imi imaginez ca e greu sa fii jurnalist

imi imaginez ca e greu sa fii jurnalist | Autor: ardeiash

Link direct la acest mesaj

bine... am constatat asta mai de mult...insa pur si simplu imi statea in gat ori de cate ori vedeam ca o stea apune...

zau... rasfoiesc ziarele online.. si vad aceleasi stiri eronate - copiate de pe un ziar.. apoi dezmintiri .. iar copiate..

se cauta in strafunduri de ziare.. fotografii uitate si ras/uitate.. oameni care dau declaratii ca au cunoscut persoana in calitate de vecin... consatean.. coleg de gradinita sau de bungee jumping.. invatatoare.. etc etc.. si am cunoscut-o.. si eu .. si eu.. care mai de care cu caramida..

se improasca cu noroi.. supozitii.. barfe elicoidale .. update la fiecare jumatate de ora.. s-a mai descoperit un amant.. un magazin unde a intrat persoana ... un interviu sau mai stiu eu ce..

cu ocazia asta, si nu inainte.. aflam si noi discografia... biografia etc... si tot ceea ce a facut pentru noi...

nu , serios, e greu sa fii jurnalist ...

e trist.. nesfarsit de trist, fratilor... si de fiecare data e asa... of

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

"Stirile ne spun: a murit Madalina. Dumnezeu s-o ierte! Nici nu s-a dizolvat bine Diazepamul in sange, ca iata! au aparut si crawl-urile.


- “Spuneti-ne o intamplare fericita cu Madalina Manole, doamna Stela Popescu!”
- “Era fericita, domnule Socaciu? Ce credeti ca se va intampla cu copilul de doi ani?”
- “Domnule Hanibal Dumitrascu, ce credeti despre acest sfarsit tragic? Sunteti un psiholog experimentat.”


Apoi ies artistii la rampa, ca doar la sapte dimineata ce plm poti sa faci decat sa depeni amintiri pe la Antene.


“Nu pot sa cred ca s-a sinucis, este o minciuna”, zice Angela Similea, desi cu zece secunde inainte reprezentantul politiei tocmai spusese ca artista a lasat un mesaj de adio pe telefonul mobil al sotului.


Apoi vin reporterii:


“Nu stiti ce a consumat? Cum arata cadavrul? Cu ce era imbracata? Se poate vorbi despre urme de violenta?”

Interesant. Televiziunile romanesti sunt tot mai pe faza, tot mai bune din punct de vedere editorial. Ce frumos ar fi sa punem o camera video care sa redea live cum moare un copil de leucemie! Iata si crawl-ul:


EXCLUSIV: IN ACEASTA DIMINEATA, COPILULUI BOLNAV DE LEUCEMIE I S-A ADMINISTRAT INCA O DOZA DE CITOSTATICE. CREDETI CA O SA II CADA TOT PARUL? RASPUNDE ACUM PRIN SMS la 1414 (0,73 euro plus TVA) SI POTI CASTIGA O EXCURSIE IN ANTALYA."

sursa http://www.citynews.ro/cluj/editorial-4/priveghiurile-media-alt-obicei-de-cacat-al-televiziunilor-87767/

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

ei bine da,

cu permisiunea voastra.... mi-e sila.... mi-e o greata de tot ...

si stiu ca nu e momentul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

eu sunt un om fericit..nu am televizor in casa de 3 ani, in consecinta nu ma mai pot vaicari pe forum ca nu-mi plac jurnalistii de azi.si chiar nu imi plac! si am luat masuri. acum sunt intr-adevar un om liber. citesc doar stirile care conteaza. nu e greu. de ce nu faceti si voi la fel?




meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

pai nici eu nu ma uit la TV.. insa am internet

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Daca te consoleaza cu ceva, nu numai pe plaiurile mioritice e asa, ci peste tot - vezi cazul Michael Jackson si atatea altele... Speculatii peste speculatii, opinii pro si contra, stiri si dezmintiri.

Sa nu crezi ca e usor sa fii jurnalist, si mai ales de monden. Nu ai cum sa ratezi o stire precum moartea unui artist. Cand nimeni nu vrea sa faca declaratii, cand ancheta e in curs, cand familia e indurerata, tu trebuie sa-ti scrii materialul, si adesea contra cronometru, fiindca se inchide editia. Pentru ca asta ti-e meseria si nu poti sa spui: "Nu, merci, nu-mi place subiectul asta!"

Si in emisiunile tip remember e uzual sa fie chemati prieteni sau cunoscuti ai artistului, care sa povesteasca intamplari sau sa contureze personajul... Cred ca mai grav ar fi ca o astfel de stire sa fie trecuta cu vederea.

Sigur ca uneori se tabloidizeaza prea mult, si nu doar de catre ziarele "de scandal", dar asta se face si sub presiunea publicului, la care reactioneaza redactiile etc. Nu credeti ca s-ar schimba un pic situatia daca nu s-ar mai cumpara in nebunie ziare precum Click, Cancan sau Libertatea? Se merge pe principiul "asta vor, asta le dam!", caci si presa trebuie sa traiasca, iar daca ziarele nu se vand, nu au publicitate, nu pot da salarii, oamenii sunt nemultumiti si pleaca si tot asa... E un cerc vicios. Iar scandalul vinde si a vandut intotdeauna mai mult decat stirile pozitive. C'est la vie!

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

dar nimeni nu te obliga sa spui minciuni .. sa inventezi sau sa nu verifici niste informatii... agerpres a publicat ultimul interviu cu madalina in 13 iulie .. iar in 14 iulie era actualizat.. de ce? era corect ca el sa ramana asa cum arata initial... nu?

eu vorbesc aici de asa zise afirmatii grave.. care apoi sunt dezmintite.. de lupta da a gasi oameni / documente / fapte.. care sunt ingropate si sunt scoase la suprafata... intr-un mod ingrat... numai dupa moartea respectivului..

cate personalitati / artisti nu sunt bagati in seama si amintiti numai in momentul in care mor? de ce?

aflu acum despre Asociatia Culturala Madalina Manole cu caracter cultural si umanitar... a scris cineva despre asta ianinte?


sorry.. insa cand vorbim de mojicie,, minciuni ... hartuiala etc... nu exista scuze..




Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sunt in vacanta. Intr-un orasel simpatic, aproape de Pacific. Acum cateva zile a fost in zona un incendiu. Am vazut elicoptere ale pompierilor si fum gros. S-a terminat totul in cateva ore. Nimic spectaculos.

Spectacolul a inceput a doua zi dupa.
Deschid emailul, 25 mesaje. Deschide si Celcesforaie: vreo 10. Unul la subiect avea scris cu litere mari si rosii INCENDIU. Am crezut ca ne-a luat foc casa si cineva ne anunta in mod poetic...
Ne luam inima in dinti ci citim: "Hei, ce faceti? Sunteti bine? Aici a anuntat la stiri ca acolo la voi e un incendiu mare si ca au evacuat orasul...
Sa spun ce contineau si celelalte mesaje?

Au fost si jurnalistii astia buni la ceva: ne-au convins ca inca mai avem prieteni...


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Ceea ce a facut Agerpress cu interviul inventat e incalificabil si cineva ar trebui sa raspunda pentru asta, iar organizatiile de profil ar putea sa decida sanctiuni dure, pentru ca au fost incalcate regulile elementare de deontologie profesionala. Asta fara doar si poate.
Dar asta e exceptia si nu regula.

Insa va spun un lucru pe care sunt aproape sigura ca nu-l stiati: in Romania, aproape oricine poate sa se autointituleze "jurnalist", chiar daca nu a absolvit o facultate de profil. Mai grav, poate redacta articole sau informatii de presa fara sa aiba "patalama" - un lucru care este de-a dreptul aberant. Va puteti imagina un avocat care nu a absolvit Dreptul? Un doctor care n-a absolvit Medicina? Si exemplele pot continua... La noi, "jurnalisti" au ajuns foste vedete Playboy, modele, foste vedete porno sau mai stiu eu ce... asa ca nu-i de mirare ca s-a ajuns la deprofesionalizarea breslei.

Exista jurnalisti extrem de talentati si profesionisti care nu au loc in televiziuni, la ziare sau la posturile de radio pentru ca nu au proptele, pentru ca nu au 90-60-90 sau pentru ca posturile sunt ocupate de amantele sau protejatele nu-stiu-cui... Asta e tara in care traim.

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput