Depresia: boala, tratament, perceptia sociala
Cat de mult ne putem pune inaintea copilului? Nevoile si dorintele noastre inaintea celor ale copilului?
A fi parinte nu-i usor. De cand dai viata centrul tau de atentie se imparte si cu copilul. Apoi cred ca fiecare etapa a vietii copilului are un grad diferit de atentie pe care trebuie sa il acorzi. Nu te poti lasa nici pe tine total, pentru ca ai face un copil prea cocolosit, dar nici sa-i dai doar papa sa-l culci si sa-l schimbi. Trebuie sa-ti pastrezi si tu mentalul, trebuie sa ai grija si de tine, in limita timpului, pentru a nu ajunge sa fi frustrat, pentru a te mentine un om echilibrat, sa te mai si poti relaxa.
Ce faci cand esti un om caruia ii place mult cariera sau incepi sa te deprimi ca nu mai esti ca inainte? Cat de mult ai dreptul sa fi suparat? Poate esti o persoana care avea de toate inainte, faima, respect, timp, iubire si acum nu-ti mai gasesti echilibrul.
Raspunsuri
Chuny spune:
Dar tu, personal, ce parere ai despre asta?
Mie mi se pare ca pui gresit problema chiar in titlu ...
adry2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Mie mi se pare ca pui gresit problema chiar in titlu ... |
Astept sugestii
ladyJ spune:
Adry, tu esti in situatia pe care ai descris-o?
Ai fost o femeie de cariera cu faima si acum esti mama ´´nefericita´´?
NB: nefericita= te simti neimplinita, inutila, nu mai lucrezi si nu mai simti gloria de alta data.
Chuny spune:
LadyJ, nu cred. Este doar un subiect legat de moartea Madalinei Manole ... nimic mai mult.
Adry, daca imi raspunsi si tu la intrebare iti voi spune si eu despre ce e vorba.
adry2010 spune:
citat din mesajul lui Sibylle ... Este doar un subiect legat de moartea Madalinei Manole ... nimic mai mult. |
Da, Sibylle, ai intuit bine. Dar nu am vrut sa precizez, pentru a fi fi vreo influienta.
Parerea mea este ca trebuie sa stii bine ce-ti doresti de la viata. Daca vrei mai mult cariera/independenta/faima sau copii. Pentru ca, dupa parerea mea, sa faci un copil si sa-l abandonezi, ii creezi o mare trauma. Cand vrei sa dai nastere unui pui, trebuie sa fii convinsa ca iti poti asuma responsabilitatea. Nu spun ca trebuie sa te abandonezi pe tine, dar daca nu poti face un compromis, mai bine nu nasti. Daca nasti si ti-e greu, in fond e carne din carnea ta, e suflet din sufletul si e ca si cum ai abandona o parte din tine. Pacat ca pruncul ei nu a facut-o sa mai reziste.
A oferit multe atat culturii muzicale, cat si sufletelor romanilor. Dar trebuia sa-si dea seama daca asta isi dorea mai presus decat copilul.
JARMO spune:
Sunt foarte multe persoane publice care s-au descurcat de minune si cu "faima " si cu etapele din viata copiilor. Este absurd sa te gindesti cum vei arata tu dupa nastere si daca vei mai avea timp de tine, trebuie calculat totul dinainte de a ajunge pruncul in bratele tale, astfel incat copilul sa nu simta ca e adus pe lume doar pentru a "umple golul acela", ci se naste cu nevoia de a fi iubit.
Asa e, nu-i usor sa fii parinte , insa calculind totul cu dragoste si respect, sigur vei invata sa-i daruiesti lui mai mult din timpul tau ... nu se stie... roata se poate intoarce in viata !
moonchild spune:
Mie imi place sa raspund la intrebarea asta cu un exemplu: in avion, cand ti se povesteste despre masurile de siguranta, ti se zice ca in caz ul in care este nevoie de masti de oxigen, sa iti pui tie masca intai si apoi persoanelor care nu si-o pot pune singure.
Asa este si cu mama si copilul..Viata copilului depinde de viata mamei...n-are mama oxigen..n-o sa aiba cine sa ii puna copilului masca.
P.S. Evident ce am scris mai sus este o metafora si se aplica atunci cand vorbim de universul mama-copil. In realitate este vorba de "persoana care ingrijeste copilul" - copil
adry2010 spune:
citat din mesajul lui JARMO Nimeni nu are dreptul sa o judece, a luat cu sine secretul ! |
Aici nu vreau sa vb despre motivul pentru care a facut-o, pentru ca e clar ca ala a plecat odata cu ea. Eu aici ma gandeam si la faptul ca era mama si mai ales la cat de corect e fata de un copil a carui un parinte si mai ales mama se sinucide cand el e inca prunc. Eu n-as putea face asta copilului mea.
Chuny spune:
Adry, incearca sa citesti aici:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7583267-moartea-madalinei-manole-nu-este-nici-curajoasa-dar-nici-lasa.htm
Si daca nu intelegi nimic mai citeste o data ... citeste pana intelegi ... :-(