mad a decis sa pastreze o distanta, obosita de reprosurile mamei ( ma gandesc ca nu s-au abtinut sa nu-i aduca la cunostinta ca nu il plac pe sotul ei). am citit ca si la casatoria cu serban, mama a avut obiectiuni din cauza diferentei de varsta. acum nu stiu cum si-a dat seama ca cel de-al 2-lea sot e un nenorocit de nu l-a placut niciodata.

moartea madalinei e cauzata de mai multi factori si din punctul meu de vedere nu poate exista doar un singur vinovat.
parerea mea, bineinteles

Mergi la inceput

si inca ceva!
citesc ce au inceput sa spuna pshihologii referitor la perioada in care mad s-a trata de infertilitate , perioada in care mergea insotita de o prietena si nu de tatal copilului. ca unele femei prefera sa mearga singure dar ca normal trebuie sa fii insotita de sot, nu de prieteni.
ce inseamna normalitatea? poate fi acest lucru un inceput de depresie?
as intreba si eu pshihologii care au inceput sa isi dea cu parerea, daca e normal sa nu existe nici o modalitate de depistare a depresiei post natale? modalitatea cu chestionarul ce trebuie completat de cateva ori in primul an dupa nastere, pica ca deja am primit raspunsul ca nu exista certitudine ca rapunsurile sunt sincere si nici nu se stie cum este interpretat rezultatul.

prea multe intrebari, prea putine raspunsuri.
ce inseamna normalitatea , pana la urma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Cand am vazut interviul de pe ProTV m-a luat cu fiori pe sira spinarii... As vrea sa-l compatimesc pe omul asta, insa imi da o senzatie stranie. Nu pot afirma ca e vinovat, dar mi se pare.... nu stiu... ciudat. O ignoranta amestecata cu resemnare, cu duritate si posesivitate. Replica cu "bucuriile" m-a lasat masca.

Pur si simplu nu cred ca aveau o relatie sanatoasa, sau cel putin, nu in ultima vreme. Si asta nu din ceea ce scrie presa, ci doar din ceea ce a spus el.
Usor-usor se contureaza o atmosfera intunecata, sumbra, a la Daphne du Maurier. Nu-i de mirare ca biata Madalina a luat-o razna.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ultimele declaratii ale lui Mircea Petru, in care pare aproape impacat cu ideea sinuciderii:
http://www.libertatea.ro/stire/mircea-petru-despre-moartea-madalinei-ii-putem-spune-sinucidere-sau-eliberare-296910.html

Eu nu reusesc sa inteleg si pace: care a fost totusi motivul sinuciderii? Eliberare de ce? De o casnicie fericita si implinita, de un copil dorit, de un album care urma sa apara pe piata si care putea s-o relanseze profesional?
A spus clar omul ca nu viata ei profesionala a fost cauza.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

deja nu se mai discuta de Hara ci de Mircea Petru.
un moderator nu poate imparti subiectul? sa mute mesajele intr-un topic - "Mircea Petru"

declaratiile facute la Observator ... mie mi se par socante:

http://www.antena3.ro/romania/petru-mircea-madalina-era-impacata-cu-sinuciderea-vezi-interviul-acordat-de-sotul-madalinei-manole-la-observator_104077.html

http://www.libertatea.ro/stire/mircea-petru-despre-madalina-avea-saracuta-impresia-ca-ne-e-mai-bine-fara-ea-296757.html

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Ultimele declaratii ale lui Petru Mircea imi par a fi ale unui lunatec sau sectant.
A purtat-o din preot in preot, i-a adus un parapsiholog controversat (?!?!?!), dar la psiholog nu s-a gandit sa o duca!!!
Cert este ca depresia Madalinei a fost "tratata" cu NIMIC.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

eu nu vorbesc de mircea petru . si as vrea sa discutam despre toate persoanele din jurul ei care stiau ca ceva este in neregula. petru nu a fost singurul si deocamdata nici nu vrea sau nu poate sa spuna mai nimic.

eu imi pun intrebari de ce s-a ajuns aici? si oare se putea face ceva pentru a nu se ajunge aici?

despre cum vorbeste petru nu imi dau cu parerea, pentru ca este un om in stare de soc. la el nimic nu mai e normal acum.

ma gandeam mai devreme la medicul pe care parintii i l-au adus acasa. ( asa hodoronc tronc sau era asteptat?)
ce specialitate avea si la ce concluzie a ajuns in urma "trimiterii" lui acasa. trebuia sa atraga atentia medicului curant sau nu? ce au facut mai departe parintii? sau asta a fost tot?
acel nimic cu care a fost tratata, allinta, mie mi se pare ca a venit din partea tuturor. nimeni nu a crezut ca se va ajunge la acest final. nimeni nu a stiut ce se intampla cu ea, si sa nu uitam ca a fost si internata. i s-a adus la cunostinta medicului celelalte tentative nereusite? daca da, ce indrumare au primit, ce consiliere a a vut loc? daca nu, de ce?
chiar credeti ca omul asta si-a inchis nevasta si nu a mai permis nimanui sa se apropie de ea? ca i-a impus el pelerinajul la preoti?
toti spun ca mad era foarte credincioasa, eu cred ca aceste pelerinaje ea si le-a dorit, si ca au fost bune intr-un fel, de fapt isi deschidea sufletul, dar ca ar fi trebuit si un tratament medicamentos in acelasi timp.

si revin cu aceeasi intrebare: cum este depistata o depresie post natala?

Mergi la inceput

candy, tie ti s-a parut "infricosator" ce povestea el despre bucuriile lor, dar pentru ca tot vorbim despre normalul fiecaruia, mie nu mi se pare nimic ciudat ca oamenii se pot bucura in diferite moduri .
ca viata nu mai era normala in familia lor, in ultimele 2 luni, a spus-o chiar el.
vad ca nimeni nu comenteaza despre declaratia lui referitoare la familia ei.
stie cineva de cati ani se cunosteau ? stiu ca s-au casatorit anul trecut in septembrie, daca nu ma insel, data cand a avut loc si botezul . dar de cati ani erau impreuna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Medicii care s-au ocupat de starea ei, dupa ce a incercat sa se sinucida, trebuiau sa o indrume spre psiholog sau sa-i aduca un psiholog, care sa vorbeasca cu ea. Dar se pare ca medicii nostri nu se simt datori de a veni in intampinarea unor astfel de probleme, daca pacientul sau familia acestuia nu cer in mod expres.

Biata de ea a fost lasata sa alunece din ce in ce mai jos, pana a cazut in prapastie. Nici macar medicii nu au ajutat-o.

Trist destin !

Incercam sa gasim un tap ispasitor, dar atatia oameni au fost in jurul ei chiar in momentele in care ar fi putut fi ajutata si, totusi, a fost lasata sa se stinga incet pe picioare.

Mergi la inceput