Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *267*
Raspunsuri - Pagina 12
roli25 spune:
Ceska, daca nu face febra nu-i da la 4 ore. Cand l-au durut urechile pe Marc, de curand, i-am dat nurofen de 2 ori/zi si i-am pus otocalm, 1 pic la culcare. I-au trecut intr-o zi. Nu stiu ce a fost.
Roli mami de Andrei
(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
stancutza spune:
Buna seara zuzici!
V-am urmarit din umbra tot timpul, dar cand dadeam sa raspund imi dadeam seama ca vroiam sa scriu atat de multe, incat nu imi gaseam timp sa le astern pe toate si atunci renuntam ...
Noi suntem bine, deocamdata in Bucuresti, dar vom pleca din nou la ai mei peste o saptamana, am vazut ca Sofiei ii priesc plimbarile si mai ales sa aiba inca 2 persoane dupa funduletul ei :-)
Nici nu mai stiu cand am scris ultima oara, dar cred ca de atunci a trecut ceva vreme, si nu am urat La Multi Ani! zuzicilor dragi sarbatorite in iulie: Codrutaa, Matgravidut, Roxana, Mada, Alina! Multa sanatate fetelor, si multa multa fericire si impliniri!
Am vazut si poze din vacante frumoase, cu fete cochete mai ales, cred ca asa s-a nimerit sa fie postate mai mult poze cu fetite.
Roli, multa multa sanatate tatalui tau!
De RamonaB nu mai stim nimic? Parca nici ea nu a mai trecut pe aici de multisor.
La un alt subiect am descoperit-o pe zuzica Madanic, mamica de Isabella, care mai asteapta un baietel, e
in 23 de saptamani. Poate o trecem si pe ea in lista cu gravidute.
Ceska, iti raspunsesem cu un PM ref la hotelul unde am stat noi, l-ai primit? Multa sanatate lui Benji, sper sa nu fie nimic serios la urechiuse!
Am urmarit si evolutia clopoteilor care au fost bolnaviori, of, vara aduce si ea problemele ei, cu astia micii parca nu scapam niciodata de grija bolilor de tot felul.
Am vazut si subiectul referitor la scursurile de oameni care colectioneaza si comenteaza poze cu copii, de ei o sa aiba grija cine trebuie atunci cand va veni momentul, important e sa ne protejam noi micutii cat se poate, iar pe acesti degenerati sa ii dam pe mana autoritatilor daca ne ies in cale (mai bine nu, nici macar virtual). Din pacate, ei sunt o realitate a vremurilor noastre, iar lumea virtuala e plina cu tot felul de...Eu nu imi fac contul de webshots private, dar imi sterg din lista de fani pe cine nu mi se pare potrivit.
Intre timp, am trecut si noi de jumatatea celui de-al treilea an de viata, Sofia are 93 cm si 13,5 kg, e grasuta imi zice lumea, adevarul e ca e putin pufosica desi nu mananca prea mult si nici prea multe prostii. De la doi ani pana acum a luat 1,5 kg, desi a mai avut si momente de scadere (operatia si raceala de dupa). Eu sunt multumita de cum arata, ea e fericita, activa si teribil de poznasa, ii vin tot felul de idei, stiu ca e varsta de vina, dar uneori tot ma minunez.
In ceea ce priveste progresele pe plan auditiv, cred ca acum, la 3 luni de la activarea implantului, pot sa spun ca Sofia s-a deschis catre lumea sunetelor. Stie sunetele din jur (mobil, sonerie, voci, muzica) si are reactii potrivite pt fiecare, cand aude ceva nou care i se pare interesant imi arata ca aude etc. E din ce in ce mai vorbareata, tot pe limba ei, dar cu sunete noi mereu si din ce in ce mai legate. Sper sa ne putem lauda si noi in curand cu primele cuvintele, oricum ne intelegem din ce in ce mai bine cu ea si asta ne motiveaza foarte mult sa continuam munca de acasa.
Am facut progrese si cu olita, dupa ce incepusem sa disper ca imi traumatizez copilul pt ca plangea si nu vroia sa stea, neam sa se ceara, de doua zile se "serveste" singura cand e sa faca pipi si e extrem de mandra dupa, cand ducem olita la baie, tragem apa si o spal pe maini, se aplauda si isi tot spune A'vo = bravo, ce-i drept si eu o laud pentru a o incuraja sa continue. I-am scos si pampersul de noapte, oricum de mai bine de jumatate de an i-l puneam degeaba pentru ce Sofia nu mai face pipi noaptea de mult, insa acum 2 nopti am avut o exceptie, chestia haioasa e ca nu s-a trezit cand a facut, nici dupa, a dormit asa uda, ca un puradel!
Fetele, am si eu nevoie de un sfat: logopeda ne-a sfatuit sa renuntam la biberon si orice alt fel de recipient in gen (sticla cu tzutzuroi, cana cu pai etc), pt ca limbuta sta intr-un anume fel cand copilul bea si altfel atunci cand suge lichidul, iar pozitia de supt dauneaza articularii anumitor sunete.
Noi biberon mai avem doar seara, dar nu stiu cum sa renunt la el, pentru ca la noi face parte din ritualul baie-masa-somn. Adica dupa baita o duc in camera, o dau cu crema, imbrac et, apoi sting lumina, ii las biberonul si stau langa ea pana ce termina de baut, mi-l da si apoi se culca. Nu stiu cum sa o trec la bautul din cana fara sa stric prea mult ritualul, si apoi, mi-e teama si ca va bea mult mai putin, acum bea in medie 150 ml, din cana cred ca va bea pe jumatate. Voi cum ati procedat? (cele care ati renuntat la bibe).
Ma retrag acum, e tarziu si ma culc pt ca Sofia e matinala rau, pe oarar de vara, la maxim 7 e in picioare. Mai doarme 2-3 ore la pranz iar seara se culca la 10, asta inseamna cam 11 ore de somn pe zi, or fi suficiente?
Va pup, daca imi puteti raspunde si mie la dileme tare m-ar mai ajuta. Scuze ca m-am placintit, dar daca scriu rara nu ma pot opri la doua randuri!
roli25 spune:
Stancutza, Andrei a vrut singur lapte din cana acum mai bine de jumate de an. Asa ca bea laptele de seara la masa, dupa felul principal. Apoi urmeaza baie sau dus si nani. Cana ae cam 200 ml. Uneori bea tot, alteori mai lasa.
Roli mami de Andrei
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
ceska777 spune:
Buna dimineata, de foarte devreme...
A cazut aza la propriu din pat la 5 si eu n-am mai putut adormi la loc. Doarme a doua noapte la el in pat. Ieri integral 22-6:30 azi l-am strecutat la cald in pat la noi dupa ce a baut lapte, sa-mi mai doarma doua ore caci la 9 trebuie sa fim la doctor.
Apropos de inmtrebarile Stancutzei!
Cat de consecvente ati fost -cele la care a fost cazul-cand i-ati pus la nani in patutul lor, la ei in camera? Tati nu rezista sa il culce la pranz acolo caci storul nu face intuneric perfect si el zica ca de asta nu adoarme acolo. Deci la pranz la noi in pat, inca, noapte la el. De trei zile...
Jelimoni,
am vazut sfatul, multumesc! Nu am insa asa ceva in casa si parca nici nu i-as da pana nu confirma medicul ca e ceva cu urechile. Nu stiu daca e chiar o problema la urechi. Dupa nurofen la 19:00 s-a calmat a fost iar vioi si nu a mai pomenit de urechi...
Stancutza,
tu esti in continuare acasa cu Sofia? Ce bine ca e posibil, cred ca e vital sa fie cineva langa ea asa cum numai tu poti fi, sa lucreze cu ea, sa fie atenta la orice reactie, sa inregistreze si cele mai mici progrese. E un motor puternic sa va duca mai departe!
