Alaptat in tandem

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Daria
Azi-noapte a fost mai usor, Gruia s-a trezit o data pe la 3, a plans cam un sfert de ora, dar nu cu atata convingere ca prima data, apoi s-a mai trezit la 6, dupa ce i-am spus ca tzitzi face nani a vrut in brate in pat la tati (acolo dorm eu cu el ziua) si a adormit in aproape liniste tot cam intr-un sfert de ora. Dimineata a gasit un binemeritat san plesnind de lapte si a fost foarte fericit.
In schimb eu tot nu am reusit sa trec de 3 ore dormite (macar au fost legate, de data asta), pentru ca trezirile lui Gruia au alternat cu alaptarile Cezarei si plimbatul ei prin casa ...

Mergi la inceput

Am un baietel minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Aveai vreo indoiala? Copiii au niste antene al unui al saselea simt incredibile.
Cand simt ca nu mai poti de-a binelea te inteleg mereu.

Lucrurile, ca in tot in viata, se aseaza de la sine dupa o perioada de adaptare.

asa a fost

mes p’tits riens

Mergi la inceput

Azi-noapte s-a trezit pe la 3, m-am dus la el in pat, i-am zis 'hai sa mai facem nani' - el, foarte convins 'da, da!', apoi 'tzitzi ..' ... i-am zis 'stii ce am vorbit, tzitzi face nani ca sa aduca mult laptic dimineata', a mai incercat el o data 'tzitzi pic' (un pic), am zis nu si s-a cuibarit in bratele mele, adormind linistit. S-a mai trezit apoi pe la 6 jumate, cand incepuse sa se schimbe lumina afara, m-a chemat si m-a intrebat 'tzitzi?' cu ochii spre fereastra (stiind de la mine ca tzitzi aduce lapte cand e lumina afara), i-am zis 'nu inca' si iar mi-a adormit in brate ..
A fost atat de bine sa-l vad linistit si, in plus, atat de mult imi doream sa-mi adoarma cuprinzandu-ma in brate, pana acum, in toate noptile si dupa-amiezele, somnul venea la san, mi-e drag sa-l tin in brate si sa-l simt cum se inmoaie incetisor, pana se abandoneaza total ..

Nu ma indoiam ca e minunat, nu-mi imaginasem inca si acest fel .. pentru ca eu intarcarea, partiala sau totala o vedeam cu mine ajunsa la o limita constanta, un 'nu mai pot' definitiv, ceea ce nu a fost cazul acum, am simtit asta acum 2 nopti, insa ieri noapte si azi-noapte as fi putut sa-i dau .. deci lipsea constanta ... in mine nu am avut incredere, nu in el ..

Acum mai am o singura problema legata de trezirile din noapte: inca se trezeste si ma gandesc ca se poiate trezi si in acelasi timp cu Cezara, atunci ar vedea-o pe ea la san, in timp ce stie ca noaptea 'tzitzi doarme' ... dar cum sa accepte ca numai a lui doarme??
Si asa sfarcul lui e terminat, ma doare crunt cand suge, el suge si singur, si cand o vede pe sora-sa, deci mult mai mult, mai puternic .. uneori il refuz ca sa ii pot da in continuare, fara sa ajung la rana, si el nu intelege, normal, de ce numai sanul lui 'are buba' :( ..

Mergi la inceput

Deci clar nici o noapte nu seamana cu alta ... acum 2 nopti s-a trezit iar plangand dupa tzitzi, pe la 6 fara ceva, a insistat vreo 5 min, n-a vrut sa mai doarma in patul lui, l-am luat cu mine si cu bebe in canapea, nu a mai adormit pana nu s-a luminat si i-am dat sa suga ..
Ieri noapte l-am auzit plangand prin casa, pe la ora 3, iesise din camera si ma cauta, eram buimaca, l-am dus repede in patut la el sa nu o trezeasca si pe fata si, din reflex, i-am dat sanul lui , mi-am dat seama dupa ce am apucat sa o fac, nu-l mai puteam retrage, mi-a fost TERIBIL de ciuda ca am dat inapoi din greseala .. apoi iar nu a mai vrut sa adoarma in patul lui, a venit dupa mine in canapea, ne-am inghesuit toti 3, a vazut, pe la 4 jumatate, ca ii dau san fetitei si a inceput sa planga 'nu bebe tzitzi, Guia tzitzi' (asta imi spune toata ziua, cum o aude plangand, cum o vede la san ), nu stiu cum sa rezolv asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Nerantula iti spun sincer mie mi se pare ca te sacrifici prea mult. De cateva zile mi-a ramas in cap ca spuneai"... am sentimentul, de fiecare data, ca totul e doar o amanare .."
Tu nu traiesti prezentul asa cum ar trebui adica sa te bucuri la maxim de ce ai, de copilasi, de familie. Pe de o parte sper sa fi perceput gresit ce ai scris. Intr-o dimineata s-a trezit Iulia sa o iau din patut si cand ma duc la ea asa frumos mi-a zambit si a ras. Am luat-o sa pape si uitandu-ma la ea mi-am adus aminte de situatia ta cu ei doi si fara sa vreau creierul meu la ora aceea matinala a rationat ca poate si Cezara ta s-a trezit dar tu in acel moment stai cu teama sa nu se trezeasca si Gruia in acelasi timp.
Asta mi-a ramas mie in cap. Slalomul nocturn care-l faci tu intre ei doi.
Inca ceva. Tu prin ceea ce faci vrei sa le oferi copiilor tai ce-i mai bun, vrei sa-i vezi fericiti si multumiti. Dar nu uita ca si tu ai o mama, esti sotie si sunt convinsa ca mama si sotul tau vor sa te vada fericita si implinita. Daca tu esti obosita si epuizata probabil ei sufera. Si ei au nevoie de tine. Tu ti-ai propus un plan de bataie cu niste limite dar ei sunt de acord cu aceste limite? Sunteti o familie si impreuna sunt convinsa ca incercati sa rezolvati situatia cat mai bine pentru toti .

Si Elisa mea cere toata ziua in brate si la fel daca e ea bazaita ma pune sa o dau pe Iulia jos. Imi zice "nu Iuuuiia banga, Eia banga", ea este Eia iar banga=brate. Uneori o las pe Iulia jos dar nu mereu pot, ii explic, ii arat ca ea e mare si merge pe picioarele ei. Dar incerc sa o inteleg ca pana la urma si ea este un bb. Noroc ca sotul meu e acasa mai toata ziua ca nu are servici si asa reusim sa ne impartim binisor intre ele doua. Si eu ma simt la fel de prost ca ea sufera uneori dar pe de alta parte stiu ca face parte din calirea lor pentru viata. Cum spune poetul "ö lupta-i viata deci te lupta" Uneori in loc sa o iau pe Elisa in brate, i-o da ei pe Iulia in brate si asa impreuna se calmeaza. Ea vrea doar sa fie in bratele cuiva, nu conteaza ca de fapt ea o ia pe Iulia in brate. O pupa putin si ii trece.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Olivia

Azi-noapte 5 treziri la Gruia! Revin cu detalii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

sper sa nu te supere cumva mesajul meu
am doar un pitic, alatat 18 luni deci nu vb in cunostinta de cauza (daor cu trezirile multe)

dar mie ceea ce faci nu mi se pare corect pt nici unu din copii si nici pt tine;
cel mare sufera oricum, cea mica ar trebui sa beneficieze in primele luni de tine mai mult, tu esti varza cu nervii/somnul

in plus dc am inteles corect cel mare e trecut de 2 ani deci nu ar fi asa o catastrofa dc ar fi intarcat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu nu pot sa sfatuiesc pe cinva sa intarce, e prea intima decizia. Eu am facut-o avand mai multe motive si tot nu am fost bucuroasa de decizie. Nici nu am regretat ca nuprea am avut cand. Cumva am fost impacata cu ea dar nu in totalitate. Insa fiecare are situatia ei.

Nerantula, ma gandeam sa incerci sa folosesti mameloane de silicon ca sa nu te mai doara sanul lui Gruia. Sau sa te mulgi si sa-i dai laptele la cana. Asta pana isi revine sanul. Macar sa scapi de durerea fizica.

Eu pe prima fata am lecuit-o de trezirile de noapte pentru canua de apa in felul acesta. I-am pus apa in pahar asa ca trebuia sa se trezeasca de-a binelea, sa stea in fund ca sa bea. Si a renuntat in felul acesta sa se trezeasca noaptea pentru o gura de apa. Poate si Gruia va renunta la trezirile de noapte daca ii dai lapte la pahar, nu la cana cu capac sa suga.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Trezirile de azi-noapte nu au fost (in primul rand) pentru supt, ci pentru a fi langa mine, in prima faza in cerea tzitzi, dupa ce il refuzam, imi facea semn sa-l bat usor pe spate (asta ii mai place sa-i fac, atunci cand nu ii dau san) si adormea ... greu ... daca plecam de langa el, in max 15 min se trezea si ma cauta prin casa ... Deci intarcatul de noapte nu imi va aduce niste nopti mai usoare, daca nu il aduc in pat langa mine .. si asta nu vreau, nu ma vad dormind cu copiii in pat pe termen lung, nici nu am (logistic) aceste conditii suficient de confortabil. Ma gandesc sa nu apuce sa se obisnuiasca asa (adica cu dormitul cu mine) acum, pentru ca mi-ar fi mai greu sa il dezvat mai tarziu .. sau pe amandoi.
Otilia, nu stiu in acest moment ce sa fac, in afara de dormitul impreuna, care ar readuce probabil suptul de noapte la Gruia, daca ar vedea ca sora-sa are dreptul la san si cand nu e zi inca .. M-am tot ferit sa ii spun ca ea e mica si are nevoie, pentru ca nevoie are si el, chiar daca e nitelus mai mare, chiar daca nu de lapte, ci de partea emotionala a alaptarii .. insa acum ma gandesc ca ar fi corect sa-i explic, poate, diferentele intre ei doi, de ce e indispensabil pentru bebe sa fie hranit noaptea, in timp ce pentru Gruia ar fi mai ok sa se odihneasca noaptea si sa se alinte la tzitzi ziua, astfel am fi toti mai linistiti si disponibili unii pentru ceilalti ..in acest caz 'mai mare' nu aduce un plus de responsabilitate ca solicitare, ci explica o realitate, o etapa in evolutia fiecaruia ..
Un alt handicap este faptul ca nu am sustinerea si ajutorul empatic al sotului, intr-adevar, el fiind cumva in alta tabara (aceea care crede ca sanul este un substitut pentru suzeta, nu invers :( ), daca l-as introduce in programul asta ar fi destul de lipsit de sensibilitate, ca sa nu zic mai mult si cred ca mai mult ar dauna ..
Mama ma ajuta enorm, neconditionat, as zice, chiar daca nu e pe aceeasi lungime de unda ..
In legatura cu mulsul .. nu merge, Gruia nu de lapte are nevoie, ci de contactul ne mijlocit cu mine, in punctul in care transferul emotional este maxim, adica prin san .. mameloane, biberon, apa ar fi cu totul si cu totul alt film pentru el, nu ating deloc nevoia lui reala. Iar pe mine mameloanele nu stiu cat ma ajuta, ca practic nu am rana deschisa, e durere de la presiunea si tensiunea din timpul suptului ..
Porumbita, nu ma supara mesajul, desigur, mi-am asumat 'iesirea' pe forum si, daca in cercul meu intim, de apropiati, nu suntem la unison, n-am nici cea mai mica asteptare sa fie altfel in 'lumea larga' :) Ceea ce e corect depinde enorm de perspectiva in care te plasezi, cea mai mica modificare a unghiului aduce alta lumina, alte nuante .. In sine, intarcatul la peste 2 ani nu e o tragedie, dar pus in contextul in care ne aflam noi poate fi traumatic. Gruia are nevoie de mine si primeste maxim din mine cand e la san ... daca ii retrag asta, trebuie sa pun in schimb ceva cel putin la fel de 'implinitor', pentru ca nevoia ramane acolo, iar altceva care sa compenseze nu am mai mult acum, mai la indemana, mai convingator ..

Mergi la inceput