Jocul cu carti 2.8

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Era 'Sobolanul' lui Andrzej Zaniewski.

_

Un roman care urmareste un grup de academici intr-un circuit international de conferinte literare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ce mica-i lumea!!! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Daaa:))

Mergi la inceput

O zi de 5 ani din viata unui tinar, in lagarul rusesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

O zi din viata lui Ivan Denisovici cumva?

Mergi la inceput

Nu, insa are acelasi subiect: viata in Gulagul rusesc. 5 ani de munca grea si foame cronica pentru un tinar de 17 ani, a carui origine e nepotrivita. Si el, tinarul, mai are un seceret teribil: orientare sexuala nepotrivita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

sa fie Leaganul respiratiei?

n-am citit-o, da' o data cu decernarea Premiului Nobel, am citit o groaza despre Herta si mai apoi inca pe atatea recenzii; n-am citit nimic scris de ea ca nu am energia necesara

Mergi la inceput

Da, Adela, este e!! E faina si destul de diferita de celelalte romane ale Hertei Müller. Se simte o oarece detasare personala fata de subiectul cartii si, ca urmare, tonul e mult mai limpede si mai calm, fara note lugubre, fara frustrare, fara grotescul ala liric al imaginilor evocate in Animalul inimii sau in Pasaportul. Insa isi pastreaza aceesi capacitate uluitoare de a face poezie din niste imagini absolut banale, prin uimitoare asociatii vizuale sau lingvistice.

Mergi la inceput

un jurnalist homosexual, un tanar discriminat care se-ndreapta spre religie, un politician corupt, o vaduva saraca si inca cateva personaje, nici unul din ele personaj principal.

Mergi la inceput

despre coruptie, fanatism religios, despre bogati si saraci, despre istoria moderna a unei tari adunata si imprastiata prin apartamentele unei case care si ea a trecut prin ceva istorie

Mergi la inceput