Albinutze de Mai-Iunie 2009(84)
Raspunsuri - Pagina 5
miruta spune:
hello!
ANDATA...
OTILIA...si Antonia sta mai mult in chilotei prin casa,si ea spune kk dupa ce a facut,mai nasol e ca o tin si cate o jumatate de ora pe olita ,nu face si cand o ridic face 2-3 pasi,se uita la mine,incepe sa rada si face.eu am lasat-o in chiloteii pt ca se irita groaznic de la pampers,stiu ca-i devreme sa renuntam la el .
ALIC...bine ati revenit.papa...hmmmm,supa de rosii (apropo,i-am facut acum din rosii din curte de la bunica si nu a mai avut fata nimic ),tocanita de legume cu pui in care am pus ceapa,ardei,morcov,cartof,dovlecel ,o vanata si rosii,spaghete cu carnita de pui si sos de rosii,ardei umplut cu carne de pui(dar nu-i place deloc),cereale cinnie minnie de la nestle cu lapte ,covrigei facuti in casa,budinca facuta in casa,tarta cu visine,piersici.daca imi mai vine ceva in minte,scriu.
LAURAAA...insanatosire grabnica.e bn daca Maya e vesela si s-a despartit de tzitzi fara urlete.
IOANA...offff,imi pare rau,nu stiu niciun remediu,nu am avut probleme in sarcina.
din cate stiu ELENA plecase in concediu,CARLA e la mare,ALYNTA zicea ca pleaca de luni in concediu .
ANDREEA...intoarcem pupicii inzecit.
Eu nu i-am dat inca peste Antoniei.ceva recomandari?cu ce sa incep?proaspat sau congelat?
ma duc sa caut maine scutece la huggies ,little swimmers,cica-s buni pt apa si tare haiosi si la un pret ok.gasisem la imaginarium slip special si cu indicator de factor solar la 80 lei ,mi s-a parut tare scump.
Va pup!noapte buna!
philip spune:
si noi folosim cu succes scutecele alea de inot. cand plecati, miru?
laura, recuperare super rapida.
alic spune:
Miruta, merci pt idei...o gramada
cand plecati si unde?
Beca, ma bucur sa aud de Sara ca e mai bine! ce faceti cu sanul? a revenit?
Otilia, te invidiea pentru asa greutate!
Laurra, refacere rapida!
---------------------------------------------------
ALICe, mamic de bebic Natalic (2 mai 2009)
---------------------------------------------------
adresa pt albumul de mot alicebirladeanu@rdslink.ro
otiliap spune:
buna dimineata fetele!!
alic, am vazut ca intrebai de meniurile puilor nostri. si eu sunt cam in pana de idei, mai ales ca as vrea sa-i fac ceva cat mai repede, din cauza caldurii. dar nu prea stiu ce.
ieri a mancat dimineata - 1 banana, 1 mar cu 2 masuri biscuiti si 1 masura cereale, la amiaza piure de cartofi cu branza si unt, seara - piept de pui cu paste (fundite), mozarella, usturoi si busuioc. pe la 20 a mancat un iaurt cu capsuni, iar la somn o sticluta de lapte cu 4 masuri cereale. meniul de azi este dimineata - 1 nectarina, 1 banana cu biscuiti si cereale (trebuie sa-i pun si cereale pt ca nu mananca doar biscuiti, mi-i scuipa - asa il pacalesc ), la amiaza - tot pui cu paste (mai am de ieri), pt seara - mancarica de dovlecel cu piept de pui si oregano. i-am facut si iaurt de casa, pt mai seara, daca o vrea.
astept si eu idei de papa.
andata, al meu nu prea accepta alt lapte decat cel praf. il mai pacalesc eu, dar noaptea. ziua nici gand. asa ca am sa-i dau pe timp de noapte 1 - 2 sticlute de lapte de vaca, restul - lapte praf, ca are si tot ce-i trebuie si asa nu mai trebuie sa-i dau eu fier si toate celelalte.
madalinuza, multi de la noi, sa-i iasa mai repede dintisori fara probleme.
beca, ma bucur mult ca nu a mai facut sara febra. cat despre supt, nu ai de ce sa-ti faci griji. e mai bine ca se intarca singura, ai scapat de o bataie de cap. in plus, se pregateste si organismul tau mai bine pt puiutul mic.
[mamica fericita de [bebe] matei george (20.05.2009) si arina (22.04.1998)
otiliap spune:
philip, iti inapoiem
beca, imi pare rau ca ai inceput cu vomatul. tin minte ca nici eu, la ambii copii, nu suportam nici macar sa vad mancarea. sa speram doar ca nu va tine mult perioada asta. le fete cat timp ti-a fost rau??
laurraa, multa, multa sanatate!!
miruta, si eu i-am facut lui matei ardei umpluti, dar cu carne de vita. i-au placut, dar am vazut schimbari in scaun, in sensul ca era cam lipicios . cum nu i-am mai dat ardei, si-a revenit cu scaunul. cum ii prepari supa de rosii?? dar covrigeii si budinca?? nu te superi ca te strezi cu intrebarile, nu??
referitor la peste, eu i-am dat doar crap proaspat, facut la cuptor cu multe legume. a mancat si prajit, dar nu mult si i-a placut. nu i-am dat niciodata congelat, pt ca nici noi nu mancam. nu imi place mirosul atunci cand il prajesc.
alic, nu ma invidia. as vrea sa fi ramas la vreo 50 kg, asa sunt cam slaba. oricum, niciodata nu am fost eu grasa, asa ca...
[mamica fericita de [bebe] matei george (20.05.2009) si arina (22.04.1998)
Bebe Beca spune:
Pup fetele!
Sara a avut o noapte mirifica. Nu s-a culcat pana la ora 1 (UNU) NOAPTEA, s-a trezit la 4 si apoi a dormit cu galme pana la 9.
MIRUTA, eu am dat salau fetelor, am gasit congelat. Si folosim si noi little swimmers, super ok.
OTILIA, la rebeca am avut vreo 7 luni si jumatate, iar la sara mai putin, intre 5 si 6 luni s-a oprit. De intararcat nu as vrea sa se intarce, mai ales acum, cat este bolnava. Si nu vara...
ALICE, astazi de dimi a acceptat sanul, era si adormita, mai vad peste zi...
Nu ma simt bine deloc, astazi avem de mers o gramada si nu am nici cel mai mic chef.
Sa aveti o zi frumu!
ana_micu83 spune:
Ziua buna!
Laurraa...refacere rapida si multa sanatate iti dorim!
Ioana, mult somn Sarei si tie zero greturi!
Cuscra, vreme faina la mare...
(atat mi-am amintit)
Otilia, Ioana parca voi m-ati intrebat ce am facut pana la urma in duminica aia unde vroiam sa mergem undeva...v-am zis ca dimineata a inceput exact ca duminica de dinainte unde am stat la gratare si piscineala...eii bine, exact asa am facut si sapt asta.
Cum au intrat indemniztaiile la voi? Mie mi-a intrat deja micsorata...(cred)
Va las, Razvan doarme si fac o supica, dovlecel si inca ceva pt R
Sper sa matin de promisiune si sa revin...am in gand sa va raspund la fiecare in parte!
Fetelor astazi am citit o chestie super faina..si vreau sa o impartasesc cu voi...mie mi-a placut morala povestii!
Olarul si Cescuta
>
> O familie a plecat intr-o excursie in
> Orient sa cumpare ceva dintr-un frumos magazin de
> antichitati, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversari de
> la casatorie.
> Amandurura le placeau antichitatile si
> produsele din argila, ceramice, in
> special cestile de ceai.
> Au observat o ceasca exceptionala si au
> intrebat:”Putem sa vedem cescuta aceea?
> Nu am vazut niciodata ceva atat de frumos.”
> In timp ce doamna le oferea ceea ce
> cerusera, cescuta de ceai a inceput sa vorbeasca:
>
> “Voi nu puteti sa
> intelegeti. Nu am fost de la inceput o cescuta
> de ceai. Candva am fost doar un bulgare de argila
> rosie. Stapanul m-a luat si m-a rulat,
> m-a batut tare, m-a framantat in repetate randuri iar eu am
> strigat: “Nu face asta!”,“Nu-mi place!” “Lasa-ma
> in pace,” dar el a zambit doar si a
> spus cu blandete:“Inca nu!”
> Apoi, ah! Am fost asezata pe o roata si
> am fost invartita, invartita, invartita. ”Opreste!”
> Ametesc! O sa-mi fie rau!” am strigat. Dar
> stapanul doar a dat din cap si a spus,
> linistit:”Inca nu.” M-a invartit, m-a framantat si m-a
> lovit si m-a modelat pana a obtinut forma care i-a
> convenit si apoi m-a bagat in cuptor.
> Niciodata nu am simtit atata caldura. Am
> strigat, am batut si am izbit usa ..
> “Ajutor! Scoate-ma de aici!” Puteam
> sa-l vad printr-o deschizatura si puteam citi pe
> buzele sale in timp ce clatina din cap dintr-o parte in
> alta:”Inca nu.” Cand ma gandeam ca nu voi mai rezista
> inca un minut, usa s-a deschis. Cu atentie m-a scos afara si
> m-a pus pe raft... am inceput sa ma
> racoresc. O, ma simteam atat de bine!” Ei, asa este mult
> mai bine” m-am gandit.
> Dar, dupa ce m-am
> racorit, m-a luat, m-a periat si m-a colorat peste tot…
> mirosurile erau oribile. Am crezut ca ma sufoc. “O, te
> rog, inceteaza, inceteaza, am strigat!” EL doar a
> dat din cap si a spus: “Inca nu!”
> Apoi, deodata m-a pus din nou in cuptor. Numai ca
> acum nu a mai fost ca prima data. Era de doua ori mai
> fierbinte si simteam ca ma voi sufoca. L-am
> rugat. Am, insistat. Am strigat. am plans, eram
> convinsa ca nu voi scapa. Eram gata sa renunt. Chiar atunci
> usa s-a deschis si EL m-a scos afara si, din nou, m-a asezat
> pe raft, unde m-am racorit si am asteptat si am
> asteptat intrebandu-ma:”Oare ce are de
> gand sa-mi mai faca?”
> O ora mai tarziu mi-a dat o oglinda si a
> spus:”Uita-te la tine.” Si m-am
> uitat. Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu.. Este
> frumoasa. Sunt
> frumoasa!!!
> El a vorbit bland: “ Vreau sa tii
> minte, stiu ca a durut cand ai fost
> rulata, framantata, lovita, invartita, dar, daca
> te-as fi lasat singura, te-ai fi uscat.
> Stiu ca ai ametit cand te-am invartit pe roata, dar, daca
> m-as fi oprit, te-ai fi desfacut
> bucatele, te-ai fi faramitat. Stiu ca a durut si ca a
> fost foarte cald in cuptor si neplacut, dar a trebuit
> sa te pun acolo, altfel te-ai fi crapat.
> Stiu ca mirosurile nu ti-au facut bine cand te-am periat
> si te-am colorat peste tot, dar, daca nu
> as fi facut asta, niciodata nu te-ai fi
> calit cu adevarat. Nu ai fi avut stralucire in viata. Daca
> nu te-as fi bagat pentru a doua oara in
> cuptor, nu ai fi supravietuit prea mult fiindca
> acea intarire nu ar fi tinut. Acum esti un produs
> finit. Acum esti ceea
> ce
> am avut in minte prima data cand am
> inceput sa lucrez cu tine..”
>
> Morala este aceasta:
> Dumnezeu stie ce face cu fiecare dintre
> noi.. EL este OLARUL, iar noi suntem
> argila LUI. EL ne va modela, ne va face si ne va
> expune la presiunile necesare pentru a fi
> lucrari perfecte care sa implineasca buna,
> placuta sfanta SA voie.
>
> Daca viata pare grea si esti lovit,
> batut si impins aproape fara mila; cand
> lumea ti pare ca se invarteste necontrolat; cand
> simti ca esti intr-o suferinta
> ingrozitoare, cand viata pare cumplita, fa-ti un ceai
> si bea-l din cea mai draguta ceasca,
> aseaza-te si gandeste-te la cele citite aici si apoi
> discuta putin cu
> OLARUL.
>
> "Asta imi este toata misiunea si
> rostul pe pamant,
> pentru care m-a inzestrat cu daruri –
> desi eu sunt nevrednic. Pentru asta sunt solicitat în
> toate partile, ca sa propovaduiesc
> iubirea lui Dumnezeu si sfintirea oamenilor
> prin iubire. De alte ganduri si rosturi sunt
> strain."
>
> Pr.Arsenie Boca
>
>
>
***Andrei~Razvan, surprize in imagini***Hainute alese pentru printi si printese!***
andata spune:
madalinuza, offf, rau cu durerile astea. Pup puiul mic sa scape de dureri si sa inceapa sa pape, sa ia in greutate. O buna prietena mi-a spus ca foloseste pt gingiute gelul PANSORAL, care cica ia durerea aproape imediat. Eu inca nu am ajuns la farmacie sa il iau, dar o cred pe cuvant. Fetita ei e un pic mai mare si i-au cam iesit toti dintisorii, acum au inceput si maselutele. Cica o calmeaza aproape instantaneu
Ioana, bine ca a scapat Sara de febra
otilia, multumim de intrebare, a trecut julitura. Dar stii ca raspundea daca o strigam "Rudi"?
O sa-i apara si dintisorul pereche, probabil ca te vei trezi ca deja il are, cum am patit eu cu dintisorul 5 . Mda, problema mare si cu olita si cu pampersii. Si Ioana trage de el imediat ce i-l pun. Copiii mari se bucura de vacanta, isi fac planuri pt ziua lor...
Andreea,
Ioana, offf, tare rau cu starile astea, mai ales ca e si atat de cald. Eu am fost norocoasa cu mezina, chiar nu am mai avut decat vreo 3-4 stari de rau pe toata durata sarcinii
laurraa, recuperare rapida tie si pupici multi pe crestetul Mayei. Lasa ca trece repede saptamana si o sa iti vezi iar comoara.
Mirela, smechera Anto. Pui si tu reteta de covrigei? Eu ii cumpar, dar parca nu sunt prea convinsa ca e ok. Eu ii dau peste prins de tata, proaspat pescuit. Cred ca e caras, ca nu prea ma pricep si ii dau doar carnita de pe coaste. La scutece pt apa nu ma pricep
otilia, nici Ioana nu vrea lapte ziua. I-l strecor insa in piure (mai ales caimacul prins deasupra laptelui) si in masa de cereale de seara. Pe la 10 seara mai primeste un biberon de lapte cu cereale, dar dimineata si noaptea inca mai are san, nu am reusit sa o intarc. Galushca musca inca, dar nu atat de rau ca la inceput, si apoi ma priveste nevinovata de-mi vine sa o mananc
Ana, indemnizatia a intrat intreaga. Superba povestirea, mi-a dat de gandit si parca mi-a dat un pic de incredere in viitor. La cate lovituri am luat pana acum, sper sa fiu mai aproape de sfarsitul calirii
Pup tot stupul, inclusiv pe mamicile supraocupate la munca sau aflate in vacanta
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Poze cu noi
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
andata spune:
Dragele mele, ati vazut topicul acesta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154424 ?
Desi stiam, parca totusi topicul acesta m-a cam infiorat
Pe webshots insa vad ca nu am "fani"
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
andata spune:
Si topicul acesta cu papa pt bebei e interesant. L-am rasfoit, e plin de idei bune http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152848
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita