Hipospadias (14)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maddy81z spune:

casianacas
inainte de craciun l-am sunat pe dr.Voinescu sa intreb, in ideea ca nu m-a sunat nimeni pt. confirmare si atunci mi-a spus ca au aparut unele modificari si daca e bine pe 17 ian. iar sap. trecuta l-am sunat iar sa intreb de analize, iar a doua zi am fost sunata si de cei de la medlife si de dr.Voinescu sa-mi spuna ca suntem pe 17 ian la ora 13,30 si ca ultima masa sa fie la ora 5 dim. O sa-mi fie greu sa-l tin pana la ora aia ne mancat.

Oare la ce ora incepe prima operatie?
As incerca sa vad daca pot sa-mi modifice ora, sa-l puna mai devreme voi ce ziceti, credeti ca se poate? Sau deja e batut "in cuie" si nu se mai poate modifica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otiliaco spune:

Maddy81z, eu stiu de cand am fost sa discut cu dr anestezist ca incep operatiile de la 8, noi am avut operatia programata la 10.30
(a inceput la 11); insa daca te-a trecut la 13.30 probabil mai are ceva programat in ziua aceea sau e sala/anestezista ocupata..Noi nu am avut voie sa mancam nimic in ziua aceea, fiind dimineata programati...insa eu zic ca trece timpul repede, pana va internati, poate mai adoarme, aveti tv sa-i dai ceva desene (sau poate ai laptop, cum avea o mamica acolo si ii tot punea copilaului desenele preferate, etc). Va tinem pumnii si asteptam vestile bune!

Casianacas, mie imi spusese dr sa il sun eu cu o sapt inainte de operatie, asa ca pune mana pe telefon fara jena. Daca nu rasp si nu te suna in 1-2 ore inapoi, da-i sms, eu asa faceam :)
Si suna si la Medlife sa vezi ora - ca o au trecuta in calculator daca s-a stabilit ziua operatiei - si sa-ti zica de toate actele necesare pt internare (buletinul tau, copie certif nastere copil, analizele medicale - si vezi cum faci sa le vada inainte si anestezista).

Mergi la inceput

La acte mai adauga si avizul medicului pediatru/de familie, ca e apt clinic pt operatie.

Mergi la inceput

Multumesc otilaco pt informatii.
Orice informatie e bine venita.
Am vorbit cu anestezista Ganea, vroiam sa ii trimit si ei sa vada analizele.Mi-a spus ca o sa le vada luni in ziua cu operatia.Intre timp sa ma duc sa le vada medicul de fam. sa-mi dea acel aviz.Si mi-a mai spus ca pot sa-i dau sa manance pe la 7,3 - 8 dar nu mai tarziu.O masa lejera dar consistenta.M-a intrebat daca manca cereale ca sa-i dau de dimineata.Eventual doua inghitituri de apa daca e nevoie pana in ora 10 iar dupa zece nimic pana la interventie.
Ma coplesesc emotile, teama...toata gama de sentimente.Incerc sa fiu tare sa-mi deviez gandurile in alta parte, reusesc pt catva timp si revin de unde am plecat.Abia astept ziua de 18 ian. sa intru sa va scriu ca am scapat.Cateodata ma incearca un sentiment si imi vine sa anulez operatia, dar apoi ma gandesc ca o sa-mi para rau mai tarziu. Asa ca merg cu Dumnezeu inainte.PA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciudi spune:

Salut

Vad ca s-au strans multe posturi cu mamici care sunt un pic ingrijorate de operatie asa ca m-am gandit ca poate ar fi bine sa postez si eu experienta mea legata de operatie:

Mihai baietelul meu a fost diagnosticat la nastere cu Hipospadias balano-preputial.

La inceput am fost si eu la fel de ingrijorat legat de Hipospadias si am rascolit netul sa ma informez astfel am ajuns la concluzia ca cele mai bune alternative pentru posibilitatile mele ar fi sa apelez fie la serviciile d-lui Dr. Hadidi fie la cel ale d-lui Dr. Voinescu, primul prezentand incredere prin numarul f. mare de interventii efectuate si a unor lucrari care le-am gasit pe net cu privire la formele de hipospadias si modul in care le corecteaza, al doilea pentru experienta care o are in domeniu si procentul reusitelor.

Initial ma hotarasem sa merg la zalau (apoi cluj) la dl. Dr. Hadidi dar apoi citind pe forum-ul prezent problemele administrative care au tot aparut in ultima vreme si in plus faptul ca dupa operatie nu as avea suport direct din partea dansului iar mai apoi chiar auzind ca nu mai vine in Ro am renuntat definitiv la idee asa ca in septembrie am fost la consult la Medlife la Dr. Voinescu si datorita faptului ca in urma discutiei cu dansul ne-a indus incredere ne-am programat pentru operatie in noiembrie.

Perioada septembrie noiembrie am avut ca si voi aceleasi griji datorate nu numai emotiilor asupra operatiei cat si a problemelor legate de varsta lui (aproape 7 luni in momentul operatiei), de masa lui Mihai cu 5-6 ore inainte de operatie, de modul in care o sa se manifeste dupa operatie si de recuperarea ulterioara. Toate acestea s-au dovedit sa fie mult mai simple decat ma asteptam in sensul ca nu a nu a fost foarte afectat ca nu a mancat in ziua operatiei o periaoda mai lunga decat era el obisnuit, ca dupa operatie s-a comportat f. bine chiar jucandu-se sau zambind, ca durerile ulterioare nu l-au facut decat sa aiba pentru o perioada de 1-2 saptamani un somn mai agitat cu treziri mai dese dar continundu-si in proportie mare activitatile obisnuite de dinainte de operatie.

Concret l-am operat pe 11 noiembrie la aproape 7 luni , am fost programati la 10:30 pentru operatie si la 8 pentru internare cu ultima masa la 5 (dar i-am dat-o la 6 :) ). Ne-am prezentat la 8:30 la medlife sa ne internam si cum au mai scris si altii pe forum am fost repartizati intr-o rezerva unde mai era o mamica cu un copil ce urmau sa se externeze.
Pana pe la orele 10-10:30 au venit pe rand un asistent , d-na. Dr. anestezist Ganea care s-au uitat pe analize si ne-a mai pus cateva intrebari, apoi a venit dl. Dr. Voinescu insotit de un rezident . Pe la ora 11 am coborat la blocul operator unde a fost preluat de Dr. Ganea si din momentul ala pentru vreo 3 ore nu l-am mai vazut traind doar emotiile aferente care s-au mai estompat la un moment dat dupa vre-o ora jumate cand ne-a spus doamna dr. Ganea ca anestezia a decurs ok (era lucrul care ma ingrijora cel mai mult) si ca este in procesul operatiei. Dupa cele aproximativ 3 ore cat a durat operatia am avut permisiunea sa intram si sa stea pe rand unul dintre parinti cu el in postoperator unde el a dormit ca "ursul" apoi cam dupa vreo ora jumate s-a trezit si am urcat in rezerva (colocatarii se externasera) i s-au mai administrat ceva calmante , a gangurit cate ceva si a adormit la loc. Dupa operatie nu am reusit sa vorbim decat cu Dr.-ul rezident (un tanar care parea suficient de pregatit) care ne-a spus ca totul a decurs ok si ne-a mai raspuns la cateva intrebari care i le-am adresat.
Deci in ziua operatiei in afara de emotiile avute restul a decurs mult mai usor decat ma asteptam eu initial in sensul ca nu a parut atat de afectat cumi imi inchipuiam eu in urma operatiei , totul s-a rezumat la o stare de ameteala si ceva agitatie dar nu plansete lungi si nesfarsite. A doua zi dupa operatie inainte sa ne extenam ne-a vizitat Dr.-ul Voinescu si rezidentul sau pentru consultatie si schimbarea pansamentului (moment cam dureros pentu Mihai - a cam tipat) ne-a dat ultimele detalii cu privire la prinderea sonditei intre cei 2 pampersi si medicamentele care trebuiesc luate postoperator (un antibiotic si un pansament gastric) urmand sa ne vedem dupa 10 zile pentru scoaterea sondei.

