VENEZIA - realitate sau mit?
Raspunsuri - Pagina 2
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Wow, ai cumva poze ? Suna foarte frumos. |
ooofff, ce mi-ar placea sa am Syb!!! dar pe vremea aia aveam un aparat simplu cu film.. si nici nu mai stiu unde-s pozele alea!
uite aici se vede putin, aici putin mai bine si aici e o vedere din avion
si mai am o amintire minunata de acolo, printre altele: am intrat la vecernie intr-o biserica simpla, de piatra, fara multe ornamente inauntru. doar pilonii de piatra grosi erau inveliti pana la inaltime de 2/3 cu catifea rosie, de culoarea purpurei cardinalilor. si am stat acolo toata slujba si am plans. asa mi-a venit in sufletul meu. am iesit de acolo.. alt om
R
MElise spune:
ceva asemanator mi s-a intamplat mie cand am intrat intr-o capela din Sevilla... fara sa-mi explic de ce si cum... probabil ca exista locuri in univers in care sufletul nostru se simte chemat, iar atunci cand ajunge in ele vibreaza...
Revenind la Venezia... sigur ca fiecare simte altfel, in functie de imprejurari, de gusturi, etc... facand un bilant personal, raman la prima impresie care este, evident, subiectiva... mi-a placut mai mult Verona. N-as putea spune de ce... cred ca asa am simtit pur si simplu. Iar daca ar fi sa fac un top al "simtirilor" din excursia in Italia... cel mai inaltator sentiment l-am avut cand am vazut Scala din Milano... pe dinafara e o cladire la fel ca altele, dar in interior, sala de spectacol e uluitoare... Nu sunt neaparat impatimita dupa muzica clasica, dar recunosc ca m-a coplesit...
MElise
nicopuscasu spune:
Nu te ingrijora, nu esti singura care a patit asta
Eu de ex nu-mi amintesc amanunte si nu mi-a facut placere o excursie in Creta, care poate unii o insemna ceva...
La Venetia am fost si eu, a fost asa si asa....cred ca e de vina faptul ca si eu si tu, si altii care am mers prin mai multe locuri frumoase si celebre, nu ne mai impresionam asa de usor...
LAlexandra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nicopuscasu La Venetia am fost si eu, a fost asa si asa....cred ca e de vina faptul ca si eu si tu, si altii care am mers prin mai multe locuri frumoase si celebre, nu ne mai impresionam asa de usor... |
Imi cer scuze pt ce trebuie sa scriu...sa inteleg din ce scrii ca doar astia care nu au umblat mult mai raman impresionati de anumite locuri???...probabil ti-ai pierdut sensibilitatea si esti imuna...pt ca altfel nu imi explic...caci eu am umblat prin multe locuri frumoase si celebre si totusi ma impresioneaza si acum anumite locatii.
Iar daca sutii in continuare ... asta inseamna sa ne faci pe noi ceilalti, care ne mai impresionam, niste ciuri-buri care nu am iesit din ograda casei.
TE ROG INAINTE DE A MAI SCRIE SA TE GANDESTI CA POATE JIGNESTI ANUMITI OAMENI...
Mami de printisor Alessandro - 15.04.2010
nicopuscasu spune:
@ LAlexandra
Departe de mine acest gand, de a jigni pe cineva.
Nu inteleg CE ANUME din msj meu te-a facut sa crezi ca eu am intentionat sa jignesc "anumiti oameni".
Pur si simplu mi-am exprimat propria parere, ca EU NU am ramas impresionata de Venetia sau de Creta( 2 exemple).
Si nu-s imuna in general ca-s om si eu... si am dreptul sa imi placa/displaca oameni, locuri, fapte....
Eu nu am pomenit nimic de "ciuriburi" ce-o fi aia... ca in viata mea nu am auzit exprimarea asta....
Si printre randuri, observ o atitudine ofensiva la adresa mea...nu cred ca este cazul, am recitit mesajul meu si nu observ ca aveam chef de harta cu cineva, dar daca se vor gasi cateva persoane care iti sustin opinia, imi cer scuze, daca nu, poate ar trebui sa-ti ceri tu
NB tuturor!
LAlexandra spune:
Nico, m-a uimit exprimare ca nu ai mai ramas impresionata de anumite locuri, deoarece ai calatorit mult...se intelegea ca doar cei care nu au mai umblat se mai impresioneaza... Eu una asa am inteles si cu asta nu sunt de acord. Probabil tu ai vrut sa te exprimi intr-un fel...iar eu am inteles altfel...
theo_2004 spune:
nico, reciteste fraza bolduita de LAlexandra
"... am mers prin multe locuri[...] si nu ne mai impresionam asa usor"
cum iti suna?
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Christel spune:
Noi tocmai ce ne-am intors din Italia si bineinteles ca am vizitat din nou Venetia,pentru mine e ceva feeric si cum spunea cineva parca fiecare piatra are un farmec aparte, cred ca si daca as merge a mia oara tot aceeasi placere si emotie as avea, desi si anul asta ca si anul trecut a fost tare cald si aglomerat.
Marox spune:
Haideti mey, n-au zis italienii "Vedi Napoli e poi mori"?
Inteleg ce zice Nicopuscasu pentru ca simt la fel (vorbesc strict despre mine si nu fac nici o judecata de valoare asupra altora). Cind am intrat in palazzo Pitti am zis ca asta e, ceva mai frumos nu voi putea vedea niciodata (si totusi Florenta, ca oras, nu m-a dat pe spate). Pentru mine e o referinta, nu ma mai impresioneaza nici un castel de pe Valea Loarei dupa ce am vazut palatele italiene, desi, prima data cind le-am vizitat mi s-au parut extraordinare.
Cit despre Venetia, mi-a placut foarte mult cind am ajuns acolo prima oara. Atit de mult incit am regretat ca stam numai 3 zile si, in consecinta, ne intoarcem anul asta pt o saptamina.
O idee de cazare: acum 3 ani am stat la hotel Holiday Inn in Quarto d'Altino, o camera pt 2 adulti+2 copii+MD. Este foarte practic pt ca e exact in fata garii, 20 min pina in Venetia Santa Lucia, iar parcarea este gratuita. Am vrut sa mergem tot acolo si am descoperit ca Holiday Inn-ul se transformase in Crowne Plaza, la un tarif incredibil 95 €/noapte/camera in luna august! Cred ca l-au redeschis dupa renovare, alfel nu-mi explic pretul asta.
LAlexandra spune:
MAROX, n-as putea sa iti zic un hotel, dar cauta pe net, noi asa am facut, ne-am uitat si le pret si la cum arata si unde e situat, ne-am facut rezervarea si gata. Adevarul ca sunt o multime de hoteluri, depinde ce va doriti voi. Noi am stat oricum in Lido di Venetia, dar poate te pot ajute fetele care au stat la hoteluri in Venetia.