O romanca a nascut acasa de 2X!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca parintii mei de ex ar fi din acele culte, as vrea ca medicul sa treaca peste dorinta/credinta lor si sa ma trateze. in plus, acele culte nu refuza orice asistenta medicala, ci doar anumite proceduri pt care e nevoie de transfuzie de sange. caz in care mi-as dori un doctor care gandeste cu capul si ma trateaza. asta daca as fi incapabila sa urlu chiar eu ca vreau tratament.

si da, daca cineva moare din cauza parintilor, care iau o decizie in acest sens (adica nu e un accident, gen esti blocat la munte si nasti acolo fara moasa ca nu ai de unde sa gasesti una- asta e accident, da?) este crima, indiferent ce spune legea. moral este crima. puteai sa salvezi pe cineva (in cazul nostru copilul tau) si ai decis sa-l lasi sa moara/ai luat o decizie care ii provoaca moartea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

dar moasele erau acolo. totul a mers bine si nu prea au intervenit. dar daca se intampla ceva erau acolo. asta inseamna o nastere acasa responsabila.

Daca ar fi avut bebelusul probleme cu inima (doar un exemplu din mai multe posibile) nu cred ca moasele l-ar fi putut ajuta altfel decat chemand salvarea. Ceea ce banuiesc a ar fi facut si o mama neasistata al carei instinct i-ar fi spus ca bebelusul are probleme.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

dar moasele erau acolo. totul a mers bine si nu prea au intervenit. dar daca se intampla ceva erau acolo. asta inseamna o nastere acasa responsabila.

Daca ar fi avut bebelusul probleme cu inima (doar un exemplu din mai multe posibile) nu cred ca moasele l-ar fi putut ajuta altfel decat chemand salvarea. Ceea ce banuiesc a ar fi facut si o mama neasistata al carei instinct i-ar fi spus ca bebelusul are probleme.

si cum iti dai seama instinctual ca la copil i-au scazut bataile inimii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

si da, daca cineva moare din cauza parintilor, care iau o decizie in acest sens (adica nu e un accident, gen esti blocat la munte si nasti acolo fara moasa ca nu ai de unde sa gasesti una- asta e accident, da?) este crima, indiferent ce spune legea. moral este crima . puteai sa salvezi pe cineva (in cazul nostru copilul tau) si ai decis sa-l lasi sa moara/ai luat o decizie care ii provoaca moartea.

Cum morala asta nu e o stiinta exacta nu are sens sa o luam ca reper. Nu decizia in sine a provocat moartea in exemplul dat de tine. Este adevarat ca poate daca luai alta decizie o viata putea fi salvata. Dar e cu totul altceva. Asa poti merge foarte departe analizand multe alte decizii pe care le luam zi de zi. Ca ai decis sa faci o excursie la munte si pe drum ai avut un accident de masina...se poate spune ca decizia de a merge in excursie te-a omorat?

Mergi la inceput

accidentul e accident, nu poate fi prevazut, nu alegi constient sa patesti ceva.

dar daca stii ca refuzul unui tratament are sanse de peste 50% de ex sa omoare pe cineva nu mai e accident. e alegere.

edit - daca alegerea e de la tine pt persoana ta, atunci e una. ca bolnavii grav care semneaza ca refuza tratamentul sau resuscitarea.

daca alegi (si) pt altcineva e cu totul si cu totul altceva. mai ales daca e vorba de un copil care nu poate sa vorbeasca pentru el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu cred ca va abateti de la subiect.

Ideea e ca, o femeie si-a dorit sa nasca natural, fara ace, brice, fara graba, si CU asistenta medicala. Nu s-a putut. Se naste la spital numai in conditiile pe care le impun medicii.

In nenumarate ori am simtit atitudinea asta in spitalele din Romania. Ai intrat in spital, gata, EU ca persoana nu mai contam, eram proasta facuta gramada ca nu studiasem medicina. Ok, clar ca n-am studiat medicina, insa nu inteleg de ce atitudinea asta "patronizing" pe care o are si XIO de "stai jos, faci cum zic eu ca esti prost facut gramada, altfel valea, n-ai decat sa mori". Pana la urma medicii uita ca sunt platiti din banii omului de rand care plateste taxe.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

luna exista spitale particulare, unde ti se respecta dorintele. eista si spitale de stat unde ti se respecta dorintele. eu am nascut in unul din ultima categorie. bine, cezariana, dar am auzit exact cum se nastea natural, ca era la usa de langa salonul meu, si nu am auzit sa tipe vreun doctor sau moasa, sa se rasteasca la pacienta sau sa o forteze la ceva. ok, cand femeia urla nu mai pot evident i-au spus ba hai ca poti, inca putin si gata. da nici asta nu are voie sa faca doctorul? (spus frumos, nu urlat)

si da, problema e ca legislatia nu permite moaselor sa mearga acasa la paciente. desi asa cum a pretins mama ca nu a ajuns la spital, putea sa pretinda si o moasa ca nu putea deplasa pacienta si nu era timp sa cheme salvarea. dar presupun ca atunci nu s-ar fi simtit mama la fel de eroina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Subiectul a fost inceput gresit, cu felicitari la adresa mamei "curajoase" respective.

Pentru modificarea legislatiei sunt mai multi adepti. Pentru impartit felicitari, mai putini

Mergi la inceput

pai nimeni nu zice sa nu nasti acasa

zicem sa nu nasti acasa singura.

schimbarea asta legislativa ar fi usor de facut cred, ca nu implica costuri. adica iti trebuie cateva moase si cateva aparate de monitorizare. oricum, la inceput, multe doritoare nu ar fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu cred ca atat timp cat nu exista o lege impotriva moaselor de a isi exercita meseria in alte locatii decat un spital, tot ce trebuie e o clinica care sa ofere acest serviciu.

Sunt spitale care iti ofera conditii bune atat timp cat nu ceri prea mult. Daca apari cu birth plan iti rad in nas, cine esti tu sa le spui lor cum sa-si faca meseria?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput