a ti "imparti"copilul....
Raspunsuri - Pagina 2
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 ma simt ca o mama imorla care isi lasa copilu acolo |
Eu cred ca intotdeauna trebuie sa primeze interesul copilului, desi vad (aud) aproape zilnic invers.
Daca solutia cu lasatul copilului la neamuri este cea mai buna varianta pentru el, in loc de alte "artificii" care sa-ti dea tie sentimentul ca esti o mama perfecta, dar pune copilul in posturi care-l dezavantajeaza, atunci nu ezita sa-ti "calci" pe inima si fa ce trebuie. Pastreaza avantajul evident de a avea acest ajutor pe care multa lume nu-l are (le-ai auzit deja pe unele fete "invidioase'...), treci peste resentimentele legate de familia lui (de fapt, cred ca de aici ti se trage) si pune in cumpana ce-i mai bine pentru copilul tau.
Exista, insa, o conditie: copilul sa agreeze aceasta situatie, iar programul lui sa nu aiba de suferit. Este, de asemenea, important si timpul petrecut cu tine, cu voi (parintii). Poate scurtezi durata unei vizite si castigi tu ceva timp...asta e, probabil ca fetita ta este minunata si multa lume ravneste la prezenta ei...asta e de bine!
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
nikol24 spune:
rufus m ai atins unde ma doare!!!!
fetita mea se simte bine ataa la cumnata mea(nasa ei)cat si la soacra mea si sunt super multumita de faptul ca au grija de ea si nu stau cu grija ei de fiecare data canbd o duc,problema e la mine,eu sunt egoista si imi reprosez de fiecare data ca nu fac baine atunci cand o duc la ei dar nici acasa nu pot sa o tin ca nu am cu cine sa o las....
cred ca eu sunt problema nu faptul ca fetita e ok la ei sau nu...
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 cred ca eu sunt problema nu faptul ca fetita e ok la ei sau nu... |
Ei...asta se rezolva...ca de aia esti mama responsabila...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
an-k spune:
Nikol, nu stiu sa ti dau un sfat dar raspund pentru ca sunt oarecum in aceeasi situatie:
Noi locuim gard in gard cu matusa sotului, ei ne au ajutat si ajuta mereu cand avem nevoie, dar ea merge si la gradinita si cel mic la cresa, iar in we vrea la matusa care e nespus de fericita cand Bia merge la ei, noi nu prea apucam sa petrecem mult timp cu ea (pe cel mic nu prea il las si inca nu stie sa ceara singur). Ce ma deranjeaza este ca acolo ea e sefa face cam ce vrea, mananca ce vrea (in special dulciuri), iar cand vine acasa e nemultumita, nu asculta zice ca vrea din nou la matusa - adica noi am devenit un fel de bau bau care au multe reguli si tin la disciplina (eu consider ca nu suntem exagerati deloc, dar avem ore de masa de somn, dulciurile se mananca dupa masa nu ne uitam la tv toata ziua, mai trebuie sa fac si mancare si curat...etc)
noi ne vom muta in curand, sunt tare curioasa cum va fi atunci
RHYANNA spune:
nikol24 si an--k va subscriu si eu
sunt in situatie similara
fetele au fost crescute de ai mei care stau in acelasi oras atat ai sotului cat si ai mei
dar de crescut le-au crescut doar ai mei
pe cea mare au crescut-o pana la 4 ani doar la ei acasa iar pana la 10 ani macar 1/2 din saptamana
e si acum legata enorm de bunici pe care-i numeste mama si tata ca si cea mica(noi suntem mami si tati)
daca la cea mare nu am sesizat(sau nu am vrut)de preferinte ,cu cea mica e foarte greu acasa la noi se pun reguli acasa la bunici -nu
nu mai vrea cu noi,si nici mama nu ne-o da
ca de......avem serviciu,si o vom lua cand va mai creste putin dar nu-i refuza nimic
e smechera si selecteaza unde e mai bine si fara ingradiri
in privinta ta
daca nu aveti probleme de comportament e bine,insa ar trebui sa le faceti program de vizite
nikol24 spune:
problema mea este ca nu pot sa impun un program de vizite,pt ca eu o duc cand am neaparata nevoie dar ei sunt atat de atasati de ea incat ar vrea sa stea la ei mereu
uneori daca nu o duc o sapt 2 pe al ei suna si ma roaga sa l eo las si lor 2 3 z ile pt ca le este dor de ea,iar eu nu pot sa zic pai stai sa vezi ca am acum cu cine sa o las si o aduca numai cand am nevoie,ar fi f urat din partea mea sa ma folosesc de ei numai cand am eu nevoie si cand lor le este dor de ea sa nu o duc
de fapt problema mea este daca fac corect asa si daca ar trebui sa ma gandesc la faptul ca,crescand fetita cu ajutorul lor,au si ei anumite merite .....
A_Iulia spune:
Sunt solutii, nikol, sa impaci si capra si varza.
In situatiile pe care le dai tu de exemplu poti sa le spui ca treceti amandoua pe la ei pentru o ora-doua, dar ca aveti alt program, si ca o sa stea mai mult cu alta ocazie (ocazia...o stii tu)