Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (72)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Inacat, si mie tot in sapt 28 mi-a zis sa merg. Doar daca ai dezvoltat anticorpi anti D iti face vaccinul. Rhogam nu se mai gaseste in Romania, exista un inlocuitor care acum 2 sapt era la farmacia din Euroclinic Floreasca si costa 650 lei. Cele care vor naste la stat ar trebui sa-si procure acest vaccin, fiindca eu nu cred ca au asa ceva pe stoc si gratis. Stiu ca se face la 72 ore dupa nastere acest vaccin, dar trebuie verificat daca e musai indiferent de sangele bebelusului: daca va iesi negativ sau pozitiv.

Symo 25+ Diana Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Doura, merci de info cu Rh negativ, asa e.....uitasem eu.
In rest, esti ok? Sportul de dimineata?

Symo 25+ Diana Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_83 spune:

multumesc pentru raspunsuri dar cred ca pana la urma nu voi merge deloc la mare chiar daca doctorul zice ca nu am nimik dar mie una imi este frica la 32 saptamani si prefer sa stau acasa vdm,eu ma simt bn mai mult stau in pat binenteles ca dimineata ma trezesc la 11 :)) puturoasa si mai nou am obs ca imi plac fff mult ardei copti as manca cu orice chiar si goi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Buna fetelor! Sunt si eu insarcinata in 20 saptamani si am un baietel de 5 ani care a facut varsat de vant. Eu am facut cand eram mica, chiar am si vreo 2 semne pe frunte si stiam ca am imunitate (deci implicit sa fie protejat si bb)insa dr de familie la care am fost cu baiatul mi-a spus ca exista riscul sa ia si bebelusul, ca se poate naste cu bubitze...va rog frumos dak stiti de astfel de situatii, care sunt riscurile sa fie afectat si bb sau dak ar trebui sa fac ceva? Dr meu ginecolog e in concediu si pana saptamana viitoare stau ca pe ghimpi:(...Va multumesc anticipat, va pup si va urmaresc mereu(ce-i drept din umbra asa:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Symo, monopol total bag sama. Mie mi-ar fi placut si fetita, dar cum comanda de la tati a fost de baietel, ma bucur ca s-a intamplat asa. Pana la urma important e sa fie bebeii sanatosi, indiferent care e culoarea sosetutelor

18+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui siema

Buna fetelor
Va citesc zilnic chair de mai multe ori pe zi dar nu intervin mereu ca mi se pare ca nu am multe de adaugat
Am vazut ca intrebati de Filantropia- si eu tot acolo voi naste cu o doamna doctor Anca Simionescu care mi-a urmarit sarcina inca de la inceput; nu am apucat nici eu sa vizitez spitalul, rezervele si saloanele dar cat am vazut mi-a dat impresia ca este mult mai curat si mai igienic fata de altele (compar cu Giulestiul unde am fost frecvent, dar si cu CF2)
Acum oricum pentru 2 zile cat vom sta acolo..important este cat de bine suntem ingrijiti noi si cu bebe..cat de noi si performante sunt aparatele de investigatii si mai putin cat de noi sunt paturile sau mobilierul (daca si acestea arata ca in pozele pe care si eu le vad pe site-ul lor, atunci un punct in plus)

Sarcina este bine , vad ca suntem toate cu vesti bune, chiar si cele care trebuie sa stea un pic in repaos, totusi este bine

Va doresc tuturor o zi cat mai suportabila din punct de vedere meteo

Siema
, bine ai revenit pe la noi!Lume noua!
Cum ti se pare dr Anca Simionescu?
Maine, chiar dau o fuga pana la Filantropia!Mi se pare cel mai curat spital de stat, cel putin din poze.
Tu zici ca vom sta 2-3 zile in spital, eu stiam de 3, in caz ca nu apar probleme, dar sunt cele mai importante zile. Atunci pici si in depresie, nu stii ce sa faci cu copilul(vorbesc de cele care suntem la primul), conteaza foarte mult conditiile si amabilitatea/ajutorul asistentelor. Ca sincer, in afara de sotz nu vreau sa vad pe nimeni din familie la spital. Asa am fost mereu, cand eram internata in spital, nu spuneam nimanui. Fiecare cu ale lui...Cu atat mai mult acum. Deja simt ca ma sufoca de pe acum, cand zic, abia astept sa venim la spital, nu, nu vreau sa veniti imi vine sa tzip. O mie de pareri, de idei. Vreau sa fiu inconjurata de un personal autorizat si amabil. Stiu, du-te la privat, m-ati sfatui voi!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunam spune:

Msymo . In weekend ma gandeam la tine chinuindu-ma cu o peeichiura . E horror nu stiu cum mai reusesc.

