Madalina Manole (membra DC) a murit
Raspunsuri - Pagina 32
![](images/user_woman.png)
martie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaby76 alexandra, NIMENI nu are dreptul sa judece pe cineva atata timp cat nu este in pielea omului respectiv!!!! Si pe mine m-a socat vestea, apoi gestul ei... dar, ce lupta s-a dat in sufletul ei si cata suferinta si incrancenare a strans numai ea stie!!! suntem diferiti, nu toti traim dupa aceleasi tipare... |
Cuvintele tale mi-au adus amintit de o cugetare a reginei Carmen Sylva: "Multi critica doar pentru nu parea ignoranti. Ei nu-si dau seama ca indulgenta este semnul adevaratei culturi".
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gaby76 spune:
Natasa, nu numai bolile psihice pot determina un astfel de gest. Am trecut si eu prin "n" depresii mai mult sau mai putin severe (apropo de ce spunea My Lady)... in anumite perioade imi doream sa nu mai apuc ziua de maine dar ultimele episoade au fost cu o foarte mare frica de moarte... si, dupa multe pastilute date de doctori anapoda (somnifere, calmante) am constatat ca am probleme cu glanda tiroida si ca de aici mi se trag toate. Si, am tratat cat am putut cauza. Apoi, e depresia post partum, depresie care o fac multe femei.. am o ruda care nu a mai reusit sa-si revina total, are caderi si dupa 5 ani de la nastere.. si aici sunt hormonii care o iau razna... citeam, nu demult, despre Silvia Dumitrescu care are depresii urate tot din cauza glandei tiroide. Asa ca, incurcate sunt caile Domnului...
http://lt1f.lilypie.comGUYIp3.png
Pozici din tinereti
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
..si daca tot am inceput...nu te poate ajuta nimeni..stiu..am fost la psihologi...degeaba..tot ce imi spuneau ei...mi se pareau idiotenii..."ca nu am nimic".."ca eu imi provoc sentimentele de boala".."ca trebuie sa ma odihnesc"....
ajunsesem sa imi fie frica sa raman singura in casa cu copilul meu de o luna..a stat permanent cu mine cineva 3 luni de zile...
nu mancam..nu dormeam..nu ma ingrijeam..nu imi pasa de nimic...toate vemeau si treceau prin mine..eram ca un extraterestru..parca urmaream un film prost...parca nu era viatza mea...si mi-am dorit fetitza...dar am avut o nastere grea..era sa murim amandoua...medicul meu ginecolog mi-a recomandat ajutor psihiatric de cand am nascut...mi-a spus asa "nu esti facut sa faci fata durerii..ai avut o nastere dureroasa...mergi la un psiholog..nu sta asa.."
apoi a urmat colicii fetei..plangea si zi si noapte..eu eram cusuta toata..vagin...dureri alea alea..toti imi spuneau ca trebuie sa imi revin..ca trebuie sa am grija de fata...sotzul nu ma baga in seama..statea plecat de acasa cat putea...cand venea...eram indexistenta pentru el..nu ma puteam odihni..eh..sunt multe...
ce voiam sa subliniez...cand treci prin asemenea stari...nu te gandesti ca nu ii iubesti pe ceilalti...ci ca nu esti apta de nimic..eu asa ma vedeam...total inutila...total absenata..incapabila sa am grija de copilul meu..copilul meu pana la 4 luninu m-a acceptat ca mama..nu o puteam linisti..ma refuza..urla la mine in brate ca la taiere..ma termina chestia asta...
va intrebati poate cum mi-a trecut cat de cat....asa a vrut Dumnezeu...si asa am vrut si eu..ma uitam la ea si plangeam des...ma gandeam cui o las..daca eu nu voi mai fi..si cine o va iubi mai mult ca mine...si incet incet...coboram cu picioarele pe pamant...totul capata contur iar...si lupt in continuare..cand apar gandurile negre..
deci VOINTA...si un pic de ajutor din partea celorlalti...sa stie ca suferi..nu sa iti aline suferintza...SA NU SE PREFACA CA NU AI NIMIC...in asemenea momente nu vrei mila..ci doar sa se stie..ca suferi.atat.
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Sabiha spune:
Eu cred ca in Madalina s-a rupt ceva at cand a murit primul sot, l-a iubit f mult. Ascultati melodia "Suflet gol" aici http://www.bestmusic.ro/stiri/Asculta-pe-Bestmusic-albumul-ce-urma-sa-fie-lansat-de-Madalina-Manole%2086547.html
S-a chinuit f mult sa aiba un copil, a facut multe tratamente de fertilitate( cel putin 2 FIV). De ce s-a chinuit atat sa aiba un copil ca apoi sa se sinucida? Cred ca a vrut sa umple golul lasat de moartea lui Serban Georgescu, a sperat ca va fi fericita dar nu a reusit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
ma simt vinovata ca am spus...ce am spus mai sus...pentru ca daca se va citi...eu stiu..poate acele "tanti"..vor crede ca "iete..dom'le iar se baga asta in seama"..dar am simtit nevoia sa o spun..acum...sa se inteleaga..si oricine trece prin asemenea momente..odata daca observati ceva suspect la el...nu treceti cu vederea..orice ar fi...
deci...cel mai neinteles lucru dintre cele neintelese...nu e universul...e mintea umana..atat de fragila...e nevoie de o secunda...sa iesi din realitate...si sa intri in alta...devenind astfel..."un nebun sanatos"..
![](copilas.gif)
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
gaby76 spune:
My Lady, of... daca nu treci prin asa ceva nu ai cum sa intelegi... si la mine s-au declansat toate dupa ce am pierdut o sarcina... fostul sot era total absent (aveam o luna de casatorie cand am pierdut sarcina) dar poza in cel mai grijuliu cand mai era cineva de fata... si ma intrebam ce rost mai are sa ma ingrijesc (aproape ca nu-mi venea nici sa ma pieptan) ca oricum tot "acolo" ajung... am ajuns la urgente plangand ca eu mor si gata... a fost greu, am trecut singura prin toate, am divortat (cu certuri si scandal din partea alor mei), m-am retras o perioada, am lins ranile, m-am analizat si am razbit...
http://lt1f.lilypie.comGUYIp3.png
Pozici din tinereti
Natasa spune:
citat din mesajul lui gaby76 Natasa, nu numai bolile psihice pot determina un astfel de gest. Am trecut si eu prin "n" depresii mai mult sau mai putin severe (apropo de ce spunea My Lady)... in anumite perioade imi doream sa nu mai apuc ziua de maine dar ultimele episoade au fost cu o foarte mare frica de moarte... si, dupa multe pastilute date de doctori anapoda (somnifere, calmante) am constatat ca am probleme cu glanda tiroida si ca de aici mi se trag toate. Si, am tratat cat am putut cauza. Apoi, e depresia post partum, depresie care o fac multe femei.. am o ruda care nu a mai reusit sa-si revina total, are caderi si dupa 5 ani de la nastere.. si aici sunt hormonii care o iau razna... citeam, nu demult, despre Silvia Dumitrescu care are depresii urate tot din cauza glandei tiroide. Asa ca, incurcate sunt caile Domnului... http://lt1f.lilypie.comGUYIp3.png Pozici din tinereti ![]() |
E adevarat ce spui, undeva e clar un dezechilibru. Am citit de curind un articol despre o tipa care daduse in judecata o companie producatoare de medicamente pentru ca sotul ei murise dupa ce luase citeva saptamini un antidepresiv. Trecea printr-o perioada mai grea la munca, era obosit si nu dormea bine si doctorul ii recomandase acel medicament. Omul a devenit din ce in ce mai irascibil, agitat si s-a sinucis, dar sotia a avut puterea sa treaca printr-un proces si sa demonstreze ca ceea ce provocase asta fusese exact acel antidpresiv. S-a dovedit ca, cei care produceau medicamentul stiau despre acest efect "secundar", ca era dovedit deja printr-un studiu clinic, dar se tinuse ascuns pentru ca interesele financiare erau uriase. Prin urmare, si ceva de genul asta ar fi putut sa o ucida pe fata asta, dar bine ca e pusa la colt de lupi moralisti si popi care nu pot vedea mai departe de burta lor!
My_Lady0091 spune:
cineva de aici imi scrie PM ..cu sa vorbesc oricand cu el despre lucrul depresie.acum da, pot vorbi..asa ca repet ce i-am scris si persoanei respective..."depresivii nu vorbesc niciodata in culmea depresiei despre ce li se intampla..." stiti de ce? "pentru ca nu le vine"...eu voiam sa deschid gura sa urlu dupa ajutor "dar nu imi venea"..daca nu era soacra-mea...cred ca ajungeam mai rau..."normal ca femeia nu avea puteri supranaturale...dar mie asa mi se parea..in preajma ei..parca eram aparata de toate...si de ce ??pentru ca, cu ea, fii-mea se linstea...si astfel ma linsteam si eu...si vointa ei..devenise vointa mea..."....ea m-a inteles...chiar daca nu ma vedea chair ca pe o bolnava...ea stia ca "totusi am ceva"....cumva strigatul meu mut fusese auzit....
deci daca cineva o auzea pe MM...poate era altceva....ea a strigat prin cantecele ei...dar nimeni nu s-a intrebat.."OARE DE CE SUNT ASA TRISTE"...se asemnau cu povestile noastre....si uitasem de ea..ea le canta..de ce canta nefericirea..daca era asa fercita...
si gata nu mai vorbesc de mine.ca sunt chiar nesimtita...nu e vorba de mine aici ci de ea..dar am vrut sa subliniez niste chestii pentru o d-na sau d-soara care vorbea prostii mai sus..deci notta bene...alexa sau alexandra..nu mai stiu..
![](copilas.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
My_Lady, cred ca ajuta celor care citesc experienta ta.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariel_7000/ariel_7000.jpg)
ariel_7000 spune:
alexandra, repet, nu poti condamna o persoana care nu mai are control asupra mintii ei. am vazut cazuri, in practica psihologica, la "spitalul 9", care m-au lasat cu gura cascata. efectiv, oamenii astia nu constientizeaza ce li se intampla, traiesc ca in vis, au sentimentul ca sunt dirijati din afara.
cum spunea gaby, eu am trecut dupa nasterea alexutei doar printre niste tulburari date de tiroida si ma simteam ingrozitor, eram sfarsita de oboseala, plangeam din orice, aveam senzatia ca am vata in cap, imi doream doar sa ZAC, sa nu stiu de nimeni si nimic. imi invidiam sotul ca merge la servici si "scapa", ma uram pe mine insami ca "stau acasa" si sunt inutila (eram in CIC cu fetita). si nu am avut depresie, ci doar niste tulburari hormonale!
dupa ce l-am nascut pe Teo si era sa murim amandoi la nasterea lui, mi-a fost atat de teama sa nu se deregleze iar ceva pe acolo...i-am zis sotului meu, ca daca vede ca o iau razna, CLAR, sa ma duca la medic, sa nu cumva sa permita sa imi pierd ratiunea. Am avut bafta, ca datorita traumei traite de mine si de copil, am primit cateva zile consiliere psihologica, in spital. Oricum, atunci nu realizat grozavia pe care am trait-o, durerea mea a iesit la suprafata la cateva luni dupa eveniment. Dar, am varsat-o, am golit sertarul si am reusit sa iert, chiar daca nu am putut uita. Oricum, in perioada de "golire" a fost greu de trait alaturi de mine. Duceam o lupta cu toti din jurul meu, parca reprosam tuturor intamplarea mea, pe cei vinovati direct ii detestam, pe cei indirect ii condamnam ca nu au facut nimic sa ma ajute, pe cei neimplicati ii invinovateam (involuntar), ca de ce EU a trebuit sa patesc asa ceva... la mine a fost doar durere in suflet de data asta, a trecut.
insa la cineva care are multa durere, plus combinatia data de o chimie defecta la nivelul creierului (depresia este data de un dezechilibru chimic), plus oboseala, stres, disperare, clar, duce la ceva mult mai adanc si mai profund.
fazele urate ale depresiei le-am vazut la cumnata mea si la o prietena. si m-am ingrozit. Iti zic, nu face greseala de a critica pe acesti oameni, nu sunt decat niste VICTIME. nu ei au ales aceasta boala, crede-ma ca ar fi preferat de milioane de ori sa stea linistiti si sa rada impreuna cu familiile lor, decat sa stea inchise in ospicii si legate de maini de picioare, decat sa fie dopate cu medicamente care sa le tina in stadiul de leguma, decat sa isi smulga hainele de pe ei si parul din cap. Nu face greseala sa crezi ca ei au ales asta!
din pacate, in Romania, a fi bolnav psihic sau a suferi de o tulburare nervoasa este echivalent cu a fi stigmatizat. este o rusine sa "iti permiti" egoismul si necuviinta de a fi bolnav!
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"