O poveste oarecare...

O poveste oarecare... | Autor: marius

Link direct la acest mesaj

“Numele meu e Tudor Marian , sunt preot paroh in comuna Silistea, sat Carligu mare, Jud Buzau, si am intrat in acest forum cu speranta sa gasesc oameni cu inimi deosebite care vor binevoi sa ajute copilasii din parohia pe care o reprezint! Sunt copii cu nevoi speciale printre ei, copii foarte saraci, copii care nu au vazut jucarii decat la televizor, care nu au ce sa manance de cele mai multe ori! Indraznesc sa va cer ajutorul, si sa va rog ca in cazul in care aveti jucarii, hainute, electrocasnice care nu va mai folosesc sau orice altceva util copiilor sa ne trimiteti pe adresa parohiei! Dumnezeu sa va lumineze si sa va daruiasca toate cele de folos!”

Asa a inceput o poveste atat de obisnuita poate, daca am sta si ne-am uita in zecile de sate, a unui suflet de roman, miruit a sta intre drept credinciosii unui sat din Moldova. Am vazut multi preoti stand intre enoriasii carora soarta le-a harazit deopotriva un drum impreuna. Niciodata nu am stiut care parte a soartei este mai aproape de adevar?
Soarta unui om ce si-a croit drumul vietii pamantesti in a fi parinte spritual, sau soarta unor suflete de oameni la care a ajuns acest parinte?
Sau poate mai degraba este o soarta comuna? Greu de spus. Hazard? Nu cred.
Desigur ar putea multi sa spuna:
E doar o coincidenta de situatie, o intamplare, un hazard.
Le-as da dreptate daca de fiecare data cand situatia m-a pus in fata cuvintelor rostite de un preot nu m-ar fi infiorat.
Dar sa revin la povestea mea. Incercam sa mi-l inchipui cand am citit :
“Avem copii cu varste intre 2 si 13 ani! nu am o evidenta exacta cati baieti si cate fete! o sa imi fac o evidenta! Cazul cel mai dificil e al unui baiat in clasa a patra care a fost dat in plasament si acum a revenit la tatal lui. Locuiesc intr-o casa deplorabila! Am reusit sa facem rost de doua paturi uzate si un aragaz insa mai sunt f multe lucruri care le lipsesc!Tatal copilului isi castiga existenta lucrand pe la diferiti crestini.Nu primeste nici un ajutor de nicaieri! Vreau sa-l ajut sa obtina ajutor social insa mai intai trebuie sa faca rost de buletin! Televizorul cred ca le-ar fi f util! In legatura cu distributia ajutoarelor ma ocup eu impreuna cu consiliul parohial”
Am vazut un parinte, nu neaparat cel spiritual ci mai degraba un parinte asa cum sunt eu, cum sunteti voi, unul cu grija copiilor lui si baieti si fete deopotriva, un parinte care stie ca unii dintre ei o duc mai greu.
Apoi m-a coplesit. Nu era un parinte ca si mine, era altceva, era peste mine, era un parinte si al unui tata de copil nevoias ce lucreaza pe unde poate, era ingrijit si in a face rost de pat, aragaz si chiar ajutor social si buletin. Clar este vorba de soarta!
Citind acestea, numele lui dispare de tot, nu mai este Tudor Marian, este altceva. Tudor Marian este probabil omul obisnuit, cel care are un tata si o mama. Acum trebuie sa ma concentrez destul de mult daca doresc sa spun :
E Tudor Marian.

Cred ca evoluam. Viata mi-a rezervat atat mie cat si miilor de utilizatori al acestui spatiu mirific numit atat de simplu desprecopii, un semn al vietii moderne. Un preot a ajuns pe internet, a ajuns pe un forum dedicat copiilor si oamenilor obisnuiti si cu un semn a intors fata si sufletele catre cine?
Cate el? Nu!
Catre satul in care pastoreste? Nu!
Catre copiii de acolo? Da!
Catre oamenii nevoiasi de acolo? Da!
De ce el? De ce in acest mod? Cum este posibil?
Pentru mine este un mister. Asa cum sunt mistere toate zbuciumurile sufletesti din sectiunea umanitare. Asa cum, desi a trecut atata vreme, exista ceva ce misca sufletele celor care ajung si raman pe acest forum.
Ce sta oare in spatele acestora? Mister.
Umanitate? Precis.
Bogatie?
Da, o mare bogatie sufleteasca.

“In primul rand apreciez prezenta unui preot pe DC si faptul ca s-a gandit sa faca ceva pentru niste copii necajiti. Asadar fetelor DC, haideti sa facem ceva.”
Cred ca acest mesaj este unic. Nu am crezut vreodata sa citesc din partea administratiei unui forum “apreciez prezenta unui preot pe….”. Ce se intampla oare? Ce legi guverneaza aceste intamplari, oare sunt doar intamplari? Mister.
“[…]Va multumesc din suflet tuturor celor care va pasa de semeni!Sincer sa fiu am fost rezervat cand am deschis acest subiect insa pot spune ca inima imi este plina de bucurie acum cand vad ca mai exista totusi OAMENI intre noi! Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti!”
Asa am fost si eu candva, rezervat. Mi-aduc aminte pe la inceputuri ca eram cu sufletul strans. Uite acum pentru inceput il descopeream pe Tudor Marian – omul. Omul care este rezervat – si omul caruia i se umple inima de bucurie descoperind ca de niciunde exista totusi OAMENI.
De aici incolo totul a devenit un tavalug, specific www.desprecopii.com as avea curajul sa spun, unde numele tanti zavaidoc, alexandrina, selene bunny, madyrizi, ancadragoman, ana I, georgipuia, aka, simonapro, JuliaSM, carminabulina, Dodo-pui, dandusa, nushulica, nma, Rwheelwright, marybehappy, galliciana, ce pot sa insemne pentru cineva din afara? Nimic. Doar o insiruire de litere.
Pentru mine insa raman si ele un mister. Acelasi mister ce m-a framanat atatia si atatia ani, nestiind de ce se intampla? Cum de se intampla?
Daca ar fi unic as spune – hazard. Intamplare. O simpla, coincidenta de situatie. Dar din nou, si din nou?
Si uite asa putem sa spunem ca:

“A fost odata ca niciodata inca o poveste de viata ce incepe atat de banal:

“Numele meu e Tudor Marian , sunt preot paroh in comuna Silistea, sat Carligu mare, Jud Buzau, si am intrat in acest forum cu speranta sa gasesc oameni cu inimi deosebite care vor binevoi sa ajute copilasii din parohia pe care o reprezint!”

Iar eu ma uit lung in monitorul din fata mea, citesc si inima imi bate incet, alaturi de minunile ce-mi sunt harazite sa le traiesc. Voi cei de aici de pe acest forum!
Am sa inchei tot cu parintele Salistei:
“Dumnezeu sa va rasplateasca inzecit darurile dumneavoastra si sa va calauzeasca sanatosi spre descoperirea Sa!”
La care am sa spun:
“Doamne ajuta!”

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Impresionant mesaj! Intrebarea este :CAre este adresa parohiei? Ajunge doar daca este scris pe pachet PArohia....?
Eu nu trimit personal de aici, dar o v-a face mama mea . Au rama sla ea o multime de haine(pentru copii si adulti) , jucarii si incaltaminte de la fetita mea cand am plecat. Ea le-a pastrat si acum o sa le trimita. Chiar a mai donat la cei loviti de viitura inundatiilor chiar la 4-5 Km de unde sta ea.
Trista situatie, dar eu ma tem ca aceasta situatie v-a lua din ce in ce mai mult amploare in Romania unde saracii sunt si mai saraci pe zi ce trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Draga Marius , cu tot respectul si fara ironie, dar... Buzaul este in Muntenia .
N-a fost niciodata in Moldova.
Moldova incepe de la Milcov, de langa Focsani, jud. Vrancea...

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

preotul nu face nimik deosebit sau iesit din comun. chemarea lui este sa slujeasca oamenilor, sub diferite forme. ferice de el, ptr implicarea in slujirea oamenilor nevoiasi.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra

Impresionant mesaj! Intrebarea este :CAre este adresa parohiei? Ajunge doar daca este scris pe pachet PArohia....?
Eu nu trimit personal de aici, dar o v-a face mama mea . Au rama sla ea o multime de haine(pentru copii si adulti) , jucarii si incaltaminte de la fetita mea cand am plecat. Ea le-a pastrat si acum o sa le trimita. Chiar a mai donat la cei loviti de viitura inundatiilor chiar la 4-5 Km de unde sta ea.
Trista situatie, dar eu ma tem ca aceasta situatie v-a lua din ce in ce mai mult amploare in Romania unde saracii sunt si mai saraci pe zi ce trece.

La toti numai bine!

intra la umanitare si o sa gasesti acolo topicul "Parohia GLODEANU va cere ajutorul", iar parintele iti va da adresa

Acesta e topicul : http://forum2.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153209

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

BAZAR UMANITAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simmonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Draga Marius , cu tot respectul si fara ironie, dar... Buzaul este in Muntenia .

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

Asta e tot ce ai de spus ? Probabil mureai de plictiseala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

Ai dreptate, geografic, asa este. Sincer insa nu m-am gandit la asta ci la fapte. Mie nu mi s-a parut a fi nimic deosebit sau nimic iesit din comun. Probabil sunt mai...demodat?

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

am vazut acest anunt/ cerere de ajutor si pe alt forum.
stiti cine i-a raspuns? NIMENI.
cred ca asta deosebeste oamenii: gandul si dorinta de a ajuta pe altcineva.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.andreibabyfashion.shopmania.biz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

mie nu mi se pare ca murea de plictiseala,doar a informat ca Buzaul nu este in Moldova,o chestie de geografie (nu de plicitiseala).
In vara aceasta cand am sa merg la Suceava(care nu este in Moldova ,ci in Bucovina),am sa ma opresc si eu sa las din jucariile copilului meu,si altele.
Va rog sa imi spuneti(cine este din Buzau), pe unde este comuna.

Citat:
citat din mesajul lui simmonna

Citat:

(1),(2),(3),(4),(5),(6)

Asta e tot ce ai de spus ? Probabil mureai de plictiseala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

karfe eu am gasit prin google maps... am dat la cautare "glodeanu-silistea" http://maps.google.com/ cauta si tu la fel si vei gasi foarte rapid satul, comuna, zona precizata foarte clar de parintele din "poveste"... ca reper mai important, cum mergi de la Bucuresti la Buzau, dupa Urziceni, undeva pe dreapta, la cativa kilometri...

si cu geografia din subiect, teoretic aveti dreptate, practic, nu are nicio importanta... iar atunci cand vorbim de Romania, zonele sunt foarte impartite... in mare sunt 3, Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania... in mic gasim de la Crisana, la Banat, la Dobrogea, Bucovina, Oltenia, Muntenia si asa mai departe; despre Suceava se poate spune la fel de bine ca e in Moldova, de ce nu, e vreo rusine?

cat despre subiect, am dat deja 5 stele pentru un subiect cu o poveste "oarecare" care ar trebui sa faca mai multe "valuri" decat celelalte din categoria in care este expus! Marius

karligutza
sunt mamica Adelutei

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

marius fii mai concret, da-mi o adresa sau un nr de cont. O sa trimit bani fie prin western union fie prin cineva din tara. unde ii trimit?

Mergi la inceput