Pufuleti gustosi de ian-feb 2010 - CAP.102
Raspunsuri - Pagina 13
danyelana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blue_flower Salutare la fete, Cris_m cum mai e cu sanii, ca nu ai mai zis nimic? Ti-au trecut durerile, s-au dezumflat? Mai ai lapte? Am vazut cu danyelana a pus un link cu un mini robot pt copii, eu tot caut si nu gasesc pe toate site=urile, parca astia nu au auzit de robot pt copii. Ma rog, poate nu caut eu bine. Intrebare: voi luati asa ceva? Ca soacra-mea se plange ca robotul meu de bucatarie e prea mare pt un mar - 20 ml de suc si ca e greoi.....de fapt e f simplu, dar i se pare ei greoi. In fine....voi luati mini robot? Se merita? Ca eu am zis ca avand robot mare si blender e de ajuns. Astea mini de copii mai fac si altceva decat face cel normal? A,..am luat si steamer...vine maine. p.s. azi noapte nu puteam adormi la gandul ca nu ii dau eu de mancare la pranz. Si am ajuns la concluzia ca o sa ii pun masa de legume la ora 6 cand ajung eu acasa, sa il hranesc eu. Gresesc? Cat de tare gresesc? E ceva daca ii da LP la ora 1-2 si masa de legume la ora 6? Ca oricum nu adoarme pana la ora 22.30-23. de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm |
Apropos de mini-robot, asta al meu fierbe la abur, mixeaza, decongeleaza, incalzeste biberoane sau borcanele si sterilizeaza bibe. Sunt tare multumita de el si l-am mai luat si la reducere 50% (l-am luat in ian sa nu cumva sa-l diversific de mic si sa nu am scula )
Acum eu cred ca se poate trai f bine si fara si nu e absolut necesar dar eu am vrut sa-l iau ca sunt cu capul
Mami de bebe Arthur, "printul zapezii" -07 ian 2010
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
Arthur, l'amour de papa et maman
oani_2002 spune:
In sfarsit un pic de timp...Buna seara, sa nu fiu nesi si sa nu salut
Am citit din 2 in 2 pe motiv de copil mare bolnav. Nu-mi ajungeau problemele familiei largite (parinti, socrii), ivite de ieri, destul de grave de felul lor, ca m-au sunat azi de la gradi ca Andre e cam abatut, cu febra si se plange de dureri de gat. E de 3 zile pe AB, pe motiv de tuse prelungita (~3 sapt) cu expectoratie, pt a preveni infectia, ca mi s-a parut mie ca incepe sa se auda ceva raluri pulmonare...Asa ca m-am blocat cand am auzit! Ce infectia infectiei sa faca sub AB? Cu febra?
L-a adus taica-so acasa cu 38º, blegushit tot, cu dureri de cap, gat si burtica Posibil mononucleosa (inf virala) sau Streptococ. Continuam AB (la indicatia a doi pediatri, ca mami a gasit de cuviinta sa ceara mai multe pareri)
In agitatia asta, am uitat sa-i dau de manacare pitixului. Cand mi-am amintit a hapait 130 de g de piure de morcov cu cartof (facut la steamarul imprivizat in oala de presiune) si juma de banana, zdrobita cu furculita.
NIK0LE - ma bucur de vestile bune. Cand incepi sa-i dai papa Irinucai?
MP - carnita deci? Abia astept sa vad ce parere are Alexander
,
BLUE_FLOWER - eu eram ca tine cand a trebuit sa-l las pe Andu laa cresa la 5 luni jumate. Ne faceam cu sotul meu tot felul de scenarii...cum le dau medicamente sa-i adoarma, de ex Perinti dusi cu pluta! Tu ai avantajul ca e cu bunica, nu te mai stresa. Da-i tu masa de la 6 si bucura-te de tot timpul petrecut impreuna cu el. Sincer,sincer...cu Luc e usor, ca pare sa pape orice, dar pe Andre m-am bucurat ca mi l-au hranit la gradi. Era un cosmar, manca tare greu...Nici acum acasa nu mananca fructe sau "verze" in ciorba (adica frunze), dar la gradi da
CRISTIES - stau prost cu Rina, din motive personale. Daca nu pot fuma (culmea e ca nu imi trebuie), mananc...Eu am slabit 3 kg, dar nu am tinut cum trebuie. De 2 zile mananc amestecat, dar cu grija. Si reincep in curand sa le disociez
Mai aveam, dar nu mai tin minte...