Simonique, eu m-am nascut cu varicela desi mama mea nu a luat in sarcina, nu stiu cum se poate asa ceva. Nu am avut nimic, cel putin asa zic eu acum nu garantez ca am luat-o rapid in spital, dar perioada de incubatie (pana apar bubele) este de 2 saptamani, deci putin probabil. Oricum eu zic sa nu iti faci griji, bebe e deja mare si putine il mai afecteaza.

MIRUNA cu Emanuel Alexandru si Iustin Adrian 23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

multumesc mult fetele pt incurajari sa dea Domnul sa fie bine

Doamne ai grija si de noi 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

symo azi fara sport..am uitat sa punem alarma aseara asa ca am dormit pana pe la 10:30..cum mai esti? banuiesc ca alea au fost contractii de la deshidratare..
fetelor puteti sa beti cafea..2 maximum pe zi sunt acceptate..eu nu am oprit cafeaua ..imi place f mult plus ca beau doar 1 pe zi.cred ca ajung si eu in rom cam in 2 saptmanai..nu am putut mai devreme pt k a avut sotul f multa treaba . va anunt inaine ca sa vedem cine vine la o intalnire de ursoaice

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Buna, fetelor!

Nu am mai dat de multa vreme pe la voi. Timp putin, din pacate, serviciul ma mananca de vie, am fost si internata cu Sophie o saptamana din cauza unei gastroenterite urate urate...eh, trec toate, pana la urma! Sper ca voi sunteti bine, mamici si bebici si toti cei dragi voua.

Vroiam sa va spun ca bebe e tot baietel, asa cum a zis Chitescu, am facut morfologica de trim II si la ea si la Iosup, si ambele au fost ok. Bebe in regula, mai mare cu o 6 zile, col lung de 5 cm...analizele mele sunt bune, contractii nu am, tensiune normala, greutate cu mult peste ( deja am luat 10 kg, sunt la regim...) Urmatoarea eco la 28s, Chitescu spune ca trebuie facuta pentru ca la varsta respectiva se definitiveaza formarea cordului. O sa mai fac la 32s morfo de trim III si ultima la 36-37 de saptamani, ambele la Iosup. Peste fix o luna plecam la mare, abia asteptam, o sa am 28 de saptamani atunci.

Eu vreau sa mai merg la serviciu pana la jumatatea lui septembrie ( cu pauza de o saptamana in care mergem la mare in august ), pe urma sa intru in concediu de odihna, ca imi raman 19 zile si pe urma in cel de maternitate. De care vreau sa trag cat pot, pentru bani...Noi la inceputul anului luam niste prime, pe care le-as rata daca intru in CIC prea devreme. Cam astea sunt planurile si vestile mele.

Sugubina, sunt datoare la tine, sa stii ca stiu ! Iau masuri cat de curand! Ai facut TT?

Simonique, eu stiu ca varicela e periculoasa in primele 20 de saptamani de sarcina, ori tu esti la limita, ai si avut boala, nu cred ca ai de ce sa te sperii. Si nu am auzit de varicela la fat, in conditiile in care mama nu dezvolta boala!!! Nu-s medic, dar stiu ca si conditia de baza este ca si tu sa faci boala, ori...Pentru linistea ta fa un IgM si un IgG de varicela, Synevo face sigur.

Simona-Maris, eu sunt pro-vaccinare...asta este si va fi o disputa eterna. Unele boli au potential mortal, unele sunt boli grave, eu nu imi asum riscul de a-mi pierde copilul din cauza teoriilor conspirationiste legate de industria farmaceutica. Am la randunici un bebe de patru luni cu hepatita neonatala ( e drept, din cauza unei infectii in utero cu CMV ) care e posibil sa faca transplant de ficat. La 4 luni! Am colega de serviciu infectata la 12 saptamani cu varicela si prietena buna care a facut rubeola la aceeasi varsta a sarcinii, ambele au pierdut copii. Ultima nu a mai ramas insarcinata de atunci! Boli luate de la copiii prietenelor. Ce o fi in sufletul lor? Am vazut bolnavi grav de TBC, vad ce poate insemna hepatita la un nou-nascut...nu vorbesc de vaccinarea anti-gripala sau altele de genul asta, dar te rog, citeste si despre bolile impotriva carora s-au inventat vaccinurile astea mult-hulite, cantareste bine riscurile si avantajele si decide. Nu doar parere contra... Variola, o boala mortala, a fost eradicata prin vaccinare. Iti pot cauta articole cu copii morti in Australia din cauza banalului pojar...
Uite niste poze si citeste putin, ca sunt trei randuri: http://www.keepkidshealthy.com/cgi-bin/extlink.pl?l=http://WWW.aap.org/new/idphotos.htm

De atat am avut timp, va imbratisez cu drag, mai vin !

Olga 23+ cu Alexandru si mami de Ioana-Sofia (25.02.2008 )

Mergi la inceput