Licurici de ianuarie-februarie 2009 (113)
Raspunsuri - Pagina 6
DarkBendis spune:
Selene, nu am reteta de mucilagiu din pacate... dar daca Daria continua sa verse si face si diaree... urgent la medic caci astia micutii se deshidrateaza foarte usor. Multa multa sanatate la amandoua!!
Carmen, ma bucur ca toate-s bune cu bebe si... multe multe felicitari pentru fetita (simteai tu ceva acolo )
Bebelusi, oriunde mergeti sunt convinsa ca o sa va simtiti bine!
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Selene_Bunny spune:
Scaun deloc azi, deloc, ieri, de 4 ori, neingrijorator, a mai vomat de doua ori intre timp...
Nu stiu ce sa fac, chem Salvarea, ma duc la spital, mi-e groaza de internare, ma internez pentru una si ies cu altele...
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
IRA_LIZA spune:
Selene, iaka retete de mucialgiu, le-am gasit pe alt site:
"Se pune la fiert un litru de apa cu 3 linguri de orez si 3 linguri de zahar. Se fierbe pana orezul infloreste. Se strecoara si se bea zeama."
"Eu am fiert faina de orez (orez dat prin rasnita) in apa si lichidul rezultat i l-am dat lui Tudor in loc de apa fiarta in care dizolv de obicei laptele praf. Mi s-a parut mai simplu cu faina de orez decat cu orezul propriu-zis. Acuma, cantitatile erau 3 linguri faina d orez la 500 ml apa, parca! Ideea e ca trebuie sa fie semi-lichid, spre vascos, dar sa permita dizolvarea laptelui praf in el."
...iar de aici, de pe DC:
"Intr-un litru de apa pun cam 300 g orez (de regula din ochi)si-l fierb pana infloreste. Pun totul in blender amestec bine de tot si daca iese prea gros mai fierb apa separat si il mai diluez"
"Pe vremea tineretii mele si cand baiatul meu era micut,eu faceam mucilagiul asta de orez asa:puneam la inmuiat o lingura de orea intr-o jumate de litru de apa,timp de 24 de ore,apoi fierbeam orezul in apa respectiva pana se terciuia,pisam totul sau strecuram zeama prin sita de ceai,apoi striveam si boabele terciunite prin sita,pe urma mai dadeam un clocot doua terciuiala asta,sa mai scada putin si gata"
"2 linguri faina de orez (dat prin rasnita),sau se gaseste faina in supermarket,se fierb in 650ml apa cu 1 lingura de zahar,amestecand mereu cam 10 min.sa fie destul de grosut,raman cam 500ml.il dai cu tetina cu gaura L."
Pupam Dariuka sa-i treaca burtica!
Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingrid70 Ira, de ce nu e voie sa dormi pe burta. Si eu am observat ca ma doare spatele cand dorm pe burta (am oaresce probleme cu coloana-scolioza parca), dar asta e o mare placere de-a mea si vad ca si alex ma mosteneste. Sa inteleg ca e mai bine sa dormim pe spate? |
Ingrid, nu am intrebat pe neurochirurg de ce nu pe spate; in schimb, mi-a spus k cea mai relaxanta pozitie pt coloana este aia pe care o are foetusul in burtica mamei pt k, in pozitia aia, se deschid toate radacinile nervilor spinali. Sper k am retinut bine explicatia, in orice caz asta sa retii, iti pui o perna sub ceafa, alta sub genunchi si stai asa o vreme, iar coloana ta o sa-ti fie recunoscatoare.
Pt somn: cu fata in sus (eu nu pot) sau pe o parte.
Recunosc k si pt mine pozitia preferata este pe burta, cu un picior intins si cu celalalt flexat, iar Eliza imi seamana.
Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui roxanaz neata deci am intrat special sa ii zic Iuliei ca o urasc ca de dimineata m-am trezit cu invitatia la albumul de Italia.. giizz ce dor mi s-a facut!!! superbe pozele si imi pare tare bine ca v-ati relaxat. Ma duc sa ma uit la pozele Patriciei de la nasit. Miere, welcome back. sper sa treaca oraruld e trezit noaptea cat mai repede. ai scos de tot laptele de vaca/formula? cum e cu soia? ieri am facut si noi ROR. mandra s-a chirait pentru putin timp, i-a trecut supararea destul de rapid. astept febra+bubele acu' saptamana viitoare (ca fra-su a facut reactii adverse ca la carte, la 14 zile, febra 38.5 si vreo 10 bube). vi-i las pe muzicantii din Bremen si ma duc la trebi sa aveti o zi excelenta! |
Mai Roxana, ce tot spuneti voi de ROR la un an si juma'? (nu esti singura, mai sunt mamici pe aici care le-au facut cam pe la varsta asta vaccin, insa te-am prins pe tine tura asta sa te intreb).
Deci: ROR nu se facea la 1 an? k parca Elizei la 1 an i l-au facut dra. Si stiu sigur k am intrebat-o daca-s facute toate vaccinurile din schema de stat pt k am intrebat-o (inca o data) la inceputul lui iunie, cand cu pneumonia, iar ea ne-a asigurat k da.
Ira, mamica Elizei
Selene_Bunny spune:
Varsa incontinuu, fara diaree, e moale, sta pe jos, ca e mai rece...
I-a facut cumnata injectie...
Ma duc sa fac mucilagiu, nici vorba de lapte... Nici zahar nu pun...
Multumesc, IRA!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
miereamara spune:
Ira nici Aidan nu a facut ROR/MMR.In mod normal aici se face intre 12-15 luni.
Probabil saptamana viitoare dc nu voi amana pana la 24 de luni.
Roxana vazut muzicantii, bestiali! Vezi ca ai uitat un "h" in http si nu se deschide adresa cand apesi direct.
Eva are ochii caprui? Crezi ca se mai schimba? Intreb pt ca ochii lui A au o evolutie ciudata, pana la 8 luni albastri ca cerul, apoi verzi, acum caprui dar parca incep sa se schimbe din nou in verde :D
Selene, multa sanatate Dariei! Dar ce ati mancat?
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui Carmen_Marieta Seara buna mamici, eu nu pot fi alaturi de voi mai mult, din cauza job-ului. Acum dupa ce va scriu fac o situatie, cu toate ca sunt acasa dar care trebuie sa fie gata maine. La echo am mers ieri, buburuza e bine, are 12 g si 10 cm, e tare jucausa, si in proportie de 99% este fetita. Pe Stefan nu mai putrem sa-l tinem in patut, sare din el, si ne este frica sa nu cada asadar am hotarat sa-l invatam sa doarma in patul mare... A, a inceput sa aiba crize de personalitate, daca nu obtine ceva tipa, numai ca nu intodeauna obtine... Sunt franta, de abia astept sa stau acasa... Va pupicesc.... Poze .. Stefanel cel mititel este un nazdravanel... 14+ |
Carmen, ti-ai facut docomenu' ala pt angajator? io te-oi tot intreba pana spui k da! te rog eu mult, fa-l odata si intregistreaza-l sau da-i-l prin posta! si inca ceva - k una care s-a tot plimbat de la angajator la angajator: jobul nu e o religie, e job si atat. Nu i te inchina, chiar daca e criza, sunteaza-i cat poti mai ales dc e vb de familia ta. Nu merge sa te epuizezi pt nimeni (avand senzatia sau convingerea k asa trebuie), insa pt job - cel mai putin. Echilibru in toate, asa supravietuim!
Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
Ariya, care este diagnosticul exact la tine? la inimioara ta? nu pot sa cred k nu se poate trata. Nu sunt sigura k am inteles cum trebuie, la medic ai fost? stii la cine sa te duci? vrei sa mai intrebam noi in dreapta si-n stanga?
Ira, mamica Elizei
IRA_LIZA spune:
Dark, bestial de misto cat v-ati plimbat! leshin de invidie! pt noi o plimbare prin Bucuresti este deja o aventura (eventual riscanta), ce sa mai vb de plimbari la distanta. Si nu vb aici numai de bani, e mult mai mult de atat. Asa k deocamdata vad lumea prin voi, cele care calatoriti. Despre tine in mod special pot sa spun k imi trezesti zambete (nu stiu de ce imi vine sa spun "nostalgice") pt k partea aia de lume visez in secret sa o pot vedea vreodata in viata mea - Scotia, Irlanda, Marea Britanie.
Auzi, sa nu uit: ce are Niall cu to'arshu' Montignac? ce nu i-a placut de acolo?
Ira, mamica Elizei