Endometrioza ne-a unit in lupta pentru bebe ( 60)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Xdidi..ar fi super sa fie cum spui tu..dar vom vedea..nu sunt prea increzatoare..eu de obicei nu sunt asa norocoasa si tot ce am obtinut am obtinut cu efort, niciodata numai cu noroc..asa ca cred ca va trebui sa "lucrez" intens la subiectul asta.

Plec in concediu abia vinerea asta care vine..asa ca pana atunci nu scapati de mine pe aici..


Astazi sunt bine, o zi normala ,fara dureri si alt cele..
Numai ca mi s-a parut redus cantitativ...trebuie sa intreb medicul daca este normal..asta luna viitoare cd merg la consultatie..

va pup si o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

lalely stai linistita, asa este la inceput redus cantitativ si ciudat colorat chiar negru...asa a fost si la mine cand imi venea indus cu duphaston, este din cauza progesteronului si cantitatea si culoarea...


didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Xdidi..cum adica din cauza progesteronului?
Poti sa detaliezi un pic??

Saru' mana!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura26 spune:

salut tuturor feteleor !
eu... sunt mai veche pe aici- la citit ..dar la scris sunt cam lenesa.
acum insa musai sa imi fac simtita prezenta. Sa va pove putin despre mine:acum 2 ani op clasic de endo ov drept. zoladex-4 luni ingrozitoare , apoi liber la bb care evident se incapataneaza sa nu vina (cred ca e beata barza noastra si nimereste la toti din jurul meu mai putin la mine). acum peste cateva zile voi avea o noua operatie clasica pe ov stang. dr zice ca apoi ar fi mai bine sa fac diferline ca e mai bun dar ca la noi nu se gaseste .
As vrea sa intreb fetele care au facut diferline ce doza iau si cum l-au gasit.
Sincer mie imi e cam groaza sa iau totul de la capat dar nu am ce face. Ma gandesc ca mai bine ma operez acum pana nu creste chistul ff mare si asa imi mai ramane ceva din ovar si sincer as vrea sa stau 2 luni sa vad daca nu ne iese asa la liber..:).Imi e groaza de diferline pt ca asa de rau mi-a fost de la zoladex ca nici eu nu ma suportam de cei din jur ce sa mai zic.
Mi-e mila de ei.....
Fetele astept un raspuns cat mai repede ca in cateva zile plec si as vrea sa vb cu dr.
merci mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

lalely tratamentul pt inducere a menopauzaei contine progesteron, nu stiu sigur daca si dipherelinul, dar al meu sigur continea...si progesteronul asa din cate stiu eu reduce cantitativ si schimba menstra ca si culoare, pana creste estrogenul si isi intra in normal menstrele sunt modificate...un dr. pe care l-am cunoscut,spunea ca estrogenul este hormonul tineretii si al fertilitatii...eu stiu ca progesteronul incetineste activitatea ovarelor, care sunt responsabile de consistenta menstrei...nu stiu daca m-am facut clar inteleasa.....am facut doar curs de psiho-pedagogie , dar n-am profesat......
eu azi sun sa ma programez pt controlul de 1 luna.....si maine ma duc cu finuta mea la eco de 12 saptamani...of ce mai trece timpul asta...
va puuup pe toate

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xdidi spune:

mitzura26 si eu sunt tot la a doua operatie, prima clasica grIV de endo, iar la a doua am schimbat dr. si am facut laparoscopie si a fost mult mai bine , plus ca nu mi-a mai recomandat inducerea menopauzei...ce sa zic informeaza-te, ca una dintre dr. la care ma fost in pelerinaj cautand pe cineva pt oparetie, mi-a zis ca acum nu se mai taie din ovar si se face o incizie in ovar si se absoarbe chistul...pusca mea nu mi-a zis cum se numeste procedura , dar seamana cu ceea ce cred eu ca este drilingul...
bafta si iti doresc numai sanatate

didi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_d15 spune:

buna, fetelor!
intru si eu sa dau un scurt raport: dupa a treia runda de antibiotic plus antiinflamatoare am ajuns la un CA 125 de 52.9 (pornind de la valoarea de 107). Sunt in pauza la naturiste, dupa trei luni consecutive de tincturi (muguri de zmeur si coacaz negru) si vitex. Ar fi fost interesant de stiut care din astea a avut efect mai puternic, medicamentele sau naturistele.
Ciclul e in continuare regulat, la 28 zile, iar de zece zile am inceput o "cura" de anticonceptionale, Karissa. Orice ca sa evit operatia!!! Saptamana viitoare sunt programata la eco, sa vedem si dimensiunile chisturilor cum au evoluat (sper sa nu patesc vreo surpriza si sa fie invers proportionale cu CA-ul).

Eu va citesc mai mereu, pe fuga, nu prea am timp sa scriu, dar va tin la curent si cu evolutia mea, poate, cine stie, cuiva i-o fi de folos. Sunt posesoare de trei chisturi "posibil" endometriozice (asta inseamna mai mult ca sigur, doar ca nu sunt confirmate chirurgical) si am ales impreuna cu medicul meu sa fac tot ce imi sta in putinta pentru a evita interventia chirurgicala. Bineinteles, daca tratamentul nu da roade, o fac si pe asta.

Va pup pe toate si concediu placut celor care pleaca in vacanta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misspii spune:

Servus Mitzura,
Eu am facut 6 inj de dipherelin 3,75.nu este o problema se gaseste in farmacii doar ca eu il comanda cu 3-4 zile inainte.Eu l-am cumparat de la farmaciile Dona si este in jur de 420ron.Nu stiu daca se da reteta compensata ca eu nu am cerut.Efectele secundare sunt usor de suportat in comparatie cu durerile dinainte de tratament.La mine cel mai rau a fost cu ...CALDURILE..
Irina - sper sa nu ajungi la operatie ,oricum daca CA-ul a a scazut eu zic ca este semn bun.Eu inainte de operatie am avut CA 53 si 2 chisturi mari (unul de 7 cm si unul de 5 cm.)Medicul chiar a zis ca se astepta la un CA mai mare.
Lalely -.Sunt 70 de zile si NIMIC!!!!!
Maia - cum mai esti?
Va pup pe toate si sa aveti o saptamana superba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia123 spune:

Salutare,

Am tratament dat de medic: Pregnyl 1 la 4 zile, Arefam, Ac Folic si Magne B6. Maine merg la o noua ecografie. Am facut o parte din analize si tre sa vedem cand sunt gata si celelalte. Va yin la curent. Durerile sunt tot acolo, ca la menstruatie, insa paraca mai rare. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura26 spune:

Merci mult tuturor fetelor care mi-au raspuns!
M-am gandit si eu la laparo dar dr azis ca vede mai bine si vrea sa imi verifice si trompele asa ca merg pe mana ei.prima data a fost f bine.Legat de driling nu stiu cat e de eficient
practic goleste continutul dar daca nu curata si tesutul endometrial nu faci mare branza ca la fiecare ciclu ala se reface...cred..
acum o sa vad o sa incerc sa o conving sa imi dea pauza 2-3 luni ..pana vine toamna..ca sa imi folosesca la ceva caldurile.
sa aveti o vara frumosa va tin la curent ca va trebui sa stau degeaba ceea ce pt mine agitata pamantului, e crima !!

Mergi la inceput