Despre MedLife ce pot sa spun este ca am ramas un pic dezamagit de conditii comparativ cu experienta care am avuto intr-o alta clinica privata de la noi (Euroclinic), insa si diferentele de pret sunt la fel de mari. In principiu e ok , asistentele sunt binevoitoare doar ca la un moment dat au devenit un pic cam sufocante si asta din cauza ca internarea se face in sectia de chirurgie si nu de pediatrie iar noaptea la cel mai mic scrasnet veneau si stateau cu Mihai ca sa nu mai faca galagie dar nu am ce sa le reprosez au fost Ok, doamna Dr. Ganea intr-adevar este super OK iar restul si-au facut treaba .

Despre Dl Dr. Voinescu initial mi s-a parut o fire destul de inchisa f. putin comunicativa (trebuie sa pui tu intrebari) dar pe parcurs mi-am dat seama ca este o persoana deosebita genul de om care stie ce face si face bine.
- In primul rand ofera suport dupa operatie il poti suna oricand si chiar raspunde , noi l-am sunat de 2 ori pana i-am scos sonda si inca odata ulterior (de fiecare data ne-a chemat la spitalul Panduri unde l-a consultat si daca a fost nevoie i-a schimbat pansamentul) apropos de schimbat pansamentul noi l-a un moment dat am hotarat sa nu mai apelam la dansul si sa-l schimbam noi (cu acordul dansului) e destul de usor iti trebuie un pic de curaj doar, in mod normal pana se scoate sonda poate fi schimbat odata insa el se cam iritase de la leucoplast si a trebuit sa-l schimbam de mai multe ori.
- in al doilea rand impresia de om cu caracter ne-a lasat-o prin faptul ca nu ne-a tratat cu acea superioritate care o regasesti in proportie f. mare la doctorii din romania ba mai mult la una din intalnirile ulterioare ne-a sunat sa ne spuna ca intarzie 15 minute.

Legat de reusita operatiei , deocamdata nu a trecut prea mult timp, fiziologic pare sa fie totul ok (face pipi prin varf si cu jet), ca aspect nu arata chiar grozav preputul fiind un pic cam in diagonala prins fata de gland dar din ce am discutat cu dl dr. Voinescu se poate interveni pentru o cosmetizare dupa ce trec 6 luni de la operatie.

Deci nu e totul asa de dificil cum iti imaginezi initial, nu pot sa spun ca e o operatie usoara mie imi pare o operatie destul de complicata dar recuperarea este rapida (mai ales daca este facuta la o varsta la care copilul nu este prea cognitiv) si incidenta complicatiilor in formele relativ usoare ale HS este de 2-4% .

Mergi la inceput

Ma bucur ca sunteti bine, ultima oara parca aveai ceva temeri referitor la jet si urma sa vorbesti cu doctorul... Si la noi se vede o cicatrice in diagonala, insa eu zic ca se mai estompeaza pe masura ce trece timpl si creste si bebe, nu cred sa nu mai fie cazul de vreo cosmetizare .

Mergi la inceput

Buna,suntem in Bucuresti, la ora 10 ne-am internat.Pt moment suntem singuri in rezerva.Au trecut pe rand de la asistente, anestezista, doctorul si un rezident.Toti s-au comportat frumos.
Bebe si el, chiar a dormit de la 11 pana la 12 cand a venit dr.sa-l vada.Iar la 12,30 am coborat in bloculoperator.Am mai stat putin cu el, au venit si acolo o gramada de asistente sa se imprieteneasca cu el iar pe la 12,50 l-au luat si nici nu a avut timp sa-si dea seama.Eu am urcat in rezerva si astept sa treaca timpul.
Multumesc Lavinia pt mesaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casianacas spune:

Maddy la ora asta cred ca a-ti scapat de operatie/Dumnezeu sa va ajute sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Sper ca ati trecut cu bine de operatie si va doresc o noapte linistita, cu somn adanc si fara dureri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casianacas spune:

MADDY,TE ROG CIND AI TIMP SA POSTEZI PE FORUM DETALII ,MA CUPRINDE O TEAMA TERIBILA CIND MA GINDESC CA EU VOI URMA ,TE ROG SA-MI SPUI SI UNDE VEI STA DUPA OPERATIE PRT. CA SI EU CRED VOI FACE LA FEL CA TINE.O SA-TI DAU UN MESAJ PE TELEFON SI CIND POTI TE ROG SA-MI DAI UN APEL IAR EU TE VOI SUNA.MULTUMESC SI MULTA SANATATE SI NOROC.

Mergi la inceput