Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (72)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

bafta celor care merg la echo
felicitari pt vestile bune despre ursuleti
despre rh e un link pe 1 pg ..mai multe info au fetele care au rh negativ
..mai revin

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

o explicatie de la o mamiba de nov-dec de anul trecut: "Cine are Rh negativ trebuie sa isi faca verificari regulate in timpul sarcinii (cam din 2 in 2 luni) ca sa se vada daca a dezvoltat sau nu anticorpi anti D. Anticorpii astia se dezvolta daca sangele mamei cu Rh- a intrat in trecut in contact cu sange cu Rh+, cele mai frecvente situatii fiind cele in care ai avut un avort sau o nastere.

Daca la analize reiese ca anticorpii respectivi sunt formati deja, atunci stiu ca e mai complicat si trebuie un tratament anume, plus o monitorizare atenta a sarcinii. Dar nu stiu detalii. Riscul este ca anticorpii respectivi sa atace sangele fatului si de aici apar complicatii, mai ales la nastere.

In schimb, stiu sa explic ce si cum in cazul in care reiese ca nu ai anticorpii respectivi formati.

Daca la analize reiese ca nu ai anticorpii respectivi formati, atunci e ff bine. Unii doctori recomanad efectuarea in saptamana 28-30 a unui vaccin al carui scop este sa impiedice formarea acestor anticorpi in viitor, adica in ultimul trimestru de sarcina. De ce se face vaccinul in saptamana 28? Pentru ca atunci incepe trimestrul III si se considera ca in trimestrul III de sarcina exista sanse ca sangele mamei sa intre in contact cu sangele fatului; este o masura de preventie. Unii medici considera ca sansele sunt mici ca acest lucru sa se intample si nici nu recomanda efectuarea vaccinului in saptamana 28, altii insa da.

Din ce am citit eu, am constatat ca in Franta e o practica uzuala ca doctorii sa recomande vaccinarea si in timpul sarcinii. Pe site-urile americane, in schimb, am gasit multe dezbateri. In Romania, stiu medici care sunt de parere sa se faca vaccinul, dar stiu si medici care nu il recomanda.

Dupa nastere, daca bebe are Rh negativ, atunci mamei nu i se mai administreaza nimic si reiese ca vaccinul facut in saptamana 28 a fost facut degeaba. Daca, insa, bb are Rh pozitiv, atunci la 72 de ore de la nastere mamei i se va face vaccinul ca sa nu dezvolte anticorpii anti D si sa nu aiba complicatii la sarcina si nasterea urmatoare.

Pana la urma, eu cred ca e decizia mamei daca sa isi faca sau nu vaccinul. Stim cu toatele ca vaccinurile astea sunt cu dus si intors, unii le tolereaza bine, altii au reactii adverse. Mai nou, vaccinurile sunt considerate un soc destul de mare pt sistemul imunitar si tot mai multe voci spun ca ar trebui redus numarul lor. In plus, acest vaccin in particular este facut din plasma umana si e verificat de tulpinile de virusi cunoscuti in prezent, dar nu se stie ce tulpina necunoscuta de virus zace pe acolo. Tocmai de aceea este o mare discutie despre administrarea acestui vaccin in saptamana 28 si parerile sunt impartite - eu am citit mult pe tema asta, o gramada de articole pro si contra, ca ma dilisem de cap la un moment dat si nu mai stiam ce sa fac. In SUA exista acum o analiza care costa mult (500 dolari) si prin care determini tipul de Rh al fatului inca din saptamana 28, asa incat sa stii daca are sau nu rost sa faci vaccinul.

Inca ceva: daca prietena ta decide sa nu faca vaccinul in timpul sarcinii si daca - Doamne fereste! - o sa cada sau se loveste la burta sau sufera vreun traumatism in zona abdomenului, sa anunte neaparat ca are Rh negativ si ca nu a facut vaccinul pt ca i se va administra o doza de urgenta, obligatorie. Motivul pt care se face asta este ca la astfel de traumatisme e ff probabil ca sangele mamei sa intre in contact cu sangele copilului. Vaccinul va impiedica formarea anticorpilor, asa incat totul sa fie bine la nastere."

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lore1983 spune:

Ioanast eu inca iau vitamine indicate in sarcina si nu pot spune ca am luat in greutate din cauza lor. Eu inca sunt mofturoasa la mancare si nici pofte prea mari nu am.

Am si eu o dilema, ca am mai tot citit pe forum ca unele dintre burtici ia Magne B6. Mie dr. mi-a spus sa nu mai iau nici o pastila, insa la vitamine nu pot renunta ca nu ma alimentez chiar suficient. Magne B6 la ce ajuta concret in sarcina (in afara de eliminarea starii de oboseala si eventual pentru carcei)?

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siema spune:

Buna fetelor
Va citesc zilnic chair de mai multe ori pe zi dar nu intervin mereu ca mi se pare ca nu am multe de adaugat
Am vazut ca intrebati de Filantropia- si eu tot acolo voi naste cu o doamna doctor Anca Simionescu care mi-a urmarit sarcina inca de la inceput; nu am apucat nici eu sa vizitez spitalul, rezervele si saloanele dar cat am vazut mi-a dat impresia ca este mult mai curat si mai igienic fata de altele (compar cu Giulestiul unde am fost frecvent, dar si cu CF2)
Acum oricum pentru 2 zile cat vom sta acolo..important este cat de bine suntem ingrijiti noi si cu bebe..cat de noi si performante sunt aparatele de investigatii si mai putin cat de noi sunt paturile sau mobilierul (daca si acestea arata ca in pozele pe care si eu le vad pe site-ul lor, atunci un punct in plus)

Sarcina este bine , vad ca suntem toate cu vesti bune, chiar si cele care trebuie sa stea un pic in repaos, totusi este bine

Va doresc tuturor o zi cat mai suportabila din punct de vedere meteo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

sugubina ziceai ieri de conopida si rosii, cum o prepari. eu conopida nu stiu sa o mananc decat cruda in salata , poate imi dai tu o idee

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Diana.b, eu sunt un pic mai tipicara. Mai ales cu munca mea, ca stiu ca si atunci cand sunt in concediu mi se intampla sa gasesc vraiste in hartii si lucrari si uneori mi-e greu sa inteleg persoanele care se baga in ele. De-asta vreau sa vin cat de mult se poate si sa si las totul in ordine. Macar de le-as si gasi in ordine! Oricum o sa am vreo 2 ani de recuperat si multe chestii de refacut, parca vad...

Inacat, si eu am rh negativ, sotul pozitiv, si am fost in trim. 1 la analiza de anticorpi. Atunci erau absenti si tanti de la institut mi-a scris pe rezultat sa ma prezint in luna 6. Asa ca in luna 6 ma duc la doctora mea sa-mi dea trimitere si sa-mi mai fac o data analiza. In functie de asta vom vedea si cum decurg toate treburile dupa.

18+
http://picasaweb.google.com/amelia.ilie/12Iulie2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ral_eli spune:

madanic ziceai ca tie iti trec migrenele cu cafea. am observat ca si la mine are acelasi efect, dupa ce am suport vreo sapt de dureri de cap ingrozitoare am baut o cafelutza (mai mult era ceai de cafea) si m-am simtit mai bine.

ratusca tocmai ce vroiam sa-ti scriu ca am inceput si eu sa experimentez acele dureri de ligamente , mai ales dupa ce stau intepenita cu orele la birou si apoi ma ridic, dar vad ca te-a linistit doctorul
bafta alexa si sunset la morfologie.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoAnn spune:

buna

mult noroc celor care merg la eco astazi

offf..fetelor ce am patit asta noapte ...m-am trezit in toiul noptii speriata si mai ca nu puteam sa respir...eram fff. panicata...nu stiu de ce...nu am visat nimic urat...dar stiu ca m-a cuprins o frica grozava de...toate.
abia m-am ridicat din pat si am mers sa imi dau cu apa pe fata sa imi revin...

20+ viitoare mami de gemeni
www.youtube.com/watch?v=DcB8py9JWF4" target="_blank">
Forever,Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Ioanast, Dimitra...felicitari pt baietei, dar ce faceti fetelor, chiar vreti monopol total!?
Alexa, Sunset...bafta la eco! Asteptam vesti bune!
Miruna, fruntea sus....te
Eu m-am trezit la ora 11 si acum beau o cafea in fotoliu.....e bine acasa, dar plictisitor uneori.

Symo 25+ Diana Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

ral_eli multumesc..eram tare speriata si din cauza asta am sunat.eram constienta ca daca nu ma doare cand stau inseamna ca nu e nimic grav, dar totusi am sunat...pe mine cred ca ma doare de la stat

21+ si ingeras in ceruri

Mergi la inceput