"nu-l voi putea iubi"

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui andata

Nu-ti doresc vreodata sa ajungi intrun orfelinat sau o scoala speciala si toti copilasii sa faca cerc in jurul tau, sa se agate de tine si sa te roage plangand "ia-ma acasa! vrei sa fii mamica mea?".

eu am fost in mai multe orfelinate.
si da, am intilnit si situatii din acestea.
daar, la un moment dat am intilnit o fetita de 2 (doi) ani care mi-a spus ca nu vrea sa mearga acasa niciodata pentru ca tata a zis ca "ii crapa capul cu toporul". aceasta fetita a fost gasita singura in gara.

sint milioane de situatii si ar fi grozav daca n-ati mai judeca oamenii cu propria masura.

eu sint de parere ca cine poate oferi un ajutor concret, s-o faca, cine e doar cu comentatul, sa se abtina. in cazul acesta chiar nu foloseste.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

buli, abia astept sa vad ce ajutor concret ii vei da respectivei "mamici", pt ca daca ar fi fost sa fii doar cu "comentatul", te-ai fi abtinut, conform propriului sfat.

Nu stiu cum ai rezistat sa te duci la orfelinate, sa intalnesti situatii ca cea descrisa si totusi sa nu te afecteze, sa ti se para in continuare normal ca o mama (nu ma refer la tati!) sa-si abandoneze copilasul. Te admir pt taria de caracter, eu ma intorceam dupa fiecare asemenea vizita epuizata, terminata psihic si intrebandu-ma unde le sunt MAMELE, de ce i-au lasat singuri pe lume? Sau or fi zis si ele ca vor avea un camin iubitor?

Daca eu as fi intalnit fetita de care spui as fi infiat-o cu certitudine, pt ca la 2 ani copiii mei habar nu aveau unde e gara, nu stiau ce e ala un topor, nu mai vb de sensul expresiei pomenite si nici nu ar fi plecat singuri de acasa. Totusi, nu pot sa nu intreb: mama unde era in povestea asta?

Stiu ca nu toata lumea gandeste ca mine, ar fi practic imposibil, dar probabil ca diferenta intre noi este ca atunci cand imi strang copiii in brate, mai ales atunci cand s-au lovit sau sunt bolnaviori si plang sau sunt dezamagiti de anumite intamplari din viata lor de adolescenti (aici ma refer strict la cei mari, nu la mezina), nu ma pot opri sa nu ma gandesc cine ii alina pe copilasii din orfelinate, cine ii leagana, cine ii saruta, cine le canta, le spune o vorba buna si ii strange in brate?

Unii copilasi au noroc de o familie, dar micutii abandonati care nu au norocul acesta crezi ca sunt in aceeasi fericita situatie? Si cand ma gandesc la ei nu pot sa aprob o femeie care isi abandoneaza copilul doar pt ca "a crezut ca va fi al ei", dar... etc, etc

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

andata, situatii ca cea descrisa impresioneaza desigur. am intilnit si altele.
ce am facut? am facut si eu ce m-am priceput si mai fac inca atunci cind pot. o dare de seama amununtita iti pot da pe pm daca doresti neaparat.

aici mi-am tot dat cu parerea ca fata ar trebui sa primeasca o consiliere si un raspuns la intrebarile ei, bune sau rele, nu trageri virtoase de urechi.
eu stiu ca atunci cind cineva e intr-o situatie dificila folosesc mai cu seama dialogul si empatia decit ochii dati peste cap si atitudinea moralizatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

buli, fata nu vrea consiliere, nu vrea ajutor, nu are intrebari, vrea doar ca cineva sa il adopte pe bebe, pt ca ea nu il poate iubi. Legal, asta nu se poate direct. Sunt anumite etape prin care trebuie sa treaca orice cuplu care adopta un copil.
Eu nu am tras pe nimeni de urechi, doar ca nu pot empatiza cu ea, nu inteleg atitudinea asta de "am crezut ca va fi al meu"... Pai al cui e atunci, daca nu al ei?
Eu nu am observat un dialog, ea a intrat, a postat anuntul si inca un mesaj si a disparut. Pe situl de adoptii la fel, are o singura postare, anuntul. Unde vezi dialog?
Intre noi, poate.
Probabil va fi doar intre ea si cei care se ofera sa ii preia bebele, sa o scape de povara.
Poti sa nu fii de acord cu atitudinea mea, dar am vazut atat de multe in viata, incat anuntul ala e deja prea... nici nu stiu cum sa-i spun.
Nici nu iti stiu experienta de viata, dar daca cea de la profil e varsta corecta, atunci esti aproximativ de aceeasi varsta cu fiul meu. Poate ca la varsta mea vei gandi altfel.
Nu am nevoie de dari de seama, repet, nu ne cunoastem. Iti respect parerea, asa cum e ea, dar lucrul acesta nu ma impiedica sa am propria parere, chiar daca nu corespunde cu a majoritatii.
Si nici nu vei reusi sa ma convingi ca fata respectiva merita compasiune. Compatimesc bebele, oferit in felul acesta. Pe el da, il compatimesc din toata inima.
Daca as fi vazut macar o umbra de parere de rau, o cerere, oricat de palida, de ajutor sau de sfaturi, daca as fi vazut ca in ciuda a toate isi iubeste micutul ... as fi gandit probabil altfel.

Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara

Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

.....
prietena mea cea mai buna, in urma unei relatii de 4 ani, a ramas insarcinata....are 33 de ani
initial a fost speriata, nu se astepta, nu era pregatita, dar apoi s-a entuziasmat si si-a facut planuri, ca se va marita cu tatal copilului si vor forma o familie.

Eu urma sa le fiu nasa si de cununie si de botez. abia asteptam si eram in culmea fericirii... si eu si ea...

Of...dar el s-a razgandit....ca nu o mai vrea, ca nu e pregatit sa formeze o familie cu ea, ca se va ocupa de copil, dar doar atat.( a se citi: va veni o data la cateva zile, cand va avea timp, nu efectiv, zilnic, nu suport material, ca nu are de unde)

eu i-am promis ca voi fi alaturi de ea si copil, ca o sa le ofer tot ce au nevoie......

DAR ....ea a zis ca nu e pregatita sa inceapa viata cu un copil asa, fara o familie....si nu mai vrea sa pastreze copilul, indiferent cat de mult am incercat sa o conving.
Se va desparti si de el si-si va lua adio si de la bebe, desi sufera si ea, dar a zis ca nu se simte in stare...

Sunt f trista....

Andata,....m-am regasit in trairile tale.

Diferenta intre mine si tine este ca eu nu am avut puterea ta imensa de a merge efectiv in orfelinat....iar cand a fost intalnirea de 1 iunie n-am reusit sa ajung , la serbare la fel, desi as fi vrut....dar cred ca daca as fi mers...intr-adevar nu as fi fost om mult timp.

Eu plang de mutle ori si ma macin cand aud sau vad diverse situatii.

Cand imi strang fetita in brate, cand vine la mine plangand ca a speriat-o o musca...sau mai stiu eu ce, o iau in brate si-mi dau lacrimile efectiv cand ma gandesc la copii care nu au la cine sa se duca....

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Este o mare diferenta intre a-i cauta parinti copilului tau nenascut pentru ca stii ca nu ai ce sa-i oferi si cu ce sa-l cresti si intre a-i cauta ALTI parinti pentru ca "nu-l poti iubi" .
Si pentru Buli,eu sunt la fel si in viata de zi cu zi,spun ceea ce gandesc si simt iar cui nu-i convine...lumea e larga deci nu e vorba de vitejie .Membre ale acestui forum au avut ocazia sa ma cunoasca si personal si pot aproba ce spun .
Si tot consider ca duduia respectiva si-a oferit copilul ca la piata !Ca si-l vinde sau nu asta nu are importanta!Cum sa renunti, mey, la un copil pentru ca stii ca nu-l poti iubi pentru ca sigur va semana cu tatal lui? Daca ar fi fost in urma unui viol as mai fi inteles dar si atunci mi s-ar fi parut ciudat.

