Mamici din Grecia (3)
Raspunsuri - Pagina 12
carmaw spune:
de ce nu va inspirati de la pralinute sa faceti o listuta cu aniversarile copilasilor?
Zic si eu asa .............
theophillina spune:
Seara buna fetelor!
sotul lui Moro_k
Dimitra de Larisa
cu intarziere din motive de nestiinta/uitare
Mamitza_alex, multam de raspunsul ref la lapte. Stiu ca exista o varianta si cu LP si calciu lactic. Insa, intrebare intrebatoare si pt tine si pt toate fetele: eu nu-mi explic cum zic sa nu dam lapte de vaca pana la 1 an, dar sa le facem branza/iaurt de casa cu lapte de vaca. Eu nu mai inteleg nimic. In legatura cu bebe2 eu nu sunt hotarata inca nu ca as fi avut bebe plangacios si nopti nedormite, bebe Stelios de la 1 luna jumate doarme toata noaptea, iar pana la 1 luna jumate doar se trezea pentru papa si adormea la loc, eu nu stiu ce-s alea nopti nedormite sau plansete sau colici sau altele. Si aici ploua rau de tot, nush ce-or face astia maine cu parelash. Asa, semnatura o faci in felul urmator: contul meu/profil personal/editeaza profil si jos de tot pe pagina ai optiuni profil apesi pe + si o sa-ti apara semnatura, acolo scrii ce vrei sa apara la semnatura ta si-apoi dai trimite datele si gata!
Anouk3, in aceeasi ceata cu laptele pt branzica sunt si eu, dupa cum vezi. Si zi-i sotului sa invete si el romana sa poata intelege si el ce vb cu bebe. Al meu ma roaga sa-l invat, dar eu n-am rabdare, acum trage si el speranta s-o sa invete de la fi-isu. Si fi-miu la 4 luni avea 8,5 kg dar a si crescut mult in inaltime in 4 luni a crescut 15 cm. Si oricum, ce sa-i fac, sa-l pun la dieta? El oricum nu e un copil din carti, e mai mare decat ar trebui pt varsta lui, nu e plangacios, nu a avut colici, acum ii dau dintii si n-are nici o treaba, deci...Nu ne trimiti si nou poze cu Nick pe mail-ul comun de pe prima pagina?
Moro_K, ai PM.
Ertina, tocmai ma pregateam sa te strig la catalog. Pai, cui ne-ai lasat? Vacanta, vacanta, dar mai da si pe la noi. Multumim de explicatiile cu diversificarea, sunt bine-venite. Te rog frumoas trece si fetele noi in listuta, ca uite ce dragute si harnicute sunt ele cu scrisul. Si insist, te rog, cand trecem la capitol nou sa-l deschidem cu un user comun, asa incat sa mai putem sa facem si noi modificari la listuta daca mai apare vreo fata noua, sa nu te mai batem toata ziua la cap.
Nibi_niki, multu de raspunsul ref la feeder, ma gandeam eu ca la farmacie gasesc. Branzica cum o faci exact? Reteta? Pupici Mariei.
Larisa, tu ce faci, cum esti? Scotem majoretele sau am ratat deja momentul? Zi-ne si noua 2 vorbe sa stim ca esti bine.
Pupici tuturor si o seara buna!
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
mamitza_alex spune:
ce fac fetele/?la noi ploua de cateva ore intr-una.pe fimea se pare ca a prinso raceala,stranuta,e mucioasa si tuseste putin,i-am facut ceai cu foite de ceapa si nuca,i-am dat depon.stiu cum a luat raceala,duminica am fost la pedotopo si au venit si niste prieteni cu baietelul lor,care e de-o data cu Bya,ala tusea de zor,ma deranjat ca nu mi-a zis la telf ca e racit,acum le tragem si noioff...nu-mi place sa o vad bolnavioaramai fetelor eu stiu faza cu laptele de vaca ca nu-i bun pana la 1 an,am citit tot pe aici pe forum ca nu ar fi bun deloc,nici pt copii nici pt adulti,acum fiecare cu ale luitheo,faci cum crezi,poate reusesti sa-i faci branzica din lapte pt bebeitheo,inseamna ca ai un bb f.f.f.f cuminte.bya a avut colici de cand am venit acasa cu ea de la spital,un timp dormea doar pe burta mea sau a sotului,pana la 1 ani si 4 luni nu am dormit niciunul o noapte cap coada,dara cum au trecut....o seara placuta
ertina spune:
fetelor, ma bucur ca nu v-ati suparat
theo, astept sa trecem la capitolul urmator si cu cea mai mare placere iti incredintez pagina..deci scrieti, scrieti
Intr-adevar, bebe al tau creste intr-o zi cati altii in 10 ..felicitari ! .Poate mai puneti si voi poze mai noi, pls.
