O romanca a nascut acasa de 2X!!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:
citat din mesajul lui cori_mic

la fel de bine pot sa iti dau si eu citate din alte postari ale tale, dar cred ca nu mai are rost ptr ca ideea aici e nu sa stam noi sa ne contrazicem, ci cea pe care incercam eu sa o subliniez mai devreme. Dar vad ca nu are nici un rost.

Cori 29+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Intamplator ideea aia reiese din mesajele mele.
Chiar vreau citatele in care spun cat de groaznica e nasterea.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Poti sa le gasesti singura cu usurinta, nu e nevoie sa stau eu sa imi pierd vremea.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

la fel de bine pot sa iti dau si eu citate din alte postari ale tale, dar cred ca nu mai are rost ptr ca ideea aici e nu sa stam noi sa ne contrazicem, ci cea pe care incercam eu sa o subliniez mai devreme. Dar vad ca nu are nici un rost.

***Fur is for petting**

Poti sa le gasesti singura cu usurinta, nu e nevoie sa imi pierd eu vremea pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Citat:

Citat:

***Fur is for petting**

Poti sa le gasesti singura cu usurinta, nu e nevoie sa imi pierd eu vremea pentru asta.

Pai ba da e nevoie pt. ca tu tocmai ai adus o acuzatie. Asa ca eu te rog sa imi arati unde am scris eu cat e de groaznica nasterea naturala si ca daca nu alegi cezariana esti inconstienta.
daca nu ai de gand sa cauti atunci ai decenta sa nu acuzi.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

buli, atunci nici una dintre discutiile astea nu isi au rostul pentru ca nici una dintre noi nu este pro "a-ti pune copilul in pericol", ci suntem pro evolutiei in sistemul nostru romanesc. Dar ce te faci ca ne tot lovim de oameni care vad totul unilateral.

prin acestea eu consider ca mi-am spus parearea clar: da, doresc sa existe posibilitatea de a alege, da in maternitatile din romania totul e vazut ca un fel de corvoada la care e supus medicul si femeia sa nu prea comenteze, nu , nu cred ca e de apreciat sa nu apelezi la ajutor avizat, dar daca prin asta se va face ceva in aceast sens atunci pana si asta e de apreciat pana la un punct.

voi incerca sa nu mai raspund la acest subiect pentru ca ma deranjeaza faptul ca nu sunt acceptate opinii, sunt contrazise din start si ajung sa ma intreb daca nu cumva sunt persoanele cele contrazise si nu opiniile.

Mergi la inceput

xio toate minunatele tale exemple cu pataniile femeilor care ba si-au prins copii in bazin, ba nu voiau sa impinga, faptul ca ai afirmat ca este un numar foarte foarte mic la care ai asistat de nasteri naturale care au decurs ok, ca ideea ta este pentru nastere cezariana, toate sunt astfel de exemple. Sper sa te multumeasca raspunsul. Nu era nevoie sa ti-l dau pentru ca exact asta incercam sa iti explic mai devreme ca asta este destul de deranjant pt o viitoare mamica, tu fiind privit ca si cadru medical.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

xio toate minunatele tale exemple cu pataniile femeilor care ba si-au prins copii in bazin, ba nu voiau sa impinga, faptul ca ai afirmat ca este un numar foarte foarte mic la care ai asistat de nasteri naturale care au decurs ok, ca ideea ta este pentru nastere cezariana, toate sunt astfel de exemple. Sper sa te multumeasca raspunsul. Nu era nevoie sa ti-l dau pentru ca exact asta incercam sa iti explic mai devreme ca asta este destul de deranjant pt o viitoare mamica, tu fiind privit ca si cadru medical.

Ti-am trimis mesaj.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

mie mi se pare iresponsabilitate, sa nasti singura acasa. sau cu sotul daca nu e medic/moasa/asistenta

in strainatate se naste cu moasa, care vine si cu aparat de monitorizare si cu tot ce trebuie. si daca e nevoie poate sa ia imediat decizia sa te duca la spital. asa da.

dar de capul tau de unde stii daca copilul nu sufera, daca nu are probleme cu inima? am citit suficiente cazuri aici pe forum de nasteri naturale la care copilul a intrat in suferinta si a trebuit sa se faca cezariana de urgenta. doi oameni obisnuiti cum pot sti asa ceva? sau o simpla circulara - de unde sa stie sotul ce sa faca cu ea?

nu degeaba da xio exemple scarry - daca se intampla asa ceva acasa la aceasta mama "curajoasa" ce putea sa faca sotul?

da, acum 10 milioane si miliarde de ani toate femeile nasteau acasa. da si atunci se chema macar moasa satului. eu am o singura matusa... puteam sa am si doi unchi, gemeni, dar iata, pe vremea aceea se nastea acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Asistenta medicala la nastere si in general este un drept nu o obligatie. Nu e treaba nimanui sa ii judece pe cei care nu vor sa isi exercite acest drept. Chiar daca sa zicem ca motivul nu ar fi increderea ca totul va decurge bine ci respectul pentru selectia naturala. Este si asta un crez care trebuie respectat si fiecare parinte are dreptul sa decida pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

accept ce spui tu cu dreptul parintelui sa decida pt copilul sau are limite.

pt ca atunci ar fi ok sa iti si omori copilul, nu? ca doar parintele are dreptul sa decida pt copilul sau.

una e sa refuz asistenta medicala daca sunt bolnava eu, alta e cand de acest fapt depind 2 persoane, din care una nu poate sa isi exprime optiunea. ce ar fi sa nu ne tratam copiii cand sunt bolnavi ca vrem noi sa ne incredem in selectia naturala? a, atunci ar fi crima, nu? de ce copilul nenascut (aproape nenascut, dar pe unctul de a se naste) nu are aceleasi drepturi ca unul de 2 ani de exemplu?

uite, am citit nasterea acasa a lui paulush. total naturala, interventii medicale minime. absolut sublim. dar moasele erau acolo. totul a mers bine si nu prea au intervenit. dar daca se intampla ceva erau acolo. asta inseamna o nastere acasa responsabila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian
ce ar fi sa nu ne tratam copiii cand sunt bolnavi ca vrem noi sa ne incredem in selectia naturala? a, atunci ar fi crima, nu?

Nu, nu ar fi crima. Sigur nu din punct de vedere al legii. Cum o considera fiecare asta e alta treaba. Eu de exemplu nu as considera-o o crima. Chiar daca personal nu as putea sa fac asa ceva. Eu inteleg ca nu trebuie sa gandeasca toti ca mine. Daca nu ma insel exista si adepti ai unor culte, religii (nu cunosc prea multe detalii) care refuza asistenta medicala pentru niste motive de ei stiute. Consideri cumva ca ar trebui sa le fie luati copiii?

Mergi la inceput