"nu-l voi putea iubi"
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
eternell spune:
Am sa imi expun punctul de vedere personal, nu pretind ca detin adevarul absolut... Pentru mine a ucide un PRUNC NENASCUT, PROPRIUL PRUNC, este o crima odioasa, teribila. Faptul ca nu il vezi inca nu inseamna ca el nu exista. Si nu este un copil oarecare, este propriul tau copil! Daca ai da timpul inainte, peste cativa ani l-ai vedea alegand, razand, cuprinzandu-te in brate cu o iubire neconditionata si fara limite. Acel copil asteapta sa il aduci pe lume si sa il aperi, asemeni unei leoaice. De judecat, nu avem dreptul sa judeam pe nimeni, nici sa condamnam. Dar, indiferent care ar fi atitudinea noastra in fata unei crime, ea tot crima ramane. In privinta mamei care va naste un copil pe care nu il vrea, si spune ca nu il va iubi, permiteti-mi sa fiu naiva, si sa nu o cred. Si, daca prin absurd este asa, sa speram ca se va gasi o femeie cu dragoste pentru cel mic. Mi se intampla, prin natura meseriei, sa vad parinti care isi folosesc copiii doar ca surse de trai. Pentru alocatii, pentru a inspira mila si pentru a intruni conditiile acordarii unei case de la stat, gratuit. Acei copii traiesc pe strazi, in mizerie, nepasare si abuz. Da, exista si astfel de parinti, stiu.
Am pomenit despre avort, pentru ca mai sus putin se pomenea despre el. Avortul este acum legal. Dar este si moral?...
Ieri, fetita mea de sase ani m-a intrebat: "Mama, tu ai avut vreodata trei copii?"... Mi s-a parut ciudata intrebarea sa, avand in vedere ca este singura mea fetita. Apoi mi-am amintit de sarcina oprita in evolutie si mi s-a pus un nod in gat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
sinzi_ana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Observ cu tristete ca misognismul este atat de puternic si raspandit pe toate meridianele globului, iar in Romania este in floare. Nu mai avem de ce sa ne miram ca salbaticii aia din Arabia Saudita omoara cu pietre femeile adulterine. Am fi si noi primii la aruncat cu pietrele dc. ar fi legal, nu suntem diferiti. Cand Mel Gibson a facut afirmatii rasiste, a vuit presa, toata lumea a fost indignata. Cand a facut niste afirmatii misogine oribile, mda, reactie, mai nimic, aia e OK. Barbatii in schimb sunt cainati "a fost pacalit saracul" blah blah blah, nu clipim din ochi cand atatia barbati isi parasesc copiii si femeile si nu le ajuta cu nimic, lor li se cuvine. Ea trebuie sa "faca totul" sa fie bine, fara nici un sprijin. Pe femeie o punem la zid, ca ea tb sa fie eroina si martira, o cale de mijloc nu exista. Judeam femeile cu o duritate demna de o cauza mai buna. Dc. este ingrozitor sa iti dai copilul spre adoptie, de ce, la subiectele despre avort, scrieti "nu face avort, mai bine da-l spre adoptie". Cand stiti ca de fapt nu se poate da spre adoptie la nastere si doi ca a da copilul spre adoptie este o fapta ingrozitoare. In legatura cu observatiile ca poate mai bine sarac, dar iubit, poate in filme, saracia nu e o virtute, iar oamenii saraci nu sunt neaparat buni. In vreme ce unii sunt buni, multi sunt inraiti de saracie. Poate ca aceasta femeie este intr-adevar dintre cei saraci si rai, dar poate fi si dintre cei saraci si buni. A-ti da copilul spre adoptie nu cred ca este o fapta asa de rea, ba chiar,in anumite conditii, este o fapta buna. A-l abandona si a pleca din spital, a nu semna actele de adoptie desi nici tu nu vrei sa il cresti, astea sunt faptele rele. Ce motive are femeia asta, bune sau rele, nu putem sti, dar tocmai pentru ca nu putem sti, ar trebui sa ne abtinem de a judeca, face scenarii si folosi aceasta ocazie si aceasta scena pentru a ne expune eroismul si moralitatea personale, reale sau potentiale. |
Frumos spus Ruxij!!!!!
Si as mai adauga ca si eu o vad ca pe un act de deminitate si grija fata de copilul nenascut (atata timp cat nu e vobrba de santaj fianciar)
Daca eu nu il pot creste indiferent din ce motiv, faptul ca ii pasa unde va ajunge bebelusul si vrea sa ajunga inca din prima zi in bratele unor parinti iubitori e mare lucru...!!!!