Legat de dilemele tale: iti pot spune doar cum e inca la noi. Lapte bem seara inca din biberon. Incercari de a i-l da din canuta seara nu am facut pentru ca m-au dezamagit cele de dimineata de la mic dejun: cald, simplu sau cu kaba gaza mea gusta de cateva ori si atat. I-am pus si fulgi ciocolatosi, bea prea putin. Eu sunt bucuroasa ca am scapat de aproape doua luni de suzeta si consider asta un progres. E o mare diferenta intre a suge la suzeta/ bea din biberon si a o face dintr-o cana. Pentru voi ma gandesc ca e chiar foarte important sa o sustineti cu o "pozitie" corecta. Poti incerca acum ca faceti progrese in lumea sunetelor, sa modifici ritualul de seara: bea laptele la cina (sau ca sa aibe totusi cantitatea necesara si la gustarea de dupa masa un pic) apoi baie, pregatit de nani si ori cantati un cantecel de leagan ori ii reciti poezii si o incurajezi si pe ea sa o faca ori ascultati pur si simplu muzica-gasesti ceva calm, linistitor. Noi mergem pe 25 august la primul consult stomatologic al gazei si voi afla cat de corect sunt aliniati dintii lui, cum stam in general la acest capitol caci nu sunt mereu convinsa ca ne spalam destul de intensiv pe dinti.
Am citit PM-ul, multumesc mult. L-am plimbat o zi prin cap in ideea sa te mai bazai cu intrebari dar n-am mai ajuns. Momentan nu avem probabil mijloacele financiare necesare....Oricum o sa intreb iar cand va fi cazul, daca gasesc job.
Noi n-am avansat deloc la capitolul olita... Ba, mint intr-o zi inainte sa se imbolnaveasca l-am scos afara in chilot si pantaloni scurti cu schimburi dupa mine. A venit tati si am plecat la cumparaturi eu fara sa mai intrun in casa sa ii pun pampers. In masina am realizat ca poate uda scaunul si la coborare l-am luat sa facem pipi, sa udam tufisurile insetate din parcarea supermarketului. A lasat exact trei stropi! Oricum e primul succes de genul......
Poate nu insist eu destul dar nu sunt pregatita sa schimb canapeaua......ori mocheta din camera lui. Imediat ce ii dau jos pampersul chilot spune ca vrea la toaleta dar nu face nimic....
Sa vad daca mai am niste "pitici" pe creier? Ma ia cu lacrimi aproape ca il trimit sa doarma la el in camera singur...... dar e cazul, suntem mari, nu?
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
ceska777 spune:
Pe mine incepe sa ma apese un lucru: faptul ca B creste singur. Probabil ca Andrei la voi Roli a vazut ca Marc bea deja din cana laptele de seara si imita?? Si la noi ne-ar putea imita pe noi adultii in actiunea asta (am pus cacao in laptele lui la mic dejun sa fie inchis la culoare ca si cafeaua noastra si asa bem toti trei cafea, el de copii noi de adulti; seara as vrea sa bea laptele gol, caldut) dar nu prea tine. Sigur ca in cazul lui ar avea parte de un frate mai mic si pana la progrese am avea regrese dar n-ar fi singur. Mergem la gradi deja, avem parteneri de joaca in timpul liber un vecin si pe cine mai gasim la locul de joaca, el interactioneaza f bine cu copii si cu adulti dar......inca un pitic. Pe care tati de B nu il impartaseste. Nu e momentul, e greu financiar, etc.
Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)
Blogu` nostru
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
miri_mik spune:
neatsa:)
dupa un weekend cu musafiri, s ama relaxez si eu:))))
roli, imi pare rau ca iar sunteti d eunde ati pecat. sanatate multa si putere!
stancutsa, ce bine ca mai dai pe la noi! si ce bine ca va e bine!!! as vrea sa-ti dau un sfat, dar nu am:) noi am scapat de suzi- repede si dintr-o "taietura", de tutunette, la fel- haleluiah- cu olita... se par ca se intampla la fel si la noi - a facut de dimineata singur si a dus olita la baie???? - insa cu biberonul.... pfuaaaaaaaaaa, mare dilema. bruno are aproape 5 ani, si laptele de seara tot din bibe il bea, dar tetina e taiata. deci suptul e doar pt zgomot si concurs. am icnercat si anul trecut in vacanta sa-l dezobisnuiesc, sa bea cacao ca oamenii mari.... nu ne-a iesit. doua inghitituri si atat. sacha.... pfuaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nush, nici n-am incercat, dar poate ar trebui totusi. uite,pt tine, am sa icnerc, sa-ti spun daca functioneaza.
in rest... nu dati cu pietre, dar cred ca trecem la completare la jeremy. are 3luni juma, si de doua nopti iar se trezeste noaptea. si nu fac fata, pe bune:( ar suge mai des ziua, dar nici asa nu se poate pe motive de reflux...
ceska, tu ma intrebai daca e o pb vcu toti trei de am mer la osteopat. pai a fost, ca cezarienele anterioare se pare ca i-a afectat. dintre toit trei jeremy a iesit cel mai ok - nu degeaba a facut pipi pe mine fix la iesire:))))) - deci nu a fost cazul sa-l faca sa repete miscarile de nastere ca sa se deblocheze nervishorii.
eu am inceput bodystyling.... am descoperit ca am muschi si unde nu credeam ca sunt.... cu mancarea (si musafirii....) nu prea-s consecventa, dar urmeaza. mergem in vacanta, deci trebuie sa am o forma:)))) si din septembrie, zumba!!!!!!!!!!!!!!! abia astept!
sambata seara, au ramas copiii, toti trei singuri acasa cu babysittera si noi am fost la un restaurant sic cu musafirii. lux! dormeau ca mormolocii, toti 3:))) ddeci, repetam figura:)
va las, ma imbrac sa merg la bodystyling iar:) pumpici:)
miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de sacha (08.01.2008) si de bebe jeremy (12.04.2010)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
alinaatudor spune:
Buna dimineata,
Elle, multumesc, mi-am facut cntul de webshots private...mereu am avut grija sa nu o fotofrafiez pe stefiuta dezbracata cmplet, in plus, nu imi place sa o las fara haine complet, iar la mare, intotdeauna slip...
Stancutza, imi era dor de tine si de printesica ta, sa fiti sanatoase si fericite, va pupam cu drag
Noi in weekend am fost la Sibiu (Jelimoni, m-am gandit la tine, dar a fost timpul foarte scurt). Imi dau seama ce copil mare am, a fost fenomenala, s-a comportat exemplar, la intoarcere a trebuit sa facem teatru caci se plictisise saracuta ca am venit pe cheia cu blocaje si din astea, insa a fost extraordinara, de acum nu imi va fi absolut nici o teama...sa mai plecam asa...
La Sibiu, am ajuns la o cabana undeva intr-un sat unde a fost ziua unei prietene si nu preconizasem sa ramane peste noapte, noi eram czati la o vila in oras...asa ca nu am luat nici laptele si nici bibe...eee..si ne-am dus in sat, am cumparat 2 litri de lapte de vaca, l-am fiert biiine..si copilul meu cel matur l-a baut din canita...si la intoarcere sa laudat la toate bunicile (adik 2) ca a fost in sat si a cerut lapte de vaca..si a baut lapte de vac..cred ca i-a creat ceva gaze, ca s-a trezit de vreo 3 ori ca face caca, dar nu a facut. Ma voi gandi serios sa trecem pe laptic de vaca, insa ma gandesc ca asta praf pentru copii e imbogatit cu tot felul, parca l-as tine pana la 3 ani...nu stiu ..voi cum faceti?!
Roli, imi pare ingorzitor de rau de ce ti se intampla, sper sa iti dea Dumnezeu putere sa le faceti fata.
Eu ma simt din ce in ce mai norocoasa, adik am s o mama si o soacra de nota 1 milion, chiar daca soacra na, mai face si gafe, e chiar de treaba iar tot ce face e pentru noi, are un milion de pui si de curcani pe care ii taie numai pentru stefy, cre a mancat numai canre de pasare de tara toata viata ei...iar stefy este oi regina mereu, imi e mie teama sa o las la tara cu soacra-mea ca e cam neattenta si mai pateste cate ceva, cade si se loveste, dar acum ca a crescut marer ma gandesc serios sa o mai las si pe acolo asa, o zi o noapte..stefy e oricum pasionata de animalele de acolo, caci are o adevaraat ferma..si e doar la 4 km de ploiesti..
Haideti ca ma bag la munca si va mai scriu,..
va doresc o saptamana minunata!
10 poze noi
Ingerasul creste
ginnette spune:
Neata si multu de
,
Roli, off, sanatate tatalui; cum se mai simte?
Cat despre soacra, dak chiar a dat in ei, atunci eu zic sa te iei tu de ea si s-o scuturi nitel; sotul n-o sa tipe prea tare.
Stancutza, ce ma bucur de progresele Sofiei.
Ai intrebat de bibe/suzeta; Adela are bibe si dimineata si seara iar suzeta nici gand sa se desparta de ea. Despre suzeta as vrea sa i-o scot, dar am incercat si a adormit cu 2h intarziere - si ea, oricum doarme de la 9:30-10:00 seara pana la 7:00 (rara pana la 7:30) - asa ca m-am resemnat si astept sa vedem poate , cand va merge la gradi, sa am mai mult succes.
Dar bibe nu intentionez sa-l scot - mie mi l-au scos la 4 ani fortat si eu nici in ziua de azi nu beau lapte.
Adela oricum, va avea nevoie de aparat pt dinti - din cauza dintelui cazut, dentitia definitiva va iesi stramba, mai mult ca sigur.
Dar, am mutat-o in pat mare si este foarte fericita; n-am mai plecat noaptea, nu s-a mai trezit, doar la pranz stam (fie eu, fie mama) putin cu ea.
Si, cel mai mare succes, o sa-i scot pampersul de la pranz - de cele mai multe ori, este uscat. La cel de noaptea nu ma risc inca.
Revin
Roxana si Adela - 09.12.2007
!
Buburuza de 2 ani
Albume
alinaatudor spune:
Miri, ma bucur de ce vad/aud: si cu restaurantul..si cu tutunette..si cu tot..si cu vacnta...va pupam
cat despre completare, ce naiba, ca doar nu esti fefeleaga, e normal sa alegi si calea care va pastreaza pe toti in forma..
Eu la Sibiu am fost la o prietena cu bebe mic..si, am regasit si acolo, in alt colt de tara, aceleasi clisee..si ..chiar am ajuns sa nu imi mai pese..adik nu mai dau sfaturi de crescut bebei caci lumea se supara, s-a suparat ca i-am zis ca tre sa tina coplilu la 22 de grade daca se poate, fara cacliula si pled afara vara, sa il lase in copanele goale..s-a suparat ca i-am zis ca sa nu ii dea lamaie cnd sughite...s-a suparata cand i-am spus ca bebeii nu au frici si ca nu se sperie, ci doar reactioneza...e..asta e,...foecvare e liber sa creada si sa faca ce vrea cu copilul lui..
ma, eu cred ca un forum asa e super bun pentru psihicul labil al mamicilor imediat dupa nastere, adik pe mine m-a ajutat ENORM cand avam intrebari multe...si vedeam cm lumea din jur se loveste tot de aceleasi chestii...
in plus, eu cred ca un copil trebuie stimulat, adica chiar daca e cuminte cumnite si nu plange, trebuie luat in brate si alintat, trebuie vorbit si plimbat..trebuie interactionat cu el..
hai ca mi-am adus aminte de asta apropo de sibiu...
pupam iar
10 poze noi
Ingerasul creste
roli25 spune:
Ceska, e drept ca Andrei e un mare admirator si imitator al lui Marc. E un fel de mentorul lui. Daca noi zicem ceva si Marc altceva, clar face ca Marc
. Dar la faza cu laptele in cana si Marc a facut trecerea singur, initiativa a fost a lui tot inainte de a implini 2 ani. Ce sa zic...nu stiu cum e cu dependenta de bibe, daca nu a fost cazul la noi, ca ai mei au aruncat si suzetele si biberoanele de nu s-au vazut.
Dar poti incerca treptat sa-i oferi canuta la masa de seara, pana o va accepta.
Roli mami de Andrei
(9 iunie 2006)
BAIETII MEI IUBITI