Dovlecei frumosi sept-oct 2009*167*
Raspunsuri - Pagina 17
biaz29 spune:
Va salut si eu un pic mai optimista.
Am citit repede sa recuperez si acum nu mai stiu de unde sa incep.
Clodute, imi pare tare rau ca s-au imbolnavit amandoi, dar asta e de acum regula. Cel putin asa m-a informat pe mine doctorul cand mi-au facut din senin bronsita amandoi si a trebuit sa scot arsenalul de antibiotice. Sa dea Dumnezeu sa treaca repede si cat mai simplu. Poti sa convingi puiul mai mare sa pape usturoi? Ca ajuta la infectiile in gat. Si celui mai mic ii poti strecura o bucatica mai mica in piure, daca vrei sa te aventurezi.
_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)
biaz29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lutoniana vroiam sa intreb daca stiti cumva cand se da miere de albine la bebelaci, ca am vazut niste cereale cu miere si nu stiu daca pot lua si eu. Nu ca ar avea ceva sa manance niste miere ....pe langa cate a gustat, dar vreau totusi sa stiu cum sta situatiunea Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009 |
Luto, eu stiam ca mierea e interzisa la copii pana la 1 sau chiar 2 ani. Poate ne ajuta Raluk cu documentatia. Eu stiam ca poate avea spori botulinici.
Uite, este un topic pe forum despre asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=81236&whichpage=4
Felicitari pentru David! E o scumpete de baiat! Ce frumos merge si apoi busileaza in viteza!
Si nazdravanul meu mic a facut un pas singurel de la pat pana la noptiera, dar nu cred sa mai prind vreunul prea repede ca s-a speriat si nu mai vrea nici macar sa-l mai las ingur in picioare. Cauta imediat mana mea sa-l tin si daca nu o gaseste se aseaza usurel-usurel in fundulet. Parca ar fi un mosnegut pe care nu-l mai tin picioarele.
_
biaz29 spune:
citat din mesajul lui mariana_alex Ana-Maria are acum 8 kg. Ea arata bine..in poze oicum pare mai grasuta decat ein realitate dar arata bine...eu am tot fost cu ea la dr. pentru ca si la ora actuala ea nu decshide gura la mancarea...pot sa-i dau si la 6-7-8h mancare si ea nu da vreun semn sa-i fie foame...intoarce mereu capul cand suntem la masa. Am incercat toate scuanel de masa posibile sa-i dau afara in casa, in alte camere , lingurite diferite, boluri etc etc...nu nu si nu ....mereu trebuie sa-i distrag atentia si daca vrea sa pape ma lasa sa-i bag lingurita in gura ...daca nu sta cu buzele inclestate. VB foarte serios cand va zic ca toti dr. la care am fost s-au mirat ca ei nu-i place nimic nimic(ii place zic eu pana la urma ca altfel nu m-ar lasa nici acel putin sa i-l bag in gurita). DECI EU NU AM VAZUT COPILUL ASTA IN VIATA MEA SA MA APROPII CU CEVA DE MANCARE SI EA SA DESCHIDA GURA... Ne mai salveaza lapticul care i-l dau in somn noaptea ...bea pe noapte cam 350-400ml. O sa ziceti sa nu-i mai dau noapte si va papa ziua ...nu ...am incercat si asta ...daca nu-i dau noaptea nici ziua nu papa.Am incercat toate metodele....doar distragandu-i atentia cu jucarii(va dati seama cate avem) mancam cat mancam...si cam 1h dureaza la noi . Eu vreau sa pape putin dar sa vad ca coopereaza si ea, ca deschide gura si cand nu mai vreau sa refuze... Acum ea urmeaza un tratament dat de dr. Baciu(ptr fetele din Gl...ele sigur au auzit de el)cu omeprazol si picaturi de metoclopramid.Dr. fetei ii daduse acelasi tratament dar m-am sfatuit cu ea si dupa 3 sapt. am intrerupt picaturile de metoclopramid ca m-am ingrozit cat de periculoase sunt...si am zis stop. Tratamentul pentru reflux e de durata intre 6-36 saptamani dar sunt hotarata de luni sa-l intrerup caci deja are 5 saptamani si nimic schimbat. Nu ma intelegeti gresit , nu vreau un copil perfect vrea doar un copil sanatos care sa simta placerea unei mese si aceasta sa nu fie un calvar ptr ea sau ptr mine...ca de multe ori am impresia ca o chinui cu mancarea dar nici nu o pot lasa dupa cum vrea ea. I-am dat acum lapticul cu cereale (prin somn), a papat 140ml...super bine |
mariana-alex, problema mancarii poate fi stresanta pentru orice mamica, mai ales atunci cand e vorba de prima aventura cu un puiut care pare sa nu vrea sa auda nimic despre graficele si regulile medicilor. Din cand in cand si eu am mai clacat pe aici pe forum cu privire la smecherasul meu cel mic care imi face mofturi (a se citi urlete) la masa. Singura solutie este sa-l pacalesc. Gasesc la fiecare masa ceva ce i-ar putea distrage atentia pentru o perioada si intre timp in pasez macar cateva lingurite. Pe urma mai incerc cu paine sau biscuiti. Iau o bucatica in mana si o tin bine de tot ca el sa se chinuie sa o ia de acolo, sin pana cand reuseste, pac inca 1-2 lingurite. Si tot asa. Cand vad ca pur si simplu nu vrea, ma multumesc cu cele 2-3 lingurite pe care le-a vrut, il mai las mai rontaie vreo bucatica de paine de fruct si gata. La masa urmatoare mai incercam din nou. Stiu ca pare greu, dar daca lasi baiatul (in cazul tau fetita) sa manance in ritmul propriu, la un moment dat se va regla si problema meselor. Si pe urma, trebuie sa acceptam ca exista copii diferiti. Unii nu au un apetit asa de mare. Partea pozitiva e ca nu va trebui sa te ingrijorezi cu privire la o adolescenta supraponderala . In schimb, vei avea o frumusete cu bucle ca taciunele, trasa prin inel pe care va trebui sa o pazesti cu strasnicie sa nu ti-o fure vreun cavaler dintre care, dupa cum vezi, nu ducem lipsa pe forum. (zise muma posesoare de doua asemenea exemplare )
_
hepilica spune:
Salutare!
Mai, daca imi repara si mie careva dintre voi telefonul, fac cinste. Am un telefon nokia 5200 si nu mai sunt auzita de interlocutor. Apare pe ecran un "fulger" galben (o pictograma) pe care nu stiu cum naiba sa-l dezactivez si nici nu stiu ce semnifica. L-am intors pe toate partile, inchis-deschis, umblat in setari, am sunat la *222 si stau ca tuta sa astept sa ma preia careva si degeaba. Nu mai gasesc nici manualul telefonului. Incerc sa-l descarc de pe net, doar ca aveam nevoie acum sa vb la mobil.
A mai patit careva asa nenorocire ?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
eumada spune:
HEPILICAAAAAAAAAAAAAAAAA ma bucur ca te vad......ce faci iubita?in sfarsit dau de una din voi.......du-te cu telefonu` la un centru de asta de unde se cumpara si gata..o sa-ti dezactiveze careva....du-te in meniu si da"reveniti la setarile initiale sau din fabrica"
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
alex25 spune:
Duamna Hepilica uitati AICI puteti descarca manualul de la Nokia5200.
----------------------------------------------
Alex mami de Alessia Zeina (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
raluk16 spune:
Clodute Doamne ajuta sa treceti repede si usor peste problemele astea!
Luci, oficial pana la 1 an nu e voie miere. Am citit undeva, dar nu mai gasesc linkul, ca de fapt pana la 6 luni nu avem imunitatea necesara pentru a ne lupta cu toxina botulinica, care e posibil sa se afle in unele borcane cu miere (asa cum e posibil sa se afle pe fructe, legume, in orice borcanase, etc). Dar a fost dusa marja pana la 1 an, ca sa fie acoperiti si cei cu imunitate slaba.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
madalina84 spune:
Neatza fetele
CLODUTE imi pare tare rau ca amandoi puii tai sunt bolnaviori,off ca asa se intampla cand vine o problema vin toate.Multa sanatate si multa putere tie mami
ALEX multumim de cafeluta si ma bucur ca Zeina e mai bine,sper sa scapati si de branula repede si sa pape pitica mai bine
X_GGG e mortal Rares al tau cum spune ta-ta si tu insisiti cu mama
HEPILICA revino la setarile din fabrica si poate reusesti cumva sa-l faci daca nu ultima solutie sa te duci cu el la un centru de telefoane
UKA bine ai revenit acasa,ti s-a simtit lipsa pe forum.Carina e ca de obicei
Noi ieri am ajuns la Balea Lac si recunosc ca desi am fost la Vidraru de nu stiu cate ori acolo nu urcasem niciodata,e foarte frumos si multa lume.Mie nu mi-a intrat indemnizatia nici azi.
Va si sa aveti o saptamana frumoasa
MONICA asteptam un semn,o veste de la tine
monica_dicut spune:
Ne mai tineti minte? Da nu cred ca ne mai recunoasteti ca suntem ciori
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
hepilica spune:
citat din mesajul lui eumada HEPILICAAAAAAAAAAAAAAAAA ma bucur ca te vad......ce faci iubita?in sfarsit dau de una din voi.......du-te cu telefonu` la un centru de asta de unde se cumpara si gata..o sa-ti dezactiveze careva....du-te in meniu si da"reveniti la setarile initiale sau din fabrica" Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009 |
madaaaaaaaa!!!!!!! ce bine-mi pare sa "te vad". phaaaai, ce bucurie mare mi-ai facut. da-l incolo de telefon, il fac eu pana la urma. da, asa mi-am propus, il dau maine sotului sa-l duca la un centru.
ce mai face EVA draguta?
maia e bine, creste, saptamana viitoare face 10 luni. e foarte activa, busileaza in pas alergator , se ridica in picioare tinandu-se de orice, face cativa pasi sprijinindu-se. are vreo 8 kg si vreo 70 cm. e o scumpica, iar noi suntem topiti dupa ea.
hai, mai spune si de voi. abia astept vesti. te pup cu drag si ma bucur ca ne-am regasit.
mai e pe aici la dovlecei si "fragutza". si-a schimbat userul din motive personale, dar o vei recunoaste dupa mentiunea de sub pseudonim. iti vei da seama cine este.
multe imbratisari .
dragelor, mada e o mamica draga, draga cu care am fost la gravidute. of, ce vremuri, ce amintiri....
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.