Asa, speriata, singura, gravida, saraca si parasita, se gandeste totusi sa ii gaseasca copilului un camin cald si niste parinti mai buni ca ea....!!!!
Si site-ul DC e o comunitate cu multi parinti pe care si eu i-as alege pentru copilul meu in caz ca nu as mai putea duce la capat din oricare motiv binecuvantarea de a fi mama.
andata spune:
ruxij, daca eu nu inteleg si nu pot empatiza cu o "mama" care isi abandoneaza copilul, inseamna ca sunt misogina? Bleahhhh
Uite definitia unui misogin, in cazul in care nu o stiai:
"MISOGÍN, -A, misogini, -e, s. m., adj. (Livr.) 1. S. m., adj. (Barbat) care uraste femeile. 2. Adj. Care manifesta, exprima ura fata de femei. [Var.: misoghín, -a s. m., adj.] – Din fr. misogyne, germ. Misogyn.
Sursa: DEX '98 | Adaugata de cata | Greseala de tipar | Permalink
MISOGÍN ~i adj. (despre barbati) Care uraste femeile. /<fr. misogyne, germ. Misogyn
Sursa: NODEX | Adaugata de siveco | Greseala de tipar | Permalink Comentariu: Var. misoghin - LauraGellner
MISOGÍN, -A adj., s. m. f. (barbat) care manifesta repulsie fata de femei. (< fr. misogyne)
Sursa: MDN | Adaugata de raduborza | Greseala de tipar | Permalink
MISOGÍN, -A adj., s.m. 1. (Suferind) de misoginie, relativ la misoginie. 2. (Barbat) care evita societatea, cercurile, compania femeilor. [Var. misoghin s.m. / < fr. misogyne, cf. gr. misein – a urî, gyne – femeie].
Sursa: DN | Adaugata de LauraGellner | Greseala de tipar | Permalink
Misogin #8800; afemeiat, ia o pauzaratic
Sursa: Antonime | Adaugata de siveco | Greseala de tipar | Permalink Comentariu: Var. misoghin - LauraGellner
misogín s. m., adj. m., pl. misogíni; f. sg. misogína, pl. misogíne
"
Nu e normal ca un barbat sa isi paraseasca femeia si copiii, dar de ce ar trebui sa mi se para normal ca o femeie sa isi abandoneze copilul? De ce ar trebui sa o aplaud si sa o laud? Doar de teama de a nu=mi tine mie altii prelegeri moralizatoare despre intelegere si compasiune?
Dreptul tau e sa crezi ce vrei, dreptul meu e sa cred si eu ce vreau.
As vrea insa sa imi astampar cumva si eu curiozitatea si sa vad cate din cele care aproba si/sau incurajeaza abandonul se duc pe la orfelinate sau ajuta in alt fel pe micutii abandonati.
Din pacate, va place sau nu sa recunoasteti, nu toti copiii parasiti ajung la familii iubitoare.
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corap/corap.jpg)
corap spune:
dar toti copiii abandonati sunt abandonati in egala masura ATAT DE MAMA CAT SI DE TATA
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais
07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LauraNicole/LauraNicole.jpg)
LauraNicole spune:
Curios cum cele care acuza de misoginism si judecata altora o fac cu brio asupra celor care isi mentin parerea opusa lor! Chiar nu observa nimeni ca "mamica" asta atat de plina de dragoste si grija pentru copilul ei nu a afirmat niciodata ca s-a ingrijit sa aiba un copil sanatos ci "eu am avut grija de SARCINA pentru ca am crezut ca va fi al meu " .Nu a afirmat niciodata ca vrea sa-si dea copilul pentru a-i oferi o viata mai buna,parinti mai buni,mancare mai calda etc ci "pentru ca nu il voi putea iubi ca va semana cu tatal lui" .Pardon? Nu sunt impotriva abandonului unui copil daca e necesar (eu inca vreau sa adopt un copil desi am pierdut unul adoptat si daca mama naturala nu l-ar abandona eu nu l-as mai putea gasi ) dar cititi cu atentie ce motive a gasit aceasta fata/femeie .Nu a incercat un dialog .Pur si simplu a spus ce cauta si a intins-o asteptand un semn de la doritoare/doritori .
Repet :este o mare diferenta intre a-ti abandona/oferi copilul pentru ca stii ca nu ai cum sa-l cresti si a-ti abandona copilul ca nu mai esti cu tatal lui si ti-a dat planurile peste cap .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
alex_andra spune:
of, Laura...de fiecare data cand o aduci in discutie pe S....mi se rupe sufletul, gandindu-ma ce a fost atunci in sufletelul tau...si nu numai atunci...si acum...
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)