"nu-l voi putea iubi"
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kj74 inca ma mai gandesc la destinul ei... e adolescenta nu s a ridicat peste conditia familiei ei nu a avut parte de o educatie dar a fost decizia mamei ei |
Chestia asta e ca o arma cu 2 taisuri. Inteleg oarecum punctul tau de vedere. Eu am avut o reactie asemanatoare cu un caz prezentat la TV, anul trecut, cand dintr-un spital a diparut o fetita de 1 anisor, care avea niste probleme locomotorii si timp de mai bine de o luna de cand era in spital nimeni din familie nu venise s-o vada. Fetita aceea a aparut acum de curand, fusese gasita in Elvetia, o luase o asistenta (sau dr, nu am retinut exact) din spital, care se gandise ca fetitei ii va fi mai bine in alta familie. Vazandu-i pe parintii ei cand le-au inapoiat-o autoritatile nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc ca poate i-ar fi fost mai bine acolo in Elvetia. Dar pe de alta parte, nu inseamna ca daca un copil se naste intr-o famile mai saraca, fara posibilitati materiale si fara "educatie" o sa fie nefericit. A fi crescut de parinti cu bani si cu "educatie" nu insemna neaparat mai bine. Pentru un copil diferenta o face dragostea, afectiunea cu care e tratat. E greu pentru cineva sa faca o apreciere. Pana la urma ce e acel MAI BINE il decide copilul, dar mai tarziu, cand poate sa spuna per total daca e fericit ca adult si daca a fost fericit in copilarie. Deci ar fi interesant, in cazul fetei de care povestesti, mai ales ca e adolescenta si deja poate sa discearna ce inseamna BINELE pentru ea: ar fi interesant daca e fericita cu toate ca nu s-a ridicat peste conditia familiei ei si nici nu are o buna "educatie"
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
kj74 spune:
nu ma refeream la faptul ca i ar fi fost mai bine in alta parte(era doar un exemplu reflectam)ci ca mama naturala se poate razgandi in detrimentul celei care si face sperante asteptari viseaza la bebbe
nu ma intereseaza pe mine statutul si copiii mei la o adica sunt din flori pt ca nu sunt casatorita cu tatal lor si au fost catalogati de persoane rau voitoare drept bastarzi crezi ca ma intereseaza vrun pic....
ca sa mai zic ceva de acea fetita am rasfatat o cat am putut toata perioda cat i am fost in preajma ea in familia ei nu beneficia de dragoste apreciere asta spun clar pt ca m am implicat la vremea aceia sa i fie bine micutei mama ei cred ca o iubea in felulu ei dar era prea ocupata cu cei mici si o vedea doar la sf de saptamana fiind cea mare si "cea din flori" nu era bine primita in casa sotului mamei ei
mi e dor de ea si acum dar drumurile noastre s au despartit brusc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Jasmin012/Jasmin012.jpg)
Jasmin012 spune:
Eu te-am inteles ce ai vrut sa spui, doar ca poate nu ai stiut cum sa exprimi prea bine asta in cuvinte, de asta a si inteles Inbox ca ce sustii tu se interpreateaza ca si cum un copil ar trebui dat spre adoptie doar pentru ca parintii nu au o buna pozitie materiala.
La urma urmei chiar exista aceasta intrebare in cazul fiecarui copil abandonat sau care a fost vreodata in pericol de a fi abandonat, cand ne gandim ca mama vrea sa-l paraseasca: "oare nu i-ar fi fost mai bine altfel?" iar asta e greu de stiut atata timp cat nu putem cunoaste destinul omului.
Referitor la ce spuneai despre copiii tai, ca unii ii numesc bastarzi... mi se pare foarte urat din partea lor. Am si uitat ca mai exista acest cuvant, bastard. Chiar nu e demn de secolul in care traim. Ca sa nu mai spun ca e si impropriu: chiar daca nu esti casatorita cu tatal lor banuiesc ca locuiti in aceeasi casa, sunteti deci o familie, probabil copiii poarta si numele lui de familie. Deci ai putea sa le spui acelor rauvoitori ca sunt stupizi si sa mai citeasca si ei macar din dictionar, cand au probleme cu unele cuvinte.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
ANISO spune:
"institutii specializate".....????e bine ca cineva are incredere in "institutiile romane".Inseamna ca nu ai vazut,sau auzit, ce decizii ....interesante sunt capabile sa ia aceste institutii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dianad/dianad.jpg)
dianad spune:
Am fost internata de curand cu Alex. Cateva zile ne-au fost colegi de salon o asistenta maternala si baietelul de care avea grija de aproximativ o luna.Am aflat ca statul declara un copil adoptabil doar daca parintii naturali nu il cauta cel putin un an, ca apoi la adoptie prima sansa o are asistentul maternal. M-a durut mult soarta trista a baietelului: luat de asistenta maternala cand avea un an - fusese abandonat de mama intr-un spital cand avea cateva saptamani dupa care statuse intr-un orfelinat- nu putea sa prinda cu manutele niciun obiect, nu putea sa stea in fundulet, sa mearga in patru labe, nu rostea nicio silaba. Dupa 4 saptamani cu aceasta femeie copilul statea foarte bine in fundulet, batea din palme, zicea 2-3 cuvinte, intindea mana spre o jucarie si incerca sa o prinda. Cand nu avea febra ca sa fie marait radea tot timpul. Un copil vesel, frumos si cuminte. Un copil caruia i-ar fi fost mai bine daca ar fi fost adoptat din prima zi de viata, decat sa stea prin spitale si orfelinate. Un copil care mai are o sora in varsta de 5 ani data si ea in plasament. Si care probabil va mai avea si alti frati in aceeasi situatie caci mama nu are inca 20 de ani si traieste intr-o saracie lucie intr-o comuna din judetul Giurgiu.Daca graviduta despre care vorbim la acest subiect nu poate creste copilul, atunci sa gaseasca o modalitate legala de a da copilul in adoptie, caci e mai bine asa decat sa-l lase in grija statului.PS- in prima jumatate a sarcinii nici eu nu intelegeam cum e cu depresia, la cateva luni dupa ce am nascut m-am intalnit cu un cunoscut care m-a intampinat cu: iata o mamica fericita si m-am intrebat la cine se refera ca nu sunt eu aceeaDianaD & Alexandru
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Delphinas spune:
citat din mesajul lui gabriella1 parafrazarea unui mesaj de pe DC ! "daca mai doriti un copil , eu sunt insarcinata in 5 luni si-l voi naste in decembrie 2010 . maine fac ecografia morfologica la diagnosis . Eu am avut grija de sarcina si de bebe pt ca am crezut ca va fi al meu . Nenorocirea a venit cand tatal lui m-a lasat singura , eu nu ma voi descurca singura cu el .In plus stiind cat de multe sunt in spate cate vise si planuri irosite nu-l voi putea iubi . Eu sunt in Bucuresti si ma gasiti la ...... " Nu am deschis subiectul ptr ca mama cu pricina sa fie judecata.... fiecare face cum il taie capul. Ceea ce eu nu pot intelege/crede/accepta sunt doar aceste cateva cuvinte ce-mi bubuie in cap. Dincolo de astea, DC a devenit site de "trafic" ptr copii?E legal?! Gabriela ![]() "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
Daca intr-adevar nu ai putut sa intelegi, sa crezi si sa accepti cuvintele acestei mame total dezorintata, care intr-un moment de intunecare a mintii a postat acel mesaj, tu, ca mamica care ai asteptat ca minunea sa apara in viata ta atatia ani, ai fi putut sa ii impartasesti din bucuriile si frumusetile vietii de gravida, de viitoare mamica care si-a vazut copilul la ecograf si i-a facut cu mana. ai fi putut sa porti un dialog constructiv cu ea, sa ii asculti durerea sufletului si sa o indrumi pe un drum bun.
Dar asa cum s-a mai spus, e mai usor de pus omul la zid si de aruncat cu pietre in el, decat sa incercam sa il ajutam, sa-i spunem o vorba buna.
Nu tot timpul trebuie sa cautam raspunsuri la aceste "de ce-uri" sau sa intelegem de ce un om face cum noi nu am face, ci trebuie sa facem ceva sa ajutam pe cineva sa revina pe un drum bun, sa ii prezentam, si o alta varianta si sa epuizam orice varianta. Si daca el o tine tot pe a lui, atunci cu morile de vant nu te poti lupta.
Scuze, dar ti-am dat o singura steluta.
goanga23 spune:
Dupa ce am citit vreo 4 pagini am recitit postarea initiala ca sa vad unde e ilegalitatea. Daca mesajul este "pe bune" cum se spune mi se pare a fi mesajul unei femei (mai repede copila) disperate care nu a vrut sa omoare acea fiinta si incearca acum sa gaseasca pe cineva care sa ii adopte copilul. Nu vad nimic de genul "daca vreti copilul il dau pentru 3000 de euro, negociabil" . Nu stiu cum este in Romania insa ar trebui sa existe institutii care sa se ocupe de astfel de cazuri si sa gaseasca parinti adoptivi unui copil in aceasta situatie. Sunt multe tinere care raman gravide din diverse motive iar apoi realizeaza ca pruncul va fi o povara, nu au bani sa-l creasca etc. Eu zic ca ar fi mai intelept sa-i dam niste sfaturi care sa o ajute in loc sa ne dam cu parerea despre mesajul postat pe acest forum. Stie cineva, exista institutii ale statutului unde sa se poata adresa? unde poate sa-si lase copilul ? ..asta daca va mai putea sa-l lase dupa ce o sa-l vada in bratele ei cum misca si o cauta cu manutele
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/NinaR/NinaR.jpg)
NinaR spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui gabriella1
1. io nu inteleg chestia cu deprimarea/depresia etc.... 2.ma revolta acel "nu-l ....pentru ca... " 3. daca vrea sa-l dea ,DC nu e site de adoptii, de vanzari-cumparari etc. Exista institutii specializate ptr asa ceva. Atat timp cat dai niste date de contact ,dupa mine, e primul pas ptr negocierea unei "vanzari". Gabriela ![]() "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
Nici Madalina Manole( Dumnezeu sa o ierte...) nu a fost inteleasa...si uite unde a ajuns...
![](floare.gif)
sorana_23 spune:
Eu sper totusi ca mesajele noastre vor fi directionate catre mamica citata. In acest moment cred ca ea are mare nevoie de ajutorul unui psiholog care sa o ajute sa inteleaga daca e doar o criza de moment si in final va pastra bebelusul sau daca intr-adevar are toate motivele sa renunte la el si sa il dea inspre adoptie.
Nu mi se pare ca a transformat site-ul DC intr-unul de trafic...ea nu a postat anuntul la mica publicitate...la vanzari cumparari. E doar disperata si acum il uraste pe tatal bebelusului pentru raul pe care i l-a facut. A postat anuntul pe DC pentru ca s-a gandit ca aici va gasi persoane care o vor ajuta, care il vor iubi pe bebe. Si cand colo a gasit persoane care o condamna si arunca cu pietre in ea.
sorana 25+ cu
Madanic spune:
citat din mesajul lui goanga23 Dupa ce am citit vreo 4 pagini am recitit postarea initiala ca sa vad unde e ilegalitatea. Daca mesajul este "pe bune" cum se spune mi se pare a fi mesajul unei femei (mai repede copila) disperate care nu a vrut sa omoare acea fiinta si incearca acum sa gaseasca pe cineva care sa ii adopte copilul. Nu vad nimic de genul "daca vreti copilul il dau pentru 3000 de euro, negociabil" . Nu stiu cum este in Romania insa ar trebui sa existe institutii care sa se ocupe de astfel de cazuri si sa gaseasca parinti adoptivi unui copil in aceasta situatie. Sunt multe tinere care raman gravide din diverse motive iar apoi realizeaza ca pruncul va fi o povara, nu au bani sa-l creasca etc. Eu zic ca ar fi mai intelept sa-i dam niste sfaturi care sa o ajute in loc sa ne dam cu parerea despre mesajul postat pe acest forum. Stie cineva, exista institutii ale statutului unde sa se poata adresa? unde poate sa-si lase copilul ? ..asta daca va mai putea sa-l lase dupa ce o sa-l vada in bratele ei cum misca si o cauta cu manutele ![]() |
Pai ar fii o prostie din partea ei sa puna un mesaj sub forma in care poate fi recunoscut ca ilegalitate. Nu zic ca urmarea sa faca asta insa poate de exemplu sa spuna o poveste lacrimogena pe un site ca DC unde sunt atatea mamici incercate de soarta si apoi dupa ce iti sadeste speranta si vede ca esti interesata cu adevarat iti pune conditia.
Madalina
mami de
![](zana.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"