PS: incredibil cate greseli de tiparire fac la notebook
ratusca_mica spune:
citat din mesajul lui cristies Iata-ma si noaptea pe aici. Ratusca, nu e in regula sa bagi carnea calda in congelator. Daca vrei sa nu se dezvolte bacterii bagi produsul intr-un recipient etans si il bagi in apa rece sau apa cu gheata si abia cand a ajuns la 20grade (ambiant) il bagi in congelator. Nu pot acum sa aduc argumentele stiintifice (ca mi-ar trebui cantitati si dimensiunile congelatorului, nu ca mi s-ar inchide ochii de somn) dar ca principiu diferenta de temperatura afecteaza si calitatea produsului si celelalte lucruri de pe acolo. Iar eu am facut branza cu lapte praf de copii, am pus lamaie si s-a strans branza, a ramas zerul... Laptele praf pentru prajituri nu e indulcit? Am gasit prospectul asta si zice ca nu e bun pentru sugari, dar nu zice nimic de zahar http://www.andanapan.ro/products/show_product.php?zone_id=15&category_id=2&subcategory_id=60&product_id=1337&info=Lapte%20praf%20de%20la%20Darling. Cred ca am ramas eu cu sechele Monti, tot ce vad zic ca are zahar. Apropo, Ruxita, asa a zis si sotul meu cand am inceput regimul. Cand vedea pastele integrale de 3 ori mai scumpe decat celelalte si orezul mai scump jumatate de kg decat punga de 1kg, ca sa nu mai vorbesc de fainuri. Intre timp s-a dumirit ca balanseaza cu lucrurile care sunt NO Way (sucuri, dulciuri, mezeluri etc), ba mai mult siropul de agave a devenit prietenul lui in limonada ca se dizolva mai bine decat mierea, cerealele mele sunt mult mai gustoase (noi intotdeauna am avut cereale separate), magiunul de Topoloveni rules si chiar ciocolata heidi cu 85 % cacao e buna cand nu ai altceva... Ba chiar mi-a facut o surpriza si si-a luat doar o felie de pepene, ca sa nu poftesc eu. Asa ca, insista! Aaaa, cea mai tare faza cu sotul e obiceiul de a citi etichetele. A vrut sa cumpere o conserva de peste si a renuntat ca avea zahar. Si alta data mi-a aratat ca intr-o inghetata pe care o manca el e amidon. Eu mancam una fara amidon. Gata, noapte buna ca vorbesc singura. _ Povestea unei . Cresc |
Salut, multumesc de pont cu carnea congelata, nu stiam!
Referitor la lapte, folosesc Malita momentan si nu scrie ca ar avea zahar. Nici la branza nu se simte... acuma sper sa nu minta astia pe eticheta...
Ratusca mami de Andrei Ioan (2010)
AMR 3 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!
haircut spune:
citat din mesajul lui Nik0le Schema de diversificare pt slabanogi: Pentru inceput, cereale cu LP seara (mai consistent amestecul). Dupa ce o obisnuiesc timp de o saptamana cu legumele, introduc carnea de pui si dupa inca doua saptamani, carnea de vita. Printre legume/legume+carne, introduc fructele, musai piure, nu suc. In piureul de fructe ii adaug cereale si pe urma branza calcica, facuta din lapte de vaca pasteurizat. Dupa 7 luni introduc galbenusul de ou si ce mai e, pe aici am pierdut sirul ca vorbea repede si io am uitat ca stiu sa stenografiez... Extra: Fier 4 pic/2 ori pe zi, Vigantol 2 pic/zi cu o ora inainte de masa, fara legatura cu dimensiunea fontanelei. de Isabela si Irina (01.02.2010) |
Multumesc de schema!
Cam asa si la noi, dar fara branzica si ou, n-am ajuns pana la varsta aia ca pe la 6,5-7 luni ajungem iar la control.
Noua ne-a zis de borcanase pentru alergie, sa nu faca la vreo prostie cu care sunt stropite astea din magazin.Aaa, mere a zis golden, sau oricum galbene, nu stiu de ce...
Spor la diversificare!!!!
pentru Irinuca cea cu cercei noi
de Maia Ilinca (29.01.10)
mamidepuiuti spune:
oani,imi pare tare rau de anduof...of... pupam puiutii blondini
multa sanatate!
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
cristies spune:
Ratusca, mai esti? Eu credeam ca nu malita, ca la ala chiar am gasit ca are zahar... uite si tu, sau mai e si alt tip? http://www.malita.ro/malita.htm
mamidepuiuti spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui haircut
Multumesc de schema! Cam asa si la noi, dar fara branzica si ou, n-am ajuns pana la varsta aia ca pe la 6,5-7 luni ajungem iar la control. Noua ne-a zis de borcanase pentru alergie, sa nu faca la vreo prostie cu care sunt stropite astea din magazin.Aaa, mere a zis golden, sau oricum galbene, nu stiu de ce... Spor la diversificare!!!! pentru Irinuca cea cu cercei noi de Maia Ilinca (29.01.10) |
spor la diversificare! pofta buna maiei!
mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
asa creste Alex
haircut spune:
Am fost la party, la ziua unui amic.Cu copil cu tot I-a placut grozav in centrul atentiei. Am stat vreo ora jumata si fuga acasa la baita...o seara draguta
haircut spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mamidepuiuti
spor la diversificare! pofta buna maiei! mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010) asa creste Alex |
Multumim, pare ok pana acum.Sa vedem la legume si carnita cum merge.
bafta maine cu carnita
haircut spune:
citat din mesajul lui oani_2002 In sfarsit un pic de timp...Buna seara, sa nu fiu nesi si sa nu salut Am citit din 2 in 2 pe motiv de copil mare bolnav. Nu-mi ajungeau problemele familiei largite (parinti, socrii), ivite de ieri, destul de grave de felul lor, ca m-au sunat azi de la gradi ca Andre e cam abatut, cu febra si se plange de dureri de gat. E de 3 zile pe AB, pe motiv de tuse prelungita (~3 sapt) cu expectoratie, pt a preveni infectia, ca mi s-a parut mie ca incepe sa se auda ceva raluri pulmonare...Asa ca m-am blocat cand am auzit! Ce infectia infectiei sa faca sub AB? Cu febra? L-a adus taica-so acasa cu 38º, blegushit tot, cu dureri de cap, gat si burtica Posibil mononucleosa (inf virala) sau Streptococ. Continuam AB (la indicatia a doi pediatri, ca mami a gasit de cuviinta sa ceara mai multe pareri) In agitatia asta, am uitat sa-i dau de manacare pitixului. Cand mi-am amintit a hapait 130 de g de piure de morcov cu cartof (facut la steamarul imprivizat in oala de presiune) si juma de banana, zdrobita cu furculita. NIK0LE - ma bucur de vestile bune. Cand incepi sa-i dai papa Irinucai? MP - carnita deci? Abia astept sa vad ce parere are Alexander , BLUE_FLOWER - eu eram ca tine cand a trebuit sa-l las pe Andu laa cresa la 5 luni jumate. Ne faceam cu sotul meu tot felul de scenarii...cum le dau medicamente sa-i adoarma, de ex Perinti dusi cu pluta! Tu ai avantajul ca e cu bunica, nu te mai stresa. Da-i tu masa de la 6 si bucura-te de tot timpul petrecut impreuna cu el. Sincer,sincer...cu Luc e usor, ca pare sa pape orice, dar pe Andre m-am bucurat ca mi l-au hranit la gradi. Era un cosmar, manca tare greu...Nici acum acasa nu mananca fructe sau "verze" in ciorba (adica frunze), dar la gradi da CRISTIES - stau prost cu Rina, din motive personale. Daca nu pot fuma (culmea e ca nu imi trebuie), mananc...Eu am slabit 3 kg, dar nu am tinut cum trebuie. De 2 zile mananc amestecat, dar cu grija. Si reincep in curand sa le disociez Mai aveam, dar nu mai tin minte... PS: incredibil cate greseli de tiparire fac la notebook |
Multa, multa sanatate!!!
pentru pitix-ul papacios