Personalitati politice care nu te conving
![](images/user_woman.png)
Mie,Crin Antonescu nu mi-a inspirat incredere si am avut la un moment dat impreesia ca este consecinta aversiunii pe care o am pt. Tariceanu.
Iata ca am gasit unele explicatii:http://www.ziare.com/crin-antonescu/mircea-geoana/insuccesul-lui-crin-1029901
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Chestiunea cu "personalitati" politice - cred ca este un pic fortata, pentru mine cel putin. Poate ca eu sunt mai - teoretician - sa spunem, insa din punctul meu de vedere orice persoana care adera la o formatiune politica indiferent de aceasta - ar trebui sa aiba la baza un acord personal suficient de puternic cu doctrina acelui partid. Daca membru al partidului fiind ajungi sa fii mediatizat, sa fi reprezentant la un anumit nivel - cu atat mai mult ar trebui sa fii extrem de raspicat, de clar, de fundamentat atunci cand vorbesti si/sau sustii planuri, proiecte s.a.m.d., acestea in mod normal trebuind sa reprezinte viziunea ta si a partidului si sa fie conforme cu doctrina acestuia, scopul fiind bunastarea unei natiuni, societati, indivizi. Insa din nefericire si in Romania actuala eu am constatat doar marsavie, interes personal, dorinta de innavutire numita hotie (apropos de afirmatia unui lider de partid "daca am fi iesit noi la putere cred ca am fi furat mai putin").
Este esential de inteles ca decizia politica este luata la nivel de partid sau grup de partide aflate a putere, si de aceea o persoana, oricat de pozitiva ar fi nu are cum sa faca fata in mod practic fara concursul celor carora poate le-ar fi dusman.
In ceea ce priveste imaginea sociala, media probabil aceasta este pozitiva doar daca este asociata cu masuri populare (nu am vrut sa scriu populiste) dar in prezent cel putin ar fi o sinucidere macroeconomica daca s-ar recurge la asa ceva.
Tragic din punctul meu de vedere este ca politicul nu se imbina cu tehnicul, adica lipseste exact competenta. Asa incat deciziile politice sunt haotice, nu au fundament, nu sunt prognozistice, nu urmaresc efecte pe termen mediu si lung, sunt neprofesionale si in general duc la dezastre socio-economice.
Eu asa ceva as astepta de la "personalitati politice" - insa atata vreme cat informatia "un post de deputat/senator/consilier... costa ... atat - apoi recuperezi tu in mandat + profitul corespunzator" este una curenta - normal ca voi vedea tot felul de asocieri bizare, discutii puerile, absenteism si asa mai departe.
Uneori regret profund ca nu m-am angrenat in politica - independent. Macar sa fi avut satisfactia "de a da de pamant" ori de cate ori as fi avut ocazia - cu sarlatanii din Parlament.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
b.nica spune:
Marius,ce mai astepti?
Pai sare (aproape,) tot DC-ul sa te sustina!Macar din interes,ca asa este romanul,
!
Adica sa nu avem noi "cel mai cel" Forum,un politician printre noi?
Na, ca edit.,spre necazul unora!
Tu ne esti atat de drag tuturor,incat din toata inima te-am vota!
iileana spune:
Romania se destrama pe la toate cusaturile in jurul nostru, avem un presedinte ales la mustata dar care dicteaza mersul lucrurilor pe mosie de parca ar avea macar un 90% in spate, avem un guvern incompetent care nu mai reprezinta pe nimeni, nici macar partidul de provenienta, are o sustinere a parlamentului obtinuta artificial pe cai oculte, isi da cu dreptul in stingul, actioneaza haotic si fara absolut nici o viziune economica, ne indreptam fix spre colaps, dar romanul doineste alene: n-avem, dom'le, altu'/altii mai buni. .
Uite, ala e asa, ala e altfel, toti fura, iar Antonescu nu-i inspira incredere lui b.nica, care a gasit chiar un articol al unui autor obscur care-i explica de ce. (Macar Mihaies, autorul articolului citat la topicul alaturat, e vestit. Sigur, e vestit ca fiind printre cei mai jenanti "cintareti" ai lui Basescu, da' se cheama ca-i e vestit :)).)
Asta-i refrenul cu care se forteaza mentalul colectiv, doar-doar o prinde: "e super-nashpa cu Basescu/Boc, da' altii mai buni n-avem".
La pachet cu ideea cu mare lipici la public dar/si cumplit de periculoasa ca "toti, absolut toti politicienii sint nemernici, politica e o c..., democratia un esec".
Miorita rulz.
Asa ca meritam, probabil, tot ceea ce ni se intimpla. Si ceea ce ni se va intimpla incontinuare.
Somn usor.
ligeea spune:
la noi personalitati nu prea sunt , mai degraba nulitati. iar nulitatile nu conving niciodata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Mie,Crin Antonescu nu mi-a inspirat incredere si am avut la un moment dat impreesia ca este consecinta aversiunii pe care o am pt. Tariceanu. |
Eu n-am avut nici o aversiune pentru Tariceanu...cel mult m-a dezgustat ca a fost in stare sa se prostitueze pentru scaunul de premier. Si asta pentru ca aveam pretentii, stiam ce fel de om este. Adica era.
Antonescu imi seamana cu un golan. Nu, nu de la Universitate...unul real, un oportunist, chiulangiu, pomanagiu, fara coloana in fata stapanului, dar "leu" cu cei pe care-i musca la comanda. Desi e lider PNL, el n-are partid, liberalismul ii este strain si singurul vis este un scaun de demnitar. Cat mai inalt.
Are, evident, solutia pentru "salvarea" Romaniei...nu, nu o spune la nimeni daca nu e el la guvernare, dintr-un fotoliu de premier, pentru ca partidele din opozitie, dupa parerea lui, sunt in parlament ca sa se opuna puterii, nu sa propuna ceva constructiv, daca are.
Din pacate, daca numai el ar fi o greseala, n-ar fi nimic; dar asa sunt toti cei de pe "piata". Personalitati sunt, dar n-au loc de crini care se cred buricurile pamantului.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
![](foto.gif)
![](foto.gif)
Deus spune:
Ponta, parca-i de carpa...l-am cunoscut
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
ligeea spune:
personalitate-adica ,,persoana cu aptitudini deosebite cu alese insusiri morale si intelectuale care se manifesta care se manifesta in mod practic prin reusite intr-un anumit domeniu de activitate "
Pai ce sa caute cineva care intruneste aceste aptitudini coleg de fotoliu cu c-alde Almanahe, Muci in Freza , Tiganco, s.a
Asaca n-avem
Ultimele personalitati politice pe care eu mi le amintesc sunt dl. Coposu si dl Ratiu .
Daca vreti sa va amintiti cum erau tratati de partidele PD si PSD , dati o cautare si va veti lamuri de ca suntem in situatia de acum ...
Tot noi eram si aia care nu ne vindeam tara acum 20 de ani...Acum nu mai e cazul ca am dat-o gratis cea mai mare parte iar cea- ramas n-o vrea nimeni, putem sa o pastram sanatosi . Din pacate si urmasii nostrii raman tot cu ea .