Asa cum zicea si Andata si cum afirma si Jasmin, duduia respectiva nu si-a exprimat groaza de a creste un copil singura ci deziluzia ca lordul insamantzator a intins-o la sanatoasa si nu i-a mai oferit cununa de lamaitza si inelul pe deshte!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

voi nu pricepeti ca a incercat sa initieze un dialog? a luat o rigla peste degete si o usa-n cap. i-a fost sters mesajul cu totul si s-a deschis topicul asta, o tribuna numai buna de cocotzat si de emis idei moralizatoare.

chiar asa - la ce mai foloseste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

voi nu pricepeti ca a incercat sa initieze un dialog? a luat o rigla peste degete si o usa-n cap. i-a fost sters mesajul cu totul si s-a deschis topicul asta, o tribuna numai buna de cocotzat si de emis idei moralizatoare.

io cred ca foloseste. cred ca citeste forumu' si nu m-ar mira daca ar fi aceeasi persoana cu prietena ta, alex_andra (scuze daca gresesc)
inca locuieste impreuna cu prietenu', si-au facut planuri de familie, el s-a speriat (de responsabilitati?), ea s-a speriat ca el s-a speriat, isi inchipuie ca nu-l va putea iubi, zic isi inchipuie ca doar nu poa' sa stie cum va reactiona. si-a pus sperantzele in copil iar acum chiar copilu' i le spulbera. cred ca asa vede ea lucrurile ... in loc ca prin aparitia copilului sa-si intemeieze o familie, se vede dintrodata singura si parasita. ala isi ia talpasitza si promite mai nimic, iar pe ea o inspaimanta viitoru' de mama singura. si atunci isi ia inima-n dinti, se inscrie pe forumuri despre copii ca adoptia.ro, copilul. ro, desprecopii si isi spune povestea pe scurt. "greseala" fatala dupa care isi va lua pietre e ca spune ca nu-l va putea iubi. io chiar cred ca ea crede ca nu-l va putea iubi. io zic ca totusi se gandeste la binele lui. nu vrea sa mearga pe calea legala, pentru ca asa cum ati spus si voi e o cale lunga, timp in care copilul ar fi la o casa de copii si probabil ea vrea sa evite asta si s-a gandit ca e mai bine daca gaseste ea o familie. ca si un pui de animal il lasi cu inima indoita la casa de animale :)ca nush cum ii zice de fapt si mai bine incerci sa-i gasesti o familie.

rocca_maya, ai grija de voi si mai ai timp sa iei o hotarare. cred ca ai fost deja contactata de mai multe familii care-si doresc copii. e o situatie foarte delicata pentru toti cei implicati si hotararile pripite nu-s de dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

voi nu pricepeti ca a incercat sa initieze un dialog? a luat o rigla peste degete si o usa-n cap. i-a fost sters mesajul cu totul si s-a deschis topicul asta, o tribuna numai buna de cocotzat si de emis idei moralizatoare.ar asa - la ce mai foloseste?

la nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

Citat:
citat din mesajul lui buli

io cred ca foloseste. cred ca citeste forumu' si nu m-ar mira daca ar fi aceeasi persoana cu prietena ta, alex_andra (scuze daca gresesc)
inca locuieste impreuna cu prietenu', si-au facut planuri de familie, el s-a speriat (de responsabilitati?), ea s-a speriat ca el s-a speriat, isi inchipuie ca nu-l va putea iubi, zic isi inchipuie ca doar nu poa' sa stie cum va reactiona. si-a pus sperantzele in copil iar acum chiar copilu' i le spulbera. cred ca asa vede ea lucrurile ... in loc ca prin aparitia copilului sa-si intemeieze o familie, se vede dintrodata singura si parasita. ala isi ia talpasitza si promite mai nimic, iar pe ea o inspaimanta viitoru' de mama singura. si atunci isi ia inima-n dinti, se inscrie pe forumuri despre copii ca adoptia.ro, copilul. ro, desprecopii si isi spune povestea pe scurt. "greseala" fatala dupa care isi va lua pietre e ca spune ca nu-l va putea iubi. io chiar cred ca ea crede ca nu-l va putea iubi. io zic ca totusi se gandeste la binele lui. nu vrea sa mearga pe calea legala, pentru ca asa cum ati spus si voi e o cale lunga, timp in care copilul ar fi la o casa de copii si probabil ea vrea sa evite asta si s-a gandit ca e mai bine daca gaseste ea o familie. ca si un pui de animal il lasi cu inima indoita la casa de animale :)ca nush cum ii zice de fapt si mai bine incerci sa-i gasesti o familie.

rocca_maya, ai grija de voi si mai ai timp sa iei o hotarare. cred ca ai fost deja contactata de mai multe familii care-si doresc copii. e o situatie foarte delicata pentru toti cei implicati si hotararile pripite nu-s de dorit.

wtf???

Adela, te rog frumos sa nu mai emiti ineptii.
prietena mea nu e una si aceeasi cu aceasta fata.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput