imi imaginez ca e greu sa fii jurnalist

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabiha spune:

De ce mesajele mele nu se vad?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaneb
Presa asta tabloida, mincinoasa intr-un procent inadmisibil de mare pentru ceea ce inseamna acuratetea informatiei, exista si in tari foarte civilizate, etalon pentru multi dintre noi. In Anglia, de exemplu, News of the World sau The Sun o fi avand tiraje importante, dar si The Guardian sau The Times au putut supravietui zeci de ani, deloc umilitor.

sincer, nu ma incalzeste cu nimic faptul ca si la case mai mari se procedeaza asa... eu "reclamam" chiar pe toate .. daca stau sa ma gandesc la diana si michael jackson... etc etc..

insa autoeducatia unui jurnalist... ma tem ca nu exista... iar noi, toti ceilalti, nu putem face chiar nimic, se pare... eu am mari rezerve..

dati-mi voie sa raman doar cu sila asta...
vezi ce a scris andries... super adevarat.. si devastator, grotesc de trist.. exista , intr-adevar o categorie care iese la strada sa vada cum trece mortul.. ca eveniment de "distractie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaneb spune:

Autoeducatia unui jurnalist exista in aproximativ aceeasi masura in care exista autoeducatia unui magistrat, profesor, doctor, inginer, economist, muncitor etc. Am dat acel exemplu tocmai pentru a justifica afirmatia ca presa nu e perfecta, la fel cum nu exista perfectiunea in niciun alt domeniu. Toate sunt, insa, perfectibile si depinde si de factori externi sa fie mai bune.

Mergi la inceput

perfect de acord cu tine.. insa asta nu e o scuza... si din pacate... intram sau nu in contact cu ingineri, doctori etc... dar cu jurnalistii.. stam inclusiv in pat ... cand ne uitam la tv sau luam in ziar in mana

ca factor extern... cred ca numai cate o bomba mai poate sa le schimbe educatia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaneb spune:

ardeiash, . M-ai dezarmat...
Bombele ma pun pe fuga. Ma tem ca le-as putea lua la pachet cu jurnalistii, daca le iau apararea si mai incerc mult sa-i conving si pe altii sa le mai dea o sansa. Sau sa-i tolereze si, eventual, sa-i ignore atunci cand intrec masura.
Uite, Vlad Mixich mrita si el o bomba? Ca am vazut ca ti-a placut ce-a scris. Ca el, sa stii, mai sunt destui...
Putin dupa '89, in studentie, am fost intr-un club, cu niste prieteni care consumau Bloody Mary. Am zis ca, na, sa nu fac nota discordanta si am baut si eu :) Poate ca am exagerat, mai ales ca nu-mi place nici macar mirosul de alcool.
Mi s-a facut greata rau, asa ca am zacut o zi intreaga. De-atunci, (paguba colaterala) nu mai suport nici bietul suc de rosii. Asa ca il folosesc doar in mancare Si au trecut 20 de ani. Asta e reactia mea fata de produsele care imi provoaca scarba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Majoritatea jurnalistilor nu scriu de capul lor, decat daca sunt patroni ai unor ziare/TV/posturi de radio sau editorialisti de renume care nu sunt cenzurati etc. In rest, jurnalistii obisnuiti sunt simpli angajati, care scriu ceea ce li se cere. Nu ei fac in mod direct politica editoriala. Ba mai mult, uneori editorul coordonator sau redactorul sef le schimba chiar titlul materialului, ca articolul sa vanda mai bine ziarul...

N-as baga mana-n foc ca toti jurnalistii trimisi pe teren sa relateze despre inmormantarea MM au facut-o de bunavoie sau cu placere. Au primit-o ca pe o sarcina de serviciu, pe care nu poti s-o refuzi. Daca nu vii cu informatiile cerute, poti fi penalizat, inclusiv financiar - asa functioneaza mecanismul. Evident ca unii migreaza la alte ziare, altii chiar renunta la presa, iar restul raman pe baricade.

Pana acum, OTV era specializat pe difuzarea in direct a inmormantarilor si era blamat pentru asta, insa acum vad ca exemplul a fost copiat de aproape toate televiziunile, ca reteta de succes. Asa cum in librarii exista carti pentru toata lumea, de la poezie pana la romane de dragoste sau siropoase, si in presa exista ceva pentru toate gusturile si pentu orice public. E doar o chestiune de alegere.

Daca ziarele de scandal nu s-ar cumpara (si sta in puterea fiecaruia sa consume presa de calitate, de scandal sau deloc) ar disparea pur si simplu de pe piata. Pana la urma, astea sunt regulile jocului...

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Dupa cum spunea o ziarista, si executiile date pe posturi in direct ar face rating. Dar asta nu inseamna ca jurnalismul trebuie sa functioneze dupa aceste "principii". In nici-o alta tara din lume, jurnalistii nu dau atatea amanunte si nici nu filmeaza oamenii implicati in tragedii, atat de indecent de aproape si cu atata insistenta.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

mihaneb: pret de o secunda m-ai facut sa zambesc ... sigur, imi plac mai multi ziaristi.. chiar daca nu citesc pe cineva anume... daca aveti cumva preferati si merita sa-i citesc.. va rog, chiar spuneti-mi-i si mie .. mi-ar placea sa citesc ceva de calitate... asa poate mi-ar trece supararea pe ceilalti .. sau macar mi-ar alina-o

Mergi la inceput