Larisa avea termen in nov pt cezariana, deci mai are de asteptat cu burtik.
Fetelor noi, nu va suparati ca nu va trec azi, o sa-mi fac timp zilele acestea sa va trec pe prima pagina . Ca sa ma scuzati va las ceva retete cu branzica de casa.
Aici se face branzica si cu lapte calcic, luat de la farmacie, nu stiu daca exista in gr. Unii doctori spun ca daca bebe nu are lipsa de calciu, nu are rost sa-i bagi extra calciu din laptele acesta calcic....ramane la latitudinea voastra daca ii faceti cu lapte calcic. Va las mai jos ceva retete din ce-am cules eu:
RETETA DE IAURT DE CASA
Luati cam un litru de lapte integral, ca iaurtul sa iasa putin mai gras, puneti-l intr-o cratita pe foc si lasati-l pana ajunge pe la 37 de grade. Nu am folosit niciodata termometrul, dar am convenit ca laptele sa nu fie nici prea rece (iaurtul nu se prinde), nici prea fierbinte (in loc de iaurt iese branza). Apoi rasturnati un iaurt cu probiotice ( de capra de la plafar e bun tare) si se mesteca cu o lingura, pana se omogenizeaza. Turnati apoi in borcanele pe care le ferecati cu capace. Dupa asta se ia un prosop mare , se pun borcanele pline si astupate pe o tava si se invelesc . Se pune pe calorifer de seara pana dimineata si gata iaurtul.
iaurt de casa
se foloseste lapte pasteurizat(integral sau degresat)si un iaurt. In cazul in care nu aveti masina de facut iaurt, fierbeti bine laptele (lasati-l pe foc mic timp de 10 minute dupa primul clocot) .
Lasati laptele sa se raceasca pana devine cald si adaugati un iaurt natural fara arome (o cutie de de 150 g). In cazul in care vreti ca iaurtul sa fie mai consistent si sa se mentina bine, adaugati si 3-4 linguri de lapte praf. Amestecati bine si turnati in borcane de sticla. Acoperiti borcanele cu capace si inveliti-le intr-o patura. Puneti iaurturile la cald, langa calorifer sau undeva unde sa le bata soarele. Nu le miscati timp de 8 ore.Tineti iaurtul la frigider.
Principiul de functionare al iaurtierei este simplu, amestecul de lapte si iaurt sunt mentinute la o temperatura constanta un anumit timp.
Branzica de casa cu lamaie
se pune laptele la fiert, cand da in clocot se adauga cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stors (sau cateva linguri de iaurt) si se asteapta sa se aleaga branza de zer.
branzica ne-calcica:
500 ml de lapte, cand da in clocot se pune un pahar de iaurt de 150g. Iei de pe foc, amesteci si strecori.
Branza calcica
Ingrediente:
lapte,
calciu lactic
Mod de preparare:
Iata 3 modalitati de preparare a branzei pentru cei mici:
1. Intr-un ibric se incalzesc 200 ml lapte de vaca cu doua tablete a 500 mg calciu lactic amestecand tot timpul. Cand incepe coagularea cazeinei, apar grunji, se ia de pe foc amestecand in continuare, pana se separa lactoserul. Se strecoara si se da prin sita.
Daca se lasa pe foc pana la separarea evidenta a lactoserului usor verzui va rezulta o branza prea uscata.
2. Se poate obtine branza de vaci si din lapte fiert cu adaos de iaurt ( 500 ml lapte fiert si racit la 37?C). Se amesteca cu o lingura (15 g) de iaurt si se lasa la prins. Se lasa la temperatura camerei 12 ore apoi se strecoara.
Branzica calcica din lapte de vaca 3,5 % pasteurizat se face asa:
la 100 ml de lapte o pastiluta si un sfert de calciu lactic
La 400 de ml intra 5 pastilute.
Sper sa va fie de folos.
noapte buna !
anouk3 spune:
Gata, s-a culcat si putzik mik, asa ca mi-am desfacut o rodie si o savurez in liniste. Mmmmmmm..
Vai, Theo, chiar doarme bebitul tau toata noaptea ??? Al meu daca in primele 2 luni se trezea din 3 in 3 ore, acu' e total haotic: la o ora, la 2, la juma' de ora. De multe ori il alaptez si adorm cu el langa mine de oboseala, dar numai somn nu e ala ca ma trezesc teapana si-s ca beata toata ziua.
Mamitza_alex, imi pare rau ca s-a bolnavit cea mica. Sunt la moda virusii. Aici sunt in avantaj eu ca stam in fundul lumii si nu lipim de toate bolile.
Ertina, multumim mult de retete. S-au notat!
Cu laptele de vaca si eu stiu ca nu e bun sub 1 an pt ca nu are suficient fier, nu are nu stiu ce alte vitamine, dar are mult mai multe proteine decat laptele de mama si suprasolicita ficatul.
Promit sa trimit si pozici cu noi, acu mi-s franta.
Bai, da' ploua, nu se-ncurca! Pana acum a batut un vant de am zis ca ia casa pe sus. Era un suierat ca in filmele horror!
Va las ca-mi pica capul in tastatura. Puuup.
Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
theophillina spune:
'Neata fetelor!
www.newschannel.ro/files/stiri/investitorii-nu-vad-semnele-crizei-in-cestile-de-cafea.jpg" target="_blank">Coffee?
Mamitza_alex, of, sa va treaca raceala repede-repede, ce ma enerveaza astia care vin in vizita cu copiii raciti sau care ii trimit la gradi cu mucii taras.
Ertina, nu, nu, ai inteles gresit, nu vreau sa preiau eu in totalitate prima pagina, ci sa ne fie mai usor, daca intervin modificari la listuta sa le trecem in timp real, sau tu, sau eu, sau altcineva care se pricepe si vrea sa faca asta, ca se duc paginile si dupa aia e mai greu sa cautam di urma. Ce draguta esti tu cu retetele, multumim frumos ca te mai ocupi si de noi invatacelele. Si da, Stelios creste intr-o veselie, zici ca-i pun apa la radacina. O sa fac un user comun aici exact ca cel de la gmail cu aceasi parola si poate le dam si fetelor noi parola de la mail sa ne vada si ele, bineinteles daca esti si tu de acord cu cele ce-am zis.
Anouk3, da, si pe aici a plouat cu galeata si acum e un friiiggg afara, mama-mama, si noi vroiam sa-l scoatem pe Stelios sa vada si el parada astazi, hm, nu stiu, mai vedem, sa mi se trezeasca baietii si vedem. Si da, uite sa-ti faci o idee, bebe Stelios doarme de seara de pe la 9-10 pana dimi pe la 8-9 cand se trezeste si vb acolo la el in patut daca ma duc sa-i dau suzeta rade de nu mai poate cand ma vede si nu-mi vine sa-l las singurel acolo si-l iau cu noi in pat si mai doarme pana pe la 10. Pe mine asta-vara ma intrebau vecinii ca unde e copilul ca ei n-aud nici un planset, nimic. E un copil extraordinar de bun, si de frumos (cra,cra,cra cioara de mine).
A, fetelor, am uitat sa va zic, ieri s-a implinit fix un an de cand am vazut cele 2 liniute. Of, cum a trecut timpul, m-a apucat asa o nostalgie ieri...si cand ma uit la bebe ce mare si frumos e nu-mi vine sa cred cand a trecut un an.
Va pupam si va dorim o zi calduroasa.
P.S. Am pus si noi pozite noi pe mail-ul comun.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
mamitza_alex spune:
neatza fetelor,va invit la o cafelutza.la noi azi e innorat,bate vantul si e frig,bine ca am bagat petrelio marti,ca altfel ne congelam.asa ca azi nu cred ca iesim nici macar sa ne plimbam,nu imi place sa stau in casa ,nici byei nu-i place,isi ia adidasii si zice mami hai patheo,ai un bebe ideal,sa-ti traiasca.anouk3,te inteleg perfect cum te simti obosita,asa eram si eu,parca eram zombi.dar a trecut.fetelor are ceva daca bag azi la spalat?pupici la toata lumea
nibi_niki spune:
Neata si de la noi.
Theo vad ca ti-a rasuns Eritina in legatura cu branzica cu lamaie.O mica completare am.Nu o lasa la scurs mai mult de 20 de secunde ca iese cam inecacioasa apoi.Eu nu i-o dau niciodata simpla Mariei.O fac in combinatie cu fructe...Yammii
theophillina spune:
Mamitza_alex, ce draguta tre' sa fie Bya cand vrea la plimbare. Chiar asa, trimite-ne si noua niste poze pe mail-ul comun de pe prima pagina cu voi, te rog. Si eu bag masina azi, n-are nimic ca sa aiba, eu de cele mai multe ori spal si cand e vreo sarbatoare mai mare, ca uit si dupa ce le scot, intind imi aduc aminte. Dar altele sunt importante zic eu, nu asta, credinta nu consta in lucruri din astea lumesti, dupa parerea mea.
Nibi_niki, multam, orice pont e bine-venit. Inca ceva, te rog. Tre' sa-i luam scaunel de masa in curand lui bebe. Tu/voi fetelor ce modele aveti?
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS