Alergie la piscaturi de tantari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Tocmai ce i-am pozat si io ciupitura lu fii-mea de acum 2 zile...ca prea s-a facut urata rau...

Ea e cu state vechi in ale ciupiturilor...cred ca am scris la toate subiectele pe aceasta tema.

La subiect: Da, am patit...de mai multe ori. In special anii trecuti...de 2 ani folosim un repelent f bun si n-au mai piscat-o decat f rar din neatentia noastra (ca am uitat s-o spray-em la timp), cum a fost si acum 2 zile.
Exact la fel s-au derulat evenimentele. Am vazut cand a piscat-o de manuta...a inceput sa se scarpine...arata relativ ok, seara dupa baie era doar un punctulet rosu. Dimineata insa umflat taaare si o pata rosie de vreo 5 cm in jurul ei...I-am dat de ieri cu locoid de 3 ori pe zi, f putin, strict pe ciupitura...azi mai e doar pata maronie, umflatura s-a retras. Sirop antihistaminic nu i-am mai dat.
Si cand nu mai putea de mancarime am dat-o cu fenistil gel (desi dermatoloaga nu mi l-a recomandat...a zis ca a vazut multe reactii urate de la el).

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

bb-ralukutza m-am uitat la locoid si vad ca e pe baza de cortizon. Ii anuleaza senzatia de mancarime? (din cate imi dau seama locoidul este pentru a face umflatura sa se resoarba)

Eu i-am luat acum mentho-tis care este dezinfectant si calmant in acelasi timp. El se plange ca il ustura cand il tamponez in zonele cu pricina. Dar intr-adevar trebuie un antihistaminic caci vad ca pe masura ce trece timpul se umfla si altele tot asa de mult si au zona rosie in jur chiar si mai mult de 5 cm, bate spre 8 cm dupa cum vad (sau or fi doua si zonele se unesc si nu-mi dau eu seama)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Andra, advantanul pare a fi din aceeasi familia daca nu chiar vechiul elocom.

Eu chiar ma intreb daca aceste creme pe baza de cortizon sau prednison sunt si calmante pentru zonele inflamate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu am folosit in Delta Fenistil. Anul asta vad ca nu-s asa multi in zona in care stam.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Roli, Andra,bb-ralukutza multumesc

La noi anul acesta a fost o adevarata explozie de tantari. Probabil pentur ca este anul ploios. Eu am oroare de piscaturi epntru ca stiu ca pot transmite multe boli, unele periculoase precum meningita. Fetele care sunteti medici, stiu gresit?

Mergi la inceput

Eu am observat ca dupa ce ii dau cu locoid nu se mai plange...deci, posibil sa ii calmeze si mancarimea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adabalan spune:

Iasmin nu i-am dat nici un antihistaminic, doar unguentul cu cortizon si atat. Si eu intrasem in panica pentru ca se umflasera si deja incepusera sa fie mai calde umflaturile acelea. Eram tentata sa ma duc la medic dar am zis sa incerc intai cu ce aveam in casa. Si chiar s-au redus mult de tot umflaturile. L-am dat vreo 3 zile dimineata si seara. Dupa ce a trecut roseata de jur imprejurul muscaturilor Si s-a redus substantial umflatura, ramasese pielea o idee mai inchisa. Nu stiu ce specii de tantari o fi anul asta, dar am vazut multi copii prin parc cu bube din astea umflate. Aa si sa nu uit. Initial l-am dat cu Fenistil gel dar se facusera si mai urate, de-aia am recurs la cortizon. Chestia e ca nu acuza mancarimi si nici nu se scarpina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Cel mai bun ungvent pt muscaturile de tantari din cate am testat este FENISTIL gel( prospect http://www.farmaline.ro/sp.php?pid=3866& ) , baietelul meu e f alergic si ii trece imediat ce il dau cu acest gel, il am mereu in rezerva . Pt protectie imotriva myscaturilor Autan Junior lotiune.

Mergi la inceput

La unii oameni/copii actioneaza bine Fenistilul. Dar la cei mai multi, nu prea.

Si da, si eu am vazut o multime de copii in parc cu asfel de buboaie mari si urate.

Fii-mea le-a facut prima data in mai 2008. Cand nu am stiut cu ce sa o dam...avea si multe...si pe picioare si pe maini...si s-au facut exagerat de urate...am ajuns la camera de garda la budimex unde a primit cortizon injectabil si prednison.....a fost f nasol atunci.
Acum le iau din pripa, cu tratamentul dat de dermatolog si nu mai e cazul....
Si oricum folosim un repelent bio...care e f eficient.

Mergi la inceput

Silvia multumesc mult.

Bb-ralukutza, am o mare rugaminte la tine. Daca poti, trimite-mi te rog un PM cu repelentul bio pe care il folosesti la puiutul tau. (ca sa nu se considere reclama) Multumesc din nou

Mergi la inceput