Un HOP in viata noastra?
Raspunsuri - Pagina 14
craciunitza spune:
Vecina mea, una din ele, este in aceeasi situatie si ea are si un copil mic. Ei locuiesc in apartamentul cumparat de mama lui motiv pentru care d-neaei a considerat necesar sa pastreze o cheie. "Daca va inunda cand nu sunteti acasa?".
Ea este inca studenta motiv pentru care d-neaei a certat-o ca n-are grija suficienta de sot.
Cand ea a nascut d-neaei s-a oferit s-o ajute (atunci ea chiar a crezut ca acela va fi momentul impacarii) dar timpul a demonstrat ca altele erau interesele: copilul nu-i spune "mama" ei ci d-neaei, copilul vrea in brate numai la d-neaei, copilul plange pana suspina cand d-neaei pleaca.
Daca ea este in sesiune, se imbolnaveste si d-neaei si nu mai poate tine copilul.
Ei bine, intr-o zi el, sotul, a venit la noi in vizita cu o alta ea, e drept ca erau colegi de serviciu dar noua_ea se uita cam radios ca sa nu ne duca gandul la altele. Si pentru ca eu nu stiu multe, l-am intrebat de fata cu noua_ea de ce nu ia masuri in situatia dintre maica-sa si sotie, de ce nu face ceva sa-si salveze casnicia.
Nu a apucat sa-mi raspunda pentru ca noua_ea mi-a spus: "Tu stii cat e de bolnava mama lui? Cine ar avea inima s-o supere?".
Nu certati copiii cand viseaza!
MirelaV spune:
de azi inainte..o sa imi dau un timp..cat mai scurt cu putinta..sa ma hotarasc ce vreau de la mine si de la viata mea...k de la el..nu prea mai pot sa vreau nimik..si daca as vrea..ar trebui sa ii cer voie maicasii?
si nu...n-a venit la spital..ce-i drept...m-a tot sunat sa vada cum ma simt..dar atat..pe motiv ca si la 23:00 era la servici..
d'ehh...celebritatea cere sacrificii..nu? nevasta..duca-sa...
MirelaV
Nati spune:
Te inteleg si imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta,acum depinde de tine ce hotarare ai sa iei,indiferent de ce hotarare vei lua,eu iti doresc sanatate,fericire,si liniste sufleteasca.
Ai grija de tine!!!
Sa auzim numai de bine!!!
Irinel spune:
Mirela, bine ai revenit!
Imi pare nespus de rau pentru tine, dar cine stie, poate Dumnezeu a vrut ca tu sa iei o anumita hotarare si nu alta. Nimc nu e intamplator, orice intamplare are o semnificatie fie ca noi o vedem sau nu.
Cum te simti acum? Nu stiu exact pentru ce ai fost in spital, dar cred ca nu de drag, asa ca sper ca ai rezolvat problemele de sanatate.
Numai bine si sa te ajute Dunmnezeu sa iei hotararile cele mai bune pentru tine si viitorul tau!
Cu drag,
Irina si bebe(ii?) din burtica
saptamana 10 (DPN 9 iunie)
tunad spune:
Moralul suuuuus!!!!!!!!!!!!!!!!
Cum au iesit rezultatele medicale?
Ingrjestete, urmeaza sfaturile medicului.
Problemele de casnicie incearca sa le amani momentan.
Fa-te frate cu "dansul", pana treci puntea.
Masoara de doua ori si taie o data.
Ce-ai stricat, nu se repara.
try spune:
mirela cam din ce povestesti tu, baiatul asta nu poarta un hram prea bun. Modul cum se ascunde dupa minciunele nu-ti permite sa ai o clipa incredere in declaratiile lui. Urasc acele mame care cu buna stiinta isi educa baietii in spiritul unei dependinte aproape totale. E ceva organic la aceste femei, este nevoia de a le controla viata. Probleme cu soacra am avut si eu si am in continuare. Acum ceva ani si noi am ajuns la o despartire cauzata de influenta pe care a avut-o asupra sotului meu. Dar lucrurile in cazul nostru au luat o alta intorsatura. Despartirea de mine a dus implicit si la un conflict al lui cu mama lui. Dupa 2 luni ne-am impacat pentru ca el era omul pe care-l iubeam si alaturi de care imi doream sa traiesc toata viata. Maica-sa nu s-a putut impaca cu gandul relatiei noastre si ma impungea tot timpul. A urmat apoi o cearta cumplita si un an jumate in care maica-sa n-a vrut sa vorbeasca cu el. Noi in timpul asta ne-am casatorit si nam vazut de viata noastra. Cand a aflat ca plecam din tara relatia dintre ei a fost reluata, dar in continuare se simte tradata de propriu-i copil si in continuare nu are nici un fel e sentimente bune fata de mine. Traieste o drama pe care si-o pricinuieste singura pentru ca baiatul ei nu a urmat calea pe care ea a considerat-o cea mai buna, fiul ei a dezamagit-o. Bine-nteles ca nici o femeie nu era suficient de buna pentru copilul ei, bine-nteles ca eu am o influenta proasta asupra lui, bine-nteles ca l-am dus la decadere. Dar, si "Dar"-ul asta e mare, sotul meu a stiu sa faca diferenta intre mine si ea, a stiut ca una-i e mama si cealalta sotie. O iubeste in continuare si o respecta, dar asta nu ne afecteaza relatia noastra. Ceea ce a salvat relatia noastra afost faptul ca sotul meu este un tip foarte cerebral si in ciuda semintei de dependenta pe care maica-sa a sadit-o si-a udat-o zilnic, zilnic a putut sa se detaseze si sa analizeze la rece.
Povestea noastra a avut un happy end, daca vrei, iar cu trecerea anilor, iubirea noastra se adanceste mai mult si mai mult, cateodata ma simt atat de iubita incat mi-e teama sa nu se intample ceva. Este ca “this is too good to be true”.
Sotul tau nu-i decat unul din multii baieti crescuti sub povara iubirii exagerate si prost-inteleasa de unele mame. Problema este ca e ceva ce nu poti repara. Nu ai cum sa mai contracarezi ceea ce mama lui a sadit cu sarguinta ani si ani de zile. Cei ce nu se pot desprinde de fusta mamei sunt o cauza pierduta. Aceste femei nu-si dau seama ca prin dragostea asta prost canalizata afecteaza viata multor persoane si in special a fiului lor care la un moment dat va simti nevoia si a altei femei de cat mama, dar carei nu i se va putea dedica in totalitate. Genul asta de barbati nu vor fi niciodata nici in caruta, nici in teleguta. Sotul tau e un exemplu viu al unei astfel de relatii. Problema pe care a intampinat-o cu tine, o va intampina cu orice alta femeie (asta din cauza mamei lui), pana cand o femeie dura si directa va reusi s-o domine pe maica-sa si s-o reduca la tacere. Pana atunci insa ea va face ce va vrea din el. Din tot ce-ai povestit tu despre el imi dau seama ce fire slaba are: n-are curajul sa-ti spuna direct ce simte (ii e frica de repercursiuni), n-are curajul sa repare ce-a gresit, n-are curajul sa puna piciorul in prag in fata maica-sii. Probabil ca mamica lui nici macar nu stie ca voi v-ati reimpacat, de-aia inca sta acolo, ca sa nu-i de de banuit ei ca voi v-ati impacat. Ca urmare se ascunde dupa deget si in fata ta si in fata ei. Esti tanara inca, ai 23 de ani, iti poti reface viata linistita, timpul este in favoarea ta. Dupa parerea mea coada matei trebuie taiata dintr-o data: ori renunti la tot si o iei de la capat fara sa te uiti in spate, fara urme de regret ori lupti din toate puterile pentru a-l avea langa tine, lupti fara sa-ti stea nimic in cale. Un astfel de barbat nehotarat, debusolat trebuie controlat si se va lasa controlat toata viata de o femeie. Tu trebuie sa alegi cine este acea femeie: tu sau maica-sa.
Iti doresc sa iei decizia cea mai inteleapta pentru tine.
A propos: la un momendat se vorbea aici ca se gandeste in primul rand la el si apoi la tine. Asta este valabil pentru toti, oameni buni. Cu totii ne gandim intai la noi si apoi la ceilalti. Si nu vorbesc aici de bucatica de ciocolata pe care o pastram pentru celalalt, ci vorbesc de momente de criza, toti ne alegem intai pe noi ai apoi pe ceilalti, trebuie doar sa fim sinceri si sa admitem lucrul asta. Tu, Mirela, daca ti-ai dorit sa te reimpaci vreun moment cu el, ti-ai dorit-o pentru tine, nu pentru ca ar fi fost bine pentru el...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
MirelaV spune:
nici nu prea mai am la ce sa ma gandesc..sa vad ce e cu chistul meu..ca medicii m-au speriat k ar fi bebe..ceea ce eu nu cred..apoi..am sa ma gandesc mai bine..oricum.am inteles ca aici s-a cam terminat tot..
MirelaV
Aliada spune:
Mirela,multa sanatate i-ti doresc.Incearca sa te gandesti doar la sanatatea ta acum.Altceva nu merita din cate observ.Capul sus si mergi inainte fara el.
Androix spune:
Mirela, iti doresc sanatate!
Sa dea Dumnezeu sa iei cea mai buna hotarire. Indiferent ce vei decide noi suntem alaturi de tine.
Tu sa fii sanatoasa ca restul le vei rezolva incetul cu incetul.
Parerea mea este ca intradevar de la el nu prea mai poti astepta mare lucru daca nu iese el singur de sub influenta masii.
Te pup
Andreea
MirelaV spune:
macar de-as fi sanatoasa...dar nu-s...azi ma duc sa fac din nou o eco si sa inladur ideea cu sarcina extrauterina..
i-am zis lui aseara k ar putea fi..si mi-a zis ca in conditiile astea nu e capabil sa isi asume o raspundere..daca ar fi sa fie..dar ma enervez..k o sarcina extrauterina..daka e (ceea ce nu cred) nu se poate tine..si pana la urma..cine naiba i-a cerut raspundere?
MirelaV