Analiza la zi

Analiza la zi | Autor: mElaine

Link direct la acest mesaj

Si iata, timpul trece si, desi nu se vad alegeri la orizont, lumea politica romaneasca latra in continuare... cu acelasi spor.

O analiza la zi a fenomenului politic romanesc:

...Or, pe malurile Dambovitei, daca nu urli din toti bojocii, daca nu minti cu nerusinare si nu dai "barbateste" cu pumnul in masa, vorbele-ti sunt absorbite de peretii vatuiti ai nepasarii si arogantei multilateral dezvoltate. Ca sa te auda cineva, trebuie sa tragi cu Bazuka in pepeni, ą la Vadim, ori sa perorezi monomaniac si isteric, precum Crin Antonescu. Nu intāmplator, cele doua voci, a balamucului ce da in verde, si a liberalismului rosu, au ajuns astazi sa bubuie la unison.

intr-o tara in care se traieste, de cānd lumea, pe sponci, in care populismul grobian si vulgaritatea desantata sunt tinute la mare stima, discursul ponderat, ratiunea si profesionalismul sunt calcate in picioare. Antonescu, acest bun-la-nimic cu aere de primadona, a carui singura performanta o reprezinta propulsarea lui Bogdan Olteanu in pozitia de viceguvernator al Bancii Nationale (!), care politizeaza si māncarea din blidul pisicii, incearca sa-l traga in jocurile murdar-obstructioniste si pe Mugur Isarescu. Cu ce scop? incercati sa ghiciti!

Haidamacii din zona presei si-au dat māna cu politicienii iresponsabili intr-un cor aproape fara precedent al huiduielilor la adresa lui Isarescu. Ca singur si solid dig in fata dezastrului, guvernatorul Bancii Nationale e imbrāncit in sub-mahalaua in care troneaza de atātia ani toxinele comunismului ceausestian, vulgaritatea monstruoasa si dementa impanata cu ura.

Pentru ca are solutii, Mugur Isarescu trebuie torpilat. Pentru ca e lucid, trebuie improscat cu noroi. Pentru ca nu cedeaza, trebuie lapidat. tara e musai sa intre, urgentissim, ca in burta vārcolacului, in buzunarele miliardarilor cu dosar la Securitate si in conturile bisnitarilor aparuti din subteranele unei Romānii cosmaresti.

N-am auzit ca vreun politician sa emita pareri cāt de cāt articulate despre rezolvarea crizei. I-am auzit, in schimb, urlānd ca smintitii ca vor alegeri anticipate. Ca vor putere. Ca vor sa ajunga cāt mai aproape de gura sacului cu bani. Am spus-o in repetate rānduri: nu sunt un fan pedelist, nu cunosc si nu frecventez pe absolut nimeni din lumea politica.

Dar deocamdata acesta e partidul care a ajuns in mod democratic la guvernare. Vigilentii de pe diverse site-uri isi inchipuie ca marcheaza puncte decisive reprosāndu- mi ca atac oameni care nu conduc tara. Sa fim seriosi. Ca intelectual, eu comentez discursurile publice aflate la putere.

Or, vocile tari ale discursului public se afla in media, in presa scrisa si in haurile internetului. Ele sunt increngatura solid articulata in care-i intalnesti si pe Antonescu, si pe Ponta, si naimitii de la Antene si Realitatea, si pe autorii de pamflete ideologice. Acestia din urma scāncesc in piata publica pentru c-ar fi, chipurile, ignorati. La ce s-ar astepta? Sunt ignorati pentru ca papagalicesc de-amboulea (daca pot spune asa!) niste fraze nu doar lipsite de acoperire logica, ci si incredibil de prost scrise.

Cand tonul va fi dat de "intelectualii lui Basescu", ma voi referi si la ei. Dar, deocamdata, studiorile televiziunilor, ziarele si site-urile gem de "intelectualii lui Antonescu" (va amintiti lista in care-si autoproclamau apartenenta?) si de "intelectualii lui Iliescu."

Atacurile impotriva lui Mugur Isarescu sunt doar exercitii galagioase pentru o executie viitoare. Deocamdata, in bataia pustii se afla Emil Boc. Dar e limpede ca cei care au pus de cāteva saptamāni la bataie absolut totul pentru a-l demoraliza pe premier au in vizor urmatoarea victima: Mugur Isarescu. Dupa care, jaful poate sa izbucneasca in intreaga lui palalaie infernala.

sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-in-catare-mugur-isarescu-900915.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Analiza sau nu cel ami trist este ca noi ne tot zbatem sa descifram comportamentul acestor domni care pretind a ne conduce, cand de fapt nu ne dam seama ca degeaba vorbim ca tot nu se va face nimic. Nimeni nu vrea ca noi sa iesim cu devarat din criza pt. ca asta este pretextul perfect pt. a mai inventa o taxa, un impozit sub pretextul ca vezi Doamne e criza si o sa murim daca nu avem 1001 de impozite. Si apropo de asta suntem pe locul 4 in lume cu 96 de impozite, intrecute doar de Belarus (124 impozite), Uzbekistan (118) si Ucraina (99), iar din Uniunea Europeana suntem pe minunatul loc 1 la impozite. Asa ca suntem vai de noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

ma bucur ca a fost postat un reportaj din "echidistantul" ziar EVZ.
acest ziar are o singura hiba,nu apare direct pe hartie portocalie.
bagam sub pres binisooooorrr afacerea frunza luand ochii la fraie...pardon votanti cu bla bla-uri despre bubuli,masonerie,rusi si reintoarcerea comunistilor.

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mi-e rau! Ce 'analiza' "echidistanta", "clara si la obiect"!

imi pare rau ca am pierdut timp citind cretinatatiile din acest articol cand puteam sa imi folosesc timpul la cautare in continuare de job in europa de vest. Imi pare rau ca traiesc intr-o tara condusa de acesti oameni. E greseala mea ca nu am plecat cand am putut ... o sa trebuiasca sa imi gasesc niste scuze f, bune fata de copii mei pt anii periduti in mocirla asta

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput