Alergie la piscaturi de tantari

Alergie la piscaturi de tantari | Autor: Iasmin08

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu a venit aseara acasa de la joaca piscat de tantari. I-am facut baie si pe urma s-a culcat. Dupa baie i-am mai evaluat odata piscaturile de tantari de pe picioruse si mi se pareau relativ ok.

Astazi dimineata insa cand s-a trezit erau umflate cu un diametru de 1cm iar una langa ousorul piciorului parea cu un diametru de 5 cm.

Medicul la care mergem este la cabinet dupa ora 16.00.

De aceea va intreb: ati patit asa ceva? Poate copilul sa faca alergie de la piscaturile de tantari?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cred ca vara asta circula un soi mai special de tantari ,pentru ca exact acelasi lucru l-am patit si noi si alti copii din imprejurimi. Si daca ai sa cauti, cred ca a mai fost recent un subiect pe aceeasi tema.

Probabil medicul iti va prescrie un antialergic oral si ceva topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Atunci rog politicos un moderator sa ma indrume spre acel subiect care a fost recent dezbatut pe aceasta tema.

Iulia multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Iasmin,eu am intampinat problema asta in iunie cu fetita(cand eram in vacanta).A fost ciupita de tantari si a doua zi ciupitura arata destul de urat.Am mers la farmacie si am luat un antialergic(aerius)si o crema anti-moustigues(mousticalm)-asta am gasit in tara respectiva ,dar sigur gasesti o crema antitantari care sa calmeze mancarimea si in Ro.In 2 zile ciupitura nu se mai vedea.

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Iasmin, sorry, in subiectul respectiv era vorba despre ciupituri de paianjeni: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=154168

In cazul nostru au fost tantari sigur, cu diametru pana la 5 cm, asa cum spui tu, unele umflate destul de rau. Cu antialergic i-au trecut in 2 zile, si de atunci merge la joaca doar dupa ce o dau cu Autan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabiha spune:

Eu sunt alergica la muscaturi de tantari si orice alta insecta. A 2-a zi mi se umfla f mult si ma mananca rau. Ma ajuta f mult dc dau cu un ulei chinezesc de la plafar care e f f mentolat dar nu stiu sa-ti zic cum ii spune pt ca scrie pe chinezeste si cred ca nu se mai gaseste pt ca il am de 4 ani. Incearca cu o crema mentolata(chinezeasca) din aceea in cutiute mici-mici rosii care se fol la masaj. Anul trecut am fost la medic si mi-a dat Fenistil gel dar nu m-a ajutat f mult. La adulti se mai da Claritine. Ceaiul de trei frati patati mai e bun dar nu stiu dc e indicat pt copii.

Mergi la inceput

Adelyna mi-ai dat o idee grozava. Am sa cer si eu asta. Caute pe internet sa vad medicamentul pe care i l-ai dat tu fetitei sa ii calmezi local mancarimile si sa vad substanta activa. poate gasesc si la noi in farmacii dar cu alt nume.

Iti foarte multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adabalan spune:

Si eu am avut aceeasi cu baietelul meu (3,6 ani) si i-am aplicat in strat f subtire un unguent cu cortizon (mai exact hidrocortizon unguent), iar a doua zi deja se ameliorasera mult umflaturile.

Mergi la inceput

Ada i-ai aplicat doar crema? Altceva i-ai mai dat? Eu vreau sa ii calmez si mancarimile. Presupun ca fiind asa mare umflatura, pe al meu il mananca si faptul ca pielea se intinde. Va spun ca am o frica de nu mai pot cand ma uit la umflatura aceea de 5 cm. Abia astept sa merg la medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabiha spune:

Scuze, unde e "ousorul piciorului"? Esti sigura ca e muscatura de tantar? Sa nu fie de alta insecta care a intrat in pantalonasi.
Nu stiu de ce nu-mi apar mesajele at cand scriu, am mai scris unul si nu se vede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Daca o vad imediat ce a fost piscata tamponez cu mixtura mentolata (poate fi folositor si un cub de gheata)
Daca nu o vad face niste guguloaie enorme, dermatologul ne-a recomandat un antihistaminic oral si Advantan crema (se da numai cu prescriptie).
Un repelent bun ar fi bine sa folositi, tot vad la TV ca anul asta nu se gaseste rezolvare pentru roiurile de tantari

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput