**LMA Marc - zmeurici de iulie-aug09(44)**

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Bely, Cornelia

si ptr toate zmeuricile mari si mici!!! Sunteti speciali!

Noi v am mai citit din umbra, ne am mai inspirat dar nu am mai scris :(.
Vedeam in fiecare zi nume de zmeurici atasate la numele capitolului si sincer nu ma asteptam sa apara si zmeurica Francescuta :)

Cu drag,
Corina

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Parca o mamica de la noi fusese diagnosticata cu diabet gestational, dar nu imi mai amintesc cine era .

Vroiam si eu niste informatii cum a decurs sarcina, daca au fost sau nu probleme. Sora mea a fost diagnosticata cu diabet gestational, e in luna a 7-a, a avut valorile un pic peste limita, au internat-o pentru investigatii si monitorizare, analizele au iesit bine de data asta, dar trebuie sa fie monitorizata in continuare. I-au spus ca i se va provoca nasterea la 38 de saptamani, indiferent daca analizele ies bine de acum si copilul e ok. Mi se pare exagerat.

A, si ce o incurca cel mai mult e ca medicul nu ii elibereaza un certificat fara de care nu poate zbura daca depaseste nu stiu ce saptamana de sarcina. Ea vine sa nasca in Romania, iar medicul care i-a urmarit sarcina in tara, i-a spus ca nu e nici o problema si ca ”astia” exagereaza.

Adevarul e ca medicul ei de dincolo mi s-a parut din start foarte rigid, ca sa fiu blanda. Asa ca fapt divers, care m-a distrat atunci, i-a spus sa nu intre in contact cu copii mici si daca intra, sa le intrebe parintii daca sunt sanatosi . A, si dupa ce a venit din tara si Vladimir doar ce avusese rubeola sau ce o fi fost, l-a intrebat daca e vreo problema si dupa ce i-a verificat fisa a spus ca nu, pentru ca are anticorpi, dar daca nu avea trebuia sa ii intrerupa sarcina... asta la 27-28 saptamani .

Hai ca m-am intins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

La multi ani Marc, sa fii sanatos si sa cresti mare
lucialu La asa ceva as visa si eu daca ar fi posibil, doamne cat de urat mi-e sa fac si sa desfac bagajele,prefer sa stau acasa de cat sa le tot fac si desfac
corinadana ce minunatie ai tu acolo de ce o tii ascunsa? sa fiti sanatoase si te mai asteptam pe aici
cornelia hai ca ma bag si eu in seama desi situatiile cred ca-s diferite dar mai multe opinii despre diabetul gestational nu strica,nu? Eu am avut diabet gestational deobicei se depisteaza prin luna a 6 a, dar cum mie tot timpul imi era rau de am slabit 5 kile in primul trimestru si mai tot timpul eram pe la urgente de obstetricie m-au luat la puricat mai de vreme si de la a 4 a luna de sarcina au descoperit ca am si diabet gestational si imi provoaca rau si el fiind glicemia cand mica cand mare, asa ca la regim cu mine si controale peste controale, deci da prin europa se provoaca nasterea, mie mi-au provocat-o fix in sapt. 39, trebuie foarte bine monitorizata si punga de glucoza nu poate lipsi in timpul travaliului, in momentele ale creste si scade mult glicemia e foarte nasol dar vestea buna e ca dupa nastere in 2 sapt. se normalizeaza si totul devine normal. Deci eu aveam 2 medici,obstreta si diabetologa, fiecare isi facea treaba ei din luna a 7 a mergeam de din 2 in 2 sapt. la controale si cum am intrat in luna a 9 a mergeam sapt. la obstreta ce-a de la diabetologie m-a lasat in pace pt ca avea incredere in mine desi nu avea voie sa faca asa ecva,dar martea aveam intr-un loc consultatia si miercurea in alt loc, practic 2 zile le-as fi petrecut in spital iar eu lucra si asa am facut pana in sapt. 38 si 2 zile, deci eu am ajuns sa fac insulina pt ca glicemia in jejum(la prima ora pe nemancate) imi cam sarea si ajingeam la 108-110-115 pt o pers. normala adica neinsarcinata ar fi fost normal dar pt gravide cica pana in 90 ar trebui sa fie glicemia em jujum, iar la testul acela nenorocit cand trebuie sa bei 50ml glucoza si sa-ti ia de 3 ori sange mi-a cam ajuns la 180-240 si a fost cam mare, asa ca din luna a 8 a am trecut pe insulina si cum ma purtam bine,imi faceam notite pe o fisa imi treceam rezultatele a 4-5 intepaturi de test pe zi dra. a vazut ca cooperez si am grija de mine si bebica mea a fost foarte degajata cu mine, iar ca idee ea a asistat la nasterea mea sa fie sigura ca nu o sa fie complicatii.. cred ca ma intind prea mult in povesti mai bine ma opresc si daca ai intrebari o sa-ti raspund cu mare drag, dar cum am spus cred ca diefera de la tzara la tzara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Marc! sa cresti mare, sanatos si cu un dram de noroc!

salutare si de la noi!
doamne urat mai e afara...cand iasa soarele? ploua...si e mai frig decat ieri. Asa iarna....

Aseara i-am bagat in formula si 2 masuri de cereale de noapte buna de la nestle. a dormit piticul meu pana la 6 dimineata, cand s-a trezit si i-am dat ceai, numai la 8 laptic.
A zis sotul ca in sf. a fost satul si copilul asta de a dormit asa de bine.
sa vedem la noapte cum o fi...sa nu aiba el dreptate ca ma pune pe ganduri .

Meleea super....asa! sa inteleg ca pe-acolo va petreceti vara.
Blanca frumos tort, seamna cu cel facut de mine la Edi pt. Timisoara...si eu tot la o pasticcerie italiana l-am facut. cu ce a fost umplutura?
Eva a fost cam suparici cand i s-a cantata LMA.
Bely doamne ajuta. ma bucur ca a pus pe ea....pampersul e cam 100 gr...cel putin asa ne scade noua la cabinet, daca nu il dau jos.
Vally eu sunt multumita de scaun, acum as fi luat cu issofix, dar cum il avem pe asta, nu avea rost sa mai dau banii pe altul.
Deci miss G e amatoare de paste. si noua ne plac la nebunie, cu diferite sosuri!
Cornelia sanatate Mariei si sa iasa dintisorii lui Vladimir. la noi nu se mai vede nimic nou, tot 5 avem...zau de stiu ce a vazut doctorita.
Lucialu noi nu avem husa la Key1 si a cam transpirat Marco. pe urma mi-a facut cumnata 2 huse din bumbac, si a fost ok. Edi vad ca nu transpira asa de tare ca frate-su', drept pt. care nu am mai pus husele. sunt idioti si fabricantii astia...fac scaune din material sintetic.
si eu as avea nevoie de un somn lung si neintrerupt. dar ramane doar sa visez la el....
Corinadana intra mai des si mai zi de Francesca. cum sa nu apara si numele ei? toti sunt trecuti, nu conteaza ca mamicile nu activeaza sau scriu mai rar pe forum.
Cornelia cum de nu naste dincolo? nu sunt mai bune conditiile acolo decat la noi? cam rigid rau doctorul ala al ei.
Sper sa fie totul bine si sa poata ajunge in tzara.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc frumos, bely!

Sora mea nu a avut nici o problema cu sarcina, nu a stiut ce inseamna rau. Copilul e in parametri normali, ea a luat destul de putin in greutate, dar asta cred ca e bine. I-au iesit valori mai mari la testul ala cu glucoza. Pe nemancate are valori mici la glicemie, dar am inteles ca nici asta nu ar fi bine.

Da, si ea va merge saptamanal la diabetician (de fapt la asistenta, ca doctorul nu prea il vezi la ochi), cu rezultatul testelor pe care tebuie sa le faca zilnic (de 6 ori/zi ). I-au dat aparat si teste si tot ce ii trebuie. Deocamdata nu e nevoie decat de regim si monitorizare, nu si de insulina.

Pe de o parte e ingrijorata de ce consecinte poate avea asta asupra copilului si sanatatii ei ulterioare, iar pe de alta e speriata de "procedura" standard de acolo, mai ales ca au fos tfoarte fermi ca nu va fi lasata sa depaseasca 38 de saptamani. Probabil ca in tara nici nu ii descopereau diabetul, avand in vedere ca glicemia era buna. E bine ca a fost acolo sa isi ia masuri de precautie, mai ales ca avem in familie o matusa si var cu diabet, sigur a fost diabet gestational, ca varul meu a avut 4,5 kg la nastere, dar bineinteles ca habar nu au avut pana acum vreo 10 ani cand au fost amandoi diagnosticati.

Dar mai vrea si sa ii fenteze cu zborul cu avionul si sa isi ia adeverinta de la medicul din tara ca e sarcina fara complicatii, ca doar nu o sa vina cu masina din Luxemburg.

Giova, vrea sa nasca in tara pentru ca ea e singura acolo si ii e foarte greu si acum, iar mama sau sotul ei nu ar putea sta prea mult.

Mii de scuze ca am monopolizat discutia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meleea spune:

La multi ani,zmeurelelor sarbatorite azi!sa fiti sanatoase si sa cresteti mari si cuminti!

Valli ,eu ....am cheltuit la bani ...pe toate prostiile si jucariile cu copilasul asta ,asa ca am zis ca nu fac rabat la scaunul de masina care il vom folosi cativa ani. Doamne fereste de vre-un accident...ca la cati nebuni avem pe sosele....tot din cauza asta am luat si masina sotului (un jeep)ca sa fiu mai in siguranta cu odorul ...chiar daca ma usuca la consum.

Giova ,si in romer transpira Alex ,am si husa ofcourse . cand am fost in Austria ,am inchiriat masina cu scaunel pt pitic,care era no name sau eu nu am auzit de marca asta...scria formulababy si vreau sa iti zic ca nu a transpirat o secunda nu stiu cum era facut ca era tot sintetic materialul dar era perforat ca o plasa daca ma intelegi ca nu stiu cum sa explic altfel,cred ca asta a fost motivul pt care nu transpira copilul. ahh ,cica nu se foloseste bumbac la husele de scaune ca este un material care ia foc repede si din aceasta cauza nu este utilizat

Blanca, super tortul ,cred ca si nepotica mea a avut tot de la ei,ciupercuta. Noi am aavut un fel de tricicleta-atv sau ceva in genul ca l-a ales sotul arata cam naspa pt gustul meu dar nu am comentat ,ca atat imi trebuia. A fost de la casa kraus si era din inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Cornelia am inteles...credeam ca e cu sotul...pai asa normal ca vrea sa nasca acasa, sa fie toata lumea pe langa ea. de acum mama ta va fii ocupata cu noul venit in familie.
Meleea si sotul zicea sa folosesc masina lui Touaregul, ca e mai safe pt. copii...dar eu tot cu Mondeul meu ma plimb. si pe noi ne usuca aia de bani....parca e spart rezervorul. Oricum, la drumuri in afara orasului cu aia mergem.
am inteles acum cu husele din material sintetic, nu stiam. bine ca m-ai lamurit.

La noi a plouat de am crezut ca vine potopul...si eram in trafic cu copiii dupa mine. Nu vedeam nimic in fatza/spate...noroc ca toata lumea a circulat prudent.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna la mamicutze!!!!
Noi am ajuns cu bine in tara,Albert s-a comportat exemplar,ca de obicei,asta este al 2 drum al lui in tara,am mai venit la botez cand avea el 2 luni jumatate,inca nu am ajuns la plaja,chiar daca e foarte cald sunt pe CM si in afara de asta sambata avem nunta la fratele sotului si alergam dupa ultimile cumparaturi,weekendul viitor plecam ptr 5 zile in Delta,celalalt mergem la Barlad la parintii mei ei la bunici,avem de alergat,nu gluma.
Nu stiu ce sa mai fac cu ALBERT,ca nu mai vrea deloc lapte,pur si simplu il refuza,pana acum il mai pacaleam prin somn,acum nu mai pot ,in rest papa foarte bine si de la borcanas si facute de mine.
Urez si eu un calduros LA MULTI ANI!!!!! puiutilor care au facut un anisor zilele astea,sa fie sanatoase si sa aiba parte de tot ce e mai bun in viata si zmeuricilor bolnavioare multa sanatate
Va pupam si mai revenim zilele astea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulie.aug09 spune:

capitol nou

Mergi la inceput