Sunt o gravidutza cu ceva dileme....medicul de familie m`a anuntat ca nu sunt asigurata daca nu muncesc, deci nu beneficiez decat de o consultatie gratuita, nu retete, nu trimiteri. Intrebarea mea este urmatoarea..platesc spitalizarea cand voi naste? Tot medicul de familie mi`a spus ca pot sa`mi platesc asigurarea la CAS, dar cineva mi`a zis ca trebuie s`o platesc de cand nu am mai lucrat pana in prezent....lucarand fara forme legale....am mai mult de un an de acoperit :(
Stie cineva ceva mai sigur decat transmiteri pe cale orala? (mentionez ca in urma unui cerclaj sunt la pat de mai bine de o luna de zie, si se pare ca asa voi fi pana in momentul nasterii)
Multumesc anticipat!
Roxana, medicul tau de familie ar trebui sa se informeze mai bine! Atata timp cate esti gravida si lauza (perioada de 40 de zile de nupa nastere) esti asigurata si beneficiezi de retete si consultatii GRATUITE . Insa pentru asta trebuie sa mergi tu personal la CAS-ul din judetul tau cu urmatoarele:
- copie dupa buletin/carte de identitate
- declaratie pe propria raspundere ca nu lucrezi si nu beneficiezi de niciun fel de venit
- adeverinta de la un medic (de familie, ginecolog) din care sa rezulte ca esti insarcinata
Cei de la CAS te vor baga pe lista de asigurati cu durata determinata si poti sa te bucuri si tu de o sarcina linistita.
buna, eu lucrez inca dar datorita crizei seful meu este cu platile la cas in intarziere...ce fac daca nu plateste in curand??? ma intereseaza si sa pot beneficia de indemizatia de dupa nastere, e normal...ce solutie sa gasim? mi-as plati chiar singura ca sa fiu la zi..eventual...
Multumesc frumos pentru informatii! Voi lua atitudine fata de medicul de familie si cel ginecolog... Nu mi se pare corect si etic sa fac eu sapaturi atata timp cat am dreptul la informatii, si ei ar trebui sa fie cei mai informati, si care sa furnizeze aceste informatii.....In fine....sa inchei cu un mic citat ..."traim in Romania, si asta ne ocupa tot timpul"
Multumesc inca o data!