Concediu sarcina si lehuzie -25%?
Raspunsuri
blackgirl0 spune:
Mai mult ca sigur ca da, caci concediul prenatal si postnatal se calculeaza ca procent de 85% din venitul brut, adica din salariul tau care de la 1 iulie este micsorat cu 25%.
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackgirl0 Mai mult ca sigur ca da, caci concediul prenatal si postnatal se calculeaza ca procent de 85% din venitul brut, adica din salariul tau care de la 1 iulie este micsorat cu 25%. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
Valoarea e 85& din media salariilor pe ultimele 6 luni...nu din ultima luna. Dupa ce se face acest 85% din media pe ultimele 6 luni se mai aplica 25% reducere???
27+ Darian si mamica de Bianca
blackgirl0 spune:
La cum pui problema, cred si sper ca nu. Oricum concediul prenatal il poti lua cel mai devreme undeva spre 28-29 de saptamani de sarcina, asa ca intra si ceva perioada din luna iulie (cu salariul scazut) la calculul celor 6 luni.
eveline spune:
Intru in prenatal de pe 16 iulie....deci 16 zile din iulie voi lua salar redus cu 25%. Asta am inteles. Da spuneau niste fete de pe la RUNOS (nu foarte sigure pe ele, insa), ca dupa aia imi vor calcula restul de zile, si restul zilelor pe care le mai am de sarcina si lehuzie ca procent din salariul pe ultimele 6 luni (media) si apoi se pare ca intentioneaza sa aplice si reducerea de 25%...mie mi-a venit sa mor, ma gandeam ca nu e afectat...ce-i drept ca nici ele nu sunt foarte sigure, de aceea ma gandeam ca poate stie cineva sigur sigur. Oare sa intreb la CAS, ca ei suporta concediile astea?
27+ Darian si mamica de Bianca
AlinaDuma spune:
ceau, si eu sunt bugetara si axzi am intrebat-o pe contabila dak in prenatal imi taie 25% si a zis ca da. imi venea sa o omor pt. intru la 1 august in prental si prind oricum luna iulie cu reducere 25%.
Chestia interesanta este ca am citit lg 118/2010 si nu scrie nici unde ca sa se reduca si C. medical cu 25%. nici nu stiu ce sda cred. am mai intrat pe net si am vz pareri impartite.
oare e legal s ane taie din moment ce se calculeaza media veniturilor pe ultimele 6 luni cand noi am mucit si cotizat la stat?
eveline spune:
Alina, eu se pare ca "am scapat"... daca pot spune asa. S-a hotarat ca tot ce e concediu, calculandu-se ca medie a unor luni din urma, nu se vor reduce. Nici cele de odihna nu se reduc, nici medicale, nici asta de sarcina si lehuzie.
31+ Darian si mamica de Bianca
AlinaDuma spune:
dar u in ce domeniu lucrezi? si pe ce se bazeaza contabila ta de nu iti reduc cu 25% si in prenatal. ma refer lege sau ceva.
nu de alta dar poate reusesc si eu sa ma